Dodaj do ulubionych

Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomości

22.10.09, 20:22
Zamierzam sprzedać mieszkanie w Poznaniu.
W tej chwili mieszkam w innym mieście, więc poszukuję dobrego i sprawnego pośrednika, który poprowadzi moją sprawę.
Myślę o przekazaniu całej sprawy jednemu pośrednikowi, któremu pozostawię klucze do mieszkania i on weźmie na siebie prezentowanie mieszkania potencjalnym klientom.

Co o tym myślicie?
Kogo możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • zegmarek Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 23.10.09, 09:43
      Wiem , ,że to nie będzie zbyt skromne , ale polecam swoje usługi. Jestem dobry i
      skuteczny
      503 -594-117

Marek Obtułowicz
      • jatopier Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 23.10.09, 20:15
        zegmarek napisała:

> Wiem , ,że to nie będzie zbyt skromne , ale polecam swoje usługi.
        Jestem dobry
        > i
        > skuteczny
        > 503 -594-117
        >
        No to gratulacje! Choć jak na skutecznego, to trochę Cię za dużo na
        forum ;-)
        > Marek Obtułowicz
        • zegmarek Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 24.10.09, 19:30

Typowo polska reakcja. Temat postu szukanie pośrednika. Twoja reakcja -
          napisanie głupoty.

Marek Obtułowicz
        • jullitka23 Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 17.02.14, 12:31
          Ja również kiedyś sprzedawałam swój dom i korzystałam z agencji nieruchomości Imperial w Poznaniu. Dom udało mi się sprzedać, po korzystnej dla mnie cenie, z czego jestem ogromnie zadowolona.
    • doma123456-dwa Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 09.03.10, 14:30
      Nie polecam agencji Handom. Bardzo nieprofesjonalna obsługa. Po podpisaniu umowy
      pośredniczka stała się bardzo niemiła, nie przyszła na umówione spotkanie, parę
      razy mnie obraziła. Najlepiej trzymać się od nich jak najdalej.
    • annnnalis Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 10.11.10, 10:20
      Ja równiez poszukuje biura, które sprzeda moje mieszkanie w Poznaniu. Słyszałam duzo pozytywów o biurze Henclewski nieruchomośc. Czy ktoś miał z nimi coś do czynienia?
      Pozdrawiam
      Anna
      • pysca-tee Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 20.01.11, 17:45
        Polecam biuro Promesa - sprzedawałam z nimi działkę, którą nie mogłam sprzedac przez rok. Poradzili żeby podzielic, pomogli w formalnościach z wydzieleniem i się udało :)
      • annnnalis Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 24.01.14, 12:48
        Pan pośrednik prosił o pochwałę jeśli będę zadowolona więc pochwalę ;-)
        Skorzystałam z Pana Marcina Wilczyńskiego - www. twoj-posrednik.pl
        Oprócz pośrednictwa pan regulował stan prawny domu po teściach, były też błędy w numeracji działki i jeszcze jakiś błąd w powierzchni. Spisał się pan na medal Panie Marcinie.
        Chwale i dziękuję !
        • jarek.bal Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 05.06.14, 21:37
          Też korzystaliśmy z usług Pana Marcina - bardzo sympatyczny i profesjonalny pośrednik. W Poznaniu z tego co wiem jest jednym z lepszych. Dla tych co sprzedają mieszkanie tel: 533 580 580
    • vikibg Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 03.02.11, 11:35
      Polecam dodać ogłoszenie w internecie
      • lic_po Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 03.02.11, 13:04
        spadaj stąd buraku.

nie stać na normalną reklamę to musisz tu spamować ze swym marnym portalikiem?
    • adam.tarczynski Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 09.04.11, 16:00
      Sprzedawałem jakiś czas temu szeregowiec przez firmę Dom-Expert.
      Agent był rzeczowy, i albo miał dużo szczęścia albo znał się na rzeczy - dom poszedł w miesiąc.
      Oferta była wystawiona jednocześnie w Nord-Haus, Home-Broker i Apartament.
      Te duże biura były takie-sobie - przereklamowane, zdecydowanie nie polecam. Natomiast Apartament był niezły, przyprowadził chyba 2 czy 3 klientów, Dom-Expert przyprowadził 4 (a kupił pierwszy z nich), Nord-Haus 1 klient, a Home-Broker... 5, ale zupełnie nie tego poszukiwali! Strata czasu, ich agent na siłę ich przekonywał, że "to jest to".
      Co do Dom-Expert - podobało mi się, że już po skasowaniu całej prowizji nadal nam pomagali - załatwili za nas wydanie domu, protokoły zdawczo - odbiorcze, przepisanie mediów itp (a w sumie mogliby o nas zapomnieć po skasowaniu zapłaty).
      Tak ogólnie to polecam Wam przede wszystkim ocenić agenta, który przyjdzie - to chyba nie ważne, czy duże czy małe biuro - ważne, czy pracownik kompetenty, sympatyczny i ma szanse przekonać klientów do Twojego domu. No i nie warto oszczędzać na prowizji - za 1,5% nikt Cię dobrze nie obsłuży - daj 3% - ale wymagaj, żeby agent zobowiązał się do tego co ma zrobić (gdzie będzie oferta, jakie czynności zrobi za Ciebie, itp). Powodzenia :)
    • werakos Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 23.06.14, 20:12
      Polecam agencję Twój Pośrednik - pełen profesjonalizm.
    • sonia_siemionowna Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 23.06.14, 20:48
      Nie polecam Profit. Wysoka prowizja, prezentujący mieszkanie wymusił na mnie podpisanie umowy przed jego obejrzeniem mimo, że już miał umowę z właścicielem, podczas podpisywania aktu notarialnego okazało się, że mieszkanie jest o 2 m2 mniejsze niż to było w ogłoszeniu i niż zapewniali mnie pośrednicy. Żałuję, że nie wstałam wtedy od stołu, ale miałam nóż na gardle.
      • mg272 Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 19.02.15, 12:21
        NIE POLECAM biura 5Aleja Poznan . Pogoń za zyskiem ze sprzedazy , tak ich oślepiła , że w dniu podpisania akt. notar. zapomniały co jest przedmiotem transakcji.
    • an147na Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 19.02.16, 10:27
      W poznaniu mozesz trafic na oszustów, biur jest na pęczki. Poszukaj w okolicy Poznania, w malych miastach są sprawdzeni pośrednicy. Mi znajoma poleciła fwk.com.pl/ , a ja polecalam ich innym , bo są tego warci :) uczciwa, rzetelna firma. duzo mozesz wynegocjowac
    • maxo77 Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 29.11.16, 13:37
      Jeżeli zastanawiasz się nad pośrednikiem, to dobrze kalkulujesz. Dlaczego? Mieszkasz poza Poznaniem, więc nie jesteś w stanie dopilnować wszystkich spraw, a przede wszystkim formalności. Takim pośrednikiem może być np. agencja nieruchomości, która zaprezentuje mieszkanie potencjalnym zainteresowanym, wynajmie lokum odpowiedniej osobie i będzie dbać o to, by pieniążki za wynajem były na czas. Ja wynajmuje 2 mieszkania za pośrednictwem Premium For Rent - www.premiumforrent.pl/ Wszystko przebiega sprawie od ponad roku, więc z czystym sumieniem polecam.
      • maxo77 Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 29.11.16, 13:39
        Dołączam link: premiumforrent.pl
    • mati777mati Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 13.12.17, 23:03
      Panie Wilczyński przestań już pan pisać o sobie wszędzie te pochwały bo to żenada
    • mati777mati Re: Poznań- dobry pośrednik / agencja nieruchomoś 13.12.17, 23:04
      Żenujące są te wpisy z tych multi-kont panie Wilczyński, internet tak nie działa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka