Dodaj do ulubionych

Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej?

03.01.11, 12:25
Właściciel oferuje (do negocjacji) mieszkanie za 155 tysięcy:
dom.gratka.pl/tresc/397-31635139-mazowieckie-ozarow-mazowiecki.html#5fdcabcee9504229,1
A jełop kopiuje opis i zdjęcia i chce 195 tysięcy:
otodom.pl/mieszkanie-ozarow-mazowiecki-30m2-1-pokoj-195000-pln-id7625666.html
Zarobek: 40 tysięcy, 25,8% wartości nieruchomości.

Uważacie na pewno, że to nie złodziejstwo, bo "przecież prowizji nie biorą" :)

To proszę:
dom.gratka.pl/tresc/397-32006163-mazowieckie-ozarow-mazowiecki-kolejowa.html#ae0b427aae341138,2
Tu już 210 tysięcy, 55 tysięcy zarobku 35,4% wartości nieruchomości i oczywiście plus 3%, bo to okazja :)

Niestety nie znam lepszego określenia dla takiego działania niż ZŁODZIEJSTWO, ale chętnie posłucham pokrętnych opowieści branżowców co myślą o takim handlu.
Obserwuj wątek
    • fertighaus Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 03.01.11, 13:34
      Z mojego doswiadczenia wynika, ze moglobyc tak:
      Wlasciciel ''cwaniak'' postanowil sprzedac mieszkanie i wystawil swoja cene, zglosil sie posrednik i obiecal, ze sprzeda (wyciagnie) za wiecej wlasciciel zgodzil sie na wspolprace i tak wyszlo, a posrednik tak glupi, ze umieszcza to samo mieszkanie w znacznie mniej atrakcyjnej cenie na portalu....zenada i jeszcze fotografuje sam siebie w lustrze:) desperados posrednicus:)

tomekwwa napisał:

> Właściciel oferuje (do negocjacji) mieszkanie za 155 tysięcy:
      > dom.gratka.pl/tresc/397-31635139-mazowieckie-ozarow-mazowiecki.html#5fdcabcee9504229,1
      > A jełop kopiuje opis i zdjęcia i chce 195 tysięcy:
      > otodom.pl/mieszkanie-ozarow-mazowiecki-30m2-1-pokoj-195000-pln-id7625666.html
      > Zarobek: 40 tysięcy, 25,8% wartości nieruchomości.
      >
      > Uważacie na pewno, że to nie złodziejstwo, bo "przecież prowizji nie biorą" :)
      >
      > To proszę:
      > dom.gratka.pl/tresc/397-32006163-mazowieckie-ozarow-mazowiecki-kolejowa.html#ae0b427aae341138,2
      > Tu już 210 tysięcy, 55 tysięcy zarobku 35,4% wartości nieruchomości i oczywiści
      > e plus 3%, bo to okazja :)
      >
      > Niestety nie znam lepszego określenia dla takiego działania niż ZŁODZIEJSTWO, a
      > le chętnie posłucham pokrętnych opowieści branżowców co myślą o takim handlu.
    • jeepwdyzlu Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 04.01.11, 09:36
      cenę tomekwwa ustala ZAWSZE WŁAŚCICIEL
      i to on jest idiotą samemu sprzedając taniej
      powienien mieć identyczną cenę we wszystkich kanałach sprzedaży skoro zatrudnia pośrednika

a pośrednik dupa, że z współpracuje z desperado
      a jesli nie ma umowy (co jest możliwe)
      to oznacza, że pośrednik jest imbecylem

a już na pewno - ty jesteś chamem - o czym świadczy choćby tytuł postu
      jeep
      • tomekwwa Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 04.01.11, 16:28
        jeepwdyzlu napisał:

> a już na pewno - ty jesteś chamem - o czym świadczy choćby tytuł postu

Raz przyznam pośrednikowi rację, ale trochę mi dym poszedł uszami, jak zobaczyłem na jednej stronie w gratce oba te ogłoszenia i się zastanawiałem czy pośrednikom już całkiem się w dupach poprzewracało...
        • jeepwdyzlu Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 04.01.11, 19:41
          łądnie że potrafisz przyznać się do błędu
          :-)
          a ja nie jestem (już) pośrednikiem
          były jeep
          • roxy361 Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 05.01.11, 23:25
            Mam teraz taka sytuacje-kolega w agencji ma nieruchomośc za 4 mln, ja spotykam sie z włascicielką i mówi mi, ze jednak chce za ta nieruchomośc 5 mln. no to ja jej na to, ze przeciez w innej agencji jest 4, na co ona odpowiada, ze rzeczywiście gdzies tam jest taka cena. Pytam wiec za jaka cene mam ja wystawic i ze mam klienta za 4 tak jak wczesniej chciala. Nietstety cena została ustalona na poziomie 5 i taką cene wystawiam u siebie. Idac tokiem rozumowania autora watku zarabiam a raczej kradne 1 mln. złotych polskich.
            • j666 Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 25.10.11, 10:18
              Fajnych ma kolegów Twój kolega.

-----
              > kolega w agencji ma nieruchomośc za 4 mln, ja spotykam sie z włascicielką
      • popielcowa Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 02.05.12, 17:34
        swego czasu sprzedawałam działkę. ho ho ho, jakie ceny osiągała u pośredników, którzy kopiowali głoszenie nawet nie kontaktując się ze mną (to tak a propos tego że właściciel jełop a pośrednik też jełop że godzi się współpracować z jełopem).

ostatnio zerknęłam z ciekawości na gratkę, ile teraz kosztują działki w "mojej" okolicy. jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam zdjęcia swojej sprzedanej dawno temu działki.

tak oto współpracuje się z pośrednikiem. 40 tys za wskazanie adresu? nieźle, można by się przebranżowić, gdyby to nie był tak paskudnie naciągający fach.
    • e-expert pseudo agent to nie Pośrednik z licencją. 07.01.11, 15:52
      Licencja to podstawa współpracy z wybranym pośrednikiem.
      Wybierzcie jednego a profesjonalnego. Wybór dosyć spory ponad 15 000 licencji zawodowych. Nie trzeba zatrudniać jełopów :-))
      • ariella Re: pseudo agent to nie Pośrednik z licencją. 08.02.11, 13:55
        niestety, czesto jest tak, jak zalozycielka watku pisze. Wystraczy przesledzic uwaznie gloszenia, jak agencje kopiuja swoje oferty, podbijajac ceny. Przykladowo - dom wystawiony 1.1 bezposrednio za 1 mln. 2 dnia pojawiaja sie dwa dodatkowe ogloszenia po 1.1 mln. trezciego po 1.3 i tak sie cena podbija w niepsonczonosc, bo agentowi latwiej klinknac kopiuj wklej na swojej tablicy i jakby sie sprzedalo za te kwote to wiadomo. Nie piszcie, ze nie ma takiej praktyki, bo mialam dokladnei taki case jak sama sprzedawalam mieszkanie. Co wiecej, pisalam mejle, z zadaniami wycofania oferty (nie mialam umowy, a cena byla podbita przez agencje), ktore pozostawaly bez odpowiedzi.
        pozdr
        nie przecze, ze klienci sa p....lnieci, ale klient moze dac 10 ogloszen z roznymi cenami - wolno mu. A agencja nie powinna wlasnowolnie podbijac ceny klienta
        • zegmarek Pośrednik to nie złodziej 09.02.11, 22:31
          Przytaczanie wyrywkowych ogłoszeń baz znajomości rzeczy nie świadczy o złodziejstwie pośrednika .
          Przede wszystkim należy pamiętać , że :
          1. Cena ofertowa to nie cena kupna
          2. Cenę negocjuje kupujący z właścicielem a nie pośrednik.
          3. Cena zakupu trafia na konto właściciela nie pośrednika. Trudno mi sobie wyobrazić sytuację w której właściciel nieruchomości wypłaca dobrowolnie takie duże wynagrodzenie.
          4. Proponuję przeczytać w słowniku definicję złodzieja.

Marek Obtułowicz
          • popielcowa Re: Pośrednik to nie złodziej 02.05.12, 17:37
            rozjaśnij - co to wszystko ma do rzeczy????
            oprócz definicji złodzieja oczywiście.
    • marcin_gtm Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 10.02.11, 10:15
      Nawet, jeśli udałoby się sprzedać to mieszkanie w cenie proponowanej przez tego pośrednika, to nadal Ty jesteś właścicielem owego mieszkania i pieniądze pochodzące ze sprzedaży są Twoje. Pośrednik nie "zgarnie" tej różnicy, jeśli Ty nie wyrazisz na to zgody! Zapłacisz mu najwyżej prowizję (pod warunkiem, że podejmiesz z nim współpracę, podpiszesz umowę itd.)
      Złodziejstwem można nazwać jedynie posługiwanie się Twoimi zdjęciami bez Twojej zgody.
      • popielcowa Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 02.05.12, 17:39
        po raz wtóry zapytam: CO to ma do rzeczy???
        odpowiedzi na tym forum jasno sugerują, że pośrednicy nawet nie czują, o co założycielowi wątku chodzi.
    • cormoran09 Akcja STOP posrednikom 16.09.11, 20:01
      Akcja STOP pośrednikom nieruchomości to akcja obywatelska zachęcająca kupujących i sprzedających nieruchomości w Polsce do zrezygnowania z usług pośredników nieruchomości.

Naszym celem jest uświadomienie jak największej liczbie ludzi w Polsce, że korzystanie z usług pośredników nieruchomości jest nie tylko drogie, ale również nie zwiększa a czasami wręcz zmniejsza bezpieczeństwo transakcji kupna-sprzedaży nieruchomości.

Zapraszamy do propagowania akcji

www.stopposrednikom.pl
      • kot.pik Re: Akcja STOP posrednikom 16.09.11, 22:36
        Lol ;) Nic nikomu nie ujmując, każdy ma prawo do takich akcji, jakie chce robić, to miejsce reklamowania tej akcji nie jest dobrane optymalnie ;D
        Po drugie, rozbawił mnie ten punkt:
        2. Poproś sprzedającego o założenie księgi wieczystej.
        Księga wieczysta daje gwarancje bezpieczeństwa transakcji.

Że się tak zapytam - od kiedy???
        • decort Re: Akcja STOP posrednikom 27.09.11, 02:54
          mnie też rozbawił tez rozbawił tekst o KW - mam nadzieję, że kupujący nie potraktują tego poważnie - dla ich dobra,
          Ale rozbawił mnie też postulat: "3. Do płatności za nieruchomość użyj rachunku powierniczego. Wtedy nie wpłacasz pieniędzy na rachunek bankowy sprzedającego, lecz na rachunek powierniczy. Dopiero po spełnieniu warunków umowy, bank wypłaca środki sprzedającemu.". Wszystkimi łapami się pod tym podpisuję, i niech kupujący walą drzwiami i oknami do banków oferujących takie rachunki powiernicze oraz głównie niech wymuszają na swoich, udzielającym im kredytu bankach by na taki układ poszły. Popieram całym sercem. To powinno w końcu zacząć działać. Pośrednicy i nawet notariusze starają się by ten system wreszcie zaczął działać, ale wciąż kuleje, jest zbyta drogi i nieczytelny (dla konsumentów). Jeżeli ludzie (konsumenci) zaczną się tego domagać, a nie tylko instytucje, może wreszcie się coś zmieni. Zapotrzebowanie społeczne jest, ale kierowane do nas, a powinno być kierowane do banków.
      • marcin_gtm Re: Akcja STOP posrednikom 14.10.11, 16:00
        Ale ubaw. Akcja miałaby sens, gdyby ludzie byli zmuszeni do korzystania z usług pośredników. No, ale nie są :) Chcesz skorzystać z usługi biura, Twoja dobra wola. Część osób korzysta, a część nie. Na stronie znalazłem apel o wybranie prawnika zamiast pośrednika. A ja myślałem, że prawnicy to jeszcze więksi złodzieje (tak przynajmniej uważa część oświeconego społeczeństwa).
        • cormoran09 Re: Akcja STOP posrednikom 14.10.11, 20:00
          To spróbuj znaleźć kontakt do osoby sprzedającej nieruchomość w ogłoszeniach, jest to mocno utrudnione przez wielokrotne powielanie ogłoszenia przez różne biura.

Prawnik udzieli porady, która kosztuje określoną kwotę i nie powie, że chce określony procent od transakcji. Porada jest ta sama przy kupnie mieszkania za 100 tyś i za 500 tyś zł.
          Będzie kosztować kilkaset zł, a nie kilkanaście tyś zł.
          • marcin_gtm Re: Akcja STOP posrednikom 04.01.12, 10:29
            Byłeś kiedyś u adwokata, który reprezentował Cię przed sądem? Np. w sprawach cywilnych wynagrodzenie zależy od wartości przedmiotu sporu.
            Stawka minimalna wynosi przy wartości przedmiotu sprawy:
            1) do 500 zł - 50 zł,
            2) powyżej 500 zł do 1.500 zł - 150 zł,
            3) powyżej 1.500 zł do 5.000 zł - 500 zł,
            4) powyżej 5.000 zł do 10.000 zł - 1.000 zł,
            5) powyżej 10.000 zł do 50.000 zł - 2.000 zł,
            6) powyżej 50.000 zł do 200.000 zł - 3.000 zł,
            7) powyżej 200.000 zł - 6.000 zł.

Nie piszcie bzdur, że adwokat weźmie 100 zł za czynność, za którą pośrednik weźmie 3000 zł.
            • jeepwdyzlu Re: Akcja STOP posrednikom 04.01.12, 12:16
              poza tym te stawki są czysto teoretyczne
              dobrzy biorą więcej

ale - adwokaci nieruchomościami zajmować się nie będą
              raczej prawnicy bez aplikacji
              może słabsi radcy

Tak czy siak - prawnicy - choć o tym nie wiedzą - są skazani na poważne zabranie się za obsługę transakcji nieruchomościowych. Po pierwsze - czeka ich finansowa degradacja więc żadną pracą nie będą się brzydzić, dwa - na rynku jest luka. Pośrednicy wypadli se swojej niszy na zawsze - jest więc miejsce na:
              -markety z ofertami typu home broker
              -księgowe, konsultantów, prawników różnej maści, niedobitki ze starej korporacji pośredników, którzy zmodyfikują sposób wynagradzania (zrezygnują z prowizji na rzecz kwot za czynności)

pozdro
              były jeep
    • alfaomega52 Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 30.09.11, 21:23
      całkowicie zgadzam sie z jeepwdyzlu. Jak w sklepie kupujesz majki za 100 zł, które na targu kosztują 10 zł, to sklepikarz też jest złodziejem ? Jak masz czas to szukaj nieruchomości sam i negocjuj sam z właścicielem, a jak nie masz czasu i korzystasz z pośrednika to nie nazywaj go złodziejem, bo sam do niego przyszedłeś. Trochę samokrytycyzmu !!
    • domelin Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 20.10.11, 08:36
      Przecież agencje pośrednictwa nie mają żadnych tajemnic (chodzi mi o uczciwe agencje) za pośrednictwo biorą 2,9 % wartości transakcji plus VAt. I tak jest wszędzie. Każdy ma prawo korzystać z agencji bądź sprzedać czy kupić bezpośrednio - Jego wola.
      Ale na całym świecie jest z uwagi na jakość wykonywanej pracy podział na zawody: lekarz leczy anie sprzedaje, mechanik naprawia a nie leczy itd. itd. Te wszystkie Wasze wątpliwości stąd wynikają że nasze społeczeństwo jest biedne, oraz że każdy sądzi że sprzeda nieruchomość nie ponosząc żadnych kosztów - owszem zdarza się, ale są to przypadki.
      Pozdrawiam
    • kmfnieruchomosci Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 14.05.12, 14:46
      Witam.
      Moim zdaniem Pośrednik w tym wypadku nie jest złodziejem bo do kradzieży nie doszło,myślę jednak że takie zachowanie pośrednika to nic innego jak tylko głupota bo przecież jaki jest problem znaleźć tę samą nieruchomość w internecie .
      Prawdę mówiąc to w umowie pośrednictwa zawarte jest jaka ma być cena nieruchomości i jaka wysokość prowizji,a podwyższenie czy też obniżenie ceny powinno być wykonywane na polecenie właściciela nieruchomości.
      Pośrednik ma określone zadanie zapisane w umowie ze sprzedającym,a czy ma prawo dysponować nieruchomością jak swoją własną? Na pewno nie!!!
      Tak swoją drogą jak miano by zapisać w umowie takie mataczenie:
      "Ja chcę 200 Tysięcy A ty bierz ile chcesz"-żenada.
      Pozdrawiam.
      P.S.jest jeszcze trochę uczciwych biur nieruchomości.
      • bezpocztyonline Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 14.05.12, 18:50
        tomekwwa napisał:

> A jełop kopiuje opis i zdjęcia

kmfnieruchomosci napisał(a):

> Moim zdaniem Pośrednik w tym wypadku nie jest złodziejem bo do kradzieży nie doszło

A skopiowanie czyjegoś tekstu i czyichś zdjęć - to nie kradzież? Własności intelektualnej w tym wypadku? Potocznie zwana plagiatem?

To rzeczywiście jakaś inna etyka w tym waszym biurze obowiązuje.
        • kmfnieruchomosci Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 16.05.12, 09:40
          Witam,bardzo proszę wziąć pod uwagę iż czasami zdarza się tak że Klient sam dostarcza opis nieruchomości który oczywiście sprawdzamy pod względem prawdziwości zawartych informacji na temat nieruchomości.Oczywiście Przyznaję że typowe Kopiuj_Wklej z innej strony to Faktyczne plagiat i totalna głupota.
          Pytanie tylko jak pozbyć się tego typu praktyk-może jakieś pomysły:)
          • al_gon Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 16.05.12, 09:59
            Jak Klient sam dostarcza opis i zdjęcia to się go prosi o podpisanie oświadczenia, że wyraża zgodę. Jak mi Klient podsyła zdjęcia na maila czy opis to pierwsze co to pytam go czy wyraza zgodę na wykorzystanie tych zdjęc i opisu do realizacji umowy. I maila w pdfie wrzucam do chmurki i sobie tam lezy na wszelki wypadek.
            Jak się pozbyć? Normalnie, wytaczać działa. Mi sie czasami zdarza, ze klient kopiuje MÓJ OPIS i MOJE ZDJĘCIA. Wtedy zerkam w regulamin serwisu i sprawdzam jak długo trwa publikacja ogłoszenia i pod sam jego koniec informuję Klienta ile musi mi zapłacić wg. stawek zpaf. Już miałem kilka takich przypadków. Oczywiście zaraz jak to wykryję to proszę o wycofanie ogłoszenia - zazwyczaj nie skutkuje. Niestety. Ale przyznam, że jest to dochodowe.

Jak pozbyć się takich praktyk ze strony biur nieruchomości? W taki sam sposób jak biura pozbywają się kopiowania utworów fotograficznych przez 'klientów'.
          • bezpocztyonline Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 16.05.12, 10:34

> czasami zdarza się tak że Klient sam dostarcza opis nieruchomości który oczywiście
            > sprawdzamy pod względem prawdziwości zawartych informacji na temat
            > nieruchomości.

No, nie ośmieszaj się. Klient może sobie napisać wszystko.

Skoro jesteś profesjonalistą, to wiesz lepiej, jak opisać nieruchomość, by zainteresować osoby poszukujące.

Oczywiście, pewnych danych nie zmienisz (powierzchni - jeśli są prawidłowo podane, wbudowanych materiałów etc.), ale nie ma nic bardziej ośmieszającego, jak skopiować opis właściciela. Do tego to pośrednika sprzedający nie potrzebował.

Skoro sam zamieszcza ogłoszenia, a nie przynoszą one skutku, to może to być sygnał, że coś tu należy zmienić. Pośrednik powinien wiedzieć co.

Skopiowanie tekstu i zdjęć raczej sugeruje, że pośrednik niczego nie sprawdzał.
            • kmfnieruchomosci Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 17.05.12, 09:19
              Profesjonalista po wykonaniu opisu daje go do akceptacji właścicielowi nieruchomości,jeżeli jednak Klient zażyczy sobie umieszczenia opisu który dostarczył to jakie prawo pośrednik ma odmówić- Żadne!!!
              Więc należy rozróżnić Plagiat a umieszczanie opisów dostarczonych przez Klienta.
              • al_gon Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 17.05.12, 09:44
                Tak, daje do akceptacji. Słyszysz tech chichot? Wszyscy się z Ciebie śmieje.
                - Dzień dobry, z tej strony Profesjonalista Stefan Batory. Przeczytam Panu opis i mi Pan poowie czy się Panu podoba. Albo lepiej, zapraszam do biura, to przeczyta Pan na miejscu.
                Jaka akceptacja? możesz wysłać ofertę do zapoznania się ale nie do akceptacji! I co, nie będzie się mu podobało ico? Będziesz w nieskonczonośc zmieniać? Nie masz co robic to Ci koszule do prasowania podeślę!
              • bezpocztyonline Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 17.05.12, 09:58

> Profesjonalista po wykonaniu opisu daje go do akceptacji właścicielowi
                > nieruchomości

> jeżeli jednak Klient zażyczy sobie umieszczenia opisu który dostarczył to jakie prawo
                > pośrednik ma odmówić- Żadne!!!

?????

Człowieku, na jakich Ty zasadach działasz???
                Pozwalasz tak sobą pomiatać?

Nie, nie przedstawiam sprzedającemu opisu do akceptacji. Nigdy by mi to do głowy nie przyszło. Ani moim klientom sprzedającym też nie. Ich interesuje efekt ogłoszeń pośrednika, czy zainteresowanie klientów kupujących oraz skuteczna sprzedaż. Jak do tego doprowadzam, to już mój problem.

Owszem, zdarza się, że klient sprzedający proponuje i oferuje swój opis. Nigdy jednak nie korzystam z niego dosłownie, pobieram z niego czasem niektóre informacje, jakie mogą być interesujące (typu: materiały wbudowane). I nie tłumaczę się klientowi, dlaczego mój opis sporządzam inaczej.

Moje prawo, a nawet mój obowiązek wyciągnąć z informacji o nieruchomości to, co może zainteresować potencjalnego kupującego i zrobić to jak najskuteczniej się da.

Gdyby klient sprzedający żądał zamieszczenia jego opisu bez żadnych zmian, chyba bym rozwiązała umowę pośrednictwa. Niech sobie sam dalej wystawia ogłoszenia w tej sytuacji. Współpraca z takim klientem na siłę nie ma sensu. Nie jestem słupem ogłoszeniowym, na którym można nakleić swoje ogłoszenie, jakie się chce.

Są jednak biura, które faktycznie przyjmują na swoje strony internetowe ogłoszenia sprzedających bez ich weryfikacji. Tak, jak zwykły portal ogłoszeniowy. Ja tak nie działam. Mogłoby to moim zdaniem podważyć zaufanie klientów do mojego biura.
                • kmfnieruchomosci Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 17.05.12, 10:40
                  "Gdyby klient sprzedający żądał zamieszczenia jego opisu bez żadnych zmian, chyba bym rozwiązała umowę pośrednictwa."---akurat już to widzę.

WoW ale z was cwaniacy a sprzedaż opiera się pewnie na 5-6 nieruchomościach miesięcznie.
                  PRZEPRASZAM ŻE SIĘ UDZIELAM PRZECIEŻ JESTEŚCIE NAJLEPSI.

• bezpocztyonline Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 17.05.12, 11:11

> "Gdyby klient sprzedający żądał zamieszczenia jego opisu bez żadnych zmi
                    > an, chyba bym rozwiązała umowę pośrednictwa."---akurat już to widzę.

Teoretyzuję, bo takie stanowcze żądanie klienta sprzedającego jeszcze nigdy mi się nie trafiło.
                    Ale gdyby się trafiło, byłoby wyrazem braku zaufania i szacunku dla mojego biura, więc po co z takim klientem współpracować? Bez sensu. No chyba, że sama nieruchomość byłaby jakąś nadzwyczajnie wielką gratką, a klient kupujący już by przebierał z niecierpliwości nogami. Ale to już czysta teoria.

> WoW ale z was cwaniacy a sprzedaż opiera się pewnie na 5-6 nieruchomościach
                    > miesięcznie.

Nie, nie jesteśmy początkującymi praktykantami.
                    Masz prawo się uczyć, ale nie pouczaj pośredników działających od wielu lat.
                    • lic_po Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 17.05.12, 19:47
                      Pani Skonieczna, litości.
                      Oboje doskonale wiemy, że nigdy nie zbliżyłaś się nawet do sprzedaży 5-6 nieruchomości miesięcznie. Nigdy.
                      Reszty twoich wypowiedzi nawet mi się nie chce...
                      I te żenujące reklamy ukryte pod linkami ze słów kluczowych, ble...

Moja propozycja - zmień nick i wróć tu jako osoba która dopiero się uczy a nie poucza. Nawet z tego forum możesz się sporo dowiedzieć.
                      pozdrawiam

• kmfnieruchomosci Re: Dlaczego pośrednik nieruchomości to złodziej? 18.05.12, 12:41
                        Witam,widzę że niektórzy wiedzą lepiej jaką sprzedaż mają inne biura nieruchomości ,a linki to tylko i wyłączne moja sprawa.
                        Co do pouczania to ja ani nie mam zamiaru ani ochoty nikogo pouczać,jeżeli jednak ktokolwiek poczuł się urażony moimi wypowiedziami to bardzo przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka