Dodaj do ulubionych

Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie

28.01.12, 11:22
Hej. Oboje z mężem zamierzamy kupić mieszkanie w Warszawie i szukamy dobrego pośrednika pracującego w agencji nieruchomości, który rzetelnie poszuka nam wymarzonego lokum a potem pomoże załatwić wszystkie formalności. Może jesteście w stanie kogoś polecić? Bylibyśmy mega wdzięczni za namiary.
Obserwuj wątek
    • 2romki Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 29.01.12, 08:51
      Mościcki jest w miarę ok. Reszty nie polecam.
      • polerowy Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 31.01.12, 09:46
        www.ober-haus.pl/kontakt/lokalizacje-biur/ tam na pewno znajdziecie kogoś rzetelnego. Znam kilka osób które korzystały z ich usług i są zadowolone. Sam też maiłem z nimi przyjemność.
      • lily40 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 14.02.12, 19:10
        Ja mogę polecić kogoś przeze mnie i moich znajomych sprawdzonego, ale od strony sprzedaży. Z kupnem to jest tak, że samemu sobie trzeba poszukać moim zdaniem wg własnych kryteriów, albo mieć jakies wyjątkowe szczescie zeby pośrednik trafił w Twoje gusta, (już nawet spychając w tym momencie kryteria na drugi plan). Ważniejszą rolą pośrednika jest wg mnie trafić z informacja o sprzedaży do odpowiedniego klienta kupującego. Kupowałam sama ale z zasobu posrednika a sprzedawałam tylko przez pośrednika bo zależało mi na czasie ,a co za tym idzie na dobrym marketingu.
        • techbudex Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 16.02.12, 22:34
          No to pochwal sie co to za agencja/pośrednik. Czyżby z amerykańskimi korzeniami?
          • lily40 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 20.02.12, 20:42
            Nie... nie z amerykańskimi, nie ma nic wspólnego z sieciówką (bo by to było tak samo "dobre" jak sieciówkowe np. jedzonko). To biuro nieruchomości EWA-BRZEZIŃSKA.PL Jestem w pełni zadowolona, wręcz zachwycona sprawnością ich działania, dbaniem o klienta, strategia działania i ta najważniejsza dla klientów skuteczność. Mnie obsługiwała Pani Małgorzata, ale wiem że wszyscy w tej firmie są jednakowo dobrzy. Od pierwszej chwili ma się poczucie, że rozmawia się z fachowcem. Full opcja na marketing sprzedawanej nieruchomości. Zresztą można wiele wyczytać na ich stronie.
            W mojej ocenie to mercedes w dziedzinie sprzedaży nieruchomości.
      • sax25 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 14.05.12, 01:36
        Mościciki? to chyba jakieś żarty,

Mam nie miłe doświadczenie z tą agencją!!
        zdenerwowany idę ulicą Marszałkowska i widzę " Kancelaria Nieruchomości i Finansów"
        myślę ok.. dzwonię domofonem... wchodzę ,, otwiera mi przesympatyczny młody Pan.
        Zaprosił mnie do środka, zaproponował kawę , zapytał co mnie do niego sprowadza?

powiedziałem czego szukam, na drugi dzień telefon..." Panie Marcinie znalazłem 5 ofert spełniające Pańskie wymagania.
        Profesjonalny, rzetelny, uczciwy, pomocny .

Pojechałem, obejrzałem , kupiłem. - byłem bardzo zadowolony. od dziś mój agent nazywa sie Łukasz Rogoza . postanowiłem zrobić coś dla niego i na forum zareklamować jego usługi.
        Jego tel 696 943 338
        profesjonalny , skuteczny polecam wszystkim.
        poleciłem jego kilku moim znajomym, wszyscy byli zadowoleni.

NAPRAWDĘ POLECAM

• 3guziec Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 27.09.14, 10:50
          pełna reklama, może nawet autoreklama
    • maryllla1 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 11.05.12, 14:49
      Ja mogę z czystym sumieniem polecić P. Romana Wojciechowskiego, przeprowadził nas przez wszystkie etapy zakupu mieszkania, bardzo dobrze dopasował oferty do naszych wymagań (w zasadzie wszystkie wybrane przez niego oferty dla nas były strzałem w 10!), pomógł w wyborze (uczciwie przedstawił plusy i minusy),potem zajął się negocjacjami, przygotowaniem dokumentacji i umową. Rzadko zdarza się spotkać takiego profesjonalistę! Z resztą polecilismy go naszym znajomym którzy chcieli sprzedać mieszkanie i mieli takie samo odczucie (mieszkanie stojące na rynku od roku sprzedał w ciągu 2 miesięcy)! Z tego co wiem przyprowadzał tylko konkretnie zainteresowanych klientów. Jego strona www: dobryagent.com.pl
      Jak sama nazwa wskazuje, dobry agent;)
    • malamia123 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 26.05.13, 14:12
      Chcę Was ostrzec przed bardzo nieuprzejmym pośrednikiem nieruchomości.
      Charakterystyka: 45-55 lat, brązowy garnitur, szczupły. Jeździ Audi q3 o pocz. numerach: WZ50
      Ten Pan wydaje się bezkarny, naśmiewa się z mieszkańców i złośliwie blokuje im wyjazd z parkingu, szczególnie jak widzi, że ktoś się śpieszy.
      Jest przekonany, że jak jeździ lepszym autem i stał się dorobkiewiczem, to może mieć za nic ludzi, którzy nie są jego klientami. Obecnie prawdopodobnie współpracuje z firmą belgravia, ale być może z innymi firmami też.
      Zdecydowanie nie polecam!
    • stalimmex Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 27.03.14, 20:19
      Ja polecam Azjatyckie Biuro Nieruchomości Asean-Development (www.e-development.pl), ale od strony sprzedaży - są nieźli, mają dostęp do klientów zagranicznych, ale ja akurat sprzedałem przez nich polskiemu małżeństwu. Właściciel ganencji - p. Karol Hoang, bije na głowę innych "agentów" z których usług korzystaliśmy wcześniej.
    • drzewik Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 28.04.14, 22:33
      Zobacz tutaj twojtaniposrednik.pl/
      • wrnet Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 30.04.14, 10:22
        uwaga, nie korzystać z tych pseudo agencji takich jak twojtaniposrednik , a sporo się teraz takich cwaniaków namnożyło.
        to są pseudo agencje, które chcą kasę z góry (i to nie małą) , a nie robią praktycznie nic. Co z tego, że są tani jak na dzień dobry trzeba im zapłacić 1800zł już przy pierwszym kontakcie.

Jedyna ich praca to zrobienie zdjęć i wrzucenie tego na portale ogłoszeniowe. Są firmy, które za 100zł wrzucą wam ogłoszenia na wszystkie portale, nazw nie podam żeby nie było że się reklamuję, ale można znaleźć w google czy na allegro.
        A taniej i skuteczniej będzie samemu się ogłosić na 3-4 liczących portalach (na resztę i tak nikt nie wchodzi) - otodom i gratka w zupełności wystarczą, tam wchodzi każdy klient szukający mieszkania, a dopiero jak tam nie znajdzie to szuka w innych mniejszych portalach.

Jak chcecie mieć super zdjęcia, a sami nie potraficie (??? to takie trudne?) to taniej będzie zatrudnić normalnego fotografa, który za 200-300zł zrobi wam 10 dużo lepszych zdjęć.

Albo weźcie normalnego pośrednika jak nie macie czasu, który weźmie prowizję DOPIERO jak znajdzie klienta, albo sami się ogłaszajcie, a jak nie znacie się na prawie to umowę przedwstępną zrobi wam notariusz za o wiele mniejsze pieniądze niż te pseudo agencje żądające kasy z góry.
    • aneczkaz68 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 11.08.14, 12:51
      Ja pracowałam z Creative z Ursynowa i fajnie się z nimi pracowało. Oferty fajnie przygotowane, konkretne i w parametrach jakie przedstawiłam. Mieszkanie było dla mojej córki, pomogli w formalnościach, wszystko poszło gładko. Szczerze polecam. Mam do nich kontakt, więc jak ktoś potrzebuje to na priv.
      • maradamek Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 27.09.14, 20:08
        No ludzie nie róbcie żartów , pytacie się na forum o dobrego pośrednika. Tak ja kupowałem przez Pana jana X z tej agencji..a to numer do niego...jest super. To oczywiste że piszę takie opienie sam agent . Są to małe pseudo agencje, które w normalny sposób nie potrafią znaleźć klienta ( czyli prze polecenie , czy reklamę) . Jeśli chcesz znaleźć dobrego pośrednika popytaj się znajomych. Jeśli oni nie znają to idź, do agencji która ma duża bazę nieruchomości. Jak taką znajdziesz, są to sieciówki. Nie będę wymieniał by nie robić reklamy. Jasne wszyscy wieszają koty na sieciówkach, ale robią to inne małe agencję które nie wytrzymują konkurencji. Ja obecnie też szukam mieszkania, byłem w paru agencjach. I małych co mają 2 mieszkania na krzyż( byłem i Mościckiego, smiech na sali, chciałem się umówić na oglądanie w ciągu dnia, Pan Posrednik powiedział mi ze nie może bo on tu tylko dorabia). teraz szukam w dużej agencji , typowej sieciowce. Sprawna obsługa i duża baza nieruchomości. Doszedłem do wniosku Duża agencja - dlaczego? bo dużo sprzedają , bo ma duża bazę , a jak się dużo sprzedaje to ma się duże doświadczenie. A jeśli chodzi o nazwe tej agencji to nie podam, aby nie było ze pisze dla reklamy. Bo wbrew większości odpowiedzi nie pisze pośrednik a kupiec :)
    • elizkamix Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 13.02.19, 08:49
      Jedynie biuro jakie znam i jakie moge polecić to biuro Tur Nieruchomości - ofertę znajdziecie na stronie : tur-nieruchomosci.pl/ - zadzwońcie, a dowiecie się dużo więcej na temat działania ekspertów nieruchomości.
    • luciolta Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 02.01.20, 21:43
      Zdecydowanie Krupa Nieruchomości. Wyszukali mi najlepsze oferty i pomogli kupić wymarzony dom.
    • unreal.estate2022 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 06.12.22, 12:18
      Polecam agencję nieruchomości Chekashoff Estate.
      Personel dołoży wszelkich starań, aby w krótkim czasie znaleźć mieszkanie tylko dla Ciebie.
      Nie pracujemy według szablonu, sporządzamy indywidualne umowy najmu, odpowiednie dla konkretnego przypadku i uwzględniające wszelkiego rodzaju ryzyka.
      Kontakt :) unreal-estate.pl/
    • j666 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 12.12.22, 08:53
      Pytanie tytułowe wątku jest bardzo stare (ponad 10 lat), a odpowiedzi to spam autoreklamowy ;-) różnych biur.
      A ja mam pytanie do klientów, potencjalnych kupujących:
      Jaką prowizję skłonni bylibyście zapłacić za pełną obsługę procesu znalezienia i zakupu Waszego wymarzonego mieszkania?
      Tak dla porównania stawka radcy prawnego w rozporządzenia ministra (mieszkanie to niemal zawsze cena ponad 200 tys. zł) wynosiłaby w granicach 7.200 - 10.800 zł (+VAT bywa)
    • j666 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 04.09.23, 17:58
      I jak się tam Panu pracuje?

-----
      > Dla tych, co nadal szukają, polecam [...]
    • mateusz721 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 07.10.23, 13:12
      Obsługa w biurze Kwadrat Nieruchomości jest przemiła, kompetentna i gotowa pomóc. Zaufałem im całkowicie i nie zawiodłem się. Załatwiają wszystko od A do Z ;) www.kwadrat.io/
    • mateusz721 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 07.10.23, 13:21
      www.kwadrat.io - szybko i sprawnie! :D Polecam p. Asię ;)
    • moniaa823 Re: Dobry pośrednik nieruchomości w Warszawie 08.11.23, 16:14
      Polecam biuro nieruchomości Kwadrat każdemu, kto ceni sobie profesjonalizm, zaangażowanie i dostępność. Z ich pomocą załatwianie wszelkich formalności to czysta przyjemność :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka