Dodaj do ulubionych

Filmy wideo z nieruchomości

21.05.09, 15:12
Prawie każdy z Nas oglądał filmiki wideo w internecie np. na Youtube
czy smogu.Ciekawi mnie jak zapatrujecie się na prezentowanie
nieruchomości w formie krótkiego filmu wideo? Ta forma przekazu
staje się coraz bardziej popularna w Polsce.Oferuja ją już top-owe
portale jak Gratka czy Domiporta.
Obserwuj wątek
    • al9 Re: Filmy wideo z nieruchomości 21.05.09, 15:41
      a także strony dobrych agencji
      :-)
      co tu dyskutować?
      niedługo dojda wirtualne prezentacje...
      zawód pośrednika zzniknie..
      pozdr
      al
      • dominiqe21 Re: Filmy wideo z nieruchomości 21.05.09, 20:32
        Zawód pośrednika nie zniknie, ale przybędzie nowych narzędzi
        np.filmy z nieruchomości lub wizyty wirtualne, które zaoszczędzą
        jego czas:) Juz niedługo rynek ruszy w ta stronę, a zwykłe zdjęcia
        nie wystarczą :)

Pozdro
        • satorianus Re: Filmy wideo z nieruchomości 22.05.09, 08:56
          A mamy zawód taki jak "prezenter stron internetowych"? Nie? To zastanów się
          czemu tak jest.

A co do zdjęć/filmów to żałosne jest to, że 99% zdjęć przez Was robionych
          pochodzi z aparatami o obiektywach 35mm. W czasach kiedy całkiem niezły compact
          z szerokim kątem kosztuje ~500zł ten fakt można tłumaczyć tylko ignorancja :(
          • dominiqe21 Re: Filmy wideo z nieruchomości 22.05.09, 12:56
            Was czyli kogo ? możesz konkretniej ?
            • satorianus Re: Filmy wideo z nieruchomości 23.05.09, 22:24
              Weź dowolne zdjęcie z gratki opatrzone znakiem wodnym agencji. Jakość 99% z nich
              jest tragiczna. :(
              • dominiqe21 Re: Filmy wideo z nieruchomości 23.05.09, 22:55
                Wszystko zależy od czasu poświęconego i wiedzy na temat fotografi.
                Jeżeli pośrednicy, osoby je robiące nie przykładają się do tego to
                później mają efekty takich działań w postaci, owych słabej jakosci
                zdjęć. Jestem zdania,że każdy powinien robić to co umie najlepiej.
                Pośrednik sprzedawać, a profesionaliści robic zdjęcia, filmy.
                Takie filmy z nieruchomości nie są drogie wręcz odwrotnie, a dobrze
                to wygląda, szybko działa i jest przyzwoitej jakości.
                Wszystkie topowe liczące się portale będą to miały, a w niedługim
                czasie ludzie docenią siłę video:)
                • satorianus Re: Filmy wideo z nieruchomości 24.05.09, 12:15
                  To nie jest kwestia umiejętności. Wystarczy aparat z nieco szerszym obiektywem.
    • dominiqe21 Re: Filmy wideo z nieruchomości 04.06.09, 09:00
      Agencje zaczynają przebudowywać swoje strony www, aby móc pokazać
      filmy video prezentujące nieruchomości. Jedna z warszawskich agencji
      bardzo znana już to wprowadziła, ma nawet pierwsze filmy.
      • al9 Re: Filmy wideo z nieruchomości 04.06.09, 10:21
        bez żartów
        mam filmy na stronie od ponad roku
        łącznie - ponad 100

Twoje rewelacje dominik są mocno spóźnione
        al
        • dominiqe21 Re: Filmy wideo z nieruchomości 04.06.09, 11:01
          Jaka agencja ? możesz podać adres www?
          • al9 Re: Filmy wideo z nieruchomości 04.06.09, 11:07
            nie
            nie mogę
            to jest forum na którym my pośrednicy jestesmy anonimowi i nie
            szukamy tu klientów

nie podajemy do siebie maili, stron ani telefonów..
            dzieki temu - jesteśmy bezstronni..
            i mamy prawo do wypowiedzi jak każdy forumowicz
            Oczywiście są wyjątki (np posiadający KANCELARIE), ale nieliczne

Męczysz ten temat jakbys wczoraj wynalazł kamerę..
            kończ waść
            al
            • dominiqe21 Re: Filmy wideo z nieruchomości 04.06.09, 11:16
              Nic nie męczę. Poprostu nie natknąłem się jeszcze na strone agencji,
              która miała by 100 filmów. Mógłbym zaproponować coś ekstra za darmo,
              ale jak takie są zasady to ok. Poprostu nie widziałem.

Pozdrawiam
            • al_gon Re: Filmy wideo z nieruchomości 05.06.09, 13:09
              ojj al9. Strasznie się czepiasz tego słowa kancelaria. Nie jest to fajne, tym
              bardziej, ze nie jestes anonimowy. Tak Ci sie tylko wydaje - ale nie boj sie,
              podobnne zdanie ma wielu zytkownikow sieci.

Pozdrawiam Cie 3456 (celowo zamienilem cyferki).
              • al9 anonimowość 05.06.09, 13:34
                wiem że nie jestem anonimowy
                nie staram się nawet
                nie zmiania to faktu - ze to forum nie służy do poszukiwania
                Klientów. To jest poza dyskusja - wątpiacych odsyłam do regulaminu
                forum..
                Jesli nie podpisuję sie imieniem i nazwiskiem a w stopce nie mam
                linka do swojej strony - mam prawo IDENTYCZNIE jak kazdy uczestnik
                dyskusji do ekspresji swojego zdania..
                Ale TYLKO wtedy, gdy równoczesnie nie próbuję skłonić innych
                forumowiczów do zostania moimi Klientami...

Po cholere natomiast podajesz zły nr licencji?

:-(

Po prostu sie nie podpisuj...
                al
              • al9 Re: Filmy wideo z nieruchomości 05.06.09, 14:28
                Strasznie się czepiasz tego słowa kancelaria

dlaczego?

pl.wikipedia.org/wiki/Kancelaria
                mam przyjaciół, którzy maja kancelarie: adwokatów, komorników,
                notariuszy..
                Ale pośrednicy mają biura obrotu nieruchomościami...
                Inaczej - narażają się na śmieszność i komentarze...
                • al_gon Re: Filmy wideo z nieruchomości 05.06.09, 16:21
                  Wg mnie, nazywanie biura nieruchomosci kancearia jest niestosowne. Jestesmy
                  agencjami, czyli wyspecializowanymi podmiotami. Ale nie wysmiewam publicznie, a
                  przynajmniej sie staram tego nie robic, innych osob z tego powodu. Dlaczego? Bo
                  jest to tak samo niestosowne.

Czepiać można się wszystkiego, czepiać można się "spacji przecinka spacji" na
                  stronie zegmarka, czepiać można się informacji zawartej na Twojej stronie www o
                  tym, że współpracujesz z Santanderem, który nie udziela już kredytów
                  hipotecznych. WSzystkiego można się przyczepić. Ale po co?
                  • al9 Re: Filmy wideo z nieruchomości 05.06.09, 16:38
                    :-)
                    no widzisz al_gon to lubię
                    bystrość, humor i spostrzegawczość
                    santandera wywalam - dzieki za uwagę :-)
                    może masz rację - więcej nie będę się pastwił nad tę kancelarią..
                    Swoją drogą zegmarek to bardzo porządny pośrednik, wykonuje na tym i
                    innych forach kawał roboty, jest merytoryczny i życzę mu jak
                    najlepiej...
                    Stracił na chwile poczucie humoru, ale komu sie to nie zdarza..
                    Panie i Panowie!
                    Miłego weekendu!
                    al
                    • przemila81 Re: Filmy wideo z nieruchomości 05.07.09, 17:07
                      A mnie mało obchodzi, że ktoś się tutaj reklamuje czy nie..
                      A pomysł na tego typu filmiki nie jest głupi.. Nie trzeba wychodzic
                      z domu, stać w korkach itd. Zdjęcia nie oddaja realnie rozkładu
                      mieszkania. Bardzo fajny pomysł na udogodnienie klientowi życia.
                      Wiadomo nie wszystkie filmiki są dobrej jakość, czasem chyba kręcone
                      komórką bo podobne do tych z popularnych serwisów. Mi się podoba ta
                      forma przedstawienia np.mieszkania. Sprawdzę to jeszcze dokładniej,
                      ale pomysł moze byc fajny..
                      • jeepwdyzlu tobie nie przeszkadza reklama 06.07.09, 13:45
                        ale to nie ma żadnego znaczenia
                        to forum
                        i to nie miejsce na reklamę
                        poczytaj regulamin
                        poza tym przemila
                        twój post śmierdzi kryptoreklamą
                        jeep
                      • babaloo Re: Filmy wideo z nieruchomości 14.07.09, 15:31
                        No, i film można wysłać klientowi na komoorę.
                        Link przynajmniej do takowego....

BTW. Dzień dobry wszystkim.... ja sam lubię nowinki....
                        Agenci w gajerach i sandałach raczej nie ...:)
                        • jeepwdyzlu ci w sandałach i gajerach to nie 14.07.09, 16:54
                          ale i ci w garniturach i ci w sandałąch - nie martw się..
                          nasza branża siedzi cała w sieci od lat
                          moje biuro - i nie jestem wyjatkiem - nie mam klientów innych niz z
                          polecenia albo z sieci..
                          a nasze strony (nie wszystkie, fakt) sa o klasę lepsze niz gratki..
                          Nie tylko filmy, zdjęcia, mapy
                          takze symulatory zdolnosci kredowej, systemy AVM (wyceniające
                          nieruchomość), aplety liczące raty itd itp...
                          jakis czas temu al9 stwierdził, że pośrednik w dzisiejszym
                          znaczeniu - skazany jest na wymarcie...
                          Im więcej myślę, tym bardziej zaczynam sądzić, że al9ma rację..
                          jeep
                          pozdro
                          jeep
                          • agent09 Re: ci w sandałach i gajerach to nie 14.07.09, 22:34
                            a czy w ostatnich 20-30 latach w związku z rozwojem technologi,
                            techniki, zniknął jakiś zawód? Jakos nie moge sobie skojarzyć. Z
                            wielu względów pośrednictwo (nie tylko w obroxie nieruchomościami)
                            jest spotykane prawie na każdym kroku i wg mnie szybko nie zniknie,
                            być może znikną biura pośrednictwa, zwróćcie uwagę że już teraz
                            większośc pracy pośrednik wykonuje w terenie, szczegolnie ci którzy
                            specjalizuja sie w gruntach.
                            • jeepwdyzlu zawody znikają 15.07.09, 12:02
                              prosze bardzo:
                              biura matrymonialne
                              biura pisania podań
                              klasyczne biura turystyczne (przeniosły się do sieci, czytałem
                              niedawno, ze 80% wyjazdów Polacy kupują w sieci)
                              w moim miescie padły przktycznie wszystkie księgarnie za wyjatkiem
                              akademickich, językowych i oczywiscie empikowych
                              -handel - kilkanascie procent sprzedazy to sieć. a w niektórych
                              segmentach (drobnica komputerowa, filmy) - nawet 50%
                              -antykwariaty - za wyjatkiem cudzoziemców - zainteresowani kupuja
                              tylko w sieci..

ergo - nieruchomosci będa kupowane w sieciowych marketach. Przy
                              okazji załatwiania kredytu w banku. Po obejrzeniu wirtualnych
                              prezentacji, filmu, planów, skanów dokumentów..
                              To nie do uniknięcia. Nasza praca jest przereklamowana. Np
                              legendarne bezpieczeństwo.. To bicie piany. 2-10% transakcji wymaga
                              wiedzy prawniczej. Na świecie zajmuja sie tym prawnicy. Za groszowe
                              kwoty. Nie za 3% ceny...
                              Eldorado sie skończyło. Nieźle bedzie jeszcze 5 lat. A potem
                              koniec...
                              pozdrawiam
                              jeep wrocław

• agent09 Re: zawody znikają 15.07.09, 18:59
                                no i dalej nie wiem, jaki zawód zniknął z rynku w ciągu ostatnich 20-
                                30 lat. Piszesz o biurach podróży, matrymonialnych (te aakurat w
                                miesci gdzie mieszkam istnieją i maja sie całkiem dobrze) jednak nie
                                wymieniłeś żadnego konkretnego zawodu.
                                Piszesz, że prawnicy podejmą sie czynności za groszowe sprawy:)
                                zorientuj sie ile kosztuje kupno nieruchomości na podstawie
                                pełnomocnictwa przez prawnika i podziel sie ta informacją na tym
                                forum.
                                • jeepwdyzlu zwykłe chamy 16.07.09, 10:05
                                  Piszesz, że prawnicy podejmą sie czynności za groszowe sprawy:)
                                  zorientuj sie ile kosztuje kupno nieruchomości na podstawie
                                  pełnomocnictwa przez prawnika i podziel sie ta informacją na tym
                                  forum.
                                  ---------
                                  przykre
                                  prezentuję wam swoje zdanie - od razu atak - nie masz pojęcia, nie
                                  masz licencji, oczywiście nie masz sukcesów
                                  Odpowiadam:
                                  mam duze biuro we Wrocławiu, licencję, działam od lat i nie narzekam
                                  na brak pieniędzy
                                  agent - pisałem nie o polskim rynku. Prawnicy - np w Angli - dbaja o
                                  bezpieczenstwo transakcji za promil wartosci domu

macie takie dobre samopoczucie - gratuluję
                                  mnie za kilka lat na tym rynku nie będzie..
                                  eot
                                  jeep wrocław
                                  • agent09 Re: zwykłe chamy 16.07.09, 10:32
                                    nie miąłem zamaru Ciebie atakować, źle to odebrałeś. ograniczmy sie
                                    do rynku w polsce, bo sporo nam brakuje do rynku np. w UK. Po prostu
                                    ciężko jest mi sobie wyobrazić brak pośredników, jest wiele krajów
                                    wysoko rozwiniętych i pośrednicy tam isnieją. Zgodzę sie
                                    z "przedmówcą" z rynku znikną marni pośrednicy. A co do znikających
                                    zawodów nadal nie potrafię żadnego wyminić. Pomyśl ile jest komisów
                                    samochodowych, a przecież sprzedaż samochodu to taka prosta sprawa:)
                                    • jeepwdyzlu Re: zwykłe chamy 16.07.09, 11:15
                                      agent przeczytaj posty powyżej
                                      i mój - NA ŚWIECIE prawnicy itd
                                      u nas bedzie tak samo
                                      Nie wiem, czy powstanie intytucja solicytora, ale panowie radcy i
                                      panowie adwokaci - jak ich bedzie 5 razy więcej - będą się zajmować
                                      wszystkim za 4 grosze. Rozwalenie korporacji - w tym naszej - jest
                                      nieuchronne. Likwidacja licencji to kwestia kilku miesięcy. Moze
                                      roku, góra dwóch..
                                      Przywołujesz komisy. Ok - wiesz, że wiekszosc transakcji jest POZA
                                      komisami? Popatrz na allegro i zobacz ile tam aut.. sam od lat
                                      sprzedaje swoje auta przez ogłoszenia w sieci..
                                      Z nieruchomosciami bedzie podobnie. Spadek wynagrodzeń, traktowanie
                                      pośredników jako zwykłych sprzedawców (nie guru od bezpieczenstwa
                                      transakcji czy negocjacji cen) , rozliczenia tylko ze sprzedającym -
                                      jest nieuchronne..
                                      I warto obserwowac rynek w GB. Jest bardziej rozwiniety niz nas..
                                      Popatrz na to:
                                      www.halfapercent.com/index.jsp
                                      popatrz na siatkę wynagrodzeń
                                      i pamietaj, że kupujący w angli nie płaci wynagrodzenia
                                      zobacz na jakich prowizjach pracuja nasi koledzy
                                      nas tez to czeka
                                      nieuchronnie
                                      zostana nie tyle pracowici i uczciwi, ale ci łaczący się w sieci,
                                      ograniczajacy koszty i reagujący na tendencje rynkowe...
                                      a uczciwość przynajmniej wobec siebie to podstawa...
                                      nie oszukuj się
                                      rynek jaki jest w Polsce teraz - jest skazany na upadek. Moze
                                      powolny, ale według mnie zdziwisz się...
                                      pozdrawiam
                                      jeep
                                  • bigmarty.vp.pl Re: zwykłe chamy 16.07.09, 12:51
                                    właśnie cały problem polega na tym ,że środowisko starych pośredników
                                    wymyśliło sobie licencje i zapragnęło zrobić z siebie specjalistów od
                                    prawa budowlanego , doradców podatkowych i nie wiadomo kogo jeszcze-
                                    wszystko w jednym - po to ,żeby mogli czuć się lepiej ,że to taki
                                    wielki specjalista ,kto zdał egzamin i nie ma licencji z zasiedzenia
                                    wie o czym mówie , tylko ,że pośrednik jest od sprzedawania - ma
                                    sprzedać nieruchomość - jak nie umie sprzedać bedzie robił z siebie
                                    doradcę , udzielał pożyczek i nie wiadomo co jeszcze ale i tak padnie
                                    i będzie się użalał nad sobą w sieci.
                              • bigmarty.vp.pl Re: zawody znikają 15.07.09, 19:12

> ergo - nieruchomosci będa kupowane w sieciowych marketach. Przy
                                > okazji załatwiania kredytu w banku. Po obejrzeniu wirtualnych
                                > prezentacji, filmu, planów, skanów dokumentów..
                                > To nie do uniknięcia. Nasza praca jest przereklamowana. Np
                                > legendarne bezpieczeństwo.. To bicie piany. 2-10% transakcji wymaga
                                > wiedzy prawniczej. Na świecie zajmuja sie tym prawnicy. Za groszowe
                                > kwoty. Nie za 3% ceny...

jeśli dla ciebie pośrednictwo w obrocie to pokazywanie prezentacji i
                                dokumentów to nie dziwię się ,że nie możesz zarobić i widzisz już
                                swój koniec ,masz w ogole licencje? wiesz na czym polega zawód? tak
                                samo mógłbyś napisać ze prawnicy wyginą bo będą wirtualne porady
                                prawne np po wyslaniu smsa ,albo wirtualny dentysta - po wysłaniu sms
                                na pocztę przyjdzie film jak SAMEMU wyrwać ząb a kurier przywiezie
                                niezbędne narzędzia - zapomniałeś o czynniku ludzkim - kupno i
                                sprzedaż nieruchomości to nie jest kupno książki za 50 zł ,gdybyś
                                kiedyś sam doprowadził chociaż jedną transakcję do końca wiedziałbyś
                                jak ważne są zachowania ludzi i psychologia ,że można sprzedać coś
                                czego klient nawet nie rozważał i można też łatwo w kilka minut
                                zepsuć transakcję .Widziałeś kiedyś konfrontację kupujący-sprzedający
                                ?Przecież ich interesy są zupełnie sprzeczne.Umiałbyś pomóc w
                                negocjacjach? Wracając do twoich rozważań zważ,że nieważne czy
                                obejrzysz prezentację ,film , czy dokumenty - w końcu musisz spotkać
                                się z właścicielem .Możesz być wtedy sam ,możesz mieć swojego
                                pośrednika - wybór należy do ciebie.
                              • loriblu Re: zawody znikają 30.07.09, 15:32
                                " ergo - nieruchomosci będa kupowane w sieciowych marketach. Przy
                                okazji załatwiania kredytu w banku. Po obejrzeniu wirtualnych
                                prezentacji, filmu, planów, skanów dokumentów..
                                To nie do uniknięcia. Nasza praca jest przereklamowana. Np
                                legendarne bezpieczeństwo.. To bicie piany. 2-10% transakcji wymaga
                                wiedzy prawniczej. Na świecie zajmuja sie tym prawnicy. Za groszowe
                                kwoty. Nie za 3% ceny...
                                Eldorado sie skończyło. Nieźle bedzie jeszcze 5 lat. A potem
                                koniec...
                                pozdrawiam
                                jeep wrocław"
                                - CO ZA BZDURY.................
                                OD 10 LAT JESTEM POŚREDNIKIEM I MAM SIĘ Z ROKU NA ROK CORAZ LEPIEJ.
                                Prosty przykład z opcją video na stronie gratki:
                                - większa część pośredników nie wie jeszcze o opcji video, która
                                jest dość długo - dlaczego wiem - bo widzę
                                - duża cześć pośredników nie wie jak to video zamieścić, skąd wiem –
                                bo wiem. Znam pośredniczki (ok. 55lat) które do dziś komputera nie
                                mają ale ich dni faktycznie są policzone.)
                                (- tyle o pośrednikach, którzy prędzej czy później chcąc pozostać w
                                zawodzie uzupełnią swoje braki.)
                                - a teraz o klientach inaczej laikach, którzy sprzedają nieruchomość
                                raz na 100lat - jeżeli wprowadzenie na portal internetowy będzie z
                                dnia na dzień coraz trudniejsze a tak jest, to juz nie długo
                                prywatne ogłoszenia nie będą miały sensu bo przy profesjonalnym
                                ogłoszeniu biura, laik nie da rady - my musimy sie uczyć bo to
                                nasza praca, ale czy klient chcąc sprzedać jedną nieruchomość
                                będzie kręcił filmy wprowadzał na np.Youtuba Or something……. po to
                                aby potem wprowadzić na portal i tracił na to wszystko swój cenny
                                czas?
                                Mądry nie, wyjątki będą ale nie wiele a i te nie wiele z czasem
                                też zaniknie bo jak wszystkie oferty będą biur to ten kupujący
                                będzie się bał iść do prywatnego bo to może jakiś oszust skoro
                                wszyscy sprzedają przez agencje a on nie, pewnie ma coś do ukrycia
                                pomyśli kupujący… OTO MOJA WIZJA PRZYSZŁOSCI 
                                A co do prawników, nie znam ani jednego, który byłby tak dobrym
                                sprzedawcom (nieruchomosci) jak ja - ale ja sprzedaje od zawsze –
                                kluczem do sukcesu pośrednika jest umieć sprzedać, bo jeśli czegoś
                                nie wiem to wiem, do kogo zadzwonić (Tel do przyjaciela), a jak nie
                                umiesz sprzedawać to Ci nic nie pomoże.
              • maglinka Ach ta wiedza 07.07.09, 11:42
                Oto użytkownik al_gon wie aż tyle o użytkowniku al9, że mógłby mu to napisać na oficjalnego emaila.

No, ale wtedy całe forum nie dowiedziałoby się, że al_gon wie

:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka