staan2 14.08.09, 12:28 Czy zauważyliście zwiększenie czy zmniejszenie liczby transakcji w III kwartale? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 14.08.09, 14:53 są wakacje ale we wrześniu.. bedzie lepiej jeep Odpowiedz Link Zgłoś
maglinka Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 16.08.09, 19:06 Czy liczba ofert zależy od pory roku, czy liczba kupujących? Odpowiedz Link Zgłoś
zbignieff A w Warszawie? 23.09.09, 17:47 Czy coś się ruszyło? Jak w Was wygląda liczba transakcji względem ubieglego roku? Rozważam zrobienie podyplomówki, ale nie wiem czy w obecnej sytuacji rynkowej ma to sens. Może lepiej wybrać inny zawód? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: A w Warszawie? 24.09.09, 09:44 kryzys jeszcze trwa banki nieco luzują kryteria dostępu, ale marże i opłaty trzymają wysoko.. mieszkania ciągle sprzedaja sie tylko mniejsze i to z zasady tylko gdy sprzedający jest elastyczny staniały nieco domy, zwłaszcza te do remontu, klocki z lat komuny, te na malutkich działkach.. firmy interesują się halami i działkami komeryjnymi - ale w końcu odpuszczają - trudno im dopiąć atrakcyjne finansowanie... działki budowlane nieby nie tanieją, ale transakcje są na poziomie 20% ponizej cen ofertowych.. tak w skrócie jesli chodzi o Dolny Śląsk pozdro jeep Odpowiedz Link Zgłoś
staan2 Re: A w Warszawie? 24.09.09, 09:59 Ja od czerwca próbuję sprzedać mieszkanie. I o ile w czerwcu i lipcu miałam klientów którzy w ostatniej chwili się wycofali to obecnie czyli od września (pomimo zejścia z ceny) porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: A w Warszawie? 24.09.09, 20:29 nie zauważyłem wzrostu liczby transakcji. Warszawa (bez obrzeży, do których zaliczam też Białołękę). Zauważyłem wzrost zainteresowania małymi i stosunkowo tanimi mieszkaniami (od sierpnia), i pewnie w tym segmencie transakcje są lub się posypiją lada moment. Kawalerki - najchętniej do 200tys; te większe 1-no pokojowe (ok. 35m2)- do 270-280tys. Małe 2-pokojowe wróciły do łask, poszukiwane są do kwoty 350-360tys; lepiej sytuowani i bardziej wymagający do max. 400tys. Jest tez pewne zainteresowanie mieszkaniami 4pokojowymi, najlepiej z 2-ma łazienkami, do ok. 800-900tys., oprócz płyty (nie wiele jest takich, a jak już to są droższe) To tyle z moich obserwacji tego co się dzieje, oraz czym interesują się potencjalni kupcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bromva Re: A w Warszawie? 24.09.09, 23:14 oglądałem papiery działki niedaleko Poznania. agentka nieruchomości... myślałem, że mnie "zje", tak zachwalała ogłoszenie i taka była nakręcona. miałem wrażenie, że jestem pierwszym klientem od tygodni, który się u niej zjawił w biurze. wydaje mi się to wręcz niemożliwe,.. ale takie odniosłem wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maglinka Re: w lipcu 25.09.09, 10:23 Agencje które odwiedzałam na początku lipca wydawały mi się przeraźliwie wyludnione. Byłam ciekawa czy to wakacje czy recesja, stąd wcześniejsze pytanie o wpływ pory roku na sprzedaże Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu wyludnione agencje 25.09.09, 11:00 ciekawe narzędzie badawcze znaleźliście :-) w moim biurze pracujemy równolegle zkilkudziesięcioma Klientami, ale zapewniam Was, że kontakt z nimi mamy osobisty w terenie, mailowy i telefoniczny.. A jak aranzujemy spotkania np w celu negocjacji, to one tez odbywaja sie za zamkniętymi drzwiami.. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: A w Warszawie? 27.09.09, 21:50 staan2 napisała: > Ja od czerwca próbuję sprzedać mieszkanie. I o ile w czerwcu i lipcu miałam > klientów którzy w ostatniej chwili się wycofali to obecnie czyli od września > (pomimo zejścia z ceny) porażka... "Wal" maila! Próbujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
zbignieff Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 08.11.09, 23:59 Minęły dwa miesiące. Może czas na małą aktualizację? Ruszyło się? Odpowiedz Link Zgłoś
staan2 Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 10.11.09, 16:00 U mnie tak. Nagle z dnia na dzień telefon w sprawie sprzedaży mieszkania zaczął mi się urywać. W ciągu jednego tygodnia miałam umówionych dwóch klientów na podpisanie umowy przedwstępnej. Nawet po zdjęciu ogłoszenia kupujący jeszcze dzwonili przez jakieś dwa tygodne. Do dzisiaj nie wiem skąd mieli mój numer... Odpowiedz Link Zgłoś
zbignieff Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 12.11.09, 14:13 A możesz zdradzić co, gdzie i za ile sprzedałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
staan2 Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 13.11.09, 15:36 A w jakiej okolicy szukasz mieszkania? Jeśli sprzedałam tam gdzie szukasz to mogę Ci podać cenę, jesli gdzie indziej to nie ma to żadnego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
rusekklusek Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 13.02.10, 22:45 zwiększenie Odpowiedz Link Zgłoś
jkrystyna_p Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 15.02.10, 12:05 Przed nami druga fala kryzysu. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawiola Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 07.03.10, 19:48 zgadzam się z jkrystyna_p, puchy ... Odpowiedz Link Zgłoś
rumun_navigator A Metrohouse się chwali 16.03.10, 13:19 I pisze, ze transakcja goni transakcje? www.metrohouse.pl/index.php?idNode=135&newsId=105 To w końcu jak jest? Może tylko w Warszawie to ożywienie. A może nie ma żadnego ożywienia? Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: A Metrohouse się chwali 16.03.10, 13:51 rumun_navigator napisał: > I pisze, ze transakcja goni transakcje? > www.metrohouse.pl/index.php?idNode=135&newsId=105 > To w końcu jak jest? Może tylko w Warszawie to ożywienie. A może nie ma > żadnego ożywienia? Piszą, to co wszyscy wiedzą: że idą mieszkania dwupokojowe (najmniejsze i najtańsze, zapewniające minimum socjalno-bytowe dla par, małych rodzin i wygodę dla osób samotnych) w dobrych lokalizacjach, w nowym budownictwie, urządzone. Za to za znacznie niższą cenę niż np. dwa lata temu. Liczba transakcji wrosła w porównaniu do stycznia i lutego 2009 "kilkukrotnie", bo wtedy NIKT nie dostawał kredytu, a teraz kredyty są udzielane. Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: A Metrohouse się chwali 16.03.10, 23:31 nam z bazy danych szybko znikają małe 2-3 pokojowe mieszkania, także w wielkiej płycie (choć tymi zajmujemy się sporadycznie), do 450 tys zł.; w dobrych lokalizacjach. Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.mob Re: Czy ruszyła się sprzedaż na rynku wtórnym? 06.09.19, 11:47 Jeśli szukacie cfajnych mieszkan zagladnijcie tutaj tur-nieruchomosci.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś