felinecaline 16.12.09, 23:49 Wedlez zyczenia Janou, poniewaz pierwszy sie przedluzyl poza setke. A teraz "setka" za zdrowie pomyslodawczyni" (coin..au, zeby nie bylo, ze cuskolwiek reklamuje) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 16.12.09, 23:58 merci,ale czy moglabys poprawic/wywalic moj nowy watek na dobranoc,zamiast odc II napisalam czesc II Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:01 Feline a gdzie link do odcinka number one? odcinek I forum.gazeta.pl/forum/w,91510,103877293,103877293,goraczka_dni_przedswiatecznych.html Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:04 Janou, kochana, zliiituj - ja juz malo co kontaktuje i nie pomyslalam o lince. A co do czeci II to i nawet bardziej okazale wyglada niz jakis tam marnowaty "odcinek" ;-P Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:16 Feline,beda pilnowala kiedy bedzie potrzeba zaczac nowy watek,jezeli Meta sie zgodzi Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:20 OK, A poza tym wszystkie macie prawa redagowac forum i jak koniecznie chcesz zmienic swoja "druga czesc" na "odcinek drugi"to prosze bardzo - nie bez przyczyny zrobilam Was wspolwlascicielkami - modkami, jakem mère feignante superièure. Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 10:29 Ja tylko proponowalam,bo dlugie watki dlugo sie otwieraja,ale jezeli Meta woli jak bylo wczesniej bo to jak dobre winoto niech bedzie,ja bardzo tolerancyjna i takimi sprawami glowy se nie zawracam,bo zycie krotkie jest Milego dnia Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 10:34 Czesc, Owerniatko. Jak tam u Ciebie dzisiaj pogodowo? U nas nie zadna goraczka ale zimniaczka ale sniegu niue ma. Na zewnatrz jest super buro- ponuro, ale w moje "stacji kosmicznej nawet sie tego nie zauwaza - i tak okien nie ma. Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 11:26 Choc watki otwieraja mi sie w przyzwoitym tempie, to wole te krotsze. W dluzszych gubie sie w 'podwatkach i podwateczkach'. Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 12:05 Pada snieg w Andegawenii! I kto tu mowi o ociepleniu klimatu? Dawniej miewalam snieg co 5 lat, teraz mam co rok, (po pare godzin, ale jednak "3ma") ;-P Musze isc na obiad przez "Hades". Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 13:41 Fotka z rana,popadalo troche sniegu w nocy,mowia ze na przyszla tez,a teraz nic i slonce sie schowalo Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 18:40 Bylo tak - Kicur zrobil przytomnie zdjecia a nawet wideo, ale wideo nie umiem zamiescic, galeria GW nie przyjmuje. ...i sie stopilo, jest plucha - czyli... la gadoue www.youtube.com/watch?v=yN2z_V-CmuY Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 20:02 Feline mozesz wyslac fotki na "you tube" i podac link ,masz taka opcje w programie na fotki i wideo w Picasa3,bo masz Viste jak ja,tylko nie powiem jak to sie robi bo jeszcze nie korzystalam z tego A teraz moja Owernia,a dokladnie u mnie 10min temu. Jutro bedzie wesolo i zamiast samochodem bedziemy na nartach jezdzic Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 21:30 janou, no to mamy tyle samo sniegu. Bylam dzis w lesie i juz jest zimowo- rudawo (rudawo do suchych traw przebijajacych prze z5 cm sniegu). Temperatura -5, a w nocy do -10. Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 00:10 marguyu napisała: > janou, > no to mamy tyle samo sniegu. Bylam dzis w lesie i juz jest zimowo- > rudawo (rudawo do suchych traw przebijajacych prze z5 cm sniegu). > Temperatura -5, a w nocy do -10. --------------------- Ogladalam meteo na swieta,w czwartek 24.12,sniegu we Francji nie bedzie, temperatura na polnocy +10,na poludniu +14. A u Ciebie jak ma byc? Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 21:45 Janou, wlasnie to zrobilam, latwe jak bulka z ...foie gras;-D oto kicurowy mikro-reportazyk zimowy: www.youtube.com/watch?v=rHR8zHqda9U no to "woila boska i skrzypce: klikajmy! Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 21:46 Huuuuurrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaa! To dziala!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 22:40 Dzieki, soeurette, ze mnie zmobilizowalas. Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 00:02 no tak,a ja probowalam kilka razy wyslac tez cos na you tube,kiedy klikam na moje video,to wysiada mi program Picasa3,oj nie ma sprawiedliwosci na tej ziemi Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 15:32 feline, przy takim tempie niedlugo dostaniesz Oskara Oboje dostaniecie Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 19.12.09, 14:44 sorry,probuje "you tube",a dla ciekawych maj 2008 przyplyw na Mont St Michel milego dnia sybarytkom www.youtube.com/watch?v=Hvo4hJWysak Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 19.12.09, 14:48 Ale sie ciesze,bo od wczoraj kombinuje jak to zrobic,bo z Picasa nie da sie,a tu dziala przez inny program z fotkami Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 19.12.09, 14:57 janou napisała: > Ale sie ciesze,bo od wczoraj kombinuje jak to zrobic,bo z > Picasa nie da sie,a tu dziala przez inny program z fotkami ------------- nie wkleijl sie poprzedni post;filmik z przyplywem w Mont St Michel,maj 2008,sorry ze to nie ma nic do swiat. www.youtube.com/watch?v=Hvo4hJWysak Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 13:15 Wlasnie spod moich raczek wyladowal w piekarniku pieeeekny piernik wykonany toczka w toczke zgodnie z kultowa ksiazka kucharskaPRLu lat '50.... W domu Rodzicow piernik byl zawsze autorstwa mojego Autora, Mamie przypisane byly rozne drozdzowce i kruche . Teraz godzina niepewnosci co z tego pieca wyciagne. Kicur z reszty ciasta robi jeszcze male pierniczki. Zapewne beda pozarte w najblizszej przyszlosci, Swiat nie doczekawszy. Odpowiedz Link
janou Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 13:50 A wiesz Feline,czytajac Twoj post przypomnial mi sie Twoj makowiec,bo byl boski a ja niesmiala(bo pierwszy raz u Ciebie)nie odwazylam sie na druga porcje mimo ze proponowalas i mezu i mnie,taka glupia czasem jestem! Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 14:18 Janou, przypomnij mi, czy on byl plaski, czy zrolowany? Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 14:19 Mam nadzieje, ze nastepnym razem juz nie odmowisz i zjesz tyle, na ile bedziesz miala ochote. Odpowiedz Link
metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 00:32 Tyle śniegu to ja miałam w październiku Teraz mam więcej i -10 stopni... Odpowiedz Link
zettrzy Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 14:27 my tez mamy fajny snieg... wczoraj przekopywalam sciezke od domu do furtki ze dwa razy, bo jak przekopalam raz to po godzinie znowu zasypalo dzisiaj niby tez powinnam, ale dzisiaj nikt nie wpadnie (wczoraj mielismy wizyte) czyli bede znowu kopac jutro rano ach jaki piekny poczatek dnia - lopata w dlon i do roboty! do roboty! czegos takiego nigdy bym nie doswiadczyla pod moim starym adresem w Stanach! Odpowiedz Link
jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 15:00 Nie ma się czym chwalić, zwłaszcza na forum dla estetek, ale u mnie słowa klucze pojawiające się w Waszych postach: mróz + dłonie + gorączka mają takie przełożenie na rzeczywistość: Odpowiedz Link
fettinia obiecana szopka:) 20.12.09, 19:30 Figurynki robione przez dzieci jakies 10 lat temu-maja max 5 cm-Janiolki po 3 a Dzieciatko 1,5 cmZreszta tylko do zdjecia pozuje bo do szopki dolaczy dopiero 24 Odpowiedz Link
felinecaline Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:36 lacja, dziekuje, Fetti za taki piekny prezent przedgwiazdkowy dla naszego foruma. Odpowiedz Link
fettinia Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:47 popatrz na miny owieczek-ta lekko skrzywiona to robota starszego syna-on jakos nie przejawial artystycznych zdolnosci ale dziewczyny go zmusilyNo teraz chlop wielki-20 lat-wtedy kruszyna 10 letnia Odpowiedz Link
metodiw Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:55 Owieczki wyglądają, jak kumy na plotkach Feline, weź tę szopkę na naszą stronę główną... Odpowiedz Link
felinecaline Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:55 Jestes druga, ktora mnie powala. Ty - 20letnim synem a niedawno Janou 18letnim wnukiem ;-D Ja Ciebie mialam za gora 36 latke, a Janou, ktora znam de visu "wycenilam" na wnuczeta gora 12-letnie ;-D Odpowiedz Link
fettinia Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:57 hiehie-najstarsza corka ma 21 a przyszywana 25-na upartego tez moglaby byc mojaD no mam troche wiecej niz 36 Odpowiedz Link
janou Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 20:44 felinecaline napisała: > Jestes druga, ktora mnie powala. > Ty - 20letnim synem a niedawno Janou 18letnim wnukiem ;-D > Ja Ciebie mialam za gora 36 latke, a Janou, ktora znam de visu "wycenilam" na > wnuczeta gora 12-letnie ;-D --------------- To dlatego ze wyszlam za maz bedac jeszcze w zlobku! Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 20:52 Janou, mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam. U mnie szopka jest "w toku", jeszcze ciut jej brakuje, by byla "présentable", jak tylko skoncze (nie gwarantuje, ze w tym roku ;-P) to "puszcze" ja tutaj. Za chwile "zdejme" stol z dzisiejszymi wypiekami. Piekl.am oprocz piernika rowniez chleb w maszynie, ale nie jestem zachwycona, mialam kiepskie drozdze - jest pyszny, ale sie kruszy i jest malo wyrosniety. Odpowiedz Link
janou Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:10 felinecaline napisała: > Janou, mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam. Feline odwrotnie,odebralam jak komplement A propos chleba i maszyny,napisz wiecej bo maz kupilby a ja na to cacko nie mam ochoty,mezu zalezy na chlebie a ja czytalam ze nie jest najlepszy,a o bagietkach nie wspominam. Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:31 Janou, jesli chodzi o maszyne do chleba - kupilam, bo trafila mi sie nieslychanie tania (29€99 !!!!!) w takiej permanentnej solderie (Coup sur coup). Nie bede musiala w upaly wlaczac piekarnika, zeby upiec Kicurowi chleb bezglutenowy, jaki powinien jesc. Ale tak na dobra sprawe nie widze specjalnej przydatnosci, choc pieczywo wychodzi smaczne, moze sa maszyny z mozliwoscia upieczenia bagietki, moja takiej nie ma - trudno wymagac przy tej cenie. Powiedz MezOWI (to wlasciwa koncowka celownika dla rzeczownikow osobowych masc), ze nie warta skorka wyprawki. Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:37 A teraz dziolszki raz kozie (kocicy) smierc (ze wstydu). Oto mam okazje zaprezentowac Wam rezultaty mojej przedswiatecznej "tfurczosci: piernik zostanie odrapany z przypalonego spodu, pokrojony i przelozony powidlami slowkowymi - nie szaleje za pierniczkami a tak naprawde nie chce mi sie walkowac ciasta. Te kule na pietrowej paterce to pierniki z reszty ciasta, ktore nie zmiescilo sie na blasze. Ale clou to janiolek w calkosci swojej niebianskiej wyprodukowany przez wyzej zalogowana. Gdzies w akcesoriach z poprzednich lat powinnam miec Dzieciatko. Jak nie znajde to zrobie z wosku. a otoc i moje arcydziela - orkiestra tusz (zimny na moja glowe)! Odpowiedz Link
metodiw Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 22:49 Aniołek jak ta lala A ja sobie stłukłam szklanego podczas ubierania choinki Ubieram tę choineczkę w porywach, co kilka dni Najpierw powiesiłam łańcuszki, po paru dniach gwiazdki, potem doczepiłam bombeczki, a teraz choinka czeka, aż znajdę czas i wynajdę metodę na przytwierdzenie szyszek Odpowiedz Link
metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 21.12.09, 23:49 He he he, w końcu ubrałam moją mini choinkę Te niebieskie, słabo widoczne błyski to światłowody - mój aparat nie chce ich "złapać" lepiej W rzeczywistości świecą na niebiesko, zielono i czerwono. Dobranoc Odpowiedz Link
jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 07:42 A to moje rozmazane chimeryczne maleństwo Odpowiedz Link
metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 10:51 Dlaczego chimeryczne, Jolusiu? Odpowiedz Link
jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 17:27 Fochy stroi przy fotografowaniu, wredotka ... Odpowiedz Link
jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 18:25 A poza tym ma problemy z tożsamością: wydaje się jej, że jest żywa i gubi igły Odpowiedz Link
metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 18:29 A skąd Ty wiesz, co ona robi, kiedy Ty idziesz spać? Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 20:36 Ja tam wiem, co Pitka robi jak mnie nie ma - pilnuje choinki. Tylko czasem jej sie przysypia.... [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/azRRhM33gBbQ3JBgNB.jpg(/img] Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 20:39 Nie wnikajcie szczegoly dekoracji okolochoinkowej, na razie nie mialam czasu i sil zeby wszystko wykonczyc na amen, za chwile bede dopieszczac szczegoliki. Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 23.12.09, 15:01 Ja to mam taka mala choinusie, ze az wstyd sie przyznac. Ale to wina mieszkania, bo choc fajne, to strasznie nieustawne. Tak ze wizualnie niczym nie moge sie pochwalic, ale za to zapachowo !!! Rano pachnialo ciastem, a teraz sie bigosi. W nocy bedzie mroz wiec bigos, tak jak trzeba zamrozi sie. Karp tez juz caly w przyprawach lezy i czeka na upieczenie. Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 24.12.09, 11:52 Feline dziekuje pieknie,ale zrobilas mi niespodzianke, doszlo przed chwila w dobrym stanie,jeszcze raz dziekuje,i Wesolych Swiat! bizzzzzzzzzzzzz Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 24.12.09, 12:20 Ciesze sie, soeurette, bo wysylalam w ostatniej chwili i nie bylam pewna, czy poczta zdazy a po Swietach to bylaby musztardapo obiedzie, pora tym bardzo sie balam, czy np nie splesnieje, nie pokruszy sie albo co. To teraz musze sobie znalezc inny motyw na martwienie sie. Smacznego ;-D Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 24.12.09, 14:05 Ja tez dziekuje Co prawda zyczenia, ktore przyszly byly papierowe ale bardzo szczere. Najsmieszniejsze bylo to, ze maz wszedl do domu z poczta i powiedzial: - To ty teraz sama do siebie piszesz? - i podaje mi koperte od feline, a tam... adres napisany tak, jakbym sama go pisala. Feline, moja kartke dostaniesz juz po swietach, to co jest na niej wydrukowane daj do rozszyfrowania malzonkowi. Bedzie mial zajecie na tydzien Gdy jednak zobaczysz to co ja napisalam to sie zastanowisz nad tym od kiedy stawiasz kropke nad i w formie koleczka, bo to chyba jedyna roznica Po tych grafologicznych doswiadczeniach moge bez zastrzezen stwierdzic, ze nasza feline ma niesamowita fantazje, rozmach i bardzo dobry charakter, choc czasami moze nie najlatwiejszy Cos o tym wiem No coz! Gdybysmy byly idealne poszlybysmy zywcem do nieba, a tam nudnawo Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 18:59 Feline,bylo (bo juz nie ma bardzo smaczne Moja choinka; Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 19:52 Ciesze sie, soeurette, chociaz zapomnialam Ci napisac, zebys moze troche nasaczyla syropem albo nawet ciutka Cointreau albo Marniera. Ciasto mi nie wyszlo ;-( - ja mam jeszcze calego z duzej tortownicy i 2/3 piernika. Wsiadzcie moze w jakie TGV?.... Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 19:58 Margu, grafologicznie sprawa jest prosta: uczylysmy sie pisac prawdopodobnie wg tego samego przyjetego w danym okresie wzorca i pomimo modyfikacji przeziera "baza". Choc ja to mam chyba ze 3 "charaktery" i oczywiqscie zupelnie osobno tren moj najwazniejszy, osobisty, czarny charakterek, owszem, trudny - stad ciagnaca sie za mna po forumach fama nie tyle "zazy" co zoilzy" i bany co gdzieniegdzie ;-PPodstawa tego charakterku jest nietolerancja glupoty i chamstwa i dosc szczegolne poczucie humoru, co uwazam za swoisty dar bozy. Z nieba zrobilabym calkiem niezly kabarecik.Zwlszcza przy Twojej pomocy. Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 21:51 feline, zgoda na wzorzec. Jednak gdy zobaczysz sama, to sie zdziwisz. Jedyna roznica to male francuskie 'r'. W przyszlym tygodniu powinno dojsc Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 21:52 A ciastem sie nie przejmuj. Mi tez niezbyt wyszlo Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 22:16 Margu, zebym ja sie przejela potrzeba czegos wiecej niz nieudane ciasto ;-P. Inna rzecz, ze okazalo sie, ze ostatni napoczety placek jakos wyszlachetnial i ciasto zmieklo od masy makowej i jest baaaardzo dobre. Moze to w paczce, szczelnie zafilmowane przezylo podobna metamorfoze. A Twojej pisanki jestem ogromnie ciekawa. Jak wiesz u nas jutro juz jest "po Swietach", wiec moze ja dostaner. Mre z ciekwosci. Nawiasem mowiac Kicurowi na ten fragment, o ktorym wspominalas potrzeba bedzie pewnie z miesiac. Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 16:19 A ja sie ciesze bo............przyjechal na swieta syn z synowa i wnuczka ,wnuczka to slonce w domu Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 19:07 Janou, bardzo sie ciesze, ze masz tak sympatyczne zakonczenie roku, korzystaj z obecnosci Rodzinki (jesli zechcesz mozesz wszystkim "pozyczyc" ode mnie Najlepszego Nowego Roku. I niech sie Wam przyjemnie swietuje. Odpowiedz Link
metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 19:56 Też uważam, że święta z dziećmi i wnuczętami to prawdziwe święta Mam nadzieję, Feline, że nie weźmiesz tego do siebie Ja w tym roku nie miałam "kompletu" w domu i było mi przykro. Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 20:07 Nie, nie wezme tego do siebie ;-D Fakt, ze nie mam wlasnych dzieci to byla moja wolna i w pelni swiadoma decyzja. 23.12jak co roku mialam "rodzinna" wigilie na naszej pediatrii, ot, taki zwyczaj jeszcze z lat studiow. 1.01 jestesmy zaproszeni do rodzin naszych adoptowanych dziewczynek (dzis maja 18 i 15 lat), 2 lata temu mlodsza "odkryla" Polske, czego domagala sie od kilku lat. Starsza nie czuje potrzeby. Nie czuje sie "niedopieszczona rodzinnie". Odpowiedz Link
janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 20:24 Feline wyslalam po poludniu "cus" przez Colissimo Meto,trudno miec zawsze "komplet" bo jak pogodzic wszystkie tesciowe w ten sam dzien,dolacz zla przez gory ze sniegiem autostrade i w ostatniej chwili zostajesz na lodzie! U mnie w Owernii jedyna autostrada z ktora nie mamy zimowych problemow to ta do Paryza bo nie jedzie przez gory,ta do Bordeaux kawalek przez Masyw Centralny,do Lyonu tez w pewnym momencie jest na wysokosci 900m/npm,na poludnie do Langwedocji tez przez Masyw Centralny preparation-crpe.fr/france_carte_relief.gif Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 20:34 Soeurette, wiedne z ciekawosci i czekam na dostawe ;-D Dzieki ogromne. No i masz racje, im wieksza rodzina tym trudniej wszystkich zebrac do kupy. A jak juz sie zbiora to nie zawsze sa w najlepszej fazie ksiezyca ( il arrive que certains sont mal lunés). Tak, ze Meto nie ma nigdy tego zlego .... Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 21:22 Meto, czy ty sie aby nie czujesz za bardzo poddawana tutaj brutalnej..."akulturacji"? ;-p, Odpowiedz Link
metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 29.12.09, 00:19 felinecaline napisała: > Meto, czy ty sie aby nie czujesz za bardzo poddawana tutaj > brutalnej..."akulturacji"? ;-p, Tylko baaardzo delikatnej Odpowiedz Link
felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 19:05 Margu, dostalam dzis. Dzieki, mam nadzieje, ze sie spelnia a powinny, bo te ze szczerych serc "tak maja".Czesci drukowanej stary i za pol roku i przy vodce "nie razbierit' ".Fakt, ze grafolog mialby twardy orzech . Odpowiedz Link
marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 29.12.09, 09:52 A nie mowilam? Spelnia sie, bo szczere i skromne wiec zawsze sie spelniaja. Odpowiedz Link
felinecaline rzeczywistosc skrzeczy 31.12.09, 22:35 zaczela sie glupawka petardowa, w zwiazku z czym zrobilo sie u nas troche tloczno. Gdybym nie zdazyla o polnocy prosze, niech ktos z zablakanych lESerek mnie zastapi i wzniesie toast. Teraz ide siknac, zanim "karuzela z delikwentami rozkreci sie na dobre. Odpowiedz Link