Dodaj do ulubionych

goraczka dni przedswiatecznych odc.II

16.12.09, 23:49
Wedlez zyczenia Janou, poniewaz pierwszy sie przedluzyl poza setke.
A teraz "setka" za zdrowie pomyslodawczyni" (coin..au, zeby nie bylo, ze
cuskolwiek reklamuje)
Obserwuj wątek
    • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 16.12.09, 23:58
      merci,ale czy moglabys poprawic/wywalic moj nowy watek na
      dobranoc,zamiast odc II napisalam czesc IIsad
      • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:01
        Feline a gdzie link do odcinka number one?smile
        odcinek I
        forum.gazeta.pl/forum/w,91510,103877293,103877293,goraczka_dni_przedswiatecznych.html
        • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:04
          Janou, kochana, zliiituj - ja juz malo co kontaktuje i nie pomyslalam o lince.
          A co do czeci II to i nawet bardziej okazale wyglada niz jakis tam marnowaty
          "odcinek" ;-P
          • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:16
            Feline,beda pilnowala kiedy bedzie potrzeba zaczac nowy watek,jezeli
            Meta sie zgodziwink
            • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 00:20
              OK, A poza tym wszystkie macie prawa redagowac forum i jak koniecznie chcesz
              zmienic swoja "druga czesc" na "odcinek drugi"to prosze bardzo - nie bez
              przyczyny zrobilam Was wspolwlascicielkami - modkami, jakem mère feignante
              superièure.
              • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 10:29
                Ja tylko proponowalam,bo dlugie watki dlugo sie otwieraja,ale
                jezeli Meta woli jak bylo wczesniej bo to jak dobre winosmileto niech
                bedzie,ja bardzo tolerancyjna i takimi sprawami glowy se nie
                zawracam,bo zycie krotkie jestwink
                Milego dniabig_grin
                • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 10:34
                  Czesc, Owerniatko.
                  Jak tam u Ciebie dzisiaj pogodowo? U nas nie zadna goraczka ale zimniaczka ale
                  sniegu niue ma.
                  Na zewnatrz jest super buro- ponuro, ale w moje "stacji kosmicznej nawet sie
                  tego nie zauwaza - i tak okien nie ma.
                  • marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 11:26
                    Choc watki otwieraja mi sie w przyzwoitym tempie, to wole te
                    krotsze. W dluzszych gubie sie w 'podwatkach i podwateczkach'.
                  • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 12:05
                    Pada snieg w Andegawenii! I kto tu mowi o ociepleniu klimatu? Dawniej miewalam
                    snieg co 5 lat, teraz mam co rok, (po pare godzin, ale jednak "3ma") ;-P
                    Musze isc na obiad przez "Hades".
                  • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 13:41
                    Fotka z rana,popadalo troche sniegu w nocy,mowia
                    ze na przyszla tez,a teraz nic i slonce sie schowalosad
                    https://img704.imageshack.us/img704/3973/p1160300.jpg
                    • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 18:40

Bylo tak - Kicur zrobil przytomnie zdjecia a nawet wideo, ale wideo nie umiem
                      zamiescic, galeria GW nie przyjmuje.
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/w91S8Ldb0FmTTJqAaB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/xrfKTKaoQa78SnHFvB.jpg
                      ...i sie stopilo, jest plucha - czyli... la gadoue
                      www.youtube.com/watch?v=yN2z_V-CmuY
                      • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 20:02
                        Feline mozesz wyslac fotki na "you tube" i podac link ,masz taka
                        opcje w programie na fotki i wideo w Picasa3,bo masz Viste jak
                        ja,tylko nie powiem jak to sie robi bo jeszcze nie korzystalam z
                        tegosad
                        A teraz moja Owernia,a dokladnie u mnie 10min temu.
                        Jutro bedzie wesolo i zamiast samochodem bedziemy na nartach
                        jezdzicwink
                        https://img339.imageshack.us/img339/2782/p1160302.jpg
                        https://img442.imageshack.us/img442/5971/p1160306.jpg
                        • marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 21:30
                          janou,
                          no to mamy tyle samo sniegu. Bylam dzis w lesie i juz jest zimowo-
                          rudawo (rudawo do suchych traw przebijajacych prze z5 cm sniegu).
                          Temperatura -5, a w nocy do -10.
                          • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 00:10
                            marguyu napisała:

> janou,
                            > no to mamy tyle samo sniegu. Bylam dzis w lesie i juz jest zimowo-
                            > rudawo (rudawo do suchych traw przebijajacych prze z5 cm sniegu).
                            > Temperatura -5, a w nocy do -10.
                            ---------------------
                            Ogladalam meteo na swieta,w czwartek 24.12,sniegu we Francji nie
                            bedzie, temperatura na polnocy +10,na poludniu +14.
                            A u Ciebie jak ma byc?
                        • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 21:45
                          Janou, wlasnie to zrobilam, latwe jak bulka z ...foie gras;-D
                          oto kicurowy mikro-reportazyk zimowy:
                          www.youtube.com/watch?v=rHR8zHqda9U
                          no to "woila boska i skrzypce: klikajmy!
                          • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 21:46
                            Huuuuurrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaa! To dziala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 22:28
                              bravo!!!wink
                              • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 17.12.09, 22:40
                                Dzieki, soeurette, ze mnie zmobilizowalas.
                                • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 00:02
                                  wink
                                  no tak,a ja probowalam kilka razy wyslac tez cos na you tube,kiedy
                                  klikam na moje video,to wysiada mi program Picasa3,oj nie ma
                                  sprawiedliwosci na tej ziemisad
                                  • marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 15:32
                                    feline,
                                    przy takim tempie niedlugo dostaniesz Oskara smile
                                    Oboje dostaniecie wink
                                    • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 19.12.09, 14:44
                                      sorry,probuje "you tube",a dla ciekawychwink maj 2008 przyplyw na Mont
                                      St Michel
                                      milego dnia sybarytkomkiss
                                      www.youtube.com/watch?v=Hvo4hJWysak
                                      • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 19.12.09, 14:48
                                        Ale sie cieszebig_grin,bo od wczoraj kombinuje jak to zrobic,bo z
                                        Picasa nie da sie,a tu dziala przez inny program z fotkamiwink
                                        • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 19.12.09, 14:57
                                          janou napisała:

> Ale sie cieszebig_grin,bo od wczoraj kombinuje jak to zrobic,bo z
                                          > Picasa nie da sie,a tu dziala przez inny program z fotkamiwink
                                          -------------
                                          nie wkleijl sie poprzedni post;filmik z przyplywem w Mont St
                                          Michel,maj 2008,sorry ze to nie ma nic do swiat.
                                          www.youtube.com/watch?v=Hvo4hJWysak
                                          • felinecaline Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 13:15
                                            Wlasnie spod moich raczek wyladowal w piekarniku pieeeekny piernik wykonany
                                            toczka w toczke zgodnie z kultowa ksiazka kucharskaPRLu lat '50....
                                            W domu Rodzicow piernik byl zawsze autorstwa mojego Autora, Mamie przypisane
                                            byly rozne drozdzowce i kruche .
                                            Teraz godzina niepewnosci co z tego pieca wyciagne. Kicur z reszty ciasta robi
                                            jeszcze male pierniczki.
                                            Zapewne beda pozarte w najblizszej przyszlosci, Swiat nie doczekawszy.
                                            • janou Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 13:50
                                              A wiesz Feline,czytajac Twoj post przypomnial mi sie Twoj
                                              makowiec,bo byl boskiwink a ja niesmiala(bo pierwszy raz u Ciebie)nie
                                              odwazylam sie na druga porcje mimo ze proponowalas i mezu i
                                              mnie,taka glupia czasem jestem!smile
                                              • felinecaline Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 14:18
                                                Janou, przypomnij mi, czy on byl plaski, czy zrolowany?
                                                • felinecaline Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 14:19
                                                  Mam nadzieje, ze nastepnym razem juz nie odmowisz i zjesz tyle, na ile bedziesz
                                                  miala ochote.
                                                  • janou Re: goraczka ogarnela mnie tez 20.12.09, 14:29
                                                    byl plaski.
                                                    ps.obiecam ze zjemwink
                      • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 00:32
                        Tyle śniegu to ja miałam w październiku wink
                        Teraz mam więcej i -10 stopni...
                        • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 14:40
                          dzisiejsze;
                          https://img689.imageshack.us/img689/1037/p1160320.jpg
                          https://img683.imageshack.us/img683/5134/p1160324d.jpg
    • zettrzy Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 14:27
      my tez mamy fajny snieg... wczoraj przekopywalam sciezke od domu do
      furtki ze dwa razy, bo jak przekopalam raz to po godzinie znowu
      zasypalo
      dzisiaj niby tez powinnam, ale dzisiaj nikt nie wpadnie (wczoraj
      mielismy wizyte) czyli bede znowu kopac jutro rano
      ach jaki piekny poczatek dnia - lopata w dlon i do roboty! do
      roboty! czegos takiego nigdy bym nie doswiadczyla pod moim starym
      adresem w Stanach!
      • jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 18.12.09, 15:00
        Nie ma się czym chwalić, zwłaszcza na forum dla estetek, ale u mnie słowa klucze pojawiające się w Waszych postach: mróz + dłonie + gorączka mają takie przełożenie na rzeczywistość:
        https://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/Sys1yZoFg7I/AAAAAAAACEQ/SrUSQ66yzGI/s640/DSC00134.JPG
    • fettinia obiecana szopka:) 20.12.09, 19:30
      Figurynki robione przez dzieci jakies 10 lat temu-maja max 5 cm-Janiolki po 3 a
      Dzieciatko 1,5 cmsmileZreszta tylko do zdjecia pozuje bo do szopki dolaczy dopiero 24smile
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/rc/qi/yic0/Wcea9BaOZnNVoWiG6B.jpg
      • felinecaline Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:36
        lacja, dziekuje, Fetti za taki piekny prezent przedgwiazdkowy dla naszego foruma.
        • fettinia Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:47
          smile
          popatrz na miny owieczek-ta lekko skrzywiona to robota starszego syna-on jakos
          nie przejawial artystycznych zdolnosci ale dziewczyny go zmusilysmileNo teraz chlop
          wielki-20 lat-wtedy kruszyna 10 letniasmile
          • metodiw Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:55
            Owieczki wyglądają, jak kumy na plotkach smile
            Feline, weź tę szopkę na naszą stronę główną...
          • felinecaline Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:55
            Jestes druga, ktora mnie powala.
            Ty - 20letnim synem a niedawno Janou 18letnim wnukiem ;-D
            Ja Ciebie mialam za gora 36 latke, a Janou, ktora znam de visu "wycenilam" na
            wnuczeta gora 12-letnie ;-D
            • fettinia Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 19:57
              hiehie-najstarsza corka ma 21 a przyszywana 25-na upartego tez moglaby byc mojabig_grinD
              no mam troche wiecej niz 36big_grin
            • janou Re: obiecana szopka:) 20.12.09, 20:44
              felinecaline napisała:

> Jestes druga, ktora mnie powala.
              > Ty - 20letnim synem a niedawno Janou 18letnim wnukiem ;-D
              > Ja Ciebie mialam za gora 36 latke, a Janou, ktora znam de
              visu "wycenilam" na
              > wnuczeta gora 12-letnie ;-D
              ---------------
              kiss
              To dlatego ze wyszlam za maz bedac jeszcze w zlobku!wink
              • felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 20:52
                Janou, mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam.

U mnie szopka jest "w toku", jeszcze ciut jej brakuje, by byla "présentable",
                jak tylko skoncze (nie gwarantuje, ze w tym roku ;-P) to "puszcze" ja tutaj.

Za chwile "zdejme" stol z dzisiejszymi wypiekami.
                Piekl.am oprocz piernika rowniez chleb w maszynie, ale nie jestem zachwycona,
                mialam kiepskie drozdze - jest pyszny, ale sie kruszy i jest malo wyrosniety.

• janou Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:10

felinecaline napisała:

> Janou, mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam.
                  Feline odwrotnie,odebralam jak komplementsmile
                  A propos chleba i maszyny,napisz wiecej bo maz kupilby a ja na to
                  cacko nie mam ochoty,mezu zalezy na chlebie a ja czytalam ze nie
                  jest najlepszy,a o bagietkach nie wspominam.
                  • felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:31
                    Janou, jesli chodzi o maszyne do chleba - kupilam, bo trafila mi sie
                    nieslychanie tania (29€99 !!!!!) w takiej permanentnej solderie (Coup sur coup).
                    Nie bede musiala w upaly wlaczac piekarnika, zeby upiec Kicurowi chleb
                    bezglutenowy, jaki powinien jesc.
                    Ale tak na dobra sprawe nie widze specjalnej przydatnosci, choc pieczywo
                    wychodzi smaczne, moze sa maszyny z mozliwoscia upieczenia bagietki, moja takiej
                    nie ma - trudno wymagac przy tej cenie.
                    Powiedz MezOWI (to wlasciwa koncowka celownika dla rzeczownikow osobowych masc),
                    ze nie warta skorka wyprawki.
                    • felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:37
                      A teraz dziolszki raz kozie (kocicy) smierc (ze wstydu).
                      Oto mam okazje zaprezentowac Wam rezultaty mojej przedswiatecznej "tfurczosci:
                      piernik zostanie odrapany z przypalonego spodu, pokrojony i przelozony
                      powidlami slowkowymi - nie szaleje za pierniczkami a tak naprawde nie chce mi
                      sie walkowac ciasta.
                      Te kule na pietrowej paterce to pierniki z reszty ciasta, ktore nie zmiescilo
                      sie na blasze.
                      Ale clou to janiolek w calkosci swojej niebianskiej wyprodukowany przez wyzej
                      zalogowana.
                      Gdzies w akcesoriach z poprzednich lat powinnam miec Dzieciatko.
                      Jak nie znajde to zrobie z wosku.
                      a otoc i moje arcydziela - orkiestra tusz (zimny na moja glowe)!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/NdiDMMql8kZWCuOCeB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/2TdSKLfcoN4QJFCzjB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/vQYgO0fLdBYd3fzeeB.jpg

• felinecaline Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 21:42
                        I jeszcze raz janiolek solo.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/jpGuIatbscAxMWtyaB.jpg
                        • metodiw Re: A to dopiero szopka:) 20.12.09, 22:49
                          Aniołek jak ta lala smile

A ja sobie stłukłam szklanego podczas ubierania choinki sad
                          Ubieram tę choineczkę w porywach, co kilka dni smile Najpierw powiesiłam łańcuszki, po paru dniach gwiazdki, potem doczepiłam bombeczki, a teraz choinka czeka, aż znajdę czas i wynajdę metodę na przytwierdzenie szyszek smile
    • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 21.12.09, 23:49
      He he he, w końcu ubrałam moją mini choinkę big_grin big_grin big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/si/gb/hqay/UipLabidfAmBk0WBpB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/si/gb/hqay/bkZUscwnQRG7ZdB8YB.jpg

Te niebieskie, słabo widoczne błyski to światłowody - mój aparat nie chce ich
      "złapać" lepiejsad W rzeczywistości świecą na niebiesko, zielono i czerwono.
      Dobranoc smile
      • jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 07:42
        A to moje rozmazane chimeryczne maleństwo smile
        https://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/SzBpK_aDimI/AAAAAAAACHA/DOc5YTFfr28/s512/100_4580.JPG
        • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 10:51
          Dlaczego chimeryczne, Jolusiu?
          • jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 17:27
            Fochy stroi przy fotografowaniu, wredotka ...
            • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 17:51
              Aaaahaaa.... smile
            • jolix Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 18:25
              A poza tym ma problemy z tożsamością: wydaje się jej, że jest żywa i
              gubi igły wink
              • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 18:29
                A skąd Ty wiesz, co ona robi, kiedy Ty idziesz spać?
                • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 20:36
                  Ja tam wiem, co Pitka robi jak mnie nie ma - pilnuje choinki.
                  Tylko czasem jej sie przysypia....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/d67qn8hbS8Q9P68nCB.jpg

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/azRRhM33gBbQ3JBgNB.jpg(/img]

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/yYUcYdIJ37FnBYSDRB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mf/ji/cvpa/mpbvpwJ9hG0T2bt1yB.jpg
                  • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 22.12.09, 20:39
                    Nie wnikajcie szczegoly dekoracji okolochoinkowej, na razie nie mialam czasu i
                    sil zeby wszystko wykonczyc na amen, za chwile bede dopieszczac szczegoliki.
                    • marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 23.12.09, 15:01
                      Ja to mam taka mala choinusie, ze az wstyd sie przyznac.
                      Ale to wina mieszkania, bo choc fajne, to strasznie nieustawne.
                      Tak ze wizualnie niczym nie moge sie pochwalic, ale za to
                      zapachowo !!!
                      Rano pachnialo ciastem, a teraz sie bigosi. W nocy bedzie mroz wiec
                      bigos, tak jak trzeba zamrozi sie.
                      Karp tez juz caly w przyprawach lezy i czeka na upieczenie.
                      • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 24.12.09, 11:52
                        Feline dziekuje pieknie,ale zrobilas mi niespodzianke, doszlo przed
                        chwila w dobrym stanie,jeszcze raz dziekuje,i Wesolych Swiat!big_grin
                        bizzzzzzzzzzzzz
                        • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 24.12.09, 12:20
                          Ciesze sie, soeurette, bo wysylalam w ostatniej chwili i nie bylam pewna, czy
                          poczta zdazy a po Swietach to bylaby musztardapo obiedzie, pora tym bardzo sie
                          balam, czy np nie splesnieje, nie pokruszy sie albo co.
                          To teraz musze sobie znalezc inny motyw na martwienie sie.
                          Smacznego ;-D

• marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 24.12.09, 14:05
                            Ja tez dziekuje smile
                            Co prawda zyczenia, ktore przyszly byly papierowe ale bardzo szczere.

Najsmieszniejsze bylo to, ze maz wszedl do domu z poczta i
                            powiedzial: - To ty teraz sama do siebie piszesz? - i podaje mi
                            koperte od feline, a tam... adres napisany tak, jakbym sama go
                            pisala.
                            Feline,
                            moja kartke dostaniesz juz po swietach, to co jest na niej
                            wydrukowane daj do rozszyfrowania malzonkowi. Bedzie mial zajecie na
                            tydzien smile
                            Gdy jednak zobaczysz to co ja napisalam to sie zastanowisz nad tym
                            od kiedy stawiasz kropke nad i w formie koleczka, bo to chyba jedyna
                            roznica smile

Po tych grafologicznych doswiadczeniach moge bez zastrzezen
                            stwierdzic, ze nasza feline ma niesamowita fantazje, rozmach i
                            bardzo dobry charakter, choc czasami moze nie najlatwiejszy wink
                            Cos o tym wiem smile

No coz! Gdybysmy byly idealne poszlybysmy zywcem do nieba, a tam
                            nudnawo wink
                            • janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 18:59
                              Feline,bylo (bo juz nie mabig_grin bardzo smacznewink
                              Moja choinka;
                              https://img51.imageshack.us/img51/8429/sapin012.jpg
                              • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 19:52
                                Ciesze sie, soeurette, chociaz zapomnialam Ci napisac, zebys moze troche
                                nasaczyla syropem albo nawet ciutka Cointreau albo Marniera.
                                Ciasto mi nie wyszlo ;-( - ja mam jeszcze calego z duzej tortownicy i 2/3 piernika.
                                Wsiadzcie moze w jakie TGV?....
                            • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 19:58
                              Margu, grafologicznie sprawa jest prosta: uczylysmy sie pisac prawdopodobnie wg
                              tego samego przyjetego w danym okresie wzorca i pomimo modyfikacji przeziera "baza".
                              Choc ja to mam chyba ze 3 "charaktery" i oczywiqscie zupelnie osobno tren moj
                              najwazniejszy, osobisty, czarny charakterek, owszem, trudny - stad ciagnaca sie
                              za mna po forumach fama nie tyle "zazy" co zoilzy" i bany co gdzieniegdzie
                              ;-PPodstawa tego charakterku jest nietolerancja glupoty i chamstwa i dosc
                              szczegolne poczucie humoru, co uwazam za swoisty dar bozy.
                              Z nieba zrobilabym calkiem niezly kabarecik.Zwlszcza przy Twojej pomocy.

• marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 21:51
                                feline,
                                zgoda na wzorzec. Jednak gdy zobaczysz sama, to sie zdziwisz.
                                Jedyna roznica to male francuskie 'r'.
                                W przyszlym tygodniu powinno dojsc smile
                                • marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 21:52
                                  A ciastem sie nie przejmuj. Mi tez niezbyt wyszlo wink
                                  • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 25.12.09, 22:16
                                    Margu, zebym ja sie przejela potrzeba czegos wiecej niz nieudane ciasto ;-P.
                                    Inna rzecz, ze okazalo sie, ze ostatni napoczety placek jakos wyszlachetnial i
                                    ciasto zmieklo od masy makowej i jest baaaardzo dobre.
                                    Moze to w paczce, szczelnie zafilmowane przezylo podobna metamorfoze.

A Twojej pisanki jestem ogromnie ciekawa. Jak wiesz u nas jutro juz jest "po
                                    Swietach", wiec moze ja dostaner.
                                    Mre z ciekwosci.
                                    Nawiasem mowiac Kicurowi na ten fragment, o ktorym wspominalas potrzeba bedzie
                                    pewnie z miesiac.

• janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 16:19
                                      A ja sie ciesze bo............przyjechal na swieta syn z synowa i
                                      wnuczka ,wnuczka to slonce w domuwink
                                      • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 19:07
                                        Janou, bardzo sie ciesze, ze masz tak sympatyczne zakonczenie roku, korzystaj z
                                        obecnosci Rodzinki (jesli zechcesz mozesz wszystkim "pozyczyc" ode mnie
                                        Najlepszego Nowego Roku.
                                        I niech sie Wam przyjemnie swietuje.
                                      • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 19:56
                                        Też uważam, że święta z dziećmi i wnuczętami to prawdziwe święta smile

Mam nadzieję, Feline, że nie weźmiesz tego do siebie smile

Ja w tym roku nie miałam "kompletu" w domu i było mi przykro.
                                        • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 20:07
                                          Nie, nie wezme tego do siebie ;-D
                                          Fakt, ze nie mam wlasnych dzieci to byla moja wolna i w pelni swiadoma decyzja.
                                          23.12jak co roku mialam "rodzinna" wigilie na naszej pediatrii, ot, taki zwyczaj
                                          jeszcze z lat studiow.
                                          1.01 jestesmy zaproszeni do rodzin naszych adoptowanych dziewczynek (dzis maja
                                          18 i 15 lat), 2 lata temu mlodsza "odkryla" Polske, czego domagala sie od kilku lat.
                                          Starsza nie czuje potrzeby.
                                          Nie czuje sie "niedopieszczona rodzinnie".

• janou Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 20:24
                                          Feline wyslalam po poludniu "cus" przez Colissimowink

Meto,trudno miec zawsze "komplet" bo jak pogodzic wszystkie tesciowe
                                          w ten sam dzien,dolacz zla przez gory ze sniegiem autostrade i w
                                          ostatniej chwili zostajesz na lodzie!sad
                                          U mnie w Owernii jedyna autostrada z ktora nie mamy zimowych
                                          problemow to ta do Paryza bo nie jedzie przez gory,ta do Bordeaux
                                          kawalek przez Masyw Centralny,do Lyonu tez w pewnym momencie jest na
                                          wysokosci 900m/npm,na poludnie do Langwedocji tez przez Masyw
                                          Centralnysad
                                          preparation-crpe.fr/france_carte_relief.gif
                                          • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 20:34
                                            Soeurette, wiedne z ciekawosci i czekam na dostawe ;-D
                                            Dzieki ogromne.
                                            No i masz racje, im wieksza rodzina tym trudniej wszystkich zebrac do kupy.
                                            A jak juz sie zbiora to nie zawsze sa w najlepszej fazie ksiezyca ( il arrive
                                            que certains sont mal lunés).
                                            Tak, ze Meto nie ma nigdy tego zlego ....
                                            • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 21:22
                                              Meto, czy ty sie aby nie czujesz za bardzo poddawana tutaj
                                              brutalnej..."akulturacji"? ;-p,
                                              • metodiw Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 29.12.09, 00:19
                                                felinecaline napisała:

> Meto, czy ty sie aby nie czujesz za bardzo poddawana tutaj
                                                > brutalnej..."akulturacji"? ;-p,

Tylko baaardzo delikatnej wink
                                • felinecaline Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 28.12.09, 19:05
                                  Margu, dostalam dzis.
                                  Dzieki, mam nadzieje, ze sie spelnia a powinny, bo te ze szczerych serc "tak
                                  maja".Czesci drukowanej stary i za pol roku i przy vodce "nie razbierit' ".Fakt,
                                  ze grafolog mialby twardy orzech wink.

• marguyu Re: goraczka dni przedswiatecznych odc.II 29.12.09, 09:52
                                    A nie mowilam? smile
                                    Spelnia sie, bo szczere i skromne wiec zawsze sie spelniaja.
                                    smile
                                    • felinecaline rzeczywistosc skrzeczy 31.12.09, 22:35
                                      zaczela sie glupawka petardowa, w zwiazku z czym zrobilo sie u nas troche tloczno.
                                      Gdybym nie zdazyla o polnocy prosze, niech ktos z zablakanych lESerek mnie
                                      zastapi i wzniesie toast.
                                      Teraz ide siknac, zanim "karuzela z delikwentami rozkreci sie na dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka