Dodaj do ulubionych

Gabinet prosi o pomoc

29.11.10, 20:07
Leserki,
ma być ładnie, wygodnie i nierujnująco dla mojej kieszeni smile Wiem że tak to tylko w Erze, ale liczę na Was!
Fotel ma stanąć u stóp regałów, służyć do zwijania się na nim w kłębek (z książką i napitkiem). Z lewej (widać kawałek biurka) w lutym powinna stanąć zabudowa - analogiczna do obecnej.

https://lh5.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TPPz_rmHA6I/AAAAAAAAD2E/fUzXIvRO9QU/s576/100_6840.JPG

Macie jakieś typy stylistyczne? Czy taki kierunek byłby ok.? Tapicerka do wymiany, nogi na biało:
https://img13.allegroimg.pl/photos/128x96/13/41/34/37/1341343777
https://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/13/44/26/71/1344267169

Bardzo podoba mi się fotel Xixx, jak ten:https://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/42/24/32/1342243240, ale nie jestem pewna, czy to kierunek dla mnie... Chciałabym doprowadzić gabinet do stanu biel-krople różu i beżu-biel. Najchętniej w stylu Modeliste...
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 29.11.10, 20:56
      Ja bym tych drewnianych czesci oczywiscie nie malowala.
      Tapicerka rozumiem w czerwieni?
      Baaaardzo mi sie ten pomysl podoba.
    • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 29.11.10, 23:23
      Ogólnie pomysł popieram, ale szukanie fotela może trochę potrwać.
      Niedawno córka kupiła takie dwa fotele:
      allegro.pl/1204489086-i1204489086.html#gallery
      Pomalowała - o zgrozo! - na biało (tak czy owak wymagały odnowienia tongue_out), tapicer zmienił siedziska na ciemnoszare, a ja robię szydełkiem poduszki na oparcia smile
      Wygodne są, chociaż nie aż tak, jak mój fotel tronowy, na którym zwijam się z podkulonymi nogami i kotem na kolanach smile

O wiele łatwiej i taniej odnowić fotel z wyjmowanymi poduchami, za to komfort siedzenia w tych z pełnymi bokami - bezcenny smile
      Ten fotel, jaki ma m.in. Xixx mnie się też bardzo podoba, ale pamiętam z dawnych lat, że te fotele były spore, a Ty, Jolusiu, nie masz tam ogromnej przestrzeni w gabinecie... Wymierz sobie, ile miejsca może Ci zająć i sprawdzaj wymiary smile
      • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 29.11.10, 23:36
        Np. taki byłby dobry, tylko ten sprzedawca mi się nie podoba:

allegro.pl/piekny-stary-fotel-art-deco-sprezyny-kominkowy-i1336755699.html
        Ewentualnie też takie:

allegro.pl/stary-fotel-i1330819202.html
        allegro.pl/piekny-stary-fotel-art-deco-klubowy-i1340691021.html
        Ten bardzo zgrabny i lekki, tylko obicie mi się nie podoba, chociaż odnowione:

allegro.pl/stary-fotel-odnowiony-i1341680029.html

Ten nasz sprzedawca był w porządku, ale w tej chwili nie ma nic wystawionego.
        • profesor.pimko Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 00:42
          A musi to byc stary fotel?
          Pytam, bo ostatnio zakochalam sie w tym:
          https://www.marieclairemaison.com/data/images/photos/F0/Fauteuil-Utrecht.jpg

Po zmianie mieszkania zamowie albo dam zrobic.
      • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 10:08
        Zrobiłam zdjęcia odnowionych foteli:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/si/gb/hqay/LjAKUxzWKAWEJCYdaB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/si/gb/hqay/kJqVokjlOhrJo5LEZB.jpg

Feline, tak teraz wygląda ten fragment pokoju, który widziałaś smile
        • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 10:55
          Wow, i taki fotel bym chciała smile
        • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 12:07
          Laaadneeee.
          Tylko mam nadzieje, ze zdjecia doczekaja sie lepszej ekspozycji, bo fajne buzki na nich - czas budowac galerie, taka, jak u Ciebie.
          I dobrze, ze jest ta odrobinka czerwieni - paseczek na poduszce.
          Jak dobrnelas "na posterunek"?
          • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 12:33
            Zerknelam na Allegro i wpadlam niemal w ekstaze na widok tego:
            allegro.pl/fotel-orzechowy-i1325559999.html
            • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 12:35
              A tu jeszcze lepsze i to para:
              allegro.pl/antyczna-para-foteli-i1338878178.html
              • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 12:40
                A jak art déco to np taki:
                • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 12:40
                  taki:allegro.pl/2-piekne-fotele-art-deco-hiszpania-i1346445814.html
              • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 15:05
                A gdyby taki: allegro.pl/show_item.php?item=1328578955
                • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 15:50
                  Mnie by się podobal u Ciebie ten:
                  allegro.pl/stary-fotel-odnowiony-i1341680029.html
                  z takim obiciem:
                  www.sklep.markisol.pl/produkty/tkaniny-mairo/tkanina-mairo-circle.htmllub
                  www.sklep.markisol.pl/produkty/tkaniny-mairo/tkanina-mairo-styvmorsviol.html
                  • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 20:02
                    Metodiw,
                    napisz proszę, czy Twoja Córka własnoręcznie malowała fotele, jeśli tak, jaką farbą smile
                    Możesz zdradzić, ile kosztuje zmiana tapicerki takiego fotela? Zachorowałam na niego (białe rusztowanie, biała tapicerka chyba) i nawet jest do kupienia 1 sztuka, o taka:

https://allefree.pl/galleries/194775/photos/photo1.jpg

Fotel spokojnie zmieści się pod regałem - i obecnym, i planowanym - krótkie ramię L ma 120 cm smile
                    • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 20:08
                      Zdjęcie wkleiłam piękne: allegro.pl/show_item.php?item=1326690718&
                    • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 20:11
                      Malowała sama, matowym, alkidowym Beckersem, przedtem przecierając drobnoziarnistym papierem ściernym. Chyba ze trzy razy.
                      Koszt tapicerki wyniósł 50 zł robocizna od sztuki + koszt materiału. Pytałam teraz, ale już nie pamięta dokładnie, bo odbierała parę tygodni temu, prawdopodobnie zapłaciła za dwie w granicach 150-200 zł.
                      Cenę za fotele widzisz w linku, plus koszt poduszki, plus ok. 50 zł za puszkę farby i to wszystko!
                      Poduchy na oparcie robię ja smile
                      • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 20:23
                        Zabawne, po zamieszczeniu wszystkich moich propozycji wpadlam na ten Twoj i stwierdzilam, ze pewnie wlasnie ten wybierzesz big_grin
                    • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 22:35
                      Coś mi się wydaje, że to bracia - bliźniaki moich foteli, a właściwie czworaczki smile
                      One wtedy też były na sprzedaż, u tego samego sprzedawcy, ale już nie pamiętam, dlaczego ja wybrałam właśnie tamtą parkę...
                      Chyba sprzedawca zmienił nicka, chociaż nie mam pojęcia, dlaczego? Na pewno z zakupem było wszystko ok, bardzo szybko przyszły, były starannie zapakowane... Nie wiem - uciekają od jakichś opłat, podatków????

Ja na Twoim miejscu, Jolusiu, kupiłabym ten, jeżeli już chcesz mieć chippendala:
                      allegro.pl/orzechowy-fotel-chippendale-z-rafia-i-poduszkami-i1333009432.html
                      Drożej trochę wyjdzie, ale będzie wygodniejszy, bo ma dwie poduchy i pełne boki.
                      • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 22:50
                        Myślałam też nad nim, ale jednak chyba nie, bo jak nie będzie boczków, kolano mi się zmieści, a poduszkę tylną i tak będę mieć... Gość od bliźniaków jutro kończy tę podwójną aukcję i sprzeda mi singla smile Zdecyduję się chyba...
            • kasik68 Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 12:40
              Wam to dobrze, z tym allegro.
              Metodiw, ladny ten fragment pokoju, (kanapa Ektorp?)
              Taki spojny...

Jolix, zazdroszcze takiego gabinetu i biblioteki.
              Ale dzieki Tobie, odwaze sie zapytac "co z moim wnetrzem", ale to po powrocie z podrozy....
              • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 13:04
                Ektorp, Ektorp... smile
          • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 30.11.10, 13:02
            Dobnęłam, bo nie miałam innego wyjścia wink

Zdjęcia zatknięte chwilowo. Fotograf miał zrobić w sepii, a przez pomyłkę zrobił w kolorze, więc prawdopodobnie ja je przejmę, a oni oprawią właściwe.
    • rokoko20 Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 14:02
      [img]https://farm6.static.flickr.com/5249/5223660650_210b9e0dd1.jpg[/img]

Jejć - coś mi wklejanie zdjęć nie wychodzi uncertain
      joliska - szkoda, że widać tak mało pokoju.
      Fotel, który tak ci się spodobał 'przemalowałam'na biało i położyłam na nim różową poduszkę. Przy fotelu ustawiłam mały okrągły stoliczek, na którym można odłożyć książkę lub kubek. Obrazek zawieszony na regale to taka moja wariacja - chciałam trochę ożywić ten kącik.
      • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 14:18
        Wielkie dzięki smile Dziś wieczorem będę wiedziała chyba, jaki fotel tam stanie.

W charakterze stolika mogłaby stanąć szafeczka, np.:
        https://www.innemeble.pl/storage/full/1267867453_03.038.01.jpg

Poduszki chciałabym z tego typu tkanin:
        https://www.equilter.com/BEWOR3TD.jpg

https://www.equilter.com/MMSCRIEG.jpg
        • rokoko20 Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 14:24
          Wybierając stoliczek upewnij się, że nie będzie zbyt wysoki (jeśli fotel będzie miał oparcie, dobrze by było, gdyby był trochę niższy lub tej samej wysokości, co oparcie). Nie wybieraj też takiego, który będzie wyglądał za ciężko.
          • rokoko20 Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 14:26
            Jeśli chodzi o materiały, to ten drugi jest ładniejszy i proponowałabym właśnie ten. Wzory na pierwszym są zbyt...hmm...nowoczesne?
          • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 14:39
            Nici z moich tkaninowych zakupów - przynajmniej tych wskazanych, brak wysyłki do PL. Zastanowię się nad tkaninami z Ikei wink

O wysokości stolika pamiętam, ten pokazany ma 50 cm, a fotel będzie ok. 20 cm wyższy.
        • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 16:56
          Ja bym nie dawała stolika kolonialnego.
          Zobacz, u mojej córki stoi okrągły z Ikei. Porównaj wielkości i proporcje.
          A może kupiłabyś taki biały, jak ma Naturella w salonie? Albo coś z Kare?
          • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 17:17
            Ikeowy też mógłby być - ale nie mam dostępu do sklepu sad Podoba mi się stoliczek Kotorybki.

Wklejona przeze mnie szafeczka ma blat 40x30 cm, a wys. 50 cm - zdjęcie jest monstrualne, na inspiracji sklepowej widać, jaki jest delikatny (z prawej w głębi):

https://www.innemeble.pl/storage/full/1277401897_1006210050__570x380.jpg
          • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 17:36
            Metus, o jakim "stoliku kolonialnym" mowisz? To biale slicznosci nad ktorym sie zastanawia Jolix jest raczej mebelkiem stylizowanym (na L-Filipa).
            Ja nie moge odzalowac, ze swego czasu nie kupilam podobnego, ubranego w...skore korkodyla tongue_out
            nie wiem tylko, gdzie bym znalazla dla niego miejsce - choc wtedy, co prawda nie mialam mojego wlasnorecznie odskrobanego i posklejanego secesyjnego.
            • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 18:07
              Z tego wszystkiego popelnilam arcy-gafe nie witajac naszej konsultantki - co nadraniam natychmiast - witaj, Rokoko i radz nam z wlasciwym Tobie rozsadkiem i wyczuciem, czuje sie zaszczycona Twoim udzialem w naszych dyskusjach.
              • rokoko20 Re: Gabinet prosi o pomoc 05.12.10, 23:01
                I ja równiez witam serdecznie wink
            • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 19:02
              Ten stolik jest w nowej serii "Innych mebli", a to są kolonialne (aczkolwiek ten nie ma klasycznie ciężkich, kojarzonych z kolonialnymi kształtów).

Jolix, znalazłam Ci na Allegro:

allegro.pl/ikea-stolik-dalom-wys-57cm-sred-49cm-2-kol-i1307659083.html
              allegro.pl/ikea-stol-stolik-bialy-lita-sosna-i1339345299.html
              • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 19:39
                Wiesz, katalogom i okresleniom w nich zawartym nie zawsze bylabym sklonna wierzyc.
                Jak slysze "kolonialne" w pierwszym odrychu sklaniam sie do zapytania: "a jaka to kolonia" i po nitce do klebka docieram do zrodla.
                Tym niemniej uwielbiam lekture tych katalogow a zwlaszcza opisy na "allegro", niektore pompatycznie poetyckie a opiewane przedmioty okazuja sie byc w diametralnej rozbieznosci ze stylem, ktory sprzedawca opiewa.
                Zwlaszcza zakonotowal mi sie jeden taki reklamujacy wszelkie mozliwe "antyki hrabiego" tongue_out.
                Ale to tylko dygresja i bron Boziu nie bierz tego do Twojego okreslenia mebelka Jolisi.
                Moze to jakas rzeczywiscie kolonialna replika dawnych kolonii Ciotki Marianny i wujka Ludwika big_grin
                • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 19:50
                  Może, ale ja ten stolik widziałam na własne oczy w tym sklepie smile
                  Tj. w Innych Meblach. Zobacz sama:

www.innemeble.pl/?module=Products&action=GetProducts&categoryId=25&productId=622
                  • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 20:00
                    Alez ja Ci wierze, na 100% i wiecej big_grin Tylko bawia mnie te okreslenia: "inne meble" i inne niz - co? BRW, Bodzio czy jakas inna Agata, Ksiadz - pardon - Kler itepe.
                    I z boczku stoi dopisane: klasyka i znow sie zgadzam - orient - za chinskiego cara !tongue_out, nowoczesnosc - i znow pelna zgoda.
                    Coz, trafilas na "stylologiczna maniaczke" - wybacz manie.
                  • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 21:34
                    Śnieg przestanie sypać, komunikacja zacznie funkcjonować normalnie(j) - wybiorę się do Innych mebli i obejrzę dokładnie, co i jak... Może jakiś fotel tam mi w oko wpadnie?
                    Dzięki, Leserki smile
                    • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 22:40
                      O, jak pieknie Jolisia spor zalagodzila.
                      Dzieki, bo nie chcialabym, zeby sie Meto na mnie obrazila.
                      Meeeetunia, nie gniewaj sieeee, proszeeee....
                      Mam dzis dzien upierdliwosci (mozesz nawet uznac, ze to 335 w tym roku).
                      • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 22:57
                        U mnie jest tak paskudna pogoda (zimno, zawieje i zamiecie) i tyle się nasiedziałam przy szkrabie, że mam w nosie wszystkie stoliki kolonialne i fałszywie kolonialne i zaraz idę spać!!
                        • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 23:15
                          Przytul sie do Pana G i spij slodziutko.
                          • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 23:36
                            Dzięki, ale wiesz, że ja NIE śpię z kotem big_grin
                            • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 01.12.10, 23:59
                              A ja od pewnego czasu cierpie, bo Pitka postanowila NIE sypiac ze mna.
                              • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 02.12.10, 09:44
                                Kot kotu nierówny.
                                W czasie wakacji zdarza mi się sypiać z Kikimorą u córki, kiedy wyjeżdżają na wczasy. Śpi grzecznie obok, na swojej poduszce i nie wstaje, kiedy człowiek jeszcze śpi albo tak cichutko, że nie słychać.
                                Gigo musi układać się na mojej twarzy tak, że mam nos zatkany futrzanym grzbietem, a jak on się wyśpi, to nie ma mowy, żebym ja spała! Zaczynają się harce, skoki, stukanie metalową końcówką rolety o szybę, próby zrzucenia okularów lub filiżanki https://emoty.blox.pl/resource/ranting.gif

Nie ma tak! Kot przed moim pójściem spać jest zgarniany z leżaczka i wynoszony z pokoju, po czym zamykam drzwi, a on idzie spać na fotel do pokoju smile
                                • felinecaline Re: Gabinet prosi o pomoc 06.12.10, 20:14
                                  Oj, peeeewnie, ze nierowny.
                                  Kazdy kot to indywidualnosc big_grin
    • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 07.12.10, 10:18
      Jolix, kupilaś fotel???
      • jolix Re: Gabinet prosi o pomoc 07.12.10, 20:12
        Nie, nie byłam nigdzie, bo zima okrutna, cierpię na chroniczny brak czasu i nieznośne niezdecydowanie sad Jak pisałam w wątku Womysi, miotam się między ludwikami, vintage'em i nowoczesnością. Spodobały mi się fotele firmy Sits: Shell i Nina:
        https://www.sits.pl/pics/oferta_prod/134_img3_435e10984c92df266272a87aed9f014a.jpg

https://www.sits.pl/pics/oferta_prod/145_img1_dd5be78635ab1fc01d42b3f0f8f6df47.jpg

Nie od rzeczy są też z Almi Decor:
        https://produkty.almi-decor.com/images/produkty/tn/tn_K24M18T0610.jpg
        Tylko ta cena...
        • kasik68 Re: Gabinet prosi o pomoc 03.02.11, 18:57
          Przepraszam , ze sie tu wcinam, ale z powodu zdjecia Metodiw, tu zamieszczonego, zakupilam szare ektorpy, fotel i kanapiszcze(e, nie no, tak naprawde z powodu ich wygody..)

Nie ukrywam, ze pomysl kolorystyki niebiesko- szaro -bialej bardzo mi odpowiada.
          Wiem, ze to nie WM..ale moze mnie nie przegnacie?wink
          I cos doradzicie?
          • metodiw Re: Gabinet prosi o pomoc 03.02.11, 19:19
            kasik68 napisała:
            ie ukrywam, ze pomysl kolorystyki niebiesko- szaro -bialej bardzo mi odpowiada
            > .
            > Wiem, ze to nie WM..ale moze mnie nie przegnacie?wink
            > I cos doradzicie?

Pewnie.
            Załóż własny wątek big_grin
    • jolix Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 15:37
      Regał stoi do tygodnia - świeci nieco pustkami, ale poza tym miejsca na książki więcej nie mam, a to co jest, musi wystarczyć na długie lata, najlepiej do emerytury wink Szansa na to jest, pod warunkiem, że przerzucę się na e-booki, a w ostatnich 2 tygodniach kupiłam 10 książek...

https://lh6.googleusercontent.com/_wZ1e9a6Ylqc/TWpz3zWs5rI/AAAAAAAAED4/45376DlWXq0/s512/45%20%282%29.JPG

Dziś stanął pod drugą zabudową fotel godny sybaryty - estety mam nadzieję także smile Jest olbrzymi, bardzo wygodny i w ogóle MÓJ

https://lh3.googleusercontent.com/_wZ1e9a6Ylqc/TW5Rqs6WEyI/AAAAAAAAEFw/OdEv0pWrk-U/s512/10%20%283%29.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/_wZ1e9a6Ylqc/TW5RpbNHNBI/AAAAAAAAEFs/2uwP772v_qw/s512/10%20%281%29.JPG
      • metodiw Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 18:54
        Regały na książki są super smile Staraj się ich nie zapełnić za szybko wink

Fotel baaardzo sybarycki big_grin Mam nadzieję, że ma pokrycie z czegoś, co da się czyścić, bo gdybyś tak na nim siadała jak ja, czyli z podwiniętymi nogami, to nie wiem, jak długo wytrzyma smile
        • jolix Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 19:00
          Fotel ma tapicerkę z bezcertyfikatowej wersji alkantary - identyczną mam na sofie w saloniku smile Czyści się pięknie...
          • felinecaline Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 20:46
            Piekne, zrownowazone, "rozsadne i romantyczne" zarazem wnetrze.
            Brawo, Jolisiu, fotzel oczywiscie nadel sybarystyczny a i "abek" krzesla przy biurku wywoluje sympatyczne skojarzenia.
            Ja ci zycze...szybkiego zapelniania regalow samymi intzresujacymi czy wrecz pasjonujacymi ksiazkami.
            • felinecaline Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 20:49
              "aabek" to po prostu "rabek".
          • metodiw Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 21:46
            Chociaż mam wrażenie, że ja bym sobie strzeliła ten fotel w kolorze fuksji big_grin
            • felinecaline Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 22:31
              ?????????????????????????????Ty????????????????????????????
              Chyba wiosna idzie big_grin
              • felinecaline Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 22:39
                Nawiasem mowiac - ogladalam dzis wieczorem na France 5 cotygodniowy program "La mison France5".
                Jego czesc zostala poswiecona stylowi p.t "buduar" - to jest w 1000% to, czego potrzebuje "rasowa sybarytka"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
                Mozna bylo zobaczyc mieszkanie Chantal Thomas - znanej francuskiej kreatorki eleganckich i rajcownych damskich dessusow.
                Namawiam goraco do obejrzenia.
                Oprocz tego adaptacja dawnych pracowni artystycznych na mieszkania - zapiera dech w piersiach.
                No i pare slow nt dizajnu dla wszystkich - po czym poznac model oryginalny i "pochodna" o nizszej cenie).
                Tutaj:
                www.france5.fr/la-maison-france5/index.php?page=article&numsite=5888&id_article=21611&id_rubrique=5891
              • metodiw Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 22:40
                No ja big_grin
                Albo oberżyny. Albo bakłażana. Albo w butelkowej zieleni.
                Gabinet jest tak delikatny, że taki wyrazisty fotel rządziłby całym wnętrzem smile
                • janou Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 23:16
                  Dokladnie tu ale tylko przez tydzien:
                  www.pluzz.fr/la-maison-france-5-2011-03-02-20h30.html
                  • felinecaline Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 23:34
                    Janouuuu! Jak sie ciesze, ze sie pojawilas!!!!!!!!!!!!!!!
                    • janou Re: Gabinet ukończony :) 02.03.11, 23:44
                      big_grinbig_grinbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka