Dodaj do ulubionych

Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie?

30.04.13, 08:11
Cześć wszystkim smile
Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zmianą kariery, a że zawsze miałam smykałkę do zajęć plastycznych, myślę teraz o czymś z dziedziny projektowania i wykańczania wnętrz. Mam mnóstwo pytań (może jest tu zawodowy projektant?) i najważniejsze z nich: od czego zacząć? Wiadomo: fora, blogi, Tv i trochę książek... ale to za mało. Zastanawiam się nad rozpoczęciem kursu więc może ktoś tutaj poleci mi dobrą szkołę? Jestem z Krakowa smile
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 30.04.13, 11:19

Witaj w leniwym forum smile
      "Smykalka do zajec plastycznych" to znaczy co, przepraszam, ale ja nietutejsza jestem smile
      Dobrze jest miec odrobine zdolnosci do rysunku odrecznego, sporo wyobrazni przestrzennej i jakie - takie umiejetnosci rysunku technicznego lub dobra znajomosc jakiegos programu graficznego o charakterze architektonicznym.
      Nastepna niewatpliwakoniecznosc: przejscie odpowiedniego szkolenia (jaki kurs - nie poradze, jestem nietutejsza).
      Wisienka na torcie: odrobina znajomosci sztuki w tym sztuk uzytkowych, stylow, materialow wykonczeniowych, tkanin dekoracyjnych.
      A jak pisze "odrobina" nalezy czytac (i rozumiec: "ogrom").
      Bardziej "fachowe" informacje uzyskasz na forach "wnetrznosci" i "wnetrza mieszkan".
    • paulina19p Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 08.05.13, 09:42
      w Krakowie jest mnóstwo takich kursów, ale osobiście to bym Ci zaproponowała Artcube. Moja kumpela chodziła do nich na projektowanie wnętrz właśnie i jest bardzo zadowolona i już działa w zawodzie big_grin
      zobacz sobie na: artcube.edu.pl/stylizacja-wn%C4%99trz/artcube-srtlizacja-wnetrz.html
      • felinecaline Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 08.05.13, 10:12
        Bardzo to mile, ze odwiedzasz nasze forum, ale na przyszly raz powstrzymaj sie przed spamowaniem a raczej przedstaw nam sie.
        • paulina19p Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 09.05.13, 15:44
          smile sorry smile
          Piszę do Was z Warszawy. W wolnych chwilach staram się wkręcić we wzornictwo przemysłowe, więc bliskie mi są wszystkie projektowe tematy big_grin moim wielkim planem od maja jest nauka rysunku a potem może i malarstwa...? wszystko by choć troszkę bliżej do projektowania podejść smile
    • anetkabiernacka Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 16.05.13, 20:34
      Myślę, że musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, co tak naprawdę chcesz osiągnąć po kursie? Z twojej wypowiedzi rozumiem, że chcesz zajmować się projektowaniem zawodowo, jeśli tak, napisz ile masz już doświadczenia?
      Do sprawy można podejść na wiele sposobów, możesz na początek celować właśnie w takie krótsze kursy, które dadzą Ci wiedzę by już działać, choć może niekoniecznie robić całościowe projekty od A do Z z wizualizacjami komputerowymi wink
      • krystynaapi Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 24.05.13, 07:52
        big_grin to byłoby najlepsze, ponieważ nie ciągnie mnie do programów komputerowych jak na razie (wydaje mi się, że wiedzy na temat urządzania przestrzeni jest tak dużo, że na początek wolałabym tylko tym się zająć, z resztą, to chyba jest najciekawsze w projektowaniu wnętrz?
    • aski73 Re: Projektowanie wnętrz - samemu czy po kursie? 03.11.14, 23:53
      ciekawe jak idzie z kursem, myśląc poważnie o działalności w tej branży trzeba chyba podejść bardziej profesjonalnie i znaleźć jakąś szkołę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka