felinecaline 09.11.13, 11:54 obecnosci. Nieobecni nieusprawiedliwieni beda sami sobie winni jesli straca pasjonujace tematy i wiekopomne wypowiedzi naszych z Meto dyskusji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 09.11.13, 13:39 No toz jasne, filar jstes po prostu . I Pan G tysz, przydalaby sie jakas mysz. Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 09.11.13, 14:34 A jak mysz, to służę: Ukochana Myszunia Anielki Nadmieniam, że codziennie obchodzi urodziny, trzeba jej robić torty i urządzać przyjęcia Ewentualnie jeździ się z nią na plażę lub na biwak Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 10.11.13, 23:02 Zginęłaś? Przepadłaś? Zrobiłaś te zakupy? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 10.11.13, 23:24 Ano, nie - pogoda sie zrobila taka, ze bym chyba zginela- przepadla gdybym wyszla, wiec zakupy pozostaja na blizej nieokreslona swietlana przyszlosc, bo jesli nawet jutro sklepy jakies beda otwarte to nieprzytomny tlum tez bedzie a ja nie mam ochoty robic za "tlumolamacz". Zrobilam baaardzo dobry obiadek pogadalam z Coptunia, dopiescilam Pandamande i podrzemalam na kanapie, na zewnatr dalej srozyl sie sztorm, na troche cichlo zeby zaraz wionac jeszcze silniej bo i chmury z deszczem wedrowaly (w Wasza strone). Moze jutro "sie przetrze"?... A WM znow pograzyly sie w lmarazmie, cala dla nich nadzieja to j-r. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 10.11.13, 23:26 Ano, nie - pogoda sie zrobila taka, ze bym chyba zginela- przepadla gdybym wyszla, wiec zakupy pozostaja na blizej nieokreslona swietlana przyszlosc, bo jesli nawet jutro sklepy jakies beda otwarte to nieprzytomny tlum tez bedzie a ja nie mam ochoty robic za "tlumolamacz". Zrobilam baaardzo dobry obiadek pogadalam z Ciotunia, dopiescilam Pandamande i podrzemalam na kanapie, na zewnatr dalej srozyl sie sztorm, na troche cichlo zeby zaraz wionac jeszcze silniej bo i chmury z deszczem wedrowaly (w Wasza strone). Moze jutro "sie przetrze"?... A WM znow pograzyly sie w marazmie, cala dla nich nadzieja to j-r. Odpowiedz Link
krzysztof_wandelt Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 12.11.13, 12:53 jestem jestem ale troche nieobecny bo albo odszedl przyjaciel na glejaka albo Swieto Narodowe, nie widomo jak sie uchylac i z ktorej strony los przyleje w pysk Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 12.11.13, 13:17 Jak tylko komus los przyleje w pysk to zawsze tu znajdzie zaciszne schronienie. Mnie tez wczorajsze swieto i patriotyzm czesci rodakow "przylaly" Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 14.11.13, 23:31 Obecna! ale czasami nieobecna We wrzesniu przyplynelo do nas 20 ton zwirku (na nasze wlasne zyczenie i teraz stajemy sie zwirkowymi potenetami, czyli probujemy zawojowac chilijskie koty polskim zwirkiem stad brak czasu czasami a 20 ton piachu po przeplynieciu dwoch oceanow wyglada tak: Licze wiec na usprawiedliwienie Odpowiedz Link
krzysztof_wandelt Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 14.11.13, 23:34 az mi zazwirowalo w glowie Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 00:02 Nieobecnosc usprawiedliwiona, wspolczuje i gratuluje jakem mac . No i powodzenia w zazwirowywaniu kocich ubikacji w Chile zycze. Ale wpadaj czasem. Dla wszystkich kotow lacze ciotczyne gliglanki i mruczanke od Pandyamandy. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 04:05 Nasze kociejstwo tez zapracowane nie dosc, ze testuja nowe zwirki, to jeszcze na planie zdjeciowym musza sie zjawiac. Przeciez nie bedziemy kupowac zdjec kotow do celow komercyjnych skoro wlasne mamy urodziwe Oczywiscie bez zadnej zachety, w pelni profesjonalnie zachowuje sie tylko Kicia.Yoda. Wejscie dos studia, pol godziny pozowania, 30 zdjec, z czego 20 sie nadaje bez wiekszych retuszy Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 12:37 Bys cus pokazala z tych sesji - kociny sie zapracowuja, tyraja, z lap padaja a na forum ciiicho-sza? Odpowiedz Link
krzysztof_wandelt Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 15:13 boi się aktywistów ochrony zwierzat przed wyzyskiem... Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 12:38 A moje biedactwo wczoraj naderwało sobie pazura Wchodzę wieczorem do domu - a tu krew w przedpokoju! Oczywiście, zdenerwowałam się i zaczęłam śledztwo. Najpierw sprawdziłam, że to na szczęście tylko łapka, a nie nic gorszego, potem spróbowałam wsadzić mu tę łapę pod kran, żeby spłukać krew, ale nie było szans Więc ograniczyłam się do umycia podłogi i zabezpieczenia białej kanapy. Wreszcie, kocim sposobem, ranka została oczyszczona i dziś już wygląda znacznie lepiej. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 18:49 Ooooch, biedny pazurek - jak on sobie to zrobil w tak bezpiecznym domciu? Pocaluj lapcie od ciotki - gupotki Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 19:24 Przypuszczam, że spał sobie słodko gdzieś w ciemnościach i usłyszawszy chrobot klucza w zamku poleciał na łeb na szyję, żeby mnie przywitać, no i gdzieś zahaczył Krew była świeża i tylko w przedpokoju, więc musiało się to stać tuż przed moim wejściem. Zaraz ucałuję Odpowiedz Link
marguy Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 22:24 No... zwirek juz jest wiec czas na muchomorka Zycze powodzenia w przedsiewzieciu Odpowiedz Link
krzysztof_wandelt Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.11.13, 23:38 tylko łącze: tiny.pl/qt3v6 Odpowiedz Link
kwiatek_leona Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 16.11.13, 08:27 Melduje sie z "rodzinnej" Kalifornii. Dostep do komputera nieprzewidzialny, za to pogoda wspaniala caly czas. A Alzacja juz miejscami (m.in. u mnie) zasypana sniegiem. Oh, bedzie szok dla systemu... Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 16.11.13, 13:00 Tusze, ze przewidujac "szok dla systemu" przewidujesz tym samym powrot do krainy Gewurzta? A tymczasem korzystaj zesprzyjajacej pogody "California mon amour"... Odpowiedz Link
kwiatek_leona Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 17.11.13, 22:17 No jasne, ze wracam i to juz za niecaly tydzien! Przeciez nie zostawilabym moich munsterskich bocianow tak bez slowa, jak I francuskiej frakcji tu, na forum! Zabawa dopiero sie zaczyna, bo juz zapowiadaja snieg w mojej okolicy! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 03.12.13, 12:12 Och, ulzylas mi, bo mimo wszelkich teoretycznych urokow Kaliforni ("California mon amour"...) wielka strata dla Ciotki Marianny byloby, gdybys pozostala za Oceanem a tutejsze zalety terroir'u pozostaly nieodkryte. Jesli juz wrocilas to moze wybierz sie do Obrernai, skad w tym tyfodniu F3 nadaje Mini en France. Jak bedziesz w polu widzenia kamery to mi pomachachaj . A moze z Kasikiem sie we 2 wybierzecie? Odpowiedz Link
kwiatek_leona Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 03.12.13, 20:31 Do Obernai raczej sie nie wybiore, bo lokalna pogoda trzyma mnie krotko na smyczy. Ale dzieki za informacje - jutro sprawdze na trojeczce. Od kilku dni wlasciwie wylacznie ogladam TVN24 i ransmisje z Ukrainy. Oczywiscie w przerwach miedzy licznymi drzemkami Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 03.12.13, 23:05 No coz - "zskoda, ze niepogoda"... A tego programu to tylko godzinka, od 10.45 do niespelna 12.00 Szczesciara z Ciebie, mnie wysiadl dekoder C+ i jestem niestety pozbawiona polskiej tivi. Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 03.12.13, 23:09 Ja tam mam polską tv i prawie nic nie oglądam ... Wiadomości tylko z netu; nie pamiętam, ile lat temu włączyłam ostatnio jedynkę. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 03.12.13, 23:34 Bys "cus" napisala na @. Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 04.12.13, 13:36 Odpisałam Ci wtedy. Co do reszty - wszystko OK. Jeździłyśmy dziś z A. szukać prezentów mikołajowo - gwiazdkowych. Czekam na moją nową lampę do sypialni, mają wysłać lada chwila Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 04.12.13, 14:28 A dyc wiem, ze odpisalas, ale mi sie cni, bo jeszcze wciaz uziemniona jestem i do spotkan "na zywca" niezdolna, bo nie chce ludziskow narazac na zawirusowanie. No i wiedne - otwieram pomarancowa skrzynke 36x na godzine a tam ino tylko "lekrama". Za tamta odpowiedz wiec dzieki a o nastepne "po prosbie". Ciekawa jestem ten nowej lampy, znow bedzie jakis zawrotny dizajn? Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 04.12.13, 14:31 Napiszę później, bo obiad gotuję Odpowiedz Link
kwiatek_leona Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 04.12.13, 15:28 W zla godzine wypowiedzialas: wlasnie wysiadl mi dzwiek w moim malym telewizorku przylozkowym i ruszam na Amazon.fr w poszukiwaniu nowego. Hehe, pamietam te zamierzchle czasy, kiedy sie telewizory naprawialo Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 14.12.13, 10:49 Hej, hej! Czy wszyscy robią tu przedświąteczne porządki? Ja też robię, dziecko bawię, kota niańczę - ale żeby tak nie zaglądać? No dajcie spokój... Odpowiedz Link
marguy Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.12.13, 01:59 Trafilas w dziesiatke. Przemeblowalam dzis cala kuchnie gotujac jednoczesnie bigos opedzajac sie od wyjadajacych go sasiadek. Sloika z polska kapusta kiszona bronilam wlasnym cialem. A gdy sie juz ugotowal, to rozgrabily mi prawie wszystko. Skutek jest taki, ze pol rezydencji zajezdza moim bigosem. Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 15.12.13, 15:07 Ja toleruję bigos raz do roku, najchętniej w drugi dzień świąt. Jeżeli już robię, to tradycyjny, omalże Mickiewiczowski W tym roku zdeklarowałam, że mogę się poświęcić i zrobić (jak wiadomo, jest bardzo praco- i czasochłonny), ale córka orzekła, że mają nowy szybkowar, w którym bigos podobno robi się krótko i niekłopotliwie, więc zrobi ona. No to niech robi, zobaczymy, co jej wyjdzie. Odpowiedz Link
fettinia Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 22.12.13, 17:34 bywam bywam-rzadziej niz zwykle,ale zagladam Odpowiedz Link
borasca0107 Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 30.01.14, 21:35 Bardzo nieśmiało obecna Wcześniej pojawiłam się i zniknęłam, ale to się już nie powtórzy Pozdrawiam. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 30.01.14, 22:33 Nie bardzo wiem, jak to rozumiec - czy cieszyc sie, ze sie pojawilas ponownie? Jasne, ze sie ciesze, ale skoro piszesz "to sie juz nie powtorzy"... mam nadzieje, ze chodzi o poprzednie przedwczesne znikniecie a nie dzisiajszy powrot. W kazdym razie zycze Ci przyjemnego forumowania i innych rzeczy w 2014. Odpowiedz Link
borasca0107 Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 31.01.14, 00:05 Oczywiście znikania już nie będzie, Feline Mam zamiar (jeśli pozwolicie) tutaj zadomowić się, ogrzać przy kominku i popławić się w tej przyjemnej, jak kocie futerko, atmosferze. Dziękuję za miłe życzenia i życzę wszystkiego najlepszego w 2014 i nie tylko. Odpowiedz Link
regata7 Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 04.02.14, 09:15 to i ja się wpiszę, że jestem... wiem, w worku pokutnym powinnam, po takim czasie Odpowiedz Link
niennte Re: Uwaaaga, uwaaagan sprawdzam liste 04.02.14, 10:01 regata7 napisała: > to i ja się wpiszę, że jestem... > wiem, w worku pokutnym powinnam, po takim czasie > > > E tam, grunt, że jesteś Odpowiedz Link