Dodaj do ulubionych

salon z oknami w Tarnowie

28.12.15, 13:52
Hej, czy ktoś może polecić jakiś salon z oknami z okolic Tarnowa, szukam z 2-3 miejsc do zobaczenia teraz na dniach albo na początku stycznia. Planuje wymianę okien na wiosnę a na muratorze wyczytałem, że w okresie grudzień-styczeń jest sporo promocji na okna, zresztą chyba jak na wszystko
Obserwuj wątek
    • onkoid Re: salon z oknami w Tarnowie 28.12.15, 14:08
      Jakiej firmy szukasz? W jaką półkę celujesz? Jest trochę firm zajmujących się stolarką otworową w Polsce, więc przygotuj się na pełna panoramę ofert
    • deluwiush Re: salon z oknami w Tarnowie 28.12.15, 14:56
      Spoko, mnie bardziej adresy interesują, wybiorę kilka miejsc i odwiedzę. Półka cenowa na razie to tak ok 20 tyś
    • onkoid Re: salon z oknami w Tarnowie 28.12.15, 15:54
      Najlepiej odezwij się bezpośrednio do producenta, duze firmy takie jak Oknoplast czy Dako wypuszczają różnego rodzaju promocje na zimę, sprzedawca posiadający produkty wielu producentów na stanie zawsze dolicza ci jeszcze swoją marżę. Oknoplast ma aktualnie promocję zimową , do 46% rabatu, sprawdź sobie na stronie oknoplast.com.pl/
      • deluwiush Re: salon z oknami w Tarnowie 28.12.15, 16:26
        Spoko sprawdzę sobie, czy jest gdzieś w pobliżu Tarnowa jakiś sprzedawca?
        • nie-m0zliwa Re: salon z oknami w Tarnowie 29.12.15, 12:30
          SOTAR na ul. Przemysłowej - możesz sobie zobaczyć, tam powinien być spory wybór.
    • pablol21 Re: salon z oknami w Tarnowie 02.01.16, 18:59
      polecam Twój Dom na Hodowlanej 4 maja oferte kilku firm ,ja brałem okna z Pagenu na profilu Salamander blue evolution 82 i jestem zadowolony
    • pablol21 Re: salon z oknami w Tarnowie 02.01.16, 19:02
      polecam firme Twój Dom na Hodowlanej 4 ,maja oferte kilku firm .Ja brałem z Pagenu na profilu Salamander blue Evolution 82 i jestem zadowolony z ceny i jakosci.
    • tangomotyla99 Re: salon z oknami w Tarnowie 30.01.16, 12:10
      hej, chciałam was zapytać o radę. Wysłałam ostatnio zapytania o kilka wycen do różnych firm, chciałam zapytać jakiego progu cenowego oczekiwać? Chce wymienić okna w parterowym domku, będziemy mieć ocieplany dom i stwierdziliśmy ze okna tez by sie przydało za jednym zamachem wymienic
      • bszytkaplec Re: salon z oknami w Tarnowie 31.01.16, 11:05
        Zalezy w jaka klasę okien celujesz. Tanie okna kupisz za kwotę ok 7000 tys. jednak ich jakość będzie daleko odbiegać od oczekiwań zapewniam. Kwestia ilości okien i twoich oczekiwań, jakiś konkretny rodzaj Cię zainteresował?
    • majdanowsky Re: salon z oknami w Tarnowie 25.03.16, 12:25
      witam czy ktos wie czy jest opcja otrzymac okna prolux z rabatem? Ten system jest od niedawna dostepny w ofercie Oknoplastu wiec nie wiem czy beda go przeceniac
      • 45szybki_bill Re: salon z oknami w Tarnowie 30.03.16, 12:31
        System prolux jest dostepny na polskim rynku od zeszłego roku. Teraz oknoplas wypuścił na rynku promocję i można kupić okna z rabatem wynoszącym koszt Vat. Tu masz szczeóły oknoplast.com.pl/promocja/
        • bilem-ylem Re: salon z oknami w Tarnowie 27.04.16, 15:34
          czy wiecie ze na rynku wypuszczono nowe okno Pixel? Oknoplast faktycznie co roku wchodzi na rynek z czymś zupełnie nowym i świezym oknoplast.com.pl/pixel-show/
          • areyo-usure Re: salon z oknami w Tarnowie 28.04.16, 14:41
            czy wiadomo cos jeszcze na temat promocji na okna bez Vat?
          • turk89way Re: salon z oknami w Tarnowie 24.05.16, 15:09
            Hej fajnie ze wrzuciłeś info na temat tego nowego systemu z Oknoplastu, mam pytanie, czy bedzie ten model dostepny w tarnowie lub okolicach? Jest tu kilka sporych salonów okiennych ale nie wiem jak czesto aktualizują swoj asortyment
            • las84ss Re: salon z oknami w Tarnowie 25.05.16, 10:56
              najprościej bedzie jak napiszesz do jednego z partnerów handlowych, napisza dzi gdzie w okolicy dostaniesz to czego szukasz
              • albisss Re: salon z oknami w Tarnowie 27.05.16, 12:48
                Z tego co wiem to SOTAR ma oknoplast w ofercie. Pewnie pixel też się tam znajdzie.
                • bercik.krol Re: salon z oknami w Tarnowie 30.06.16, 13:33
                  Czy jest jakiś ciekawy salon z oknami w Tarnowie?
                  • 1magda_pl Re: salon z oknami w Tarnowie 27.07.16, 14:19
                    Na przemysłowej jest partner handlowy oknoplastu SOTAR
                    • lopatologiczny_typ Re: salon z oknami w Tarnowie 19.08.16, 15:11
                      a ten SOTAR dobrze robi montaż?
                      • mieciekuk109 Re: salon z oknami w Tarnowie 22.08.16, 14:11
                        nie wiem nie korzystałem ale jak chodzi o samą jakość okien to nie zastanawiałbym sie ani chwili. marka oknoplastu broni się sama
                        • bercik.krol Re: salon z oknami w Tarnowie 27.09.16, 15:25
                          tak, ale montaż jednak jest ważny, co najmniej tak samo jak jakość okna. muszę się wybrać do tego Sotaru w koncu bo mnie zima zastanie na zastanawianiu się :)
                          • mr.lopen987 Re: salon z oknami w Tarnowie 27.09.16, 16:02
                            u mnie montowali okna w zimie i to nie było przyjemne doświadczenie, jak musisz teraz, to się pospiesz, a jak nie, to przeczekaj i zamontuj na wiosnę :)
                            • bercik.krol Re: salon z oknami w Tarnowie 27.10.16, 15:23
                              zdecydowaliśmy się na przeczekanie jednak. Lepiej przemęczyć się ze starymi oknami jeszcze jedną zimę niż wybrać na szybko nienajlepsza alternatywe. mam teraz sporo czasu i pojeżdżę sobie po salonach na spokojnie. Sotar już odwiedziłem, sprawiają dobre wrażenie, oknoplast ma zresztą w ofercie sporo fajnych rozwiązań. Ale na spokojnie posprawdzam sobie jeszcze innych producentów
                              • donad029 Re: salon z oknami w Tarnowie 28.10.16, 10:05
                                Pewnie że tak, pośpiech jest złym doradcą. A jak wybierasz okna to zwróć jeszcze uwagę (o ile tego dotąd nie robiłeś) na sposób mocowania zaczepów antywłamaniowych. Nie jestem pewien, czy to jest standard, ale powinien być mocowany bezpośrednio do zbrojenia. Warto się temu przyjrzeć przed wyborem.
                                • nie_zapomnik Re: salon z oknami w Tarnowie 28.10.16, 11:17
                                  Wejdźcie sobie na tę sekcje oknoplast.com.pl/okna/pixel/#szczegoly i powiedzcie mi co znaczy, że zbrojenie jest grubości DO 1,75mm hmm? U innych producentów nie znalałem w ogóle informacji na ten temat ale chciałbym wiedzieć czy to jest dużo, czy mało i jakie są widełki
                              • wielkishum Re: salon z oknami w Tarnowie 23.12.16, 12:27
                                Na pewno nie chcesz jednak teraz? Promocja zimowa jest w oknoplast teraz do połowy stycznia tylko, więc raczej musiałbyś się pospieszyć. Warto przynajmniej sprawdzić, ile można zaoszczędzić
                                • bercik.krol Re: salon z oknami w Tarnowie 30.12.16, 16:35
                                  Słyszałem o tej ofercie, ale nie interesowałem się specjalnie, chociaż teraz widzę, że mają wszystkie okna w tej promocji. A to troche zmienia postać rzeczy, bo myślałem że ona nie obejmuje winergetic. Po świętach trzeba się będzie skoczyć do salonu. na szczęście mam blisko.
                                  • jaskolnik Re: salon z oknami w Tarnowie 26.01.17, 14:18
                                    Poszukuję okien Pixel od oknoplast. Czy któyś salon u nas w Tarnowie ma je w ofercie albo jest w stanie zamówić? Jak już się zdecydowałem na te okna, to znajomy u którego miałem zamawiać powiedział, że "chwilowo" nie ma i trzeba będzie "trochę" poczekać. Nie wiem, ile to znaczy trochę, on tez nie więc szukam salonu w którym będą je mieli najlepiej na stanie, a możliwie jak najszybciej.
                                    • tor_fan45 Re: salon z oknami w Tarnowie 27.01.17, 14:02
                                      Możesz sprawdzić Sotar. Zadzwoń do nich albo napisz. Info znajdziesz na mapce z Oknoplastu oknoplast.com.pl/znajdz-salon/
                                      • jaskolnik Re: salon z oknami w Tarnowie 23.03.17, 12:25
                                        Dzięki za namiary, sprawę już ogarnąłem, byłem na miejscu i popytałem o wszystkie szczegóły. termin nawet nie tak odległy, bo jeszcze w kwietniu zabierają się do roboty.
                                        • ulrando Re: salon z oknami w Tarnowie 25.04.17, 09:38
                                          Jak tam sprawa z oknami? Jak wrażenia? Zobaczyłem pixele na żywo i się pozytywnie zaskoczyłem. Myślałem, że będą cienkie, takie bardziej... liche. Ale oprócz tego, że faktycznie są smuklejsze, to nie sprawiają wrażenia słabszych. Tylko jeszcze nie wiem, co z tym ruchomym słupkiem. Trochę się go obawiam.
    • nie_zapomnik Re: salon z oknami w Tarnowie 24.11.16, 11:43
      Mówisz teraz o zbrojeniu ramy okna? A co ze zbrojeniami pod okna? To są jakieś prety, prawda? JAk sięto montuje?
    • jaskolnik Re: salon z oknami w Tarnowie 27.04.17, 14:23
      Mnie się właśnie ten ruchomy słupek najbardziej spodobał. Jak otworzysz okno na oścież to docenisz :) Pod warunkiem że masz jakiś fajny widok z okna. A okna to dopiero zobaczymy, zaczynają jutro :)
    • jaskolnik Re: salon z oknami w Tarnowie 25.05.17, 15:16
      Montaż z taśmami, "ciepły". Całość trwała kilka dni, miałem tych okien trochę do założenia. W każdym razie na razie nie ma się do czego przyczepić, a na dalsze wnioski przyjdzie czas po czasie. Nie wiem kiedy można ocenić okna. Po roku, dwóch?
      • aless-sio39 Re: salon z oknami w Tarnowie 30.06.17, 11:40
        Zanim będziesz mógł sobie wyrobić opinię to trochę czasu minie. Ja po trzech latach mogę powiedzieć że wszystko dobrze z moimi oknami, ale jeśli się rozlecą za rok to nie będę z nich zadowolony. Chociaż jedszcze mniej bym był, gdyby się zniszczyły tuż po upłynięciu gwarancji. 7 lat mam, więc przez ten czas się nie przejmuję.
        • la_rken Re: salon z oknami w Tarnowie 27.07.17, 15:48
          A co powiesz o oknach pixel? Pojawiły się jakoś w zeszłym roku, ale nie wiem ile są warte: oknoplast.com.pl/okna/pixel/#szczegoly
          • pietrucha20 Re: salon z oknami w Tarnowie 18.08.17, 14:46
            Wtrącę się. Warte są tyle, ile producent napisze ;) A ile chcesz za to dać, to już zupełnie inna sprawa. Moim zdaniem mają całkiem fajne parametry. A wykonanie to naprawdę wysoka półka, co nie jest takie oczywiste biorąc pod uwagę konkurencję. Kwestia też doboru pakietów, bo okno w standardzie a takie z paroma dodatkowymi rzeczami to zupełnie inna sprawa.
    • la_rken Re: salon z oknami w Tarnowie 31.08.17, 16:00
      No tak, tego się obawiałem że będzie jeszcze mnóstwo rzeczy które można dokupić i pozmieniać. W razie czego w salonie mi doradzą, co i jak? Naprawdę nie mam czasu uczyć się teraz wszystkiego o oknach.
      • sebastian_tt Re: salon z oknami w Tarnowie 22.09.17, 14:26
        Zasadniczo po to są salony sprzedaży, żeby sprzedawać okna, ale dodatkowo prowadzą też działalność doradczą ;) Jak zapytasz, to na pewno Ci odpowiedzą. Nikt od inwestora nie oczekuje specjalistycznej wiedzy, choć oczywiście warto co nieco się dowiedzieć, zanim wydasz tyle pieniędzy.
        • canarito Re: salon z oknami w Tarnowie 28.09.17, 11:25
          Powiedziałbym nawet że w twoim interesie leży dowiedzenie się jak najwiecej o oknach, zanim się zdecydujesz na ich zakup. Tak samo warto wiedzieć jak wygląda prawidłowy montaż, żeby później zaoszczędzić sobie zaskoczeń. Możesz zacząć od bloga oknoplastu - co jakiś czas publikują tam porady na tematy związane z oknami oknoplast.com.pl/blog/category/porady/
          • fropowicz Re: salon z oknami w Tarnowie 30.10.17, 09:32
            Z ciekawości przeczytałem sobie ten artykuł oknoplast.com.pl/blog/kiedy-okno-nadaje-sie-do-wymiany/ i a propos tej próby dymu, to coś jest nie tak, bo ja tak miałem praktycznie od początku odkąd mam okna plastikowe w mieszkaniu.
            • emil_krakow Re: salon z oknami w Tarnowie 30.10.17, 16:04
              To widocznie miałeś je od początku źle zamontowane. Masz tak przy każdym oknie czy sprawdzałeś tylko jedno? Co to za okna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka