qwerty.tarnow 19.10.04, 19:14 Taki wątek ciekawy. Można napisać, co Wam się oryginalnego, luksusowego, smacznego przytrafiło kiedyś jeść. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:15 No to ja od siebie na dobry początek. Po obronie pracy magisterskiej - frytki z solą. Pycha. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:19 Nooooo! Zaszalało się z tymi frytkami...:))! Najbardziej ekskluzywnym jedzonkiem jest kawior i trufle... Kawior - jadłam i czasem jadam, bo uwielbiam... Trufle zdarzyło mi się raz.... Zapewniam, że lepsze niż frytki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:20 No co? Sola - taka ryba. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:22 A kawior chyba raz w życiu próbowałem w dzieciństwie jeszcze. W hotelu "Gdynia" (tym którego Lubona na wakacjach miała szukać). Wiem, że mi powiedzieli, że to kawior. Chyba próbowałem. Wiem, że wszyscy mówili, że to słone było. Ale dziś to dokładnie nie już pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:27 Nie wiem, czy to bardzo ekskluzywne, ale z pewnością nie takie zwyczajne i raczej egzotyczne: niedawno byłam gościem mojej przyjaciółki i jej męża, Wietnamczyka w jego restauracji i na obiad podano miedzy innymi paluszki z krabów w cieście ryżowym. Przepyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:29 Wszystkiego warto spróbować. Najważniejsze by to jednak miało wygląd jadalny. Bo czasami może i coś jest dobre, ale widok skutecznie zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:33 Idę stąd, bo zgłodniałam od tego pisania... Mam w lodówce pyszną, choć moze nie nazbyt wyszukaną sałatkę z brokułów, cebulki dymki, jajek na twardo, koperku i majonezu, która miała zostać na jutro...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:35 1) Hehe Pewnie!Niech siępozostali domownicy jutro martwią, co zjeść na śniadanie. 2) Szczęśliwi Ci co w domu teraz i lodówkę pod ręką mają. ;-(((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:37 OOOO!!!!! Tu jeszcze muszę wyrazić swoje zdziwienie - i pytanie: gdzie się, Qwerty, szlajasz o tak późnej porze?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:40 Jak to gdzie? Jako porządny obywatel odsiaduję swoje 8 godzin w pracy. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:46 (Sam wywołałem ten wątek, ale zaczynam tego żałować. Dodatkowo na komputerze tutaj ma zdjęcia z jakichś konkursów na najlepsze potrawy - ryby, mięsa, ciasta, torty, owoce, miody, sałatki, bigosy, drożdżówki... RATUNKU!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:52 A ostatnio coś (obiad) o 11 jadłem. :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:54 No i zamiast mnie wspierać duchowo iodwracać myśli do jedzenia, to Tekla poszła w najlepsze pałaszować sałatki do lodówki. Nieładnie tak opuszczać przyjaciół w biedzie. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 22:21 No, teraz to coś tam pisze że saatka dobra była. Ale ja już najedzony jestem. I teraz to dobre rady o jedzeniu już nie są mi potrzebne. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:33 No to z innej beczki - w Sheratonie w Warszawie: krewetki panierowane i upieczone jak malutkie kotleciki. Pycha!!! Zjadłem tego mnóstwo. Jak kurczak, czy coś. W ogóle nie można było powiedzieć, że to jest jakieś "coś", co jak żyje to wyglądu ładnego nie ma. A może to dlatego tak smakowało, że za darmo było? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:35 Też mi się zdarzyło próbować krewetek - i też uważam, że pyszne. Zwłaszcza te duże i już bez oczek.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:40 Jak już napisałem - moje były w panierce, więc nie widziałem co w środku. Poza tym co to jest dowiedziałem się w trakcie jedzenia. Ale byłem tak zdeterminowany dobrym smakiem, że było mi obojętne co ów produkt w sobie zawiera i gotowy znieść nawet najgorszy cios w postaci słów "żabie udka", "małże", "ośmiornica", itp. Choć nawiasem mówiąc jakieś małe "ośmiorniczki" gdzieś tam podobno w którejś ze sałatek były - ale nie wiem, bo nie jadłem, a dowiedziałem się poniewczasie. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:42 Kolejne: rok temu na weselu - szynka upieczona w całości, przyniesiona na płonąco. Podana z ostrą musztardą i majonezem, oraz kapustą. PYCHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacaaa2 Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:53 Dla mnie najbardziej ekskluzywnym co mi sie przytrafiło a własciwie to tym nie było to była pierwsza parzona kawa po trzech tygodniach pobytu w wojsku,a do tego zwykłe wafle kakaowe-smakowało to jak kawior ,trufle i nawet nie wiadomo co a tak w temacie to dwa razy w życiu jadłem baraninę będąc jeszcze dzieckiem - taki baran nadziewany farszem na rożnie na prawdziwym ognisku -czy trafi mi sie takie cudo kiedyś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 19:55 Serdeczne życzenia spełnienia tegoż marzenia! :-D (nawet lekko rymowane) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 21:26 kurcze nic sobie nie przypominam, ale ja w niewielu miejscach byłam i bywam. Za to slav był gdzieś bardzo daleko, w kraju egzotycznym i pewnie niejedno bym Wam powiedział, ale śpi niestety:(.Mówił, że przez pierwsze dni żarli pizzę i hamburgery bo się bali ichniego żarcia, ale potem zaczeli próbować... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 21:47 A że potrawy owe były jadalne, to może zaświadczyć swoim przykładem do dnia dzisiejszego. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 21:53 no raczej tak Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 22:01 Ewentualnie efektem ubocznym jest utrzymująca się zbytnia senność. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 22:13 no niestety Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 22:26 To może by Go teraz wysłać do kraju, gdzie mają jakieś potrawy pobudzające? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 22:29 Niestety, żadne takie frutti di mare, oj , nie!!! Raz miałam możliwość zjeść w chińskiej restauracji krewetki z ryżem. Jak smakuje, nie wiem. Połknęłam jak lekarstwo. Nigdy więcej. Kawior też mi nie smakuje. Jadłam za to pyszne chińskie eskalopki. Pierwszy raz ( przyznam się bez bicia) wypiłam niedawno, w Tarnowie zresztą, pyszną kawę po irlandzku. Oj, zasmakowała mi. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 19.10.04, 22:42 A ja raz piłem zieloną herbatę. Taka lura. Żadnego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 10:59 Chciałbym się wtrącić,ale mam słabe doświadczenia..: ((Kawior,krewetki,ślimaki,owszem,jadłem,ale jedzenie jest dla mnie raczej czynnością stricto fizjologiczną.Picie...A,to co innego! Brandy,wino,piwo,wszelkie mieszanki różnych takich składników...mniam,mniam..:) Z jedzonka lubię najbardziej różne zapleśniałe serki jako dodatek do wina i piwa..:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 12:17 Eee, to chyba za karę. Przecież to niedobre. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 12:19 Do niektórych potraw, tak jak do współczesnej sztuki i muzyki, trzeba dojrzeć, drogi Qwerty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 12:41 To ja wolę pozostać dzieckiem. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 18:45 U nas dziś było spaghetti pesto. Niezbyt wyszukane, choć brzmi cudzoziemsko i nieco snobistycznie:)) Ale ma jedną zaletę - robi się to w trakcie gotowania makaronu, w międzyczasie popijając popołudniową kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 18:48 teklat napisała: > U nas dziś było spaghetti pesto Czytaj "z pestkami"???? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 18:51 Nie. Z pesto. Pesto to jest mieszanina bazylii, czosnku, oliwy i orzeszków piniowych, która sie kupuje albo robi własnoręcznie (poszłam na łatwiznę). Ja do tego wrzucam przesmażone na cebuli pieczarki i czasem jajka na twardo. I trochę czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 18:54 Skoro z orzechami, to = z pestkami (pestki, skorupki - jeden kamień). ;-) Ale teraz najważniejsze pytanie: gdzie w tym jest mięso?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 20:12 sam nie wiem.bo jedzenie to tylko czesc liczy sie wystroj a jeszcze bardziej wspolbiesiadnicy.dlatego sam juz nie wiem co bylo lepsze .te raki wlasnorecznie lapane w dunajcu czy piwko pite w Waszym towarzystwie.jest wskazanie na piwko Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 20.10.04, 21:33 Następnym razem zamówimy wszyscy raki. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 00:16 Teklo robie doladnie tak samo! Jadlam wiele cudow swiata ale do dzis pamietam smak bazanta. Odpowiedz Link Zgłoś
giks Może zabrzmi banalnie ale.... 20.10.04, 21:22 ..sernik w hotelu Marriott w Warszawie. Nie da się opisać tego słowami... sewgo czasu był u nas cały wątek jemu poświęcony.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Może zabrzmi banalnie ale.... 20.10.04, 21:37 To zdradź teraz nam, co było w tym serniku takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 22:19 hmmm.... no coz... pewnie nie bede orginalny, ale... jakos nie przykladam wagi do tego co jem. jem szybko i generalnie to co jest akurat pod reka )))))) nie zastanawiam sie nawet czy mi to smakuje czy nie. zgodnie z zasada 'jem po to zeby zyc, a nie >zyje po to zeby jesc<' ))))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 22:47 Raz jadłem pieczeń z dzika. Niedobre i łykowate mięsiwo. Innym razem zdarzyło mi się jelenia spróbować. Wrażenia podobne. Błe! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 22:53 To ja kiełbasę (taką jak wiejska) tylko z dzika próbowałem raz. Niedobra. Tłusta, z dużą ilością czosnku. W smaku nijaka. Chyba że to wina masarza. Ale lepiej było pieczeń mi dać jakąś - milej by się to degustowao. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 23:17 Cieszcie się, że nie trafiliście w tej dziczyźnie na śrut, który lubi w takim czymś bywać... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 23:21 Śrut to się trafił jakiemuś Rosjaninowi kilka lat temu. Tylko, że ten śrut miał dzwnie spiczasty kształt. I po badaniu wyszło że miał na obiad szynkę o wysokiej dawce humanizmu (je-m człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi... niesmaczne?) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 21.10.04, 23:29 brrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 03.11.04, 23:26 Dziś jadłem - może to nie było wyszukane, ale ładnie wyglądało i było pyszne: placek z ptasiego mleczka i galaretek, na biszkoptach. Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 03.11.04, 23:57 A my dojadaliśmy dzis pierogi ruskie od mojej mamy! O!!!!! No i kto ma lepiej?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 04.11.04, 10:02 Nie wymawiając - JA!!! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 05.11.04, 08:58 Stawiam na ruskie pierogi odsmażane na smalcu,z brązową,chrupiącą skórką!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 05.11.04, 09:04 ojej, litości.... aż mnie ssie w żołądku Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Najbardziej wyszukane potrawy jakie jedliście 05.11.04, 09:52 Eee, jak dla mnie to za tłuste, za suche, bez smaku jakiegoś charakterystycznego i zapychające szybko. Odpowiedz Link Zgłoś