Dodaj do ulubionych

Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-)

24.03.05, 09:14
No bo jakby nie patrzeć, to dzisiejszy dzień wlicza się w ciąg tego
końcowego okresu. Zatem tylko przegłodować jutro, wytrzymać pokusy i zapachy
soboty, by wreszcie móc solidnie wypocząć i cieszyć się radością Świąt w
niedzielę i poniedziałek! :-D
Obserwuj wątek
    • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 10:23
      Typowo męski punkt widzenia ! :-) A mnie tu panika wcina, bo tyle jeszcze do
      zrobienia...
      • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 10:39
        A ja postanowiłam podejść na luzie... Czego i Wam wszystkim z okazji świąt
        życzę...W domu zazwyczaj mam względny porządek, okien i tak nie umyję, bo jest
        ich za dużo, jest za zimno i czasu za mało. Zajmę się nimi po swietach, wtedy
        może lepiej dosprzatam mieszkanie. Nie mam zamiaru zabijać się przedświątecznie
        i bić rekordów gospodarności i schludności. Llluzik...Upiekę dwa mazurki i będę
        się starać ładnie i pysznie je udekorować, mama przywiezie sernik - jak dla nas
        słodkości aż za dużo. Pomyślę o jakichś jajkach faszerowanych, bo lubię, i
        kolorowych sałatkach... Dekoracje swiąteczne - będą. Może nie tak dopracowane i
        przemyślane, jak u Lemura, ale też będą mnie cieszyć. Zwłaszcza te dwa
        niedorobione kurczaki, o których wcześniej pisałam... :)) Tak naprawdę w tym
        wszystkim chodzi o to, by trochę odpocząć, zatrzymać się, zastanowić,
        pomyśleć ...a nie żeby zabijać się myślami o tym, co nie zostało zrobione.
        W minionych latach działałam w pośpiechu, chcąc wszystko dopiąć na ostatni
        guzik... I po co mi to było?
        Ja Wam wszystkim życzę luzackich świąt :))
        --
        Jedenaste: Nie będziesz ważył więcej niż twoja lodówka
        • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 10:55
          Tekla ma rację.
          Tak trzeba do tego podchodzić.
          zresztą nieraz o tym pisalismy już.
          Ja co prawda posprzątałam, umyłam okna, ale nie w pospiechu tylko spokojnie.
          Co do gotowania , nigdy nie szalałam i szaleć nie zamierzam.
          Ugotuję żur ( swoją drogą to mi się sniło dziś, ze Tekla u mnie żur jadła),
          zrobię sałatkę.
          Poczytam książkę, pójdę na spacer, odwiedzę rodzinę.
          Nikt nie zmusi mnie do tego szaleństwa, które zawsze moja Mama nam w domu
          szykowała..
          Ja nie chce nerwów, pospiesznego przewalania wszystkich kątów, wystawania w
          kuchni.
          po co niby? po co?
          • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:04
            lemuriza napisała:

>( swoją drogą to mi się sniło dziś, ze Tekla u mnie żur jadła),

A czy ten żurek był z wiejską kiełbasą? :-)
      • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 10:58
        tereso, ale powiedz czy to nie kobiety trochę są same sobie winne, ze sobie
        same to przedświąteczne piekiełko urządzają? a jakby dię tak zbuntowały i
        powiedziały: basta.
        Nie sprzątam, nie gotuje to co? świat by się zawalił?
        • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 11:02
          o, a tu cytat:

Zbiorowe szaleństwo?

Jedno z pytań niedawno przeprowadzonej ankiety internetowej brzmiało: "Co
          najbardziej cenisz w świętach obchodzonych w tradycji chrześcijańskiej?" Prawie
          co czwarty internauta - na ponad 1,7 tys. wszystkich - odpowiedział, że "nie
          lubi świąt" i niczego dobrego nie spodziewa się i po Wielkanocy, poza "nudą
          przy stole" i "piekleniem się starszej, co zrobić, żeby urządzić święta z
          niczego". Prawie wszyscy ankietowani (91 proc.) zwrócili uwagę na zjawisko
          widoczne gołym okiem na ulicach, w sklepach, domach handlowych, a mianowicie,
          komercjalizację świąt.
          • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 11:08
            ja nie lubię szaleństwa przed świętami, ale same świeta lubię.
            Jakas taka magia...
            i klimat i w ogóle:)
            • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 12:00
              Lamurek, powiedz, czy robisz dobry żurek????? :))
              • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 12:03
                Lemurek, miało być....
                Nie dość, że w snach Ci się plątam, nie dość, że przekręcam nicki, to jeszcze
                piszę w samo południe tak jak Ty :))
                • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 12:28
                  slav mawia, ze najlepszy na świecie ( mój żurek), ale czy ja wiem...
    • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:07
      No, to już naprawdę święta zaczynam. Robota skończona. O swoje naruszone prawa
      się upomniałem (teraz niech się naruszający martwi jak i co odpowiedzieć). Więc
      prawdziwe szczęście, spokój ducha. :-D I ..... porządki???????
      • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:08
        no pomóż trochę w domu, pomóż qwerty.
        • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:20
          U mnie nie ma gorączkowego przewalania mieszkania, trzepania dywanów i
          sterczenia godzinami w kuchni. Jest luzik. A ta panika i piekiełko jest we
          mnie. To wyrzuty sumienia jak wiele nie zostało i nie zostanie zrobione :-) Bo
          mój luzik to brak zorganizowania się, chaotycznośc i lenistwo. ( To się nazywa
          spowiedź przedświąteczna :-)) Dlatego tak bardzo podobacie mi się obie z tym
          spokojem i znajdowaniem na wszystko czasu. A w planach jeden mazurek, jedna
          babka i jeden sernik. I kupiłam przepiękne fioletowe krokusy !!
          • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:30
            no pięknie,( te krokusy) grunt to dobra dekoracja - poprawia samopoczucie:)
        • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:33
          Zacznę od umycia auta. :-P A może deszcz sam wymyje? Bo coś się zanosi...
          • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:40
            Łomatko, a w domu, Qwerty, a w domu????? Wszystko mama?
            • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:44
              Ja miewam niepokoje, Tereso, że z czymś nie zdążę, czegoś nie zrobię... i
              czasem nie udaje mi sie ich stłumic w zarodku...Różnie z tym bywa. Ale może
              wystarczyłoby mniej zaplanować? I tak pewnie połowy z tych łakoci nie
              zjecie....:))
            • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:45
              Widzicie Qwerty'ego w fartuszku ucierającego masę ? Toż to nie po męsku. Niech
              lepiej zostanie przy tym samochodzie.
              • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:47
                teresa50 napisała:

> Widzicie Qwerty'ego w fartuszku ucierającego masę ?

Takie epizody nie są mi obce. Ale bez fartuszka. Tylko w drelichu roboczym
                (smar, śruby po kieszeniach, śrubokręty i młotki za pasem). ;-)
                • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:49
                  A swoją drogą jak ciężko przekonać kogoś, że jednak często placek kupiony i
                  ładniej wygląda i jest tańszy i w ogóle. Nic tylko piec, ucierać, gotować....
                  • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:54
                    Troche racji tym razem masz, Qwerty... :)) Ciężko bywa z tym...
                    Ale - pomyślałeś o uczuciach przygotowującego te wszystkie placki z własnej
                    woli? O sercu, które w to wkłada? Tego nie kupisz nigdzie...
                    • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:11
                      Wiem o "wkładzie własnym". Ale czasami aż po prostu się nie opłaci
                • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:50
                  Wow!!!! (to na te śruby i młotki :)))), i smary!!!! )
                  A ja jestem zdania, że prawdziwemu mężczyźnie nawet fartuszek nie zaszkodzi w
                  jego męskim image'u...
                  • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 13:54
                    prawdziwemu mężczyźnie nic nie starszne, nawet ucieranie masy:).
                    ja tam nic nie piekę. Nie ma kto jeść.
                    • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:01
                      A ja tam mazurki dwa upiekę. Bo lubię :)) Zwłaszcza jeść. Piec - trochę
                      mniej :)) I mam już pomysł czym i jak je przyozdobię.
                      • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:06
                        a ja nie umiem piec. Nie umiem bo nie mam motywacji. Nie ma kto potem jeść tego
                        ciasta.
                        za to uwielbiam robić sałatki.
                        I jeść też:)
                        • caro333 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:27
                          Niech motywacją bedzie dla Was dziewczyny "wkład serca" we wszystkie
                          własnoręcznie zrobione świąteczne potrawy:)))Kto zje - poczuje od razu przypływ
                          dobrej energi i miłości...:))
                          • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:34
                            tralalala!
                            Co zrobiłeś, seksisto, w ramach świątecznych przygotowań?
                            • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:40
                              I czy my musimy mieć motywację? I czy musimy tak dawać sie ponosić tym
                              przedświątecznym szaleństwom? Właściwie - dlaczego my?
                              A jakieś uprawnienie w kuchni to co?
                            • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:40
                              no własnie: co zrobiłeś?
                              • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:42
                                Seksista zatonął w papierach... :))
                                I udaje, że nie wie ossochozzi.... :)))
                                • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:48
                                  dokładnie tak, dokładnie
                              • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:49
                                Co zrobił? Proste! Garnków nie będzie wylizywał! Ani pałki do ucierania w
                                makutrze. Przez co wypieki będą bardziej higieniczne i będą nadawały się d
                                podania dla obcych osób (bo w rodzinie jak bakterie zostaną to pół biedy ;-) .
                                • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:54
                                  A ja też idę w końcu to auto wymyć. Bo się trochę ładniej na polu zrobiło.
                                  • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 14:55
                                    jak byłam mała, to tak robiłam jak qwerty pisze... łeeee...
                                    • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 15:00
                                      ... dokładnie....mam te same grzeszki na sumieniu... :)))
                                      • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 15:34
                                        obraził się seksista.... :((
                                        • kuczman Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 15:43
                                          Lubie gotowac... a juz u boku ukochanej!!!!!! Swieta mogly by byc co tydzien:D
                                          • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 15:50
                                            O! I tu mi sie wreszcie, Kuczmanie, podobasz, bez zastrzeżeń :))
                                        • caro333 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 11:16
                                          Seksista się wcale nie obraził,tylko miał zajęcia poza biurem i to dość
                                          długo.Wczoraj też nie udało mi się do kompa dorwać.Za to dzisiaj "z
                                          przyjemnością" czytam,jak to mnie rozliczacie z domowych prac...Hmmm...Nie
                                          przyznam się co zrobiłem!:)))
                                          • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 11:22
                                            Maniak! Prawdziwy maniak! Rety! Dziś do pracy przyjść?!?!?!?!?!
                                            • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 11:27
                                              dzisiaj przyszedł, bo nikogo nie ma.
                                              Cały Internet jego:)
                                              • caro333 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 11:31
                                                Wpadłem przy okazji,żeby zobaczyć co u Was słychać i złożyć Wam świąteczne
                                                życzenia!:))A teraz już spadam do domku,bo jajka jeszcze nie pomalowane!:)
                                    • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 17:11
                                      lemuriza napisała:

> jak byłam mała, to tak robiłam jak qwerty pisze... łeeee...

Czemu łeee? Przecież ktoś musi wylizać po skończeniu "narzędzia pracy"? Tyle
                                      słodkości miałoby się zmarnować? :-D
                                      • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 19:53
                                        Jasne ! Qwerty ma rację. Ktoś musi. U mnie coraz rzadziej ktoś chce :-)
                                        A czy ja mogę względem żurku jeszcze ? Lemur podrzucisz przepisik ? :-)
                                        • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 20:35
                                          teresa50 napisała:

> Jasne ! Qwerty ma rację.

1. Qwerty ma zawsze rację.
                                          2. Jeśli Qwerty nie ma racji --> patrz punkt 1. :-P
                                        • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 07:55
                                          wiesz Tereso, żurek jak żurek.
                                          Tyle, ze ja go koniecznie robię z grzybami ( suszone albo pieczarki) i dodaje
                                          duzo przypraw , zwłasza tę do zurku Kamis, plus majeranek , tymianek i cos tam
                                          jeszcze nie pamiętam.
                                          Oprócz wiejskiej kiełbasy to jeszcze przysmażam na patelni pokrojoną w kostkę
                                          wędlinkę i cebulę.
                                          Zurek z butelki , bo zakwasów zadnych robić nie potrafię.
                • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 19:55
                  W takim stroju to pewnie kręcisz nowy WD40 w makutrze !
                  • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 20:32
                    A co to jest WD40? Bo tyle razy słyszałem, a zastosowania dalej nie znam.
                    • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 21:14
                      Rzecz niezastąpiona w samochodzie starszym niż 5 lat :-) Taki spray do zamków,
                      skrzypiących zawiasów, odkręcania zardzewiałych śrub itp. Działa podobnie jak
                      coca cola :-)
                      • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 21:30
                        teresa50 napisała:

> Działa podobnie jak coca cola :-)

Nie wiem. Nie piłem coca-coli. :-D Piłem za to podróbki. ;-)
                        A w temacie: czyli też jest takie czarne, pieni się i lubią to strasznie
                        dzieci? :-D
                    • andziomat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 21:19
                      W wielkim skrócie: taki uniwersalny spray poluzowuje np zardzewiałe śruby,
                      usuwa piski w zawiasach, troche czyści i np odblokowuje zamki, wypiera wode,
                      konserwuje powierzchnie itd itp.....
                      • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 21:29
                        andziomat napisał:

> W wielkim skrócie: taki uniwersalny (..)itd itp.....

Czyli coś jak Koło Gospodyń Wiejskich? ;-) Też uniwersalne? :-D (bez obrazy
                        oczywiście dla wszystkich Kół, a tym bardziej Gospodyń, a już Wiejskich to
                        całkowicie! - naprawdę!!!)
                    • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 24.03.05, 21:21
                      Dobra, ludzie :)). Jestem po sprzątanku (mycie okien, tę wyjątkową przyjemność,
                      zostawiam sobie na po świętach)...Nawet mam jakieś dekoracje. Najbardziej udała
                      mi się doniczka z helsinią, która mi udaje rzeżuchę przez cały rok.
                      Przyozdobiłam ja świeczką w stokrotki i tymi brzydkimi kaczętami, niedorobami.
                      Uzyskałam efekt nieco komiczny - niedoroby wyglądają tak, jakby się czaiły w
                      tej trawie z minami troche posępnymi....
                      Jutro zmuszę młodzieńca domowego, by zajął sie podłogami. A ja będę piec
                      mazurki i myśleć, co powinnam jeszcze zakupić do jedzenia (bez przesady!!!!).
                      P.S. Lemur - hodować Ci helsinię? To sie nieźle rozmnaża....
                      • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 07:59
                        a ja z wczoraj spasowałam z racji nie najlepszej formy ( jakas grypa mnie
                        złapała) i sprzątnełam tylko balkon. Za to slav wymalował pieknie kaloryfer,
                        wytrzepał dywany.
                        Pewnie że mi Teklo hoduj to coś:) nie mam tego czegoś chyba, choć może mam a
                        nie wiem, ze to to:)
                        • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 11:18
                          lemuriza napisała:

> Za to slav wymalował pieknie kaloryfer,

A farba teraz nie daje odlotu? ;-)
                          • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 13:45
                            oj, widzę wyraźnie, że wszystkich pochłonęły świąteczne przygotowania ( nawet
                            chyba naszego seksistę również).
                            Och, a ja kicham , prycham, mięśnie bolą.
                            ale nic to, zwlokłam się i idę sprzątać kuchnię.
                            slav pojechał myć i odkurzać auto, ostatni raz to sprzątne było chyba przed
                            zimą..
                            no nic, wytrwałości wszystkim życzę.
                            • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 14:04
                              Ja już mam auto wyczyszczone. Tylko pozostało bez pastowania - nie opłaci się
                              jeszcze. Po zimie potrzebne mu będzie jeszcze raz jedno porządne mycie kiedyś.
                              I jakiś deszcz jeszcze, by od spodu trochę te sole poodpadały.
                              • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 14:14
                                Mnie dziecina z domu donosi, że uporała się ze sprzątaniem... Na wszelki
                                wypadek nie bedę sie zbyt wnikliwie przyglądać jak to zostało zrobione. Dla
                                własnego spokoju.

I juz bym chciała do domu właściwie :))
                                • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 14:39
                                  u mnie kuchnia posprzątana, teraz jakis obiadek szybki i jeszcze mnie czekają
                                  zakupy brrrr.... postanowiłam pojechać w porze kiedy teoretycznie wiekszość
                                  potencjalnych klientów powinna być w kościele, ale pewnie się przeliczę:).
                                  • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 14:56
                                    Przeliczysz się. Dlatego ja pojadę w nocy :))
                                    • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 15:01
                                      też tak myślałam, że pojadę w nocy, ale... no źle się czuję, marzę o tym żeby
                                      odwalić co mam jeszcze do zrobienia i położyć się do łóżka.Więc mi się nie chce
                                      czekać do nocy.
                                      a slava samego na zakupy nie wyślę, o co to to nie, tym bardziej , ze mam
                                      trochę kosmetyków do kupienia, więc sama rozumiesz Teklo...:)
                                      • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 15:12
                                        Wioem, znam dobrze te płynyb do płukania przywiezione zamiast płynów do prania
                                        itp...
                                        Ale Ty sie raczej kuruj, niż łaź po sklepach. To naprawdę ważniejsze.
                                        • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 15:29
                                          ja tylko szybko myknę do auta, z auta do sklepu i z powrotem:) i grzecznie będe
                                          leżeć w łózku ... do jutra. Obiecuję.
                                          Jutro wszak muszę zur ugotować i sałatki zrobić, ale tu już chyba zaprzegnę
                                          slava do pomocy ( biedny jeszcze nie wie,ha,ha)/
                                          • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 17:24
                                            Już wychynęłam spoza wypiekow, ale miałam pod górkę. Piana się nie ubiła, masa
                                            się zwarzyła a kajmak najpierw wykipiał a potem się spalił na brązowo. :-) Nic
                                            to! Podłogę w kuchni umyłam i przyszłam do komputera rozprostować plecy.
                                            Jeszcze muszę wyprać psa i przerwa na kawę :-)
                                            • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 18:04
                                              grunt to optymizm:)
                                              ja już wróciłam , nie było tak źle.
                                              a jednym sklepie to nawet pustki, było przyjemnie:).
                                              • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 20:12
                                                widzę, ze straszne pustki.Wszyscy przy garach?
                                                Ja też zmykam - bo czuję się coraz gorzej, cholerne grypsko się rozwija,
                                                mięśnie bolą coraz bardziej.
                                                Trzeba będzie zainwestować na przyszłą zimę również w szczepionkę na grypę:).
                                                a teraz idę się kąpać i do łózka.
                                                Pozdrawiam wszystkie Panie dzielnie walczące w kuchni.
                                                Obijających się Panów - nie pozdrawiam.
                                                Tych co pomagają - jak najbardziej.
                                                Do jutra.
                                                • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 20:22
                                                  No to zyczymy szybkiej kuracji i powrotu do zdrowia i sił !! Nie ma czasu na
                                                  chorowanie, trzeba świętować :-)
                                                  • teklat Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 21:00
                                                    Ojej, Lemur! Zdrowiej szybko...
                                                    Moje ciasto na mazurki chłodzi sie w lodówce. Jeden mazurek będzie wściekle
                                                    słodki - z polewą kajmakową z krówek i migdałami... pyszniutki. Drugi - chyba
                                                    czekoladowo bakaliowy. Jutro sie nimi bliżej zajmę, powolutku :))) A tymczesem
                                                    lecę do sklepu.
                                                • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 21:23
                                                  lemuriza napisała:

> Obijających się Panów - nie pozdrawiam.

Nie wiem kto się obija, a kto nie. Ja w każdym razie swoje odstałem w kościele.
                                                  • lubona Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 25.03.05, 22:23
                                                    No to Lemurku możemy sobie podać rękę. Ja kicham i prycham od wczoraj. Na razie
                                                    zażegnałam ból gardła, kości też nie bolą, może na katarze się skończy? Mam
                                                    taką nadzieję, tym bardziej, że w niedzielę będę gościć zaleglo imieninowych
                                                    gości. Pozdrawiam wszystkich świątecznie.
                                                  • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 10:08
                                                    Zwlekłam się z łóżka...
                                                    Wysłałam slava do apteki, bo dziś jest jeszcze gorzej niż wczoraj, zdecydowanie.
                                                    Zrobię co mam zrobić ( ech, te sałatki - slav mi pomoże) i wracam do łóżka.
                                                    Jestem wściekła - taka piękna pogoda, miałam plan rowerowej przejażdżki...
                                                    ale nie mam siły...
                                                    Teklo, widziałaś Wysokie Obcasy????
                                                    Spójrz na wywiad z Julią Hartwig i na jej zdjęcie z czasów obecnych, jak pisze
                                                    na komputerze - widzisz co tam na półce stoi?
                                                    Ciekawe czy dojrzysz to co ja.
                                                    Swoją droga ma ta starsza Pani masę ciepła i uroku w sobie.
                                                    Jak byłam na jednej uroczystości to siedziała przede mną właśnie Pani Julia i
                                                    Joanna Olczak-Ronikier.
                                                    Pani Hartwig starsznie się denerwowała, jak miała wyjśc na scenę, a Pani Olczak
                                                    powiedziała jej:
                                                    tak świetnie wygladasz, masz taką dziewczęcą twarz.
                                                    Coś na reczy jest.
                                                    A i mamy przepis na nugaty również w WO.
                                                    No nic... spadam do sałatek.
                                                  • lemuriza Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 11:32
                                                    Ja już po robocie ( znaczy żur juz mi tylko został do zrobienia, ale to pestka).
                                                    a teraz będziemy ze slavem film oglądać:)
                                                    slav poszedł do wypozyczyalni i przyniósł dwa filmy.
                                                    Jeden zostawiamy na wieczór bo to horror i slav powiedział, że będziemy mieć
                                                    dwa horrory pod rząd, najpierw mecz Polska-Azerbejdżan, potem ten film...
                                                    a tak naprawdę to bardzo mi żal , ze nie mogę się ubrać i skorzystać z tej
                                                    pięknej wiosny spacerując sobie.
                                                    Dobrze Wam radzę - zróbcie to, póki tak pięknie, bo jutro ma chyba padać.
                                                  • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 12:00
                                                    Idziemy, idziemy.. :-) Z koszyczkami do kościoła. Ale jaja dopiero w farbkach
                                                    więc jeszcze chwilkę. Mam nadzieję, że pogoda się nie zmieni bo rzeczywiście
                                                    wygląda na piękną. Zyczę wszystkim wesołych i spokojnych Swiąt ! I nie
                                                    objadajcie się za bardzo :-))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 12:25
                                                    A kto już poświęcony, ten grzeczny i dobry. :-D
                                                  • teresa50 Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 16:58
                                                    Czyżbyś mówił o sobie ?? :-))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Czyli co? Święta dziś zaczynamy? :-) 26.03.05, 23:25
                                                    Kto wie.... :-D

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka