Dodaj do ulubionych

Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali...

02.10.05, 18:16
... i nie wiem czemu się tak niecierpliwili. Czy ktoś tu podawał jakąś datę
konkretną, albo co? Jak widać, byłem, jestem, wróciłem.
A odpowiadając na konkretne pytania jakie padły, to:
- panna młoda miała sukienkę
- sukienka panny młodej była biała
- jedzenie było.

Myślę, że relacja jest pełna i wystarczająca. A nawet że i tak zostało już za
dużo powiedziane. :-D
Obserwuj wątek
    • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 18:24
      Tzn., z wielkim trudem pozbierales okruchy pamieci i wystarczylo na
      wydedukowanie tych kilku faktow?
      Cicha woda brzegi rwie...
      • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 18:38
        Nie, po prostu małomówny jestem. :-P Zero zbędnej paplaniny - same konkrety. :-P
        • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 18:41
          Same... okruchy konkretow!!!;))
          • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 18:49
            Czyli tyle ile trzeba. :-D
            • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 19:06
              Ja tam więcej o nic pytać nie będę. Czuję się niedoinformowana :-)
              • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 19:11
                Kto PIT-a nie błądzi! ;-)
                • teklat Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 19:14
                  Ciągle nie wiemy, co z blondynkami....
                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 02.10.05, 20:31
                    Blondynki były, brunetki były, rude też, te co skaczą i fruwają na nasz... ups,
                    no w kazdym razie - wszystkie były. ;-)
                    • moniek76 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 03.10.05, 08:33
                      A jaka moda weselna teraz obowiązuje???
                      • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 03.10.05, 09:47
                        Jeśli to było do mnie pytanie to proszę uściślić. Jaka moda? O co chodzi
                        konkretnie?
                        • moniek76 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 03.10.05, 12:44
                          Moda kobieca mnie interesuje. Wybieram się na wesele w tą sobotę i nie wiem,
                          czy plec odkryty, czy dekolt, czy mała czarna, czy długa kolorowa:))
                          • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 03.10.05, 12:58
                            A wybierasz się w charakterze gospodarza głównego czy gościa po prostu? Bo jak
                            gospodarza - to mała czarna odpada. ;-) A co do ubioru gości, to nie wiem - nie
                            zwracałem uwagi. A zresztą czy strój nie jest obojętny?
                            • moniek76 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 03.10.05, 15:39
                              qwerty, a na co szczególnie na tym weselu zwracałeś uwagę, bo coś mało o tym
                              piszesz:)
                              • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 03.10.05, 15:53
                                Na to żeby się niczym nie struć, bo wcześniej miałem przebojowy tydzień. :-/
    • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 04.10.05, 16:40
      Kontynuując wskazane tutaj fragmenty wypowiedzi cóż mogę dodać:
      jedzenie był dobre i aż za nadto go było! Co przerwa w muzyce to nowy posiłek
      już serwowano! Toż to nie na normalne żołądki! I jak zwykle: więcej by się
      zjadło na drugi dzień niż w trakcie. ;-)
      No, i to chyba tyle. Wystarczy? Myślę, że tak! :-D
      • teklat Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 04.10.05, 18:03
        No dobra... To teraz co sie nosi n weselach, co sie tańczy, jak się tańczy...
        (no i czy Ty przetańczyłeś całą noc) Jakies modne potrawy? Nowe obyczaje
        ślubne?
        • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 04.10.05, 21:18
          Nosi się garnitury i sukienki ślubne (gospodarze). Pozostali goście też ładnie.
          Tańczy się normalnie. Potrawy modne? Już 3 wesele widzę płonące torty krojone
          potem wspólnie przez parę młodą. Śmieszne to jest - takie amerykańskie.
          • moniek76 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 06.10.05, 15:48
            Qwerty, a jakie fryzury miały panie?
            Ja chyba pojutrze postawię na pełny naturalizm w tym względzie...
            • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 06.10.05, 16:15
              Jakie? Hmmm, no... normalne. A jakie inne mogły być?
              • moniek76 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 07.10.05, 09:48
                Z tego co piszesz (a raczej unikasz pisania) wnioskuję, że wesele było
                generalnie do bani, że aż szkoda sobie języka strzępić na wspominanie.
                • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 07.10.05, 11:59
                  Eee, czemu? Nie było do bani - było całkiem miło i przyjemnie. Oczywiście jakby
                  alkoholu na nim nie podawali, to by było jeszcze weselej i przyjemniej, no le
                  cóż - polski zwyczaj "nakazuje"... :-/
                  A że fryzur i strojów nie pamiętam? Ja do takich rzeczy uwagi nie przywiązuję.
                  To tak jakbym Ciebie zapytał w którym slocie na płycie głównej komputera masz
                  umieszczoną kartę sieciową. :-P Niby proste, ale dla niezainteresowanych i nie
                  będących w temacie owa wiadomość jest całkowicie zbyteczna.
                  • moniek76 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 07.10.05, 12:16
                    sieciową kartę mam na płycie głównej i niestety podobno przez ten fakt ciągle
                    mi się program do zintegrowanego zarządzania firmą zawiesza (przynajmniej taka
                    jest diagnoza naszego informatyka:))
                    • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 07.10.05, 12:34
                      Hehe
                      No widzisz - więc podobnie ze mną: wiem o co chodzi, ale szczegółów nie znam.:-)
                      • anusiaw111 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 07.10.05, 22:02
                        to kto sie kajtal???
                        • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 07.10.05, 23:16
                          Co robił?????????? :-O
                          • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 18:27
                            hajtał.
                            • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 18:40
                              ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                              • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 18:50
                                Oj, Qwerty, z tobą to tak jest... Nie znasz nawet języka ulicy... :-))
                                Już wyjaśniam: w narzeczu Górnej Warty "hajtnąć się, lub ohajtać" znaczy wyjść
                                za mąż/ożenić się. Wy młodzi to nic o świecie nie wiecie..
                                • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 18:53
                                  My młodzi słyszelim, ale nie akceptujem takiej formy językowej, jako że ma ona
                                  zabarwienie dość lekceważące o tak poważnej instytucji prawnej, społecznej i
                                  religijnej jaką jest związek małżeński. :-P
                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 18:56
                                    Jaka tam poważna ta instytucja... przestań..
                                    • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 19:10
                                      No to przynajmnie wypadałoby, żeby była poważnie traktowana. ;-)
                                      • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 19:17
                                        Najnowsze doniesienia z Afganistanu- dzieki wyzwoleniu kraju przez hamerykanow
                                        jak i ich upartej odmowy zezwolenia na kontraktowa uprawe maku dla przemyslu
                                        farmaceutycznego- w tym napowietrzne rozpylanie herbicydow (do ktorych
                                        oficjalnie sie hamerykanie nie przyznaja) farmerzy afganscy sa coraz czesciej
                                        zmuszani do splacanie swych dlugow wobec handlarzy opium w postaci... swych corek.
                                        Chociaz zazwyczaj topwarzyszy temu ceremonia slubu, kobieta taka jest traktowana
                                        wylacznie jako towar.
                                        Brawo usa!
                                        • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 19:19
                                          Jakby nie ćpali i nie uczestniczyli w necnym biznesie, to by nie musieli
                                          handlować. :-P
                                          • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 19:26
                                            Jeśli te usa takie złe to zmykaj Kuczman ! Wracaj do naszej kochanej Ojczyzny...
                                            • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 19:27
                                              U nas za to jest TVN i Polsat. Z tym powrotem więc się zastanów poważnie. ;-)
                                              • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 19:30
                                                Dobrze, że jest.. nie chciałabym, żeby była tylko reżymowa telewizja :-) Nie
                                                wróci... narzeka, narzeka ale zostanie :-)
                                                • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 20:03
                                                  Owa "reżymowa telzwizja" to pod nowymi rządami staje się kolejnym TVN-em. :-/
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 22:29
                                                    Jaki reżim, taka telewizja. Dopóki będzie państwowa to będzie tańczyła jak jej
                                                    państwo zagra :-) Wszystkie kanały powinny być przywatne i tyle. A jak się
                                                    komuś któryś z nich nie podoba to przecież nie musi oglądać, no nie ?
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 23:30
                                                    I nie ogląda. :-)
                                                    A państwowa niech pozostanie państwową. Przynajmniej choć w jakiejś drobnej
                                                    części pozostanie obiektywna...
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 23:34
                                                    No coz, qwerty jak zwykle nieuleczalny marzyciel...
                                                    Ja zas chce dotrzymac corce towarzystwa przez okres studiow i mam w planie zyc
                                                    spokojnie i szczesliwie w ojczyznie. Ha! Nie mysleliscie, a jednak.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 23:41
                                                    I dobrze - państwowe studia polskie lepsze jak niejedne zagraniczne. :-)
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 23:42
                                                    Qwerty jesteś reliktem przeszłości. Nic co państwowe nie jest lepsze od
                                                    prywatnego.Nie udawaj, że nie wiesz :-))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 08.10.05, 23:49
                                                    Zależy jaką teorię doktryn polityczno-prawnych weźmiemy. I jaką teorię
                                                    powstania państwa - umowa społeczna, inne (zapomniałem już nawet jakie to
                                                    były :-/ )
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 10:20
                                                    Jakkolwiek by państwo nie powstało, nie powinno się wtrącać w niektóre sprawy :-
                                                    P
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 20:50
                                                    Ale w niekóre musi, bo by straszna samowolka była - co zresztą niejednokrotnie
                                                    się uwidaczniało. :-(
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 22:41
                                                    W niektóre, to znaczy w wojsko, policję i sądy. A od reszty ręce precz :-))
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 22:56
                                                    A opieka społeczna na przykład, to co? :-P
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:11
                                                    Do roboty !! A nie na państwowy garnuszek :-))
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:14
                                                    Pewnie ze tak!

A gwoli scislosci, to ja pisalem ze dotrzymam corce towarzystwa/opieki TUTAJ w
                                                    usa do konca studiow. Potem juz na stale o polski.
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:16
                                                    A to widok na zywo z kamery w jej szkole:
                                                    www.luc.edu/webcam/lsc/
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:17
                                                    A myśmy myśleli, że tutaj :-((
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:18
                                                    Jakieś krzoki tylko widać - a córki niet. Czyżby na wagarach była?
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:24
                                                    Wieszmaja wiecej kamer www.luc.edu/webcam/
                                                    A zdjec corki nie pokaze, bo zakochal bys sie beznadziejnie i poco takie
                                                    nieszczescie?
                                                    No poco?
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:38
                                                    A czy ja o jakies zdjęcia wołam, albo co? Mało mam problemów w rzeczywistości?
                                                    Sie zwaliło na raz wszystko... :-/
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:45
                                                    No i poza tym, weekend mamy- i to dlugi.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 09.10.05, 23:57
                                                    Gdzie weekend? U Was? A dlaczego długi?
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 00:02
                                                    Bo w usa jest Columbus Day w poniedzialek, a zas w Kanadzie Thanksgiving Day...
                                                    Szkola nawet i we wtorek jest zamknieta.
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 00:09
                                                    A u nas za to za 3 tygodnie będzie Wszystkich Świętych. I też długi weekend -
                                                    jak sobie koś ozywiście zorganizuje to odpowiednio. ;-)
                                                  • teklat Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 00:15
                                                    Kuczman napisał:
                                                    A zdjec corki nie pokaze, bo zakochal bys sie beznadziejnie i poco takie
                                                    nieszczescie?
                                                    No poco?

Popieram.
                                                    Broń Boże, nie wysyłaj. Z wymienionych przez Ciebie powodów :))))
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 00:22
                                                    Ale moze ja kiedys na spotkanie przywioze;))
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 00:27
                                                    Ale... czy Tobie nie wyslalem zdjec czasem?
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 10:17
                                                    Skąd wiadomo, że qwerty by się zakochał beznadziejnie ?? A może byłaby
                                                    nadzieja ? Nie chciałbyś Kuczman fajnego zięcia? :-))
                                                  • teklat Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 10:36
                                                    Zdjęć córki chyba nie widziałam.
                                                    Jak już je dostanę, to obiecuję, że nie poślę Qwerty'emu. Żeby sie nie zakochał
                                                    beznadziejnie. Grób-mogiła :))
                                                  • teresa50 Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 12:42
                                                    Ale mi możesz posłać :-) Chociaż, nie zapominajmy, że mamy nasze wyrośnięte
                                                    bobaski, a jak IM się spodoba ? To co ?
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 16:36
                                                    Kuczman - widziś Gościu, coś se narobił? Napytałeś se bidy chłopie - dwie
                                                    teściowe na karku i to w dodatku takie, co już znają Twoje słabe strony.
                                                    Przerąbane!
                                                  • kuczman Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 18:58
                                                    Nic mi nie grozi, corka zakochana w rockendrolowcu co to podziurawiony jak sito
                                                    od kolczykow:P
                                                  • qwerty.tarnow Re: Dla ciekawskich co kiedyś tak wypytywali... 10.10.05, 19:09
                                                    Ło rety! To już jednak lepsze te teściowe forumowe były. ;-) A tu taki wstyd -
                                                    jak tu się z takim zięciem pokazać. ;-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka