Dodaj do ulubionych

Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam na....

IP: 92.4.58.* 31.12.09, 00:52
Witam ,
Na wstępie pragnę podziękować tym którzy wpisują linki, adresy itp do
porównywarek i wyszukiwarek, wszystkim niekompetentnym do których się nie
dodzwonię przez kilka dni itp. DZIĘKUJĘ !
Wpis kieruję do ZAWODOWCÓW z branży, może to być bardzo dobry broker lub ktoś
bezpośrednio z banku, najlepiej z mocnymi plecami. Chciałbym mieć ustną
obietnicę przed składaniem papierów i całej dokumentacji bo nie mam czasu na
zabawę w kotka i myszkę...

Co potrzeba :

Kredyt pod budowę domu w kwocie 300 tyś zł, wkład własny działka budowlana
warta 100-150 tyś zł, nieobciążona, plan zagospodarowanie jako budowlana,
zrobione mapki itp. Położona 1 km od dużej aglomeracji. Dodatkowo posiadam
inną nieruchomość obciążoną w kwocie 150 tyś ( 900 zł rata ) wartą ok 500 tyś,
ale wolę tej nieruchomości nie mieszać do tego kredytu.

Zobowiązania kredytowe - wspomniane 900 zł miesięcznie, spłacane od 3 lat na
czas, kredyt gotówkowy, spory, ale mogę go sporo nadpłacić, zostanie
obciążenie ok 300-400 zł miesięcznie, jeśli trzeba będzie to spłacę całość.

Rodzina - 2 osoby, zarobki które chcę zaprezentować ( moich mi się nie chce
dokumentować ) to pensja żony zagranicą, 3 lata ten sam pracodawca, umowa na
kontrakt, firma międzynarodowa. Pensja netto ok 7 500 zł , zero obciążeń
zagranicą, żadnych kart kredytowych w PL czy też zagranicą. Tak jak
wspominałem , moich dochodów nie chce mi się dokumentować, jeśli nie muszę.

Interesuje mnie kredyt przede wszystkim dobry, waluta mniej istotna, ale przy
dobrym skłaniał bym się ku walucie z opcją przewalutowania za friko, bez
licznia ponownie zdolności.
Dokumenty chciałbym skompletować po nowym roku i pchać temat do przodu. Jak
widać mam już nieruchomość, więc jestem pewnym klientem :)

Acha, BIK - kiedyś miałem potknięcie, ale w 3 bankach sprawdzałem ostatnimi
miesiącami i jest ponoć czyściutko więc problemów nie będzie.

Czekam na propozycje od POWAŻNYCH osób.

Kris
Obserwuj wątek
    • lybero2 Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n 31.12.09, 11:02
      Witam. Z chęcią pomogę Panu w wyborze najkorzystniejszej oferty z pośród tych walutowych i w PLN, a także w RZETELNYM przeprowadzeniu całego procesu kredytowego. Sprawą zajęlibyśmy się tuż po nowym roku. Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o pozostawienie numeru telefonu, bądź kontakt na adres mailowy :

lybero2@gazeta.pl

pozdrawiam
    • poszukiwaczka.in Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n 03.01.10, 14:20
      Pana pozycja wyjściowa, czyli "mocne plecy" i "ustne obietnice" to jakieś
      kosmiczne wymagania, lepsze rezultaty uzyska pan z pewnością kierując swoje
      modły do wróżki. Banki mają ściśle określone zasady i niewiele pomogą ustne
      zapewnienia, jeśli Pańskie możliwości nie będą spełniały warunków. Skoro tak
      bardzo dziękuje pan za prównywarki i szuka gotowizny, to mogę jedynie polecić
      kontakt z kompetentną osobą pod tym adresem :
      INVIGO . Rozumiem pańską alergię na jakiekolwiek
      linki i odsyłacze, ale na dobrą sprawę pojawia się pan, jako przypadkowy gość,
      nie zostawiając namiarów na siebie.
      Prawa strona ekranu podanego linku, kolumna z możliwością telefonicznego
      kontaktu - proszę spróbować skontaktować się z ZAWODOWCEM, może nawet Leonem ;-)
      Nic to pana nie kosztuje.
      Pozdrawiam
    • Gość: Kris Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: 92.6.226.* 03.01.10, 19:56
      Lybero - proszę o więcej konkretów na info, wydaje mi się że dałem wystarczająco
      informacji by coś przygotować.
      Na ogólnym może się to jeszcze komuś przydać.

Poszukiwaczka - nie uważam , że napisałem coś nie tak, że uprawiam jakiś koncert
      życzeń. Opisałem tyle detali, że już na starcie odpadnie min. połowa banków,
      choćby przez dochody z zagranicy i inne kwestie.
      To, że nie chce się bawić w wyszukiwarki, natrętnych ( napalonych ) agentów
      którzy za ok. 3 miesiące nie będą mieli z tym rynkiem nic wspólnego to chyba
      normalne.

Jak ktoś zrobił kilkaset kredytów i jego oferta pasuje do moich potrzeb to
      zapewne się odezwie bo szybko razem zrobimy interes.
      Pozostali szkoda by tracili swój i mój czas, sorki za szczerość , ale właśnie z
      tego forum wielcy fachowcy robili mi już kredyt rok temu i przepadli jak kamień
      z moimi kserówkami.

• lybero2 Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n 04.01.10, 14:27

Witam. Poproszę o Pański adres mailowy, a ja prześlę najlepsze oferty
        uwzględniając wszelkie koszty, regulacje związane z przewalutowaniem , itd. Tak
        aby mógł Pan wybrać tą najkorzystniejszą, oczywiście według własnych preferencji.

Pozdrawiam

Lybero2@gazeta.pl
      • michas007 Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n 04.01.10, 15:46
        Witam,
        Po pierwsze – nie znajdziesz doradcy, który biorąc od Was dokumenty
        przyrzeknie/obieca, że kredyt otrzymacie w banku X. Proszę zejdź na ziemię.
        Natomiast ogarnięty doradca wyszuka te banki, w których powinno być najmniej
        wątpliwości i największe szanse.
        Nie liczę tu zdolności kredytowej – pewnie jednak wiesz, że banki przyjmują
        znacznie wyższe koszty utrzymania osoby pracującej za granicą. Do tego zdolność
        obniżają posiadane przez Ciebie kredyty. Jeśli np. prowadzisz działalności, to
        musisz przedstawić zaświadczenia o niezaleganiu – z US i ZUS.
        Opcja przewalutowania – nie występuje we wszystkich bankach, bo niektóre wciąż
        nie mają w ofercie niczego poza PLN, a do tego bank i tak najpewniej przy takiej
        operacji poprosi Was ponownie o dane finansowe.
        Liczenie zdolności, oferty itp. pozostawiam koleżankom/kolegom po fachu.
        Daje plus za szczerość i konkret.

Pozdrawiam
      • poszukiwaczka.in Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n 07.01.10, 14:36
        Kris, ja to wszystko rozumiem - ja tylko zaproponowałam Ci formę niezależnej firmy, która jedyną gwarancję jaką Ci może dać, to tyle, że podejmiesz decyzję sam. Pod linkiem, który wrzuciłam, znajdziesz osoby współpracujące z kilkunastoma bankami, ale niezależne od nich, więc obiektywne. Uważam, że większość tych doradców o których Ty piszesz, to osoby ściśle związane z konkretnym bankiem, które i tak w świetle mozliwości wysupłania dla siebie prowizji, postarają się przedstawić nie tyle dogodny kredyt dla Ciebie, co dla siebie.
        Wybacz, ale to, że ktoś zrobił kilkaset kredytów i jego oferta pasuje do Twoich potrzeb, o niczym nie świadczy - ofert pasujących do twoich potrzeb może być wiele, pytanie tylko, czy są one dla Ciebie korzystne. Do niczego nie namawiam, w poprzednim poście wyjaśniłam prostą drogę, nic kosztującą, ale gwarantującą rzetelną pomoc.
        Pozdrawiam

___
        kredyt dopasowany do Ciebie
    • Gość: Kris Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: 92.2.221.* 08.01.10, 03:03
      Poszukiwaczka - ja to widzę inaczej, przedstawiciele handlowi podpinają się pod takie serwisy i na sztukę usiłują robić biznes. W praktyce po wstępnej wycenie u euforii z obu stron okazuje, się, że coś tam , że płacimy za coś itd itp , w zasadzie jajo a miało być tak pięknie w widełek wyszukiwarki - BZDURY, marketing i tyle. Zawsze ktoś się skusi, ponarzeka i tyle ....
      mnie to nie interesuje, za stary jestem na takie haczyki !
      Widać, że zapodałem trudny temat i co ... ZERO odzewu, całe forum padło, wszyscy ściemniacze zamilkli i okazuje się, że nie ma kto kredytu zrobić, który nie jest trudny ... jedynie Pan na L. odezwał się, dostał wytyczne i dziwnie zamilkł, ale daje mu szanse bo milczy 2 dni, więc może robi dobrą ofertę, zobaczymy.
      Generalnie 90% napinaczy na forum odleciało, tak jak pseudo brokerzy którzy mi obiecywali z tego forum kredyty kilka miesięcy temu, wcięło ich wtedy i jak widać nie ma śladu po nich ....
      kredyt nie wypalił ale nie z mojej winy, ale to olali zanim się dowiedzieli, że akurat ten nie wypali ...
      a szkoda, bo wpadł kolejny kredyt, 500 tyś , dobre papiery, ale klient załatwia inaczej bo w takie fora nie daje wiary ...

• Gość: gosc Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: *.pools.arcor-ip.net 22.01.10, 17:24
      www.aukcjekredytowe.pl/1/335
      • Gość: Kris Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: 89.231.206.* 27.01.10, 01:30
        Gościu - większego barana nie widziałem , moje pierwsze zdanie :

Witam ,
        Na wstępie pragnę podziękować tym którzy wpisują linki, adresy itp do
        porównywarek i wyszukiwarek,
        wszystkim niekompetentnym do których się nie
        dodzwonię przez kilka dni itp. DZIĘKUJĘ !
      • Gość: gosc Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.10, 11:04
        partnerzy.comperia.pl/pp_adserwer.php?url=3&id_partner=55
    • Gość: gosc Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: *.pools.arcor-ip.net 23.01.10, 13:19
      aukce kredytowe

www.aukcjekredytowe.pl/1/335
      bank pocztowy
      direct.afilo.pl/z/10563/CD2161/
      hipermarket finansowy
      direct.afilo.pl/z/10264/CD2161/
    • Gość: gosc Re: Kredyt na budowę domu - zdecydowany, czekam n IP: *.pools.arcor-ip.net 25.01.10, 13:33
      ankador12.systempartnerski.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka