Gość: kubakasia IP: *.warszawa.mm.pl 06.01.10, 12:43 Mam decyzję wstępną na kredyt hipoteczny w walucie w MultiBanku i w Polbanku. Warunki porównywalne. Czy ktoś może doradzić który z banków wybrać????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michas007 Re: Który bank wybrać??? 06.01.10, 13:13 Podaj warunki jakie otrzymałeś. Marża, prowizje + wszelkie ubezpieczenia, kwota kredytu, waluta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: Który bank wybrać??? 06.01.10, 19:18 Bardziej mi chodzi o to ktory z banków wybrać, czy któryś bank ma jakieś niejasne zapisy, na co zwrócić uwagę w czytaniu umowy, bo już mi głowa pęka jak zaczęłam ją czytać( umowe MultiBanku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Który bank wybrać??? IP: *.aster.pl 06.01.10, 22:56 Witaj, z Twojej wypowiedzi wynika że oferta jest porównywalna. Rozumiem, że sprawdziłaś dodatkowe opłaty tj. koszt wyceny, koszt ub-nia pomostowego, prowizja za przyznanie kredytu. Porównaj zatem jeszcze wysokość ostatecznej raty po okresie przejściowym i całą kwotę do spłaty po całym okresie kredytowania. Jeśli dalej banki wypadają podobnie to spójrz jeszcze na zapis w Umowie dot zmiany Euriboru/Liboru. Jeśli zasady są rynkowe tzn stawka jest zmieniana na podstawie najogólniej rzecz mówiąc średniej rynkowej a nie decyzji zarządu banku (kiedyś grupa MBank, Multibank miała takie zapisy) to skieruj się do banku który "zedrze" z Ciebie najmniej na początku drogi. Sprawdź też spready: dzisiaj Mulibank miał ok 5% a Polbank ok 9%. Jeśli masz jeszcze czas (2 tyg) spróbowałbym znaleźć lepszą ofertę na rynku niż ma Multibank i Polbank. Różnice są znaczne zwłaszcza w marżach w EUR i CHF. Mogę Ci pomóc 504 105859 Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczka.in Re: Który bank wybrać??? 07.01.10, 14:44 Witajcie Mogę zaproponować Wam narzędzie, które po wprowadzeniu danych, wyprowadzi dla Was dogodne oferty, które na zasadzie porównania możecie zweryfikować i wybrać tę najkorzystniejszą dla Was: kalkulator zdolności kredytowej wraz z symulacją ofert Jeśli taka forma Was nie interesuje i chcielibyście porozmawiać z dedykowanym Wam doradcą, który pomoże podjąć decyzję o wyborze kredytu,a do tego online zajmie się całą procedurą, aż do uzyskania kredytu, to proszę zostawić swój telefon na tej stronie INVIGO - prawa strona ekranu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dobrap24 Re: Który bank wybrać??? 27.01.10, 15:54 Zanim weźmiesz kredyt sprawdź co lepsze. Kredyt czy dobra pożyczka? Warto wiedzieć więcej. Dużo przydatnych informacji na www.dobrapozyczka24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ster Re: Który bank wybrać??? IP: *.rev.pro-internet.pl 27.01.10, 16:56 troche lektury na ten temat Analiza oferty kredytu hipotecznego polskich banków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aukcja kredyt z aukcji IP: *.chello.pl 29.01.10, 15:14 Może kredyt z aukcji kredytowej ? Zobacz szczegóły i załóż aukcje kredytową. Więcej o ofertach kredytów mieszkaniowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Który bank wybrać??? IP: *.pools.arcor-ip.net 08.02.10, 10:40 partnerzy.comperia.pl/pp_adserwer.php?url=3&id_partner=55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Który bank wybrać??? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.10, 10:16 www.aukcjekredytowe.pl/1/335 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Który bank wybrać??? IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.10, 10:47 ankador12.systempartnerski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Który bank wybrać??? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.03.10, 14:23 partnerzy.comperia.pl/pp_adserwer.php?url=3&id_partner=55 aukcje kredytowe www.aukcjekredytowe.pl/1/335 www.szybkiekredyty.pl.tl Odpowiedz Link Zgłoś