Dodaj do ulubionych

jaki kredyt i gdzie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:17
Witam!
Razem z meżem kupiliśmy dzialkę i rozpoczęliśmy budowe domu. Mamy stan surowy otwarty. potrzebujemy kredyt ok 300 tys na dokończenie. Nasze zarobki ok 4.5 tys , mamy 2dzieci., umowy na czas nieokreślony. Pytanie- gdzie najlepiej oplaca nam się wziąć kredyt, w jakiej walucie, oczywiście zależy nam na jak najniższej racie, jakie banki polecacie w podobnej do nas sytuacji?.Dodam że nie mamy innych zobowiązań typu kredyty, karty kredytowe itp.,Jeżeli sie orientujecie- jaka będzie orientacyjna rata miesięczna ? Napiszcie też gdzie i na jakie haczyki trzeba uwazać . Wielu z Was ma już doświadczenie , które może sie przydac innym ;). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • robertind Re: jaki kredyt i gdzie 18.11.10, 14:04
      Witam,

Jaka jest wartość działki i orientacyjna wartość prac już wykonanych. Jaka jest powierzchnia użytkowa domu i jaka jest jego lokalizacja (RNS jeśli się kwalifikujecie). Jaki okres spłaty rozpatrujecie.
      • Gość: gosiekbia Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 14:46
        dom 135m pow użytk, okres do 30 lat , wartość dzialki 80 tys , dotychczas wlożone 90tys,w fakturach , na reszte nie mam faktur
        • robertind Re: jaki kredyt i gdzie 18.11.10, 16:27
          Posiadacie inną nieruchomość lokalową? Jeśli nie to moim zadaniem najlepszą opcją będzie kredyt w ramach programu RNS. Wybór banków jest dość duży.
          • Gość: gosiekbia Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:04
            rns nie wchodzi w rachubę , nie spelniamy kryteriów
            • robertind Re: jaki kredyt i gdzie 19.11.10, 14:29
              Na dobrą indeksowaną walutę są małe szanse. Jeśli nie RNS to standardowy kredyt w PLN. Banki godne uwagi to ING, PEKAO SA, LUKAS, MILLENNIUM. Rata w granicach 1600-1700 PLN.
              • Gość: gosiekbia Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.pruszcz.mm.pl 20.11.10, 15:13
                a co Pan sądzi o Getinbanku?
                • robertind Re: jaki kredyt i gdzie 21.11.10, 18:34
                  Jeśli nie ma innego wyjścia to i GNB jest dobry. Raczej jako wyjście awaryjne niż bank pierwszego wyboru.
    • kredyt-lider Re: jaki kredyt i gdzie 24.11.10, 13:33
      Przy tych kwotach to różnica na racie będzie wynosić około 300 zł między EURO i PLN. Aktualnie w PLN chyba warto zacząć od PeKAO i ING BOŚ w walucie DnB, BZWBK i Deutsche. Który jest najlepszy i jakie są pułapki to mozna by książki pisać:) Najlepiej umówić się na bezpłatne spotkanie z doradcą który wszystko wyjaśni i pomoże przejść przez procedurę. Pozdrawiam i powodzenia.
      • sniezynka22 Re: jaki kredyt i gdzie 06.12.10, 14:38
        A jakiego bezpłatnego doradcę Państwo polecają? Byłam u dwóch, płatnie, nie jestem zadowolona, niby porównują wszystkie oferty i wybierają najkorzystniejszą. Nie jestem przekonana do ich bezinteresowności.
        • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 06.12.10, 21:29
          Płatni doradcy to kicha :P
          Zawsze można ich podejrzewać o stronniczość. Nie wiadomo kto ich odwiedza i co daje :P
          A internet trudniej oszukać !
          Wyszperałem w internecie eBroker.pl
          sniezynka22- może tą opcję sprawdzisz ?
          • miki885 Re: jaki kredyt i gdzie 09.12.10, 19:36
            Ja miałem okazję to sprawdzić i musze przyznać, że naprawdę fajnie to wygląda. Portal jest intuicyjny, a do tego można sobie bardzo łatwo porównać aktualne oferty kredytowe.
            • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 10.12.10, 21:39
              Oj ofert jest sporo.. Dziwię się jak ten portal nadąża z aktualizacją danych uwzględnia zmiany w bankach itp.
              Muszą mieć spory sztab ludzi... No i muszą być bezstronni :P Inaczej tylu ludzi nie korzystałoby z ich ofert.
              • gardendwarf Re: jaki kredyt i gdzie 12.12.10, 00:44
                To oferty z 30 bankow wiec maja w swoim re-searchu caly sektor. Jak informuja codziennie jest aktualizacja ofert i promocji - wg mnie to powinien byc pierwszy krok na drodze do wybrania kredytu. Doradztwa finansowe nie sa do konca obiektywne , juz nie wspominajac o bankach. Nic sie nie placi a oszczedza sie niemale pieniadze.
                • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 12.12.10, 21:01
                  Ja słyszałem że doradcy raz że pobierają od Ciebie prowizję a dwa... mają jakieś szemrane umowy z bankami, prawda to ?
                  • miki885 Re: jaki kredyt i gdzie 12.12.10, 22:33
                    No tak, a na tym portalu masz bezpłatne porady, a wszystkie informacje dostępne w jednym miejscu.
                    • Gość: miriam.7 Re: jaki kredyt i gdzie IP: 91.209.141.* 13.12.10, 13:31
                      Z tego co wiem to portal we współpracy z firmą oddłużeniową COD prowadzi usługę oddłużania i pomaga tym którzy mają problemy finansowe wyjść na prostą.
                      • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 13.12.10, 17:51
                        No to naprawdę dobra oferta, skoro jeszcze pomagają z wyprostowaniem wszystkich zakrętów.
                        A nie wiesz czy prowadzą konsolidację zadłużenia ?
                        • gardendwarf Re: jaki kredyt i gdzie 14.12.10, 02:09
                          Prowadza konsolidacje jako jedno z narzedzi oddluzania, negocjuja nizsze odsetki karne, staraja sie wstrzymac egzekucje komornicze po usuniecie z indeksu dluznikow z BIK po splaceniu naleznosci.
                          • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 14.12.10, 19:24
                            No to naprawdę sporo mogą... Osoba która popadła w taką spiralę przeszkód ma w końcu jakie takie szanse wyprostować całą sytuację.
                            • Gość: gardendwarf Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:38
                              Faktycznie pelnowymiarowa usluga, z tego co czytalem kosztuje ok 400 zl ale jak dla mnie to i tak b atrakcyjna kwota za ustrukturyzowanie dlugow, pomniejszenie odsetek i odroczenie interwencji komorniczych.
                              • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 15.12.10, 22:25
                                Tylko 400 zł... To nie tak źle. Żeby uwolnić się od komorników to już pół sukcesu !
                                Ten portal jest całkiem rozsądny... szkoda że mało ludzi o nim wie
                                • Gość: miriam.7 Re: jaki kredyt i gdzie IP: 91.209.141.* 16.12.10, 11:13
                                  Z tego co wiem to niewiele portali oferuje usługę oddłużania, o ile jeszcze jakikolwiek poza eBroker, rzeczywiście tylko szkoda ze niewiele osób wie że popadając w pułapki finansowe może szukać pomocy na portalach.
                                  • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 16.12.10, 21:36
                                    Zgadzam się zgadzam, ale temu jest tylko winna niechęć do korzystania z takich portali.
                                    Mają szeroką ofertę,za darmo można się skonsultować, szeroka gama usług pomocnych osobie która wpadła w jakieś poważne długi.
                                    • Gość: donaldduck Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 01:24
                                      Osoby zadluzone, ktorym mowiac wprost siedzi na karku windykator i komornik raczej nie powinny sie dlugo zastanawiac nad taka opcja pomocy. Dzieki usystematyzowaniu dlugow po zbiciu w kredyt konsolidacyjny mozna odzyskac zdolnosc splaty nie mowiac juz o mozliwosci odroczenia odsetek etc.
        • kredyt-lider Re: jaki kredyt i gdzie 06.12.10, 21:57
          Nie da się firmy polecić, Sama marka nie gwarantuje że to będzie najlepszy doradca. Natomiast jestem zdania że korzystając z najprostszej porównywarki i po dwóch spotkaniach z dwoma różnymi doradcami już można sobie zdanie wyrobić. Dużo czau to nie zajmie nic nie kosztuje a warto poświęcić te parę "chwil" przy kredycie hipotecznym. W końcu to na ogół nie są małe pieniądze.
          • Gość: df doradcy finansowi IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 09:12
            Kilkakrotnie o tym pisałem - doradca, doradcy nierówny. W zależności na kogo trafisz, warto skorzystać z kilku firm doradztwa finansowego bezpłatnie - sprawdzić czy oferują ten sam produkt dla Ciebie itp. Wizyta Cię nic nie kosztuje, a możesz zyskać informacje.
    • Gość: dsa Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.bydgoszcz.gdansk.pp / 10.198.0.* 14.12.10, 11:13
      tutaj
      marc78.systempartnerski.pl/pdk/kredyt_hipoteczny.html
      • Gość: nim Re: jaki kredyt i gdzie IP: *.centertel.pl 16.12.10, 15:16
        najlepiej skorzystac z fachowej pomocy doradcy , albo wejsc na ebrokera gdzie poronwuja wszystkie polskie banki i wszystkie rodzaje kredytow , wpisujesz sobie kwote i czas splacania i wyskakuje Ci wysoksc raty w kazdym banku , skladasz wniosek do konsultanta ten udziela CI informacji i umawia na spotkanie gdzie przedkladaja Ci umowe i tam mozesz podpisac lub nie
        ostatnio bylem na takiej stronie : www.superkredyty.ebroker.pl
    • zlot-y89 Re: jaki kredyt i gdzie 17.12.10, 22:29
      Trudno się nie zgodzić.
      Krótka wizyta na eBroker i od razu mniej stresu z komornikami oraz bieganiny....
      • Gość: miriam.7 Re: jaki kredyt i gdzie IP: 91.209.141.* 20.12.10, 12:56
        Z tego co wiem eBroker współpracuje z firmą oddłużeniową COD, pomagającą wyjść z trudnej sytuacji finansowej a nawet dostać nowy kredyt na spłatę pozostałych
        • miki885 Re: jaki kredyt i gdzie 23.12.10, 01:19
          Też o tym słyszałem i jest to super rozwiązanie dla osób, które się zadłużyły i nie wiedzą co maja dalej robić żeby wyjść na zero to ten portal im to umożliwia podając pomocną dłoń.
    • ojekuojejku Re: jaki kredyt i gdzie 29.12.10, 15:20
      na walutę nie macie zdolności, chyba że w Banku gdzie jest najgorsze oprocentowanie!!! A to jest samobójstwo!!!
      Kredyt tam gdzie najlepsza Rodzina na swoim - tam gdzie liczą dobrze zdolność, czyli
      BOŚ, Getin Noble Bank, Fortis Bank - polecam tylko i wyłącznie oddziały przy centrali Banku - wszędzie indziej to żenada!!!
    • greg7380 Re: jaki kredyt i gdzie 01.01.11, 14:47
      Ważne jest czy Macie zdolnośc kredytową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka