Dodaj do ulubionych

sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym

25.03.11, 16:16
witam

mam pytanie.
czy chcąc sprzedać mieszkanie które kupiłem 2 lata temu, biorąc kredyt we frankach frank był po 2,1 zł) a teraz jest po 3,1 musze spłacić cały kredyt (co byloby niekorzystne dla mnie wartość kredytu jest ok 300 tys zł a wziąłem 205 tys zł).

czy można przepisać poprostu raty na kupującego? - robił to ktoś?
Obserwuj wątek
    • kaka73 Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 26.03.11, 09:45
      No niestety jak byś chciał to zrobić? Nie opłaca Ci się sprzedawać mieszkania - musiałbyś dopłacić do niego.
      • Gość: sympatyksympatyka Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: *.radom.vectranet.pl 26.03.11, 10:47
        no nie opłaca w takim wypadku. Ale jesli ktoś chciałby przejąć raty i byłaby taka możliwość, to mam warunki kredytowe zdecydowanie lepsze niż te które są teraz na rynku. Płacę w okolicach 1000 zł/mies za kredyt na 210 tys zł.
        Można oczywiście mieszkanie wynająć (nad czym się zastanawiam) ale to w ostateczności.
        • arfer Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 26.03.11, 14:55
          No więc - rozczaruję Cię - jeśli ktoś ma możliwość zaciągnięcia kredytu w RnS lub walucie - ma możliwość spłacania raty nawet poniżej 700 zł na owe 210.000, w walucie - nadal sporo poniżej 1000 zł na 30 lat.

• Gość: profit Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 08:57
          sprawdź sobie warunki na tnij.org/porownywrkaebrokera
    • Gość: bankowiec Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: *.143.161.54.rev.kbt.pl 28.03.11, 13:54
      Robisz tak, ze ban daje Ci papier z kontem, gdzie kupujacy przelewa pienaidze dla banku, tyle ile wynosi niesplacony kredyt a reszta jezeli zostanie jest dla Ciebie. Nie mozna przeniesc rat.
      • dark.man Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 29.03.11, 22:23
        Ale tu człowiek musiałby jeszcze dopłacić, bo teraz ma więcej kredytu do spłacenia niż wziął - nie doczytałeś?
        • Gość: bankowiec Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: *.143.161.54.rev.kbt.pl 04.04.11, 10:54
          I co z tego, to decyzja kupujacego.
          • arfer Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 04.04.11, 20:36
            tyle, że na kredyt takiego mieszkania juz nie kupi
    • jarek.11z Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 17.05.11, 11:31
      Witam,

Ja osobiście proponuje wystąpić do Banku o zmianę zabezpieczenia w kredycie.

I wpisać nową nieruchomość jako zabezpieczanie kredytu.

Osobiście polecam skorzystać z usług profesjonalnej firmy Brokerskiej, która pomoże załatwić zmianę zabezpieczenia oraz zrefinansuje kredyt aby dobrać kwotę na "górkę".

Ja polecam Easy-Finance. Znam ich od lat i zawsze potrafią poradzić sobie z każdym problemem finansowym zarówno w kredycie firmowym jak i osobistym.

pozdrawiam
      • Gość: aniasz Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: 93.176.242.* 24.08.11, 19:27
        Witam jak ma to rozumieć mogę poprosić bank by mój kredyt przeniósł na inna nie ruchomość po sprzedaży tej....?

Ja mam teraz mieszk 63m2 chce je sprzedać i kupić dom potrzebuje na to 350tyś. to mieszkanie kupiłam za 210 gdzie frank był 2.10 czyli brałam kredyt w 2008roku. Jak z tego wybrnąć by sprzedać tą nieruchomość około 160--180 tys. czyli juz za mniej niż kupiłam ja a kupić dom dalej na kredyt. Mogę ten kredyt kontynuować na innej nieruchomosci....?
    • Gość: tomasz Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: *.85-237-174.tkchopin.pl 10.06.13, 11:46
      Można sprzedać mieszkanie z kredytem hipotecznym, nabywca może kontynuować spłatę zaciągniętego kredytu wg. harmonogramu.
      Zadzwoń wytłumaczę jak t. 513 121 887
    • Gość: tomasz Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym IP: *.85-237-174.tkchopin.pl 10.06.13, 11:51
      kupię nieruchomość obciążoną kredytem hipotecznym
    • naan_a Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 08.10.14, 17:49
      Istnieją strony, na których można porównać różne kredyty czy konta bankowe. Można wtedy łatwiej wybrać najlepszy dla siebie produkt. Np strona bankier-online.pl zawiera takie kalkulatory.
    • magnez3 Re: sprzedaż mieszkania z kredytem hipotecznym 20.10.15, 18:28
      dla zainteresowanych www.bankina6.oferty-kredytowe.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka