Dodaj do ulubionych

Kredyt co i jak ,jak zacząć???

29.05.11, 11:27
Nie wiem od czego zacząć ,na pewno chcemy kupić mieszkanie i co dalej ??? szukać mieszkania
i dopiero wnioski czy jak? ile tych wniosków ,jak długo się czeka i co trzeba mieć żeby załatwic formalności ,w jakim banku ,który najlepszy?? jak nie dać się oszukać i na co zwracać szczególną uwagę,kredyt 100% wartości mieszkania a ile trzeba mieć gotówki??
wątpliwości czy damy rade?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • johanka79 Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 30.05.11, 08:56
      poszukaj interesującego cie mieszkania, idz do doradcy finansowego ktory sprawdzi twoja zdolność kredytowa i wyszuka ci najciekawsze oferty banków
      jesli kredyt na 100% to tylko w PLN dostaniesz
      wniosek o kredyt skladasz dopiero jak masz umowe przedwstepno o zakup mieszkania bo jest ona integralna czescia wniosku
      złóz do kilku banków
    • Gość: mirek Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.11, 10:55
      Hej, z takimi problemami najlepiej zgłosić się do doradcy który pomoże wybrać Ci odpowiedni kredyt. Ja korzystałem z usług doradcy z portalu finansosfera.pl/ Dobrali oni kredyt pasujący do moich możliwości i teraz spokojnie spłacam Wystarczy im podać swój numer kontaktowi sami oddzwonią.
      • Gość: Piotr Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 18:45
        zgadzam się z przedmówcami, skorzystaj z usług doradców finansowych. Może nie z jakiejś konkretnej firmy, ale wybierz się przynajmniej do dwóch innych firm - zobaczysz czy przedstawią Ci tą samą ofertę.
    • michas007 Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 30.05.11, 11:36
      Odwiedź kilka banków lub doradcę kredytowego by poznać swoją zdolność i wstępnie oferty. Dowiesz się przy okazji jak wygląda cały proces związany z zakupem nieruchomości oraz wnioskowaniem o kredyt hipoteczny.
      • bronka6 Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 30.05.11, 11:46
        A czy to prawda że trzeba płacić za złożenie wniosku?
        i na co w umowie kredytowej najbardziej zwracać uwagę?
        • michas007 Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 30.05.11, 14:13
          A komu chcesz za to płacić? Ogólnie - nieprawda. Sam fakt złożenia wniosku nie ponosi za sobą kosztów.
          Umowy kredytowe z zdecydowanej większości są pisane z gotowego szablonu. Przede wszystkim sprawdź czy są warunki cenowe, o które wnioskowałaś, warunki uruchomienia kredytu itp.
    • nothing.at.all Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 15.06.11, 08:01
      Idziesz do banku lub doradcy - tam Ci wyliczają jaka masz zdolnośc, pokazuja warunki, itp. Jeśli na 100% to tylko PLN. Jak masz wkład własny to dostaniesz lepsze warunki. Im go więcej tym warunki lepsze, no i wtedy w walucie możesz wziąć.
      Potem szukasz mieszkania. Podpisujesz umowę przedwstępna i wtedy składasz wnioski o kredyt. Na rozpatrzenie wniosków w bankach czeka się róznie - od tygodnia do miesiąca.
    • Gość: dio Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 10:41
      Pisz na twojefinanse91@wp.pl
      Ja zaoszczędziłem na kredycie
      ponad 8000 zł. super.
    • arkzawiercie Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 18.06.11, 12:09
      Skorzystaj z pomocy jakiejś dużej firmy brokerskiej. Usługi tych firm są darmowe (zarabiają na prowizji z banków), a rady bezcenne. Sami nie dacie rady przebrnąć przez gąszcz ofert przedstawianych przez banki. Na naszym rynku liderami są:
      Expander, Open Finance, Gold Finance i Dom Kredytowy NOTUS.
      Powodzenia w podejmowaniu trafnych decyzji finansowych.
    • bolkowiak Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 20.06.11, 15:03
      Najlepiej skontaktować się z doradcą kredytowym, oni mają doświadczenie i wiedzą co i jak.
      Wchodzisz np. na favore.pl i wystawiasz za free zlecenie szukam kredytu hipotecznego. Opisujesz co i jak i czekasz na propozycje.
      Popatrz co doradczy oferują a szybko się zorientujesz o co pytać
      www.favore.pl/cat141112_doradztwo-posrednictwo.html
    • pi-xel Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 22.06.11, 14:55
      starałam sie o kredyt w zeszłym roku i w sumie wszystko gładko poszło. Na poczatku wypełniłam prosty wniosek tutaj, na nastepny dzień skontaktował sie ze mną pan i zaprosił na rozmowę, na której przedstawiono mi oferty kilku banków. Wybrałam najlepszą i potem załatwiasz juz wszystko z doradcą banku, który wybrałaś. musisz być przygotowana na dodatkowe wydatki przy zakupie mieszkania, który finansowany jest z kredytu. Są to koszty rzędu 100, 200 zł ale jak się trochę tego zbierze to wychodzi niezła sumka (wnioski o wpis do hipoteki do sądu, polisa na mieszkanie, pcc - w zależności z jakiego rynku kupujesz mieszkanie itp.)
      Ale wszystko się da załatwić
      Powodzenia!
      • Gość: Michał Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 17:02
        ciekawym rozwiązaniem jest porównywarka ofert bankowych, która jest dostępna tutaj. Podajesz dane i dostajesz ranking najtańszych ofert.
    • conarbod1 Re: Kredyt co i jak ,jak zacząć??? 22.06.11, 21:38
      Aby wybrać dobry kredyt należy dobrze zapoznać się z ofertami kilku banków. Zapraszam do siebie na kredytna.blogspot.com do dużo najświeższych informacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka