GoĹÄ: ala IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.07.11, 19:28 bardzo dobre pytanie, no i jeszcze gdzie w ogole mozna bez wiekszych problemow kredyt dostac, bo z tego co sie zdazylam przekonoc, dostanie kredytu graniczy z cudem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: tara Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.11, 20:37 Wiesz co... Z mojego doświadczenia wynika, że nie ma banku, który nie robi żadnych problemów. One po prostu muszą się zabezpieczyć, bo nie chcą kasy stracić i chcą mieć pewność o ile taka jest w ogóle możliwa, że kasę odzyskają. Ważne jest tylko, żeby nie mnożyły formalności. ja ostatecznie zdecydowałam się na getin, bo jakoś ludzko do mnie podszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jelen Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.54.18.41.static.telsat.wroc.pl 30.07.11, 14:23 a jak tam spready w getinie ? dalej po"ludzku" walą jelonkow w dupala ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olek Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.internetia.net.pl 26.07.11, 23:20 Ciekawych ofert nie brakuje ale moim zdaniem najlepiej szukać przez doradce przyanjmniej zaoszczędzimy czas i nerwy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olo Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.51-151.net24.it 30.07.11, 13:19 Gość portalu: Olek napisał(a): > Ciekawych ofert nie brakuje ale moim zdaniem najlepiej szukać przez doradce prz > yanjmniej zaoszczędzimy czas i nerwy! Bzdury walisz,unikać jak ognia chodziś po bakkach i negocjować. Bo później będzie: Cytat: "".... w tym marża: 1,8 proc.""" + spreed To się nazywa wyzysk.. Trochę poszukałem osobiście rozmawiałem w banku z dyrektorkami itp i mam marża 0,33% + euribor 3m Przez ponad rok to ja płaciłem około 1% całość... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk w artykule jest błąd logiczny i nieprawda 30.07.11, 13:48 bank nie musi pożyczać pieniędzy, żeby nam dać więc koszt pozyskaniam wynosi zero (0zł). Bank ma prawo wymyśleć 10 razy więcej pieniędzy niż ma zgromadzonych w rzeczywistości na lokatach. Taki jest prawo! Bank wymyśla pieniądze wirtualne poprzez wpisanie w komputerze kwoty. Komupterowe pieniądze, które tak naprawdę nie istnieją zaczynają żyć. Ludzie je kupuja i sprzedają jak prawdziwe. Na samym końcu my wpłacamy prawdziwe pieniądze uzupełniając lukę. Tak bank z wymyślonych pieniędzy robi prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.11, 15:29 Słyszałeś dzwony, ale nie wiesz w jakim kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: g Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: 91.112.14.* 30.07.11, 15:36 Jak jestes taki madry, to napisz co konkretnie sie nie zgadza w wypowiedzi, ktora skomentowales, a nie zachowuj sie jak jakis niedorozwiniety ksiadz bredzacy cos o kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: *.net-serwis.pl 30.07.11, 17:54 Przedmówca ma racje. System bankowy działający jako całość w sytuacji wysokiego ubankowienia społeczenstwa ma możliwość kreacji pieniądza o której piszesz. Pojedyńczy bank tak nie może (chyba że byłby jedynym). Działa to tak, że kredyt z jednego banku jak już posłuży do dokonania jakiejś transakcji staje się często depozytem drugiej strony tej transakcji w innym banku i moze posłużyć do udzielenia kolejnych kredytów. Bank oczywiście musi mieć finansowanie aby móc pożyczać pieniądze (patrz wskaźnik L/D ratio). Ograniczeniem ostatecznym przy założeniu ubankowienia 100% jest wartość kreacji M3=M0/r gdzie r to centralna stopa rezerw obowiązkowych. W rzeczywistości większym ograniczeniem jest wymóg kapitałowy tzn minimalna wartość TIER1 i CAR. Np: jeśli TIER1=10% to w przybliżeniu bank może pożyczyć swoim klientom 10X tyle co ma kapitału własnego. 10% finansuje kapitałem własnym a resztę finansowaniem zewnętrznym hurtowym, lub detalicznym (depozyty). Tak więc proponuje lepsze zgłębienie tematu zanim bedziesz wysmiewał ludzi którzy wiezą więcej od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda 09.08.11, 09:47 Sam napisałeś, że jednak nie ma racji. Skoro 10% to kapitał własny, a reszta to pożyczone (czyli depozyty itp), to gdzie tu kreacja? Pożyczam od Ciebie za 1%, a potem pożyczam to samo za 2%. Chyba, że czegoś nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda 30.07.11, 15:42 Spróbuj mnie oświecić. Co to jest lichwa każdy rozumie. Co to jest bankowa lichwa? To jest taka zwykła lichwa tylko 10 razy bardziej. Można powiedzieć, że mamy postęp w tej dziedzinie. Taka nowa zdobycz ludzkości. Obozy koncentracyjne i kredyty bankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 16:09 z banków trzeba umieć korzystać, trzeba umieć je wykorzystywać, a kredyty to niestety są dla głupich Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk a to ja akurat wiem 30.07.11, 17:54 ale jak mawiał Napoleon "W polityce głupota nie stanowi przeszkody" a to właśnie politycy chodza na smyczy banków. Rękami polityków banki łupią całe stada baranów. W ten sposób niszczona jest ludzkość i człowieczeństwo. Do tego dodajmy zbrodnicze sekty np. Watykan. Smutek i żal. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BartekP Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 13:15 W pojedynkę to może być trudno otrzymać kredyt jeśli zarabia się w okolicach średniej krajowej. Dlatego najlepiej brać kredyt z kimś. Wtedy jeśli się przedstawi dochody dające w sumie 2 średnie krajowe to nie powinno być kłopotów z otrzymaniem kredytu z ratą 1300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spam.vivaldiego.pl Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.54.18.41.static.telsat.wroc.pl 30.07.11, 14:17 oo! widze ze naczelny naganiacz z vivaldiego ciagle na posterunku. Pewnie pare postow ponizej sam sobie odpowie ze najlepiej udac sie do "doradcy" lub getinu :) . Rozdwojenie jazni to jednak ciezka choroba ... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 30-letni drenaż odbytnic frankciarzy trwa! 30.07.11, 14:52 Miłego pierdzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiesiek Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.183.242.120.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 15:34 dlaczego taka firma jak getin płaci takim matołom? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wars Omijam banki wielkim łukiem!!! IP: 178.73.32.* 30.07.11, 16:10 Skąd banki mają kasę na te przekręty?! Obejrzyj film na y.ou.tub.ie... wpisz Money as Debt w polskiej wersji. Cała prawda o bankach, bankowcach i ich przekręcie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: panbramkarz Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 17:09 Najdziwniejsze jest to ze bank i klienta obowiazuje zupelnie inne prawo .......... jak bank zbankrutuje to problem ludzi majacych pieniadze w takim banku i ci ludzie praktycznie tych pieniedzy zgodnie z prawem nie sa w stanie odzyskac. Jak klient kredytobiorca staje sie nie wyplacalny to bank za pieniadze podatnikow ma cala strukture (sady, komornikow itp.) zeby wydusic pieniadze z kredytobiorcy. Dlaczego ryzyko jest tylko po stronie klienta? dlaczego skoro bank zabezpiecza kredyt na nieruchomosci ktora jest rowna wartosci kredytu zabierajac ta nieruchomosc dalej sciga klienta o procenty od calosci zadluzenia? Dlaczego klient musi placic kare za wczesniejsza splate kredytu? bo co bo bank nie zarobi tyle ile sobie zalozyl? to dlaczego banki potrafia zmniejszac oprocentowanie lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FreakyMisfit Czym się różni mały złodziej od dużego? Ktoś wie? IP: 87.206.251.* 30.07.11, 18:04 Czym się różni mały złodziej od dużego? Ktoś wie? Otóż mały napada na banki. Duży je zakłada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bgterag Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: 83.251.82.* 30.07.11, 18:48 Moge splacic kiedy chce. Tak zrobilem. W jednym z bankow przyszlo mi po miesiacu ze mam okolo 20 groszy na minus. Zadzwonilem i jakis glos powiedzial mi, 20 groszy to nie jest dlug. Konto zostalo wyzerowane w czasie kilku sekund, jego czas byl duzo wiecej wart niz pierdo..nie o 20 groszy, ktore zreszta chcialem zaplacic. Powiedzialem dziekuje i do zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bgterag Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: 83.251.82.* 30.07.11, 18:53 Przepraszam, policzylem " w zla strone". To byly 3 grosze dlugu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub-11111 Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred... 13.08.11, 17:22 Od dluzszego czasu , a zwlaszcza od paniki z powodu franka, zaczalem sie zastanawiac o co w tym wszystkim chodzi. Podejzewam jednak, ze w ojczyznie panuja wilcze prawa. Dwadziescia lat temu bralem kredyt na zakup mieszkania w jednym z panstw UE w walucie tego panstwa. Pozyczona suma byla na 20 lat i oprocentowana w wysokosci 2% . W pierwszej kolejnosci nalezalo obowiazkowo splacic oprocentowanie. Poniewaz tyle kasy akurat mialem, splacilem te 2% na raz. Reszta , czyli kapital zostala rozlozona na raty, ktorych wysokosc znana mi byla od pierwszego dnia. Teraz ten kredyt jest juz splacony, a ja nie kumam dlaczego ludzie w Polsce skarza sie na stale rosnace raty, i ogromne oprocentowanie przekraczajace czasem kapital. Czy moze mi ktos to wyjasnic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GTPRESS Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred... IP: *.cable.mindspring.com 13.08.11, 19:53 jak mozna pol zycia poswiecic na bogacenie bankierow? to jest chore!!! Odpowiedz Link Zgłoś