Dodaj do ulubionych

Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred...

IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.07.11, 19:28
bardzo dobre pytanie, no i jeszcze gdzie w ogole mozna bez wiekszych problemow kredyt dostac, bo z tego co sie zdazylam przekonoc, dostanie kredytu graniczy z cudem
Obserwuj wątek
    • Gość: tara Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.11, 20:37
      Wiesz co... Z mojego doświadczenia wynika, że nie ma banku, który nie robi żadnych problemów. One po prostu muszą się zabezpieczyć, bo nie chcą kasy stracić i chcą mieć pewność o ile taka jest w ogóle możliwa, że kasę odzyskają. Ważne jest tylko, żeby nie mnożyły formalności. ja ostatecznie zdecydowałam się na getin, bo jakoś ludzko do mnie podszedł.
      • Gość: jelen Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.54.18.41.static.telsat.wroc.pl 30.07.11, 14:23
        a jak tam spready w getinie ? dalej po"ludzku" walą jelonkow w dupala ???
    • Gość: Olek Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.internetia.net.pl 26.07.11, 23:20
      Ciekawych ofert nie brakuje ale moim zdaniem najlepiej szukać przez doradce przyanjmniej zaoszczędzimy czas i nerwy!
      • Gość: olo Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.51-151.net24.it 30.07.11, 13:19
        Gość portalu: Olek napisał(a):
        > Ciekawych ofert nie brakuje ale moim zdaniem najlepiej szukać przez doradce prz
        > yanjmniej zaoszczędzimy czas i nerwy!

Bzdury walisz,unikać jak ognia chodziś po bakkach i negocjować.

Bo później będzie:
        Cytat:
        "".... w tym marża: 1,8 proc."""
        + spreed

To się nazywa wyzysk..
        Trochę poszukałem osobiście rozmawiałem w banku z dyrektorkami itp i mam marża 0,33%
        + euribor 3m

Przez ponad rok to ja płaciłem około 1% całość...

• megasceptyk w artykule jest błąd logiczny i nieprawda 30.07.11, 13:48
          bank nie musi pożyczać pieniędzy, żeby nam dać
          więc koszt pozyskaniam wynosi zero (0zł).

Bank ma prawo wymyśleć 10 razy więcej pieniędzy
          niż ma zgromadzonych w rzeczywistości na lokatach.
          Taki jest prawo!

Bank wymyśla pieniądze wirtualne
          poprzez wpisanie w komputerze kwoty.
          Komupterowe pieniądze, które tak naprawdę nie istnieją
          zaczynają żyć. Ludzie je kupuja i sprzedają
          jak prawdziwe.

Na samym końcu my wpłacamy prawdziwe pieniądze
          uzupełniając lukę.

Tak bank z wymyślonych pieniędzy robi prawdziwe.
          • Gość: Tomek Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.11, 15:29
            Słyszałeś dzwony, ale nie wiesz w jakim kościele.
            • Gość: g Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: 91.112.14.* 30.07.11, 15:36
              Jak jestes taki madry,
              to napisz co konkretnie
              sie nie zgadza w wypowiedzi,
              ktora skomentowales,
              a nie zachowuj sie
              jak jakis niedorozwiniety ksiadz
              bredzacy cos o kosciele.
              • Gość: a Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: *.net-serwis.pl 30.07.11, 17:54
                Przedmówca ma racje. System bankowy działający jako całość w sytuacji wysokiego ubankowienia społeczenstwa ma możliwość kreacji pieniądza o której piszesz. Pojedyńczy bank tak nie może (chyba że byłby jedynym). Działa to tak, że kredyt z jednego banku jak już posłuży do dokonania jakiejś transakcji staje się często depozytem drugiej strony tej transakcji w innym banku i moze posłużyć do udzielenia kolejnych kredytów. Bank oczywiście musi mieć finansowanie aby móc pożyczać pieniądze (patrz wskaźnik L/D ratio). Ograniczeniem ostatecznym przy założeniu ubankowienia 100% jest wartość kreacji M3=M0/r gdzie r to centralna stopa rezerw obowiązkowych. W rzeczywistości większym ograniczeniem jest wymóg kapitałowy tzn minimalna wartość TIER1 i CAR. Np: jeśli TIER1=10% to w przybliżeniu bank może pożyczyć swoim klientom 10X tyle co ma kapitału własnego. 10% finansuje kapitałem własnym a resztę finansowaniem zewnętrznym hurtowym, lub detalicznym (depozyty). Tak więc proponuje lepsze zgłębienie tematu zanim bedziesz wysmiewał ludzi którzy wiezą więcej od ciebie
                • sokolasty Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda 09.08.11, 09:47
                  Sam napisałeś, że jednak nie ma racji. Skoro 10% to kapitał własny, a reszta to pożyczone (czyli depozyty itp), to gdzie tu kreacja? Pożyczam od Ciebie za 1%, a potem pożyczam to samo za 2%.

Chyba, że czegoś nie rozumiem?
            • megasceptyk Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda 30.07.11, 15:42
              Spróbuj mnie oświecić.
              Co to jest lichwa każdy rozumie.

Co to jest bankowa lichwa?

To jest taka zwykła lichwa
              tylko 10 razy bardziej.

Można powiedzieć, że mamy postęp
              w tej dziedzinie.
              Taka nowa zdobycz ludzkości.
              Obozy koncentracyjne
              i kredyty bankowe.
              • Gość: 4g63 Re: w artykule jest błąd logiczny i nieprawda IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 16:09
                z banków trzeba umieć korzystać, trzeba umieć je wykorzystywać, a kredyty to niestety są dla głupich
                • megasceptyk a to ja akurat wiem 30.07.11, 17:54
                  ale jak mawiał Napoleon
                  "W polityce głupota nie stanowi przeszkody"
                  a to właśnie politycy chodza na smyczy banków.
                  Rękami polityków banki łupią całe stada baranów.
                  W ten sposób niszczona jest ludzkość i człowieczeństwo.
                  Do tego dodajmy zbrodnicze sekty np. Watykan.
                  Smutek i żal.
    • Gość: BartekP Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 13:15
      W pojedynkę to może być trudno otrzymać kredyt jeśli zarabia się w okolicach średniej krajowej. Dlatego najlepiej brać kredyt z kimś. Wtedy jeśli się przedstawi dochody dające w sumie 2 średnie krajowe to nie powinno być kłopotów z otrzymaniem kredytu z ratą 1300 zł.
    • Gość: spam.vivaldiego.pl Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.54.18.41.static.telsat.wroc.pl 30.07.11, 14:17
      oo! widze ze naczelny naganiacz z vivaldiego ciagle na posterunku. Pewnie pare postow ponizej sam sobie odpowie ze najlepiej udac sie do "doradcy" lub getinu :) . Rozdwojenie jazni to jednak ciezka choroba ...
    • placebo99 30-letni drenaż odbytnic frankciarzy trwa! 30.07.11, 14:52
      Miłego pierdzenia!
    • Gość: Wiesiek Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: *.183.242.120.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 15:34
      dlaczego taka firma jak getin płaci takim matołom?
    • Gość: Wars Omijam banki wielkim łukiem!!! IP: 178.73.32.* 30.07.11, 16:10
      Skąd banki mają kasę na te przekręty?! Obejrzyj film na y.ou.tub.ie... wpisz Money as Debt w polskiej wersji. Cała prawda o bankach, bankowcach i ich przekręcie!
    • Gość: panbramkarz Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 17:09
      Najdziwniejsze jest to ze bank i klienta obowiazuje zupelnie inne prawo .......... jak bank zbankrutuje to problem ludzi majacych pieniadze w takim banku i ci ludzie praktycznie tych pieniedzy zgodnie z prawem nie sa w stanie odzyskac. Jak klient kredytobiorca staje sie nie wyplacalny to bank za pieniadze podatnikow ma cala strukture (sady, komornikow itp.) zeby wydusic pieniadze z kredytobiorcy. Dlaczego ryzyko jest tylko po stronie klienta? dlaczego skoro bank zabezpiecza kredyt na nieruchomosci ktora jest rowna wartosci kredytu zabierajac ta nieruchomosc dalej sciga klienta o procenty od calosci zadluzenia? Dlaczego klient musi placic kare za wczesniejsza splate kredytu? bo co bo bank nie zarobi tyle ile sobie zalozyl? to dlaczego banki potrafia zmniejszac oprocentowanie lokaty.
      • Gość: FreakyMisfit Czym się różni mały złodziej od dużego? Ktoś wie? IP: 87.206.251.* 30.07.11, 18:04
        Czym się różni mały złodziej od dużego? Ktoś wie?
        Otóż mały napada na banki.
        Duży je zakłada.
      • Gość: bgterag Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: 83.251.82.* 30.07.11, 18:48
        Moge splacic kiedy chce. Tak zrobilem. W jednym z bankow przyszlo mi po miesiacu ze mam okolo 20 groszy na minus. Zadzwonilem i jakis glos powiedzial mi, 20 groszy to nie jest dlug. Konto zostalo wyzerowane w czasie kilku sekund, jego czas byl duzo wiecej wart niz pierdo..nie o 20 groszy, ktore zreszta chcialem zaplacic. Powiedzialem dziekuje i do zoo.
        • Gość: bgterag Re: Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kr IP: 83.251.82.* 30.07.11, 18:53
          Przepraszam, policzylem " w zla strone". To byly 3 grosze dlugu.
    • jakub-11111 Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred... 13.08.11, 17:22
      Od dluzszego czasu , a zwlaszcza od paniki z powodu franka, zaczalem sie zastanawiac o co w tym wszystkim chodzi. Podejzewam jednak, ze w ojczyznie panuja wilcze prawa.
      Dwadziescia lat temu bralem kredyt na zakup mieszkania w jednym z panstw UE w walucie tego panstwa. Pozyczona suma byla na 20 lat i oprocentowana w wysokosci 2% . W pierwszej kolejnosci nalezalo obowiazkowo splacic oprocentowanie. Poniewaz tyle kasy akurat mialem, splacilem te 2% na raz. Reszta , czyli kapital zostala rozlozona na raty, ktorych wysokosc znana mi byla od pierwszego dnia. Teraz ten kredyt jest juz splacony, a ja nie kumam dlaczego ludzie w Polsce skarza sie na stale rosnace raty, i ogromne oprocentowanie przekraczajace czasem kapital. Czy moze mi ktos to wyjasnic?
    • Gość: GTPRESS Ile to kosztuje i dlaczego tak drogo: rata kred... IP: *.cable.mindspring.com 13.08.11, 19:53
      jak mozna pol zycia poswiecic na bogacenie bankierow? to jest chore!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka