Dodaj do ulubionych

pytanie dotyczące obliczania zdolności kredytowej

01.01.12, 19:35
Mamy zamiar wziąć kredyt mieszkaniowy, jestem na karcie podatkowej...mamy zdolność kredytową na tą chwilę. Chciałbym w tym roku zmienić formę opodatkowania na KPiR, ponieważ rozszerzam działalność i na karcie nie będą mógł już być...w związku z tym moje pytanie - Przykładowo jeśli od stycznia przejdę na KPiR, a w marcu będę starał się o kredyt, w jaki sposób będzie sprawdzana zdolność, czy bank weźmie pod uwagę kartę podatkową? Czy może KPiR ( chociaż nie wydaje mi się bo za krótki okres), a może będzie brał pod uwagę kartę i książkę?
Dodam że działalność jest prowadzona od wielu lat są to usługi, a od tego roku chce dopisać do tego handel.

Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kolidrspro Re: pytanie dotyczące obliczania zdolności kredyt IP: *.itcomp.pl 01.01.12, 22:43
      W 2011 roku zaczęła obowiązywać nowelizacja Rekomendacji S wydanej przez Komisję Nadzoru Finansowego, której celem jest ograniczenie dostępności kredytów w walutach obcych.
      Wypełnij formularz, a otrzymasz mailem wynik badania zdolności kredytowej, obliczając możliwy kredyt w najtańszych bankach (www.kredytyonline.ebrokerpartner.pl porównuje ponad 900 ofert w 30 bankach jednocześnie).
      • taaka1 Re: pytanie dotyczące obliczania zdolności kredyt 02.01.12, 09:41
        wiem o rekomendacji S i nie tego dotyczyło moje pytanie....
        • robertind Re: pytanie dotyczące obliczania zdolności kredyt 06.01.12, 13:50
          Jaka była stawka podatku na karcie?
    • taaka1 Re: pytanie dotyczące obliczania zdolności kredyt 13.01.12, 10:06
      napisałam - mamy zdolność na tą chwilę!! wiec nic nie bEdę wysyłała, nie tego dotyczyło pytanie - PROSZE CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM :)
    • jolantabartosinska Re: pytanie dotyczące obliczania zdolności kredyt 08.02.12, 13:16
      Witam, jeśli będzie Pani brała kredyt w najbliższym czasie to banki przeważnie będą brały pod uwagę ubiegły rok i załóżmy, że zdolność Pani utrzyma więc kredyt będzie dostępny.
      Po kwietniu banki będą również brały pod uwagę bieżący rok i wówczas pytanie, czy zdolność będzie..
      Pozdrawiam,
      jolanta.bartosinska@withmoney.pl
      601-999 897
      Warszawa
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka