Dodaj do ulubionych

Który bank dla mnie najlepszy?

IP: *.plock.mm.pl 03.04.12, 20:57
Witam,
Bardzo proszę o porady do których banków najlepiej się udać w sprawie kredytu hipotecznego w wysokości 152tys (mieszkanie 190tys, 46m2), kredyt mialby byc zaciagniety na 20 lat przez 29 letnia singielke. Woj mazowieckie, ale nie Warszawa. Dochod: 3700 brutto a od kwietnia bedzie 3900 brutto, brak zobowiazan
Obserwuj wątek
    • Gość: hipoteka Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.sochaczew.vectranet.pl 09.04.12, 20:00
      Po odwiedzeniu wielu bankow najlepsza oferte dostalem w pekao sa, paramatery podobne te do Pani.
    • Gość: derx Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 08:42
      Osoby zaciągające obecnie kredyty hipoteczne mają niełatwe zadanie. Przede wszystkim chcą uzyskać jak najtańszy kredyt. Jednak ostatecznie o wyborze określonej oferty nierzadko decyduje nie koszt lecz możliwa do uzyskania kwota kredytu. Sprawdziliśmy więc, w których bankach można uzyskać tani i jednocześnie wysoki kredyt hipoteczny:
      kredytyonline.hpu.pl/readarticle.php?article_id=82
    • Gość: Ekspert PKO Banku Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.pkobp.pl 05.06.12, 16:08
      Tylko do 15 czerwca promocja kredytu hipotecznego „Własny Kąt” w PKO Banku Polskim. W ramach tej specjalnej oferty, marża kredytowa wyniesie tylko 1,15% i klienci mogą być dodatkowo zwolnieni z prowizji (pod warunkiem wykupienia ubezpieczenia na wypadek utraty pracy i hospitalizacji). Dodatkowo, dla kredytów do 400 tys. zł, klient jest zwolniony z opłaty za oszacowanie nieruchomości. Kredyt do 100 proc. wartości nieruchomości, spłacany maksymalnie przez 40 lat. Szybka decyzja kredytowa i co roku możliwość zawieszenia spłaty jednej raty (wakacje kredytowe). Nie wymagamy dostarczenia odpisu z księgi wieczystej, jeżeli nieruchomość występuje w Centralnej Bazie Danych Ksiąg Wieczystych i transakcja nie dotyczy zakupu na rynku pierwotnym. Aż 25 proc. kwoty kredytu można przeznaczyć na dowolny cel niezwiązany z kupowaną nieruchomością (np. kupno samochodu, sprzętu AGD). RRSO wynosi 7,02 % dla marży 1,15%, z uwzględnieniem kosztu jej podwyższenia przez 3 miesiące – do czasu uzyskania wpisu w księdze hipotecznej (kredyt w wys. 400 tys. zł na 40 lat, udział własny 20%, raty równe).
      Polecam
      Ekspert PKO Banku Polskiego
    • jolantabartosinska Re: Który bank dla mnie najlepszy? 05.06.12, 23:31
      Zakładając, że WIBOR 3-miesieczny wynosi wszędzie tyle samo (w każdym banku zmiana następuje w różnym czasie) 5,09% to na dzień dzisiejszy:

rata w Pekao SA z marżą 1,2 (zakładając że będzie a promocja się skończyła więc nie jest to na 100% pewne) wynosiłaby 1115 zł ale do tego ubezpieczenie na życie w dowolnym towarzystwie na 1/4 wys. kredytu czyli na 38000 zł (najniższe składki miesięczne to 50 zł i nie wydaje mi się aby ktoś znalazł taniej, jeśli mowa o wymaganej polisie na 20 lat)

rata w ING z marżą 1% i prowizją 1,9% (musi być zapłacona gotówką ale dla porównania rat włączyłam ją do kwoty kredytu) wynosiłaby 1118 zł (ubezpieczenie na życie nie jest wymagane)

rata w PKO BP z marżą 1,15% i prowizją 1,25% (włączoną do kredytu) wynosiłaby 1124 zł. (ubezpieczenie na życie nie jest wymagane)

Jolanta Bartosińska
      601 99 98 97
      With Money
      • arfer Re: Który bank dla mnie najlepszy? 08.08.12, 21:26
        RnS dla singla i BNP Paribas - -0,90% przez pierwsze 5 lat, później 1,29 %, po 5 latach no i dopłaty przez 8 lat

w PLN najtaniej wyjdzie paradoksalnie GNB z gwarantowanym stałym oprocentowaniem przez 5/10 lat - 5,69/6,19 % łącznie

PKO BP - po pierwsze prowizja (z kontem i ubezpieczeniem 1 %), ubezpieczenie utraty pracy - 3,22% na 3 lata z góry za dobre samopoczucie ? lepiej pocztać wyłączenia i podziękować

Pekao SA niestety już nie tak tanie, jak kilka m-cy temu
    • Gość: Ekspert PKO Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.pkobp.pl 11.06.12, 11:55
      Tylko do końca tego tygodnia (15 czerwca) promocja kredytu hipotecznego „Własny Kąt” w PKO Banku Polskim. W ramach tej specjalnej oferty, marża kredytowa wyniesie tylko 1,15% i klienci mogą być dodatkowo zwolnieni z prowizji (pod warunkiem wykupienia ubezpieczenia na wypadek utraty pracy i hospitalizacji). Dodatkowo, dla kredytów do 400 tys. zł, klient jest zwolniony z opłaty za oszacowanie nieruchomości. Kredyt do 100 proc. wartości nieruchomości, spłacany maksymalnie przez 40 lat. Szybka decyzja kredytowa i co roku możliwość zawieszenia spłaty jednej raty (wakacje kredytowe). Nie wymagamy dostarczenia odpisu z księgi wieczystej, jeżeli nieruchomość występuje w Centralnej Bazie Danych Ksiąg Wieczystych i transakcja nie dotyczy zakupu na rynku pierwotnym. Aż 25 proc. kwoty kredytu można przeznaczyć na dowolny cel niezwiązany z kupowaną nieruchomością (np. kupno samochodu, sprzętu AGD). RRSO wynosi 7,02 % dla marży 1,15%, z uwzględnieniem kosztu jej podwyższenia przez 3 miesiące – do czasu uzyskania wpisu w księdze hipotecznej (kredyt w wys. 400 tys. zł na 40 lat, udział własny 20%, raty równe).
      Polecam
      Ekspert PKO Banku Polskiego
      • arfer Re: Który bank dla mnie najlepszy? 08.08.12, 21:28
        zapomniałeś wspomnieć o koszcie ubezpieczenia utraty pracy - "tylko" 3,22 % z góry - betka
        gdyby nie to oferta byłaby zajefajna, a tak - tylko bardzo dobra, jeśli z ubezpieczenia nie korzystamy, zastępując prowizją
    • Gość: majerski Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 08.08.12, 16:04
      Z opinii wynika, że to PKO ma jedną z najlepszych ofert. Zobacz - ocenbank.pl/banki/produkty/pekao_sa_bank_/28 Dobre opinie i średnie oceny. Swoją drogą to ponoć mają najwięcej klientów w Polsce. Tak tylko zwróciłem uwagę - sam nie jestem ich klientem.
      • arfer Re: Który bank dla mnie najlepszy? 08.08.12, 21:30
        Najwięcej osób w Polsce jakiś czas temu jeździło Maluchem, najwięcej osób kupuje w supermarketach, najwięcej słucha Feela - czy to świadczy, że to najlepszy samochód, najbardziej prestiżowy sklep, czy klasyka muzyki poważnej ?

nie, to znaczy, że PKO BP nigdy nie musiało mieć dobrej oferty, bo przez wielu (starszych zwykle) jest synonimem banku (co samo w sobie złe nie jest, marka zawsze się liczy), co powoduje, że wydaje im się, że tam jest zawsze najlepsza oferta (co już nie do końca zwykle jest prawdą - w zakresie i kredytów, i kont, i lokat)
    • 11natinka11 Re: Który bank dla mnie najlepszy? 09.08.12, 15:00
      Polecam przejrzenie oferty na skuteczny.ebrokerpartner.pl/
    • Gość: kredycik Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 15:31
      Kredyty, porównania aktualnych ofert najpopularniejszych banków
    • Gość: hencki Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.12, 20:57
      Witam jeżeli jesteś zainteresowany kredytem proszę o kontakt.
      henckish@tlen.pl
    • Gość: hencki Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.internetia.net.pl 10.09.12, 09:05
      Witam proszę o kontakt w celu przedstawienia oferty.
      Pozdrawiam
      Sebastian Hencki
      henckish@tlen.pl
    • zadowolony321 Re: Który bank dla mnie najlepszy? 13.10.12, 13:58
      W tym roku to można wziąć kredyt mieszkaniowy w alior banku prowizja już od 0%, decyzja na kredyt hipoteczny w jeden dzień, środki w 10 dni, wiem bo sam go wziąłem w tym roku, jeszcze rozważałem pko bp ale tam za dużo było problemów z papierami i powszechna biurokracja, kredyty można sobie na spokojnie porównać z adresu poniżej
    • adamkoe Re: Który bank dla mnie najlepszy? 17.01.13, 18:46
      Jeśli nie masz upatrzonego banku najlepiej będzie skorzystać z pomocy niezależnego doradcy. Będziesz mogła w jednym miejscu porównać wszystkie oferty dostępne na rynku i wybrać najkorzystniejszą.
      • Gość: Halina Re: Który bank dla mnie najlepszy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.13, 09:40
        ..radzę bardzo dokładnie pilnować doradcę, ponieważ osobiście z doświadczenia doradcy skorzystałam i za każdym razem otrzymywałam od niego sprzeczne informacje. Raz że kredyt jest już przyznany, następnie że nie jest to decyzja ostateczna i trwało to tak przez
        3 miesiące. Między czasie wzięłam sprawę w swoje ręce i mam nadzieję, że wkrótce otrzymam ostateczną decyzję. Jestem pewna, że jeśli ponownie będę starała się o kredyt mieszkaniowy to nigdy więcej nie skorzystam z pomocy doradcy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka