Dodaj do ulubionych

Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys

IP: *.play-internet.pl 28.07.12, 06:54
Witam, udziele prywatnej pozyczki do 10 tyś zł na max 5 lat , wymagane udokumentowanie dochodu , dopuszczalne niewielkie zadłużenie (sprawdzam w KRD,BIG InfoMonitor), zabezpieczenie weksel . Nie pobieram żadnych wstępnych prowizji, ubezpieczen, rat itp. Możliwość uzyskania pożyczki na spłatę zaległych wierzytelności.
Cenie swój czas więc proszę o kontakt tylko zainteresowane osoby. Kontakt: marcel.adwent@interia.pl , Pozdrawiam Marcel
Obserwuj wątek
    • zadowolony321 Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 13.10.12, 13:53
      trzeba skorzystać z porównywarki pożyczek i z złożyć wniosek przez internet bo w większości przypadków wychodzi taniej niż w oddziale a później szczegóły w samym oddziale banku
    • Gość: macelini Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.142.rev.vline.pl 16.10.12, 07:37
      Dobrze by było wzór umowy cywylno prawnej wkleić żeby potencjalny klient od razu mógł się zapoznać.
      kredytychwilowki.net/chwilowki -tutaj są inne pożyczki pozabankowe
      zapozyczka.pl/ -chyba nowa firma na rynku
      • Gość: jeszcze taniej Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 14:55
        Ciekawą alternatywą na ofertę banków czy firm parabankowych są pożyczki społecznościowe.
        Warto o tym przeczytać i spróbować - można np. samemu zaproponować oprocentowanie, okres spłaty i wysokość pożyczki itd. Co tu więcej pisać, sprawdź sam - więcej informacji o pożyczkach społecznościowych.

Oferta skierowana zarówno do osób, które chcą zainwestować(Ty decydujesz komu chcesz pożyczyć, pożyczki są dzielone na kilku/kilkunastu inwestorów - dzięki czemu minimalizujesz ryzyko) jak i pożyczyć (pożyczkobiorcy terminowo spłacający swoje pożyczki budują ranking i zaufanie, dzięki czemu mogą pożyczać więcej pieniędzy).
      • albertofrank Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 03.01.16, 23:43
        Czy potrzebujesz pomocy finansowej w jakiejkolwiek formie? Personal Loans? Xmas pożyczki? Pożyczki firmy? Kredytów hipotecznych? Dajemy pożyczki w 2% stopy procentowej! , Jeśli tak wrócić do nas z tego formularza wniosku kredytowego i wysłać go do naszej skrzynki mailingowej: albertofrank 001@gmail.com

Nazwa:
        Kwota kredytu potrzebne:
        czas trwania:
        Kraj:
        Państwo:
        Nasze kontakty
        Skontaktuj się z nami na adres e-mail: albertofrank001@gmail.com
    • Gość: daniel Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.play-internet.pl 22.05.13, 11:27
      jakie formalności trzeba spełnic zeby uzyskac 4000zł?? prosze opilna odpowiedz
    • Gość: Michal Witkowski Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.13, 18:20
      Bylbym zainteresowany pozyczka 10 000tys , zastanawia mnie tylko czy naprawde jest bez oplat i bez formalnosci . michalw19l@o2.pl to moj mail prosze o szybki kontakt
      • wirus2006 Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 26.08.18, 15:39
        Witam,
        spróbuj na www.ringbankowy.pl
        Poz.
    • Gość: NATALIA Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.08.13, 05:55
      Witam. Staram się o uzyskanie kwoty 12000. Jestem osobą pracującą na umowę o pracę, bez żadnych problemów w bik, big, itp. Wiek 20 lat uniemożliwia mi wzięcie kredytu bankowego. Proszę o kontakt.
      603-709-871
      • Gość: Karol Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.12.13, 02:21
        Witaj,
        Mogę zaoferować pożyczkę prywatną.
        Proponuję oprocentowanie 2% w skali miesiąca (24% roczne).
        Umowę proponuję przepisać jak jest np. na stronie: www.latwykredyt.pl.
        (Dla ciekawości zobaczcie ile takie firmy biorą od takiej pożyczki :) )
        Chętnych proszę na kontakt na e-maila: PomocFinansowa@mail.com
        Tylko poważne oferty!!!

• Gość: Barbara Malinowska Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.centertel.pl 10.01.14, 11:16
          Witam
          Poszukuję pilnie pożyczki 10000 złotych.Pracuję mam umowe o pracę ale chciałabym pożyczyć prywatnie omijając banki.Bardzo zależy mi ns czasie. Proszę o odpowiedź hsk najszybciej.Barbara Malinowska
          Podaje swój numer telefonu 517 189 194
          • Gość: adrian Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 20:52
            Witam interesuje mnie czy jest mozliwosc jeszcze wziecia pozyczki Kwota jaka potrzebuje to 8tys zl na 24 miesiace mam od poczatku grudnia zalozona dzialalnosc i te pieniadze brakuja mi na rozwiniecie tej dzialalnosci moje dane to Adrian Baliński nip 8411645205
        • Gość: Katarzyna Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: 91.228.11.* 18.03.14, 11:38
          Potrzebuję pozyczyć 2 tys.zł.bez sprawdzania baz i opłat wstępnych.Proszę o kontakt
          • Gość: Karol Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.03.14, 15:20
            proszę o kontakt: pomocfinansowa@mail.com
        • Gość: robert Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.14, 11:01
          witam moja kobieta pracuje do sierpnia na stazu ale ma pisemna gwarancje stalego zatrudnienia od wrzesnia ja mam swoja dzialalnosc ale nie posiadam dokumentacji o zarobkach czy w tym przypadku dostaniemy ewentualnie pozyczke?
        • Gość: magda Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.proxnet.pl 10.08.14, 09:23
          Witam,czy oferta jest nadal aktualna?jezeli tak,prosze o wiecej informacji,oczekuje powaznej i uczciwej oferty,prosze o odpowiedz,bardzo pilne
        • Gość: mariusz Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.180.128.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.14, 08:11
          jestem zainteresowany poprosze kontakt maniek364@op.pl
        • Gość: Artur Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.132.246.94.ip4.artcom.pl 29.09.14, 09:44
          Witam. jestem zainteresowany pozyczka. prosze o kontakt
        • Gość: sebastian Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.centertel.pl 19.10.14, 15:14
          Witam jestem zainteresowany Pana oferta jest dalej aktualna prosze o odp
          • Gość: megi Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.proxnet.pl 19.10.14, 19:53
            jestem zainteresowana oferta prosze o kontakt
        • Gość: kosek Re: Udzielę pozyczki prywatnej bez BIK do 10 tys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.15, 10:41
          witam pozyczka dalej aktualna ??
      • Gość: Lara Blalk potrzebujesz pożyczki ????? IP: 41.203.69.* 31.01.14, 03:53
        Witaj,
        Jestem Mrs.Lara Blalk, i dać się uzasadniony, zarejestrowany i Bezpieczna pożyczka dla osób Dajemy pożyczki dla firm i osób prywatnych, firm, agencji rządowych, kościołów i firm. i wszelkiego rodzaju organizacji i osób. masz problem finansowy? i trzeba potrzebę rozwiązania finansowego? Kredyt jest najlepszym rozwiązaniem wszystkich problemów wolności finansowej, nasze kredyty są prostsze, tańsze i szybsze. Skontaktuj się z nami już dziś, aby uzyskać kredyt, oferujemy kredyt w wysokości 2%. Więc jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się z nami już teraz za pośrednictwem poczty elektronicznej (larablalk@aol.com) poniżej jest wypełnić formularz wniosku o pożyczkę i wrócić do nas

Imię i nazwisko: ______
        Wymagana ilość: ______
        Kraj: ______
        Numery telefonów: ______
        Czas trwania: ______
        Miesięczny dochód: ______
        Stan cywilny: ______
        Celem pożyczki: _______
        Czy mówisz po angielsku lub usłyszeć: ______
        Czy stosowane przed: ______

Dziękujemy za wybranie nas.
        Z poważaniem,
        Mrs.Lara Blalk
        • Gość: Mark Lewis Re: potrzebujesz pożyczki ????? IP: 95.141.28.* 24.08.14, 23:01
          Witaj
          Czy potrzebny jest szybki i niedrogi kredyt założyć swój biznes lub zapłacić swój dług? Nazywam się Mark Lewis oferujemy kredyt w wysokości 2%, więc jeśli jesteś zainteresowany kredytu wrócić do nas z tym formularz wniosku kredytowego poniżej z tego e-maila: mark.luwisloanfirm@gmail.com

Kredyt formularz poniżej

Pełna nazwa: _____
          Wymagana ilość: _____
          Kraj: _____
          Numery telefonów: _____
          Czas trwania: _____
          Miesięczny dochód: _____
          Stan cywilny: _____
          Celem pożyczki: _________
          Czy mówisz po angielsku lub usłyszeć: _____
          Czy stosowane przed: _____

Mark Lewis
          • hiekws Re: potrzebujesz pożyczki ????? 23.12.14, 00:59
            Darmowe pożyczki na święta twojakasa.com.pl/finanse/?p=1232
            Ranking 40 pożyczek na dowód. 14 firm oferuje darmowe pożyczki . Pieniądze w większości można mieć przez internet w ciągu kilku godzin, a nawet 15 minut więcej na twojakasa.com.pl/finanse/pozyczki/pozyczki.html
        • Gość: Domin Re: potrzebujesz pożyczki ????? IP: *.opera-mini.net 14.10.14, 10:49
          Witam chcialem wzionsc pozyczke do 2.000tys. Jest taka mozliwosc o katakt prosze telefonicznie 534233818.dziekuje:-)
          • Gość: Obj Bran Steven Re: potrzebujesz pożyczki ????? IP: 41.206.12.* 20.10.14, 01:32
            Oferta kredytu tutaj, ae masz inteested? stosuje teraz ....
            Pilne pożyczki. Xmas Oferta
            Skorzystaj z niskich stóp procentowych dzisiaj.
            Czy potrzebujesz pożyczki osobiste lub działalność?

Moja firma może dostarczyć pomocy finansowej na dowolny cel na niskim oprocentowaniu w wysokości 3% w skali roku, dajemy kredyt do osób i firm, dostarczając jej nie obejmuje żadnych form nielegalnego, aby uzyskać więcej informacji skontaktuj się z nami już dziś: moneylending110@gmail com
            Nie przegap tego świetna okazja

z poważaniem

Mr. Brain Steven
            wwwmoneylendingcom.freewebsite.com
            moneylending110@gmail com
                     MD / CEO
          • hiekws Re: potrzebujesz pożyczki ????? 23.12.14, 00:31
            Ranking Kont osobistych w banku twojakasa.com.pl/finanse/ranking-kont-osobistych-banku/
            Ranking 40 pożyczek darmowych pozabankowych na dowód , bez zaświadczeń, bez zd .kredytowej, wszystko przez internet. Pieniadzee w godzinę na koncie twojakasa.com.pl/finanse/ranking-pozyczek/
      • Gość: zainteresowany Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.plock.mm.pl 30.04.14, 16:39
        na jakich warunkach jest udzielana taka pozyczka jakie oprocentowanie i na jaki okres czasu
        • Gość: Roman Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.14, 17:31
          Potrzebuję 10 tys pozyczki
        • Gość: henles Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.dynamic.mm.pl 16.06.14, 19:39
          jakie warunki
      • Gość: kredyt Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 41.203.67.* 23.02.15, 19:54
        Ubiegać się o pożyczkę domu i pożyczki biznesowej w 4 stopy% i odbierz swój kredyt withing 24 godzin.
        naismithloancompany@gmail.com
        Wypełnienie poniższego ZGŁOSZENIA KREDYTU

Nazwa:
        Kraj:
        Państwo:
        Numer telefonu:
        Kwota potrzebna jako pożyczki:
        czas trwania:
        WWW: www.mfieldfinancecompany.gnbo.com.ng
        Reż: Pan NASMITH
        • Gość: zbigniew Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.play-internet.pl 15.04.15, 18:47
          Czy pobierana jest przedpłata
    • Gość: ihadasik@wp.pl Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 91.237.219.* 09.12.13, 19:49
      Witam,
      Interesuje mnie kwota 10 tyś. Na jakich warunkach jest udzielana pożyczka. Proszę o informację o kosztach całkowitej spłaty z tej kwoty oraz okres spłaty. Bardzo proszę o odpowiedź.
    • Gość: Gość Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.181.123.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 13:57
      Poproszę o więcej informacji
    • rwojno Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 25.04.14, 10:39
      Poszukuję pożyczki prywatnej 10 tys podaję meila romanwojno@wp.pl,telefon 661529159 zależy mi na czasie.
    • Gość: Kamil Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 109.95.204.* 01.07.14, 14:56
      Witam proszę o kontakt w sprawie pożyczki kamiljako@op.pl
    • Gość: megi Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.proxnet.pl 08.09.14, 19:35
      Witam Pana ,czy oferta Pana jest nadal aktualna?ja bardzo pilnie potrzebuje pozyczki na splate swoich zobowiazan na kwote 7000zl.jezeli tak prosze o odpowiedz i kontakt
    • hiekws Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 23.12.14, 01:06
      Darmowe pożyczki na święta twojakasa.com.pl/finanse/?p=1232
      Ranking 40 pożyczek na dowód. 14 firm oferuje darmowe pożyczki . Pieniądze w większości można mieć przez internet w ciągu kilku godzin, a nawet 15 minut więcej na twojakasa.com.pl/finanse/pozyczki/pozyczki.html
    • Gość: WALDEMAR BURKIEWIC Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.CNet.Gawex.PL 18.06.15, 15:30
      CZY OGLOSZENIE JEST JESZCZE AKTUALNE
    • forum-kredytowe.pl Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 24.06.15, 13:08
      Radze mozcno uważać na te "szybkie pożyczki" bo to w wiekszosci naciagacze:
      www.forum-kredytowe.pl/f135/firmy-i-osoby-udzielajace-pozyczek-na-ktore-trzeba-uwazac-43878.html
    • magnez3 Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 20.10.15, 18:22
      dla zainteresowanych www.bankina6.oferty-kredytowe.pl/
    • albertofrank Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 03.01.16, 23:42
      Czy potrzebujesz pomocy finansowej w jakiejkolwiek formie? Personal Loans? Xmas pożyczki? Pożyczki firmy? Kredytów hipotecznych? Dajemy pożyczki w 2% stopy procentowej! , Jeśli tak wrócić do nas z tego formularza wniosku kredytowego i wysłać go do naszej skrzynki mailingowej: albertofrank 001@gmail.com

Nazwa:
      Kwota kredytu potrzebne:
      czas trwania:
      Kraj:
      Państwo:
      Nasze kontakty
      Skontaktuj się z nami na adres e-mail: albertofrank001@gmail.com
    • chenmulan Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 20.06.16, 06:40
      Czy potrzebujesz firmowe lub ekspansji kredytu, kredyt samochodowy, pożyczki osobiste, kredyt budowlany. Nadchodzi Affordable pożyczki, Oferujemy pożyczki dla indywidualnego i publicznego sektora w potrzebie pomocy finansowej na niskim oprocentowaniu w wysokości 3%. Jeśli jesteś zainteresowany skontaktuj się z nami formularza poniżej.

Pełne imię i nazwisko:
      Kraj:
      Stan:
      Kwota potrzebna:
      Kredyt Czas trwania:
      Miesięczny przychód:
      Cel pożyczki:
      Tel #:

Dzięki
      E-mail: happinessloanfirm@hotmail.com
      strona internetowa: happinessloanfirm.wix.com/mysite
      Tel: (+1) 8653250382
    • Gość: Chen Mulan Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 178.62.119.* 11.07.16, 03:48
      Czy potrzebujesz firmowe lub ekspansji kredytu, kredyt samochodowy, pożyczki osobiste, kredyt budowlany. Nadchodzi Affordable pożyczki, Oferujemy pożyczki dla indywidualnego i publicznego sektora w potrzebie pomocy finansowej na niskim oprocentowaniu w wysokości 3%. Jeśli jesteś zainteresowany skontaktuj się z nami formularza poniżej.

Pełne imię i nazwisko:
      Kraj:
      Stan:
      Kwota potrzebna:
      Kredyt Czas trwania:
      Miesięczny przychód:
      Cel pożyczki:
      Tel #:

Dzięki
      E-mail: happinessloanfirm@hotmail.com
      strona internetowa: happinessloanfirm.bravesites.com
      Tel: (+1) 8653250382
    • Gość: Pastor Osas Ben Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: *.artnet.gda.pl 31.05.17, 00:01
      Pilnie potrzebujesz pieniędzy? Możemy Ci pomóc!
      Czy jesteś obecna sytuacja w tarapatach lub grozi kłopotami?
      W ten sposób dajemy Ci możliwość podjęcia nowego rozwoju.
      Jako bogata osoba czuję się zobowiązana do pomocy osobom, które starają się dać im szansę. Wszyscy zasłużyli na drugą szansę, a ponieważ rząd nie powiedzie się, będzie musiał pochodzić od innych.
      Żadna kwota nie jest zbyt szalona dla nas i dojrzałość ustalamy za obopólną zgodą.
      Nie ma niespodzianek, nie ma dodatkowych kosztów, ale tylko uzgodnione kwoty i nic więcej.
      Nie czekaj dłużej i komentuj tego posta. Podaj kwotę, którą chcesz pożyczyć i skontaktujemy się z Tobą wszystkimi możliwościami. Skontaktuj się z nami już dziś pod adresem pastorosasben@outlook.com

Pilnie potrzebujesz pieniędzy? Możemy Ci pomóc!
    • pawelsienko312 Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 09.07.17, 22:50
      Udzielę pożyczek online a także pomogę w otrzymaniu kredytów hipotecznych oraz konsumenckich a także dla firm. Wystarcy wejść na ...tBYBg6 i zlożyć wniosek.
    • Gość: Federigo Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 197.210.28.* 22.07.17, 07:09
      Pracujemy w prywatnej agencji bankowości inwestycyjnej, która oferuje doradztwo finansowe firmom klienckim poszukującym finansowania długu / pożyczki. Nasz kredytodawca jest bezpośrednim pożyczkodawcą komercyjnym i pomaga kredytobiorcom, którzy nie są w stanie zakwalifikować się do finansowania bankowego z powodu działalności na własny rachunek, niskich ocen kredytowych, muszą spłacać zastawów podatkowych itd. Proszę, e-mail: f.ottaviano@trecsrlservizifinanariari.com
      • pawelsienko312 Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 24.07.17, 13:46
        pawelsienko3.produktyfinansowe.pl/e/lead/1642/?source=lt
    • Gość: Daniel Marshall Wh Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 105.112.39.* 25.07.17, 11:40
      Jesteś w trudnej sytuacji finansowej i potrzebujesz kredytu, jeśli interes, osobisty lub inny, w celu promowania firmy. Skrzynka odbiorcza lub skontaktuj się z nami pod następującym adresem: danielmarshallwheeler@gmail.com
    • privateloan11 Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys 02.09.17, 00:53
      Czy potrzebujesz pilnej pożyczki, aby spłacić rachunki, kupić dom, refinansować lub zbudować nową firmę, pożyczkę osobistą, kupić samochód? itp. skontaktuj się z dobrze znanym pożyczkodawcy bez obawy stracić. oferujemy pożyczkę osobom potrzebującym pożyczki finansowej z 2% odsetkami. skontaktuj się z nami już dziś, aby uzyskać szybką i wygodną pożyczkę na privateloancompanies@yahoo.com

• Gość: lissa Re: Pozyczka prywatna bez BIK do 10 tys IP: 197.210.29.* 12.10.17, 06:17
      Dobry dzień

Czy potrzebujesz pożyczki? lub
      Potrzebujesz pieniędzy na inwestycje, jest to miejsce do sfinansowania. zainteresowanie
      Czy wynosi 3%.
      Skontaktuj się z nami przez e-mail pod adresem lissaperryloancompany@gmail.com
    • Gość: MONIKA ZAJAC pożyczka z CHARLY KERKIR IP: 160.0.225.* 18.10.17, 09:36
      Tekst linka

Pozdrowienia dla wszystkich
      Nazywam się MONIKA ZAJAC
      Właśnie otrzymał kredyt w wysokości 30.000Zl w dużym francuskim przedsiębiorcą
      Nazywa się CHARLY KERKIR
      Jest to uczciwy i rozsądny człowiek z oryginalnymi dokumentami
      On zawsze dotrzymuje słowa
      Dzięki temu wielkiemu człowiekowi
      I rozwiązać wszystkie moje długi
      A teraz mam pokój serca
      I żyję moje spokojne życie sukę do CHARLY KERKIR
      Teraz jestem spokojny
      A ja Ci udostępniony
      Aby uzyskać więcej informacji
      Można kontakt poprzez email
      monikazajaac132@gmail.com
      Lub skontaktować się z kredytodawcą się do
      charlykerkir@gmail.com
      Jeśli nie potrzebują kredytu
      Proszę skontaktować się z rodziną
      Ale padło na właściwej osoby
      To pożyczkodawcy, a nie jak inni

Dziękuję za uwagę

Niech cię Bóg błogosławi
      • pawelku1999 Re: pożyczka z CHARLY KERKIR 03.03.18, 12:30
        Jesienny powiew gotówki! Weź pożyczkę od 300 do 15000 zł. Zamów rozmowę z konsultantem i sprawdź jaką mamy dla Ciebie ofertę. Wypełnij krótki formularz, a nasz doświadczony konsultant oddzwoni do Ciebie i pomoże dopasować ofertę do Twoich potrzeb.
        affmy.pl/p/3dOg/OtFJ/UfMM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka