Dodaj do ulubionych

Obniżone raty kredytu

04.10.12, 12:20
Mam pytanie,

w ostatnim czasie słyszy się o tym, że banki obniżają raty kredytów bo spadają stopy procentowe. I wiem, że są takie przypadki.

Ja spłacam kredyt w PKO SA od marca i jedyną obniżkę raty jaką dostałam to po założeniu księgi wieczystej i dostarczeniu dokumentów do banku.

Poza tym żadnej obniżki ?

Czy Wy otrzymaliście jakieś info o zmniejszonej racie czy też płacicie taką samą wysokość raty od miesięcy?

Obserwuj wątek
    • sunday1974 Re: Obniżone raty kredytu 04.10.12, 12:24
      Kredyt w złotówkach
      • michas007 Re: Obniżone raty kredytu 05.10.12, 12:47
        Nie do końca.
        Akurat od wielu miesięcy nie było obniżek stóp procentowych; te wręcz były podnoszone. W ostatnim czasie jednak, m.in. na spodziewane ich obniżki, stawki Wiboru stopniowo spadały.
        Banki okresowo (co miesiąc, co 3m-ce) aktualizują te stawki, co wpływa na wysokości rat kredytów.
        Doczytaj w umowie w jaki sposób jest aktualizowana stawka Wiboru (nie wiem czy masz na myśli PKO BP czy Pekao - w tym drugim, jeśli dobrze pamiętam, Wibor3M nie zmieniał się w tym roku).
    • Gość: Doktór Re: Obniżone raty kredytu IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 12:35
      Warto się tez zastanowić, czy nie korzystniej będzie zaciągnąć kredyt gotówkowy w ratach malejących - www.kredyt-gotowkowy.net.pl/koszt-kredytu-gotowkowego/kredyt-gotowkowy-w-ratach-rownych-czy-malejacych
    • marecki_1 Re: Obniżone raty kredytu 30.01.13, 21:48
      Stawka WIBOR maleje od sierpnia 2012 roku. Od tego czasu dwa razy miałem obniżoną ratę kredytu.
    • Gość: Bartosz Re: Obniżone raty kredytu portfeldomowy.com.pl IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 13:10
      Zapraszam na portal portfeldomowy.com.pl z pewnością znajdziesz wiele informacji nie tylko tym jak zmniejszyć ratę kiedy Ci się należy ale również jak zaoszczędzić na ty by ten kredyt spłacić szybciej. Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka