GoĹÄ: Paweł
IP: *.171.255.33.pomorska.policja.gov.pl
16.10.12, 12:34
Witam,
około 5 lat temu podpisałem umowę o kredyt hipoteczny. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Okazało się jednak parę dni temu że nie spełniłem promocyjnych warunków umowy. Dokładnie okazało się żeby otrzymać kredyt na promocyjnych warunkach trzeba było mieć kartę kredytową którą Nordea miło mi dać po podpisaniu umowy o kredyt hipoteczny. Karty nie otrzymałem z Banku do dziś i teraz Bank twierdzi że muszą mi podnieść marżę o 0,2 % bo nie spełniłem warunków promocji bo nie posiadam karty kredytowej. Żeby uniknąć podniesienia marży Bank zaproponował mi produkt oszczędnościowy polegający na wpłacaniu przeze mnie po 200 zł miesięcznie na konto oszczędnościowe przez 9 lat kiedy to mógłbym odebrać 100% wkładu i zarobionych oszczędności (jeśli wszystko pójdzie dobrze bo równie dobrze można stracić kapitał i ewentualne odsetki). Chcę oszczędzać ale w tedy kiedy mi to odpowiada a nie bo Bank tak sobie wymyślił. To oni nie dotrzymali warunków umowy nie ja a teraz straszą podniesieniem marży. Jeśli są osoby w podobnej sytuacji i są zainteresowane wstąpieniem na drogę Sądową proszę o kontakt: armandski@o2.pl