Dodaj do ulubionych

oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt!!!

IP: *.171.255.33.pomorska.policja.gov.pl 16.10.12, 12:34
Witam,
około 5 lat temu podpisałem umowę o kredyt hipoteczny. Ogólnie jestem z niego zadowolony. Okazało się jednak parę dni temu że nie spełniłem promocyjnych warunków umowy. Dokładnie okazało się żeby otrzymać kredyt na promocyjnych warunkach trzeba było mieć kartę kredytową którą Nordea miło mi dać po podpisaniu umowy o kredyt hipoteczny. Karty nie otrzymałem z Banku do dziś i teraz Bank twierdzi że muszą mi podnieść marżę o 0,2 % bo nie spełniłem warunków promocji bo nie posiadam karty kredytowej. Żeby uniknąć podniesienia marży Bank zaproponował mi produkt oszczędnościowy polegający na wpłacaniu przeze mnie po 200 zł miesięcznie na konto oszczędnościowe przez 9 lat kiedy to mógłbym odebrać 100% wkładu i zarobionych oszczędności (jeśli wszystko pójdzie dobrze bo równie dobrze można stracić kapitał i ewentualne odsetki). Chcę oszczędzać ale w tedy kiedy mi to odpowiada a nie bo Bank tak sobie wymyślił. To oni nie dotrzymali warunków umowy nie ja a teraz straszą podniesieniem marży. Jeśli są osoby w podobnej sytuacji i są zainteresowane wstąpieniem na drogę Sądową proszę o kontakt: armandski@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: OLO Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 02:34
      Jak skonczyla sie twoja sprawa. Ja mampodobny przypadek
      • Gość: pracownik Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 20:43
        drodzy klienci, jako pracownik tego banku (niestety) muszę was uświadomić , że teraz jest nacisk na sprzedaż PSO i szukane są wszelkie możliwości ich sprzedaży, jak widzidzie znalaziono lukę gdzie można wykonać plany sprzedażowe ,nie dajcie się i walczcie !
        • Gość: A. Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.play-internet.pl 27.02.13, 23:34
          Tylko jak aby było to skuteczne?
          • Gość: anonim Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.piaseczno.vectranet.pl 14.03.13, 21:37
            Mam dokładnie taką samą sytuację jak autor wątku z małą różnicą bo u mnie chcą podnieść z 0,98 na prawie 4,5 %.
        • Gość: po przejściach Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 21:29
          Proponuję aby każda z osób przyjęła propozycję banku. Nie ma co walczyć bo kończy się to podwyższeniem marży. Lepiej odkładać dla siebie a nie płacić odsetki i wzbogacać bank. Chociaż i tak bank w dwóch przypadkach zarabia - na planie regularnego oszczędzania lub na odsetkach. Jeśli podpisujemy umowę to powinniśmy znać jej warunki a jeśli warunków nie dotrzymujemy to należy się kara. Bardzo dobrze, że bank karze i że są warunki promocji. Ja dzięki temu mam niskie oprocentowanie a inni, ci co warunków umowy nie dotrzymują wzbogacają bank :)
    • lenka8 Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt 19.03.13, 09:24
      Dostałeś oficjalne pismo o podniesieniu oprocentowania? Ja też jestem po rozmowie w Banku N. i okazuje się że w związku z tym że nie opłacam programu PSO tez mam mieć podniesione oprocentowanie.Tylko że nigdzie nie ma zapisu jak długo mamy korzystać z PSO.ani w umowie kredytowej ani w regulaminie pso... pozostaje rzecznik praw konsumenta ?
      • michas007 Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt 19.03.13, 14:30
        Gdy negocjuje się wysokość marży przed podpisaniem umowy kredytowej, wymagany minimalny okres trwania PSO to 3 lata. Nie wiem jak wygląda sprawa przy "dokupieniu" PSO, by niższą marżę utrzymać (pewnie konieczny aneks do umowy).
        • Gość: jeszcze raz ja Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 20:45
          nie,nie, kochani PSO jest planem systematycznego oszczędzania i teoretycznie nie ma ram czasowych, ale wszystkie zgromadzone przez was środki są w pełni dla was dostępne po 9 latach odkładania czyli dopiero w 10-tym roku , jeśli wycofacie się wcześniej dostaniecie jakiś % ze zgromadzonej kwoty ( w zależności w którym roku rezygnujecie- bank powinien wam przedstawić jaki to będzie procent w danym roku , czyli np.chcecie się wycofać w 3 roku otrzymacie 40% środków jaki macie zgromadzony na rachunku podstawowym itd)
          • michas007 Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt 20.03.13, 12:30
            Spokojnie.
            Mieszasz dwie rzeczy. Piszesz w wielkim skrócie o samym produkcie (naturalnie trzeba zapoznać się z OWU itp.), ale tu jest raczej mowa o tym, jakie warunki stawia bank co do okresu, przez który kredytobiorca NIE może wycofać się z programu.
            Zapewne sporo kredytobiorców kupuje np. 10letnie PSO by obniżyć sobie marżę (czy czasem prowizję od udzielenia kredytu), a po minimalnym okresie posiadania produktu (np. opłacenie składek przez rok czy 2,3 lata) wycofują się z produktu gwarantując sobie na stałe wynegocjowane/promocyjne warunki godząc się jednocześnie z faktem utraty, często wszystkich, środków w PSO.
            • Gość: lenka8 Re: oszukanych przez Nordea Bank proszę o kontakt IP: *.ists.pl 26.05.13, 19:03
              A jeśli bank nie określił w umowie czasu udziału w PSO to co wtedy? nigdzie nie ma zpisu jak długo jest tylko warunek skorzystania z programu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka