yogus80 14.07.09, 15:05 Ile w obecnej chwili czeka się na rozpatrzenie wniosku o kredyt hipoteczny z dopłatami w PKO BP? Złożyłem wniosek do banku 9 czerwca. Do tej pory nie mam jeszcze odpowiedzi. Proszę o informacje ile czekaliście na decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sly_balb Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK 14.07.09, 15:41 Po ok 2 tyg. mieliśmy już decyzję. Z tym, że developer ma podpisaną jakąś umowę z bankiem, więc pewnie 'wypadła' analiza inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
opinion77 Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK 20.07.09, 16:30 Ja złożyłem 5 czerwca i jeszcze nie mam decyzji Z tego co wiem to są zapchani ale podobno na dniach mam być Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK IP: *.chello.pl 20.07.09, 20:12 My też złożyliśmy 9 czerwca, a decyzje otrzymaliśmy 14 lipca. W Warszawie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yokoko Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:55 Jestem swiezo upieczonym kredytobiorcą banku PKO BP. Moge wam opisać jak to wyglądało. Plusem jest to ze trafilismy na bardzo przyjemną Panią :) Złożenie wniosku z KOMPLETNĄ DOKUMENTACJĄ 2 czerwca. Po ok. tygodniu telefon ze trzeba cos jeszcze zaniesc. Doniesione, znowu tydzien czekania, telefon ze przyjedzie osoba do oceny mieszkania. Przyjechala, pomierzyla, kolejny tydzien czekania. W miedzy czasie telefony do banku czy cos juz wiadomo, ile to bedzie trwalo. Czekanie, czekanie, telefon - brakuje nipów we wniosku (o Boże znowu jakis problem) - nie jednak są! pociag jedzie dalej... 2 lipca po kilkunastu wykonanych moich telefonach i byciu upierdliwym decyzja - pozytywna. Czekamy na sporzadzenie umowy. 9 lipca sporzadzenie umowy, podpisanie. Wykaz dokumentow ktore trzeba dostarcczyc do uruchomienia kredytu. Umowienie sie ze sprzedajacym i notariuszem na 14 lipiec. Podpisanie aktu notarialnego, i wedrowka z nim do banku. Zalatwianie ubezpieczen, wpisów do hipoteki, karty kredytowej (!) - MASA KOSZTÓW! Z potem na czole 16.07 dokumenty doniesione do banku, oczywiscie telefon ze jeszcze czegos brakuje i znowu tlumaczenia w pracy ze trzeba sie zwolnic ;). Tego samego dnia wszystko zlozone wraz z dyspozycja wyplaty dla sprzedajacego. Czas wyplaty zgodnie z aktem notarialnym do 23.07. 21.07 - troche nerwowo, pomimo zapewnien ze uruchomienie kredytu to kwestia 2-3 dni cisza. 22.07 (dzisiaj) telefon do banku, co jest grane, jutro konczy sie termin zaplaty sprzedajacemu czy nikt o tym nie wie??!! Po chwili odpowiedź, ze dokumenty gdzies lezały i nikt sie tym nie zajal (!) Nerwowe sprawdzanie dokumentów i co chwila telefony z banku ze czegos niema a po chwili ze jednak jest (!). 15.30 telefon: przelew poszedł, UFFF - z potem na czole dzwonie do mojej zony - kochanie finał. Do sprzedajacego: pieniadze na koncie. Jutro albo w piatek odbieramy klucze... Generalnie MASA ZAŁATWIANIA, latania, zwalniania sie z pracy i 2 miesiace na antydepresantach, aha no i 20 tysiecy ktore mielismy na urzadzenie mieszkania poszlo na zalatwienie spraw kredytu i okołokredytowych. MASAKRA, ale jestesmy zadowoleni :) Grunt to molestowac ich telefonami, jak wyrzucaja drzwiami to wchodzic oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
czystybik Gwarantuję 2 dni roboczych!!! 01.08.09, 19:03 Jak w tytule. W ciągu 2 dni roboczych gwarantuję uzyskanie decyzji na taki kredyt. Jeśli chodzi o szczegóły proszę pisać: czystybik@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cassi Re: Gwarantuję 2 dni roboczych!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:01 PKO BP to niestety porażka, 12 czerwca złożone dokumenty, telefon, coś trzeba donieść, papiery wychodzą do warszawy 18 czerwca, w wawie są 24 czerwca, na pytanie ile trwa rozpatrzenie wniosku z prośbą o szczerą odpowiedź słyszę 2 z możliwością do 3. Po dwóch tygodniach telefon - potrzebne dane dodatkowe odnośnie dochodu męża. Potem cisza.Dzwonię po 3 tygodniach, kobieta daje informację, że przyszło pismo z wawy że wszystki wnioski przeterminowane będą rozpatrzone do końca 17 lipca (miesiąc po złożeniu wniosku). Dzwonię w 6 tygodniu o d dnia złożenia wniosku, otrzymuję informację że nie ma decyzji, nie wiadomo kiedy będzie. Warszawa jest tak zawalona wnioskami że banki regionalne dostały informację aby nie dzwonić, nie pytać , nie ponaglać, warszawa nie odpowiada na maile, żadnej informacji, w 7 tygodniu dzwonię co dzień, za każdym razem słyszę że nic nie wiadomo, tak więc mało tego że odpowiedzi nie ma, nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będzie, Sprzedawca się piekli , chce już kasę. Pracownica banku sugeruje, że jeśli będzie ponaglała decyzja będzie odmowna bo tak jej się zdarzyło. Żałuję, ze jednocześnie nie złożyłam wniosku do innego banku, żałuję, że wogóle złożyłam do tego, zastanawiałam się czy nie przeniść rachunku do PKO i na pewno tego nie zrobię, jeśli możesz czekać 3 miesiące na decyzję to składaj dokumenty i nie wierz w te śmieszne 2 tygodnie. A i jeszcze w akcie desperacji dzwoniłam na infolinię banku żeby się jakoś dopchać do centrali w wawie i zapytać co z tym wnioskiem, oczywiście nie podano mi nr telefonu natomiast poinformowano, że czas oczekiwania na decyzję wydłużył się z 2 do 3 tygodni !!!! działanie tego banku jest skandaliczne i wprowadza celowo klienta w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kredytobiorca Re: Gwarantuję 2 dni roboczych!!! IP: *.chello.pl 10.08.09, 23:37 A świstak siedzi i zawija je w te sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mik Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK IP: 212.244.127.* 10.08.09, 16:53 ja złożyłem 30 czerwaca. Porażka! Podejście do klienta żałosne. Mój jest rozpatrywany w Gdańsku i usłyszałem ,że trwa to tak długo bo jest okres urlopowy :o) szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kredytobiorca Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK IP: *.chello.pl 10.08.09, 23:36 Hmm, ja złożyłem 7 czerwca i nadal nie mam decyzji. To już ponad dwa miesiące!!!! Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia nad wzięciem kredytu w PKO BP to stanowczo odradzam. Ewentualnie umowę przedwstępną ustalcie na conajmniej 3 miesiące!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Technology Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:03 Polecam system do zarzadzania wnioskami urlopowymi, przelozeni sa powiadamiani o zlozonych wnioskach wiec caly proces akceptacji odbywa sie bardzo szybko www.technology.poznan.pl/sf_lve.php Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Technology Re: Czas oczekiwania na rozpatrzenie wniosku w PK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:04 Polecam system do zarzadzania wnioskami urlopowymi, przelozeni sa powiadamiani o zlozonych wnioskach wiec caly proces akceptacji odbywa sie bardzo szybko www.technology.poznan.pl/sf_lve.php Odpowiedz Link Zgłoś