Dodaj do ulubionych

Kiedy ta zima

06.12.11, 13:11
U nas plus 3 stopnie.
Nie pada Deszcz.
Ale wczoraj padało.
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:11
      A rano było plus dwa ale obok ktoś drapał lód z przedniej szyby samochodu.
      • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:11
        Ale ja nie drapałem.
        • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:12
          Ale podobno w nocy ma być zero ( bez plusa ) więc może będę drapał.
            A jak już wydrapię, to wsiądę do samochodu.
              A jak wsiądę, to zapnę pas bezpieczeństwa.
              • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:13
                A potem włożę kluczyki do stacyjki.
                • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:13
                  A jak je włożę to pzrekręcę w tej stacyjce.
                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:14
                    A jak przekręcę, to będę niecierpliwie czekał, czy zapali.
                      Bo akumulator ma już sześć lat.
                        Ten akumulator to Centra.
                          Kupujcie tylko Centrę.
                          • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:15
                            Bo Centra ma najdłuższą żywotność.
                              Poprzednio miałem Boscha.
                                Ale Bosch wytrzymał tylko jedną zimę.
                                  Ale to była bardzo ostra zima.
                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:16
                                    Bo było do minus trzydziestu stopni ( w porywach )
                                      A najgorsze, że akumulator stał przez zimę w domu.
                                        więc zupełnie nie wiem czemu się rozładował.
                                        • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:17
                                          Może ktoś wie dlaczego się rozładował, choć przecież stał w domu,.
                                            Bo to naprawdę paradne, żeby akumulator Boscha stał w domu w zimie a jednak się rozładował.
                                              Czy są tu tacy, których to nie dziwi ?
                                              • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:19
                                                Nie dziwi. Nawet nieużywany się rozładowywuje.
                                                • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:20
                                                  PS Więc trzeba doładowywać.
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:26
                                                    PS. PS. Prądem...
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:51
                                                    Dzięki !
                                                    Mam prostownik !
                                                    Produkcji CCCP !
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:52
                                                    Jak ładuję, to odkręcam korki - nie zapominajcie o odkręcaniu, bo to bardzo ważne !
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:54
                                                    Trzeba odkręcić w lewo ( przeciwnie do wskazówek zegara )
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:55
                                                    Warto sprawdzić poziom elektrolitu.
                                                    I podłaćzyć trzeba klemy prostownika do odpowiedniego bieguna akumulatora.
                                                    Tzn. plus do plusa a minus do minusa
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:56
                                                    Ładować tak trochę - bez przesady.
                                                    A potem dobrze zakręcić korki.
                                                    Żeby sie elektrolit nie wylał.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:00
                                                    A - zapomniałem wspomnieć, że akumulator mam w prezencie od Siostry.
                                                    Dostałem razem z prostownikiem.
                                                    Bo Ona mieszka w Moskwie.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:01
                                                    A, że jeździ do pracy metrem, więc nie potrzebuje akumulatora do samochodu.
                                                    A co za tym idzie, nie potrzebuje też do niego prostownika.
                                                    No to mi przywiozła prostownik i dokupiła akumulator.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:02
                                                    Reztę samochodu ( bez akumulatora ) kupiłem se sam.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:02
                                                    Bo po co mi dwa akumulatory ?
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 18:00
                                                    ...a wskazówki to w którą stronę się kręcą?
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 18:01
                                                    PS. Znaczy chodzi mi o wskazówki zegara.
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 18:05
                                                    A co to jest klema? A prostownik? A siostra? A Moskwa?
                                                    Cholera, za dużo pytań na raz, można się pomylić w odpowiedziach...
    • cieplanata Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:16
      a u nas "przedzimek" wyszłam około 9 i kałuże były ściete lodem smile a ja za zima nie tęsknię i o
      • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:18
        No nie wiem co by tu jeszcze napisać o samochodzie.
        • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:18
          Może , że mam opony "całoroczne" ?
          • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:19
            Bo po co mi zimowe, skoro akumulator Bosch czy Centra i tak stoi w domu ?
              No chyba, ze tak wypada, żeby w zimie samochód miał opony zimowe.
                Nawet, jak akumulator stoi w domu, choć to mnie jakoś nie dziwi.
                • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:20
                  A, i nie napisałem, że jak wsiadam do samochodu to mam na sobie półkożuszek, z tchórzokrewetek.
                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:20
                    Czy może tchórzofretek ?
                    • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:21
                      Muszę spytać Sorelliny, bo Ona zna się na futrach.
                        A ja sie nie znam na futrach - paradne ,
                          Ale kiedyś wgłębię się w problem futer,
                          • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:22
                            Tylko, że pewnie wtedy będą modne inne półkożuszki.
                            • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:22
                              No to narka - jutro napiszę, czy był mróz i o której wychodziłem do pracy.
                              • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:23
                                I oczywiście wspomnę, czy drapałem szyby i przy ilu stopniach.
                                  Drapie czerwoną drapaczką,.
                                    Bo czerwona tak z rańca pobudza bardziej, niż kawa.
                                    • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:24
                                      No to tyle, bo teraz muszę brać się do pracy.
                                        Ale na dyżurze w pracy nie będę długo.
                                          Więc się nie martwcie, bo wrócę niedługo.
                                          • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:25
                                            A jak mi się nie będzie chciało spać to nie pójdę spać.
                                            • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:26
                                              A jak mi się będzie chciało spać, żeby nabrać sił na jutrzejsze ewentualne drapanie szyby samochodu, to pójdę spać.
                                                Śpię na łóżku.
                                                  Materac z wiórek palmy kokosowej.
                                                    Jest twardy więc zdrowy.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:27
                                                    No i przykrywam się wełnianą kołdrą.
                                                    A pod głową mam kilka jaśków..
                                                    A przed snem jem kolację.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:28
                                                    Różne rzeczy.
                                                    Ja wiem, że to mogłem napisać w jednym poście.
                                                    Wiem też, że nie każdego to ciekawi.
                                                    Ale może kogoś ciekawi ?
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:29
                                                    No i jakie przy tym piękne wyszło drzewko !
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:29
                                                    To do jutra, kiedy założę nowe drzewko.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:30
                                                    To mój 26451 post na forach, więc czy czasem nie jestem rekordzistą ?
                                                  • cieplanata Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:28
                                                    a ja myslę
                                                  • cieplanata Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:29
                                                    że to jest fajna zabawa
                                                    a może jak wrócę z pracy
                                                    zabawimy się w skojarzenia
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 13:45
                                                    A ja się roześmiałam w głos, Wściekły Układzie : D : D : D
                                                    Mówiąc krótko: kożuszysz, Szanowny Panie - że o akumulatorowaniu nie wspomnę !!!

; D
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:23
                                                    Zaczął od akumulatorowania, przeszedł gładko w kożuszenie...a następnie...
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:24
                                                    PS.No właśnie, następnie przejdzie?...czekamy cierpliwie/niecierpliwie (właściwe wybrać według upodobań) w co?
                                                    Może w świntuszenie... wink
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 14:25
                                                    PS.PS. Czytam że Natka zwybiera zamiast świntuszenia, grę w kojarzenia. Też może być...wink
                                                  • seledynx Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:38
                                                    Samochód wygląda elegancko jak ona jest w krótkim futrze
                                                  • seledynx Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:43
                                                    Jeżeli kluczyk nie pasuje do samochodu to znaczy, że ten samochód
                                                    nie jest od tego kluczyka.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:46
                                                    Kichonorze - mój ma też półkożuszek
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:47
                                                    Bo ja mam Seledynie niemiecki samochód.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:47
                                                    Ale nie kradziony - o nie, kupiony nowy.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:48
                                                    Ale ponieważ obawiam się, żeby mi nie ukradli, więc stoi na parkingu strzeżonym
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:48
                                                    A ten parking jest ogrodzony siatka
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:52
                                                    Więc jak tam wchodzę rano -zwłaszcza zimą, to czuję się zupełnie jak w getcie.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:53
                                                    Ale potem mówię sobie "Tak trzeba Człowieku Renesansu "
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 15:53
                                                    A jak wyjadę z tego parkingu, to już się nie czuję jakbym był w getcie.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:00
                                                    Tylko znów się czuję jak wolny człowiek
                                                  • seledynx Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:03
                                                    WU pisze, że ma niemiecki samochód
                                                    Francuzi twierdzą, że niemieckie samochody są do niczego.
                                                    W niemieckim samochodzie możesz sobie co najwyżej Wagnera posłuchać
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:07
                                                    Wagner był hura-wegetarianinem! : )
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:04
                                                    Zamrucz sobie pod nosem, miarowo, w takt szybkich kroków:
                                                    "Biedny chrześcijanin patrzy na getto"

- serio serio pasuje!

; )

• seledynx Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:06
                                                    Pamiętaj, że to nie klimatyzacja w samochodzie tworzy klimat w samochodzie
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:08
                                                    A wycieraczka z tyłu to szyk galowy? Czy szyku brak?
                                                  • seledynx Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:10
                                                    Getto może już jest, ale nie alkomatu do sprawdzania narodowości
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:17
                                                    Tylna wycieraczka jest identyczna jak od malucha.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:17
                                                    Dlatego nigdy jej nie używam, bo to straszny obciach.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:18
                                                    Jak zimą jadę z Sorelliną ( jeśli akumulator działa ), to Ona siedzi na tylnym siedzeniu tyłem do kierunku jazdy, chucha na szybę i mówi mi, czy coś jedzie.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:19
                                                    I dzięki temu pracują tylko przednie wycieraczki - oryginalne, niemieckie !
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:21
                                                    Przepraszam, ale czy ktoś liczy, ile aktualnie napisałem postów ?
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:23
                                                    wscieklyuklad napisał:

> Przepraszam, ale czy ktoś liczy, ile aktualnie napisałem postów ?

- jeszcze nie zaimponujesz! : /
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 18:13
                                                    WU, jak Sorellina chucha i jedzie, to niech nie je czosnku. Nie będzie jechało.
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:19
                                                    Poczułam ulgę!
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:23
                                                    Wiesz Szaliczko - cieszę się, że już się nie martwisz ! ( wybacz, ale emotikonków buzi nie wkleję, bo muszę szybko pisać dalej )
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:23
                                                    Ale czasem to tak mi głupio jest, jak jadę zimą.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:24
                                                    No bo, jak Sorellina siedząc tyłem do kierunku jazdy, na tylnym siedzeniu dmucha na tylnią szybę, to wtedy przestaje żuć skóry.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:25
                                                    No i wtedy mam wyrzuty sumienia, bo jeden obciach ( wycieraczki od malucha ) zastępuję innym ( żucie bez żucia )
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:26
                                                    Ok, rozumiem. Wyższa konieczność.

Pluj bez plucia!
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:38
                                                    Ćwiczymy tę technikę Szaliczko, ale z różnym efektem.
                                                    No i wtedy rodzi się kolejny obciach
                                                    No bo jak t0o tak, pluć we wnetrzu niemieckiego samochodu.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:41
                                                    W dodatku własnego ?
                                                  • sza.aliczek Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:41
                                                    Spuść szyby w niemieckim samochodzie i pluj na jezdnię.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:43
                                                    Wybacz Szaliczko, ale co by było, gdyby akurat przejeżdżała jakaś dama i to zobaczyła ?
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:43
                                                    Pluć można przez okno Fiata lub Poloneza, ale niemieckiego auta ?
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:44
                                                    A, można też przez okno Moskwicza, albo Żiguli, ale nie kraju ludzi wolnych i kulturalnych !
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 16:45
                                                    Wprawdzie ten naród kulturalny budował kiedyś getta, ale te dzisiejsze, to już wyłącznie głupi ( bo polski ) wymysł.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:16
                                                    Ojej, chyba zboczyliśmy z tematu
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:16
                                                    bo miało być o zimie.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:17
                                                    A zeszliśmy na niemieckie auta, akumulatory, wycieraczki i takie tam.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:18
                                                    A termometr nie drgnął ani na kreskę.
                                                    Wiec chyba jutro znów tylko sąsiad będzie skrobał.
                                                    Zresztą może też poskrobię.
                                                    Bo będzie mu raźniej.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:19
                                                    A jak się w dójkę skrobie, to jest bardzo raźniej.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:19
                                                    A najraźniej jest, jak wszyscy skrobią.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:20
                                                    A jak se jeszcze zapuszczą silnik, to już jest od tej benzyny tak raźno, że zapomina się, że drapiesz w getcie.
                                                    No i cieszysz się, że nikt ci nie podwędził niemieckiego samochodu.
                                                    Bo niemieckie strasznie kradną.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:21
                                                    A zaraz po niemieckich - japońskie.
                                                    Podobno idą jak ciepłe bułeczki.
                                                    Ale ja nie wiem - nie jadłem.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:22
                                                    No to do "za niedługo"
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:22
                                                    Bo się wcale nie zmęczyłem dyżurem.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:23
                                                    No i klienci byli bardzo grzeczni.
                                                    Więc se nawet wypocząłem.
                                                    Więc spanie może też poczekać.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:24
                                                    Bo jak wrócę to znów coś Wam opowiem
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:25
                                                    Ale nie o zimie.
                                                    Tylko o deszczu !
                                                    Może być ?
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:26
                                                    Bo fajnie mi się tak gada samemu ze sobą.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:26
                                                    Zwłaszcza, że tyle ciekawego Wam opowiedziałem.
                                                  • wscieklyuklad Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 17:27
                                                    Więc chyba nikogo nie zdziwi, jak znów napiszę ?
                                                  • seledynx Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 18:14
                                                    niemieckie auta nie są wyłożone glazurą co dziwne
                                                  • hardy1 Re: Kiedy ta zima 06.12.11, 18:19
                                                    ...a czym wyłożone? Pewnie kierowcą i pasażerem...