Dodaj do ulubionych

15 maja 2012 - CWP :)

15.05.12, 10:05
Dzień dobry Wszystkim smile

Ładna data, lubię liczbę 15. Zwykły dzień, jak napisał w nocy Kosmita
ale może być niezwykły. Wystarczy przeciągnąć się rano, uśmiechnąć
do słońca, usłyszeć ptasie trele i powiedzieć: kocham cię życie smile

Miłego dnia smile
Obserwuj wątek
    • kkkkosmita Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 10:26
      W zwykłym dniu
      który właśnie jest
      piszę zwykłe
      CZEŚĆ!
      big_grin
      http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
      • sorel.lina Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 10:41
        Zwykły dzień. Kocham zwykłe dni... smile
        Dzień dobry, moi mili! smile
        • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 11:05
          Sorellino, Kosmito, mało jest ludzi, którzy w czymś zwykłym
          potrafią dostrzegać piękno smile

To zagram tak:

• 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 13:18
            Dzień dobry, Karen, Sorellino, Kosmito - Wszystkim KN i WKZ wink
            Karen - napisałaś, że mało jest ludzi, którzy w czymś zwykłym potrafią dostrzec piękno; to ja się zapytam: a ja?! suspicious
            Tak już jest, że z mijającym czasem widzi sie więcej, więcej spostrzega, niz dawniej bywało.
            Wzrok, choć "wspomagany", zapisuje urodę drobiazgu, każe się cieszyć szczególem, dawniej pominiętym, nie zauważonym.
            Nie żebym się cieszył "bele czym", krzykliwym kiczem na przykład, albo słodkościam "jak z obrazka" wink, ale...
            Życie składa się przecież jednak z drobiazgów i te pozorne drobiazgi stanowią o oglądzie całości.
            Piękno bywa w szczególach właśnie, powiedziałbym nawet: głownie w szczegółach i najczęściej właśnie w czymś zwykłym, tuż obok.
            Kto chce - ten zobaczy, kto nie potrafi - nigdzie i w niczym nie dojrzy piękna.
            Zatem znów zapytam przekornie: a ja?! big_grin

Na chwilę tylko zajrzałem, bo mam do załatwienia mnóstwo zaległości, powstałych w czasie bytności "na łonie natury".
            Były dość ciepłe dni, dość chłodne noce, trochę deszczu, trochę słońca - i było pięknie smile
            Do wieczora, moi mili smile
            • kkkkosmita Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 13:23
              To są nuty do hymnu Euro w Polsce!
              Każdy potrafi je odczytać!
              Bardzo prosty zapis rysunkowy!

https://wstaw.org/m/2012/05/15/Hymn_Euro_nuty.jpg

• k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 13:36
                Dobre Kosmito big_grin nawet od razu można zaśpiewać big_grin
                • kkkkosmita Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 15:53
                  Taaam...hmmm...
                  Pośpiewać można i potańczyć...big_grin
                  Choreografia:
                  1 Machamy 4 razy skrzydełkami (cóś w rodzaju kaczuch)
                  2. Gest liczenia pieniędzy...
                  3. Podnosimy kciuk do góry...
                  Tutaj mała niedogodność może spotkac np. stolarzy, którym kciuk i palec wskazujący odcięło...
                  bo wtedy pierwszym istniejącym palcem będzie palec środkowy...
                  i szlachetny przekaz.... może zostać źle zrozumianyyyybig_grin
                  hmmm...
                  zawsze są jakieś klopotyyy tongue_outtongue_outtongue_out.

Kurteczka na wacie. Już powinienem być gdzie indziej!

• k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 16:11
                    To leć załatwiać ważne sprawy, tylko dbaj o skrzydełka
                    i nie pomyl kciuka ze środkowym palcem wink
                    Wracaj szybko bo dzień mamy szczególny, taki zwykły a jednak bardzo uchachany big_grin
                  • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 16:20
                    ...jeżeli podniesie do góry inny...hmmm...środkowy...może być jeszcze inaczej zrozumiany big_grin
                  • 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 23:35
                    A tu jak widzę Kosmita choreografię również zaplanował i do nauczenia przekazał, z ruchami skrzydełek itd big_grin
                    Podoba mi się! Gest liczenia pieniędzy - oburęcznie należy zaznaczyć wink
                    Tylko z tym palcem - miejmy nadzieję, że właściwe palce podnoszone będą, kciuki a nie środkowe suspicious
                    Jak zwykle, nie można się nie roześmiać na Podwórku big_grin
                    • kkkkosmita Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 23:56
                      Hej Agfo.
                      Słowo daję, że sam ten taniec wymyśliłem!
                      Ciekawe... a może by go tak opatentować?
                      W dwu wersjach! Oburęcznych!big_grinbig_grin

Dzień dzisiaj jakiś taki ciężki...
                      deszcz pada...
                      Zrobiłem sobie lenistwo...

• 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 00:33
                        No i zręczny, Kosmito (i prosty, z łatwymi prostymi figurami suspicious) taniec wyszedł, idealny na euro '12. big_grin
                        Masz racje, dzień ciężki przez deszcz: szumi, kapie, dzwoni dzwonnie o blaszane parapety, rozpryskuje sie maleńkimi fontannami (wystawiłem głowę za okno, aby na niebo popatrzeć - wcale niemały to deszcz, dłuuugo juz pada. A jeszcze wczoraj podlewałem rosliny szlauchem! big_grin
                        Nic to - na moim mazowieckim piaseczku wody nigdy nie ma za wiele.
                        Bzy kwitną przepysznie, tylko jedną wprawdzie (ale pękatą i obfitą, solidną kiścią) zakwitła "krasawica Moskwy", mały bez tak niedawno przecież posadzony. Jest rzeczywiście piękna, obiecująco wyglądająca odmiana.
                        Kalina (czyli buldeneż) kwitnie wyjątkowo suto, po doliczeniu się trzydziestu ośmiu białych kul przestałem liczyc - tak ich wiele jest na dwóch krzakach!
                        Zatem - niech trochę popada, ogrodnik (egoista) potrzebuje deszczu dla swoich roślin smile

Karen smile Obiecałem o kotach, o Mruczce - tak jest; to dużo do opowiadania,bo duzo (i ciekawie) się działo; dziś trochę czasu mi zabrakło, przepraszam - napiszę na pewno, bo samego mnie korci! big_grin

Dobrej nocy Wszystkim, spokojnej, deszcz niech usypia łagodnie i szumi do snu. Dobranoc
              • 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:47
                Bardzo prost zapis rysunkowy, Kosmito - fakt. Wydaje mi się, że to są piktogramy (?); spotkałem takie zjawisko w Szwajcarii, gdzie każda instrukcja obsługi czegokolwiek, (najgłupszego zresztą przedmiotu) oprócz tekstu pisanego w kilku językach (niemiecki, francuski, włoski - to obowiązkowo, ale i więcej bywało), zawierała pismem obrazkowym opisane literalnie wszystko big_grin. Każdą najdrobniejszą czynność. Śmieszne to było, ale i wygodne, mozna było sobie zaoszczędzić czytania! big_grin

Wiesz, Kosmito, że ta piosneczka "koko euro spoko", pozbawiona nadęcia, zadęcia, piedestałow i tromtadracji, wydaje mi się ...no...nie taka zła wink
                Jest rytmiczna i pasuje do zwariowanego śpiewania, z biglem! big_grin
            • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 13:35
              Drogi Agfo smile
              Ty jesteś MISTRZEM w dostrzeganiu piękna w drobiazgach,
              w maleńkich i zwykłych rzeczach. Od Ciebie można się uczyć,
              co też robię i staram się Tobie dorównać smile

Załatwiaj pilne sprawy i czekam na obiecane opowiadanie o kocich przygodach smile
              • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 16:02
                dzień dobry Koteczki : )))

U mnie też miły, spokojny dzień, oby takich było duuuuużo : )
                I pogoda mnie rozpieszcza: miły, lekko ciepły chłodek : D
                Jest tak, jak lubię! : )
                • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 16:13
                  Dzień dobry Szaliczku smile
                  O tak, oby takich dni było jak najwięcej! big_grin
                • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 16:25
                  Cześć Wszystkim smile

Wreszcie chwila oddechu smile

PS. Jeżeli zniknę, to znaczy że dysk nawalił i będę miał go do wymiany (na szczęście nie mój, tylko kompa). Dalej czasem się zawiesza. Telefoniczne pocieszenie od komputerowca - wymiana na nowy to i tak taniej niż zakup nowego. Zawsze co... uncertain wink
                  Mała drobnostka, która mnie ucieszy - niech nie nawala smile
                  • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 18:00
                    Dysku z kompa Hardego, nie wąż się nawalić, nie życzymy sobie znikania Hardego!!!!

big_grin

Cześć Hardy, dobrze mieć chwilę oddechu smile
                    • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 19:58
                      Cześć Karen smile Na razie wąż nie próbuje wleźć aby zawiesić mi kompa...ale kto go tam wie, co zrobi kiedy kompa wyłączę...i ponownie włączyć go zechcę uncertain
                      W razie czego...przynajmniej odpoczniecie kilka dni ode mnie suspicious
                      • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 20:00
                        Kuuurcze! Zaraźliwe czy co? : ))))))
                        Hardy, nie kilka dni - w razie czego - a kilka godzin. : )
                        • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 20:38
                          Dzięki za życzenia tylko kilku godzin, Karen...ale, w razie czego...
                          -po pierwsze - czas zależy od komputerowca,
                          -po drugie - ledwie przez kilka godzin, to nie zdążycie ode mnie odpocząć...wink
                        • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 20:52
                          Zaraźliwe Szaliczku, mój komp też coś "muli", ciągle się zawiesza.
                          A Hardy myli Ciebie ze mną....jakieś złe fluidy krążą big_grin
                          • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:17
                            Trzeba Hardemu wybaczyć, bo ma problem, a to powoduje częstokroć kłopoty z rozróżnieniem osób : ))))))))))))))))
                            • 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:32
                              Dobry wieczór, Szaliczku, Karen, - Panie kwiat i Panowie smile
                              Dopiero niedawno udało mi się normalnie skorzystac z kompa; zawieszał się, wyłączał - z niechęcia (dlaczego?! suspicious) wyrzucał mnie komp z internetu; byłbym zajrzał sporo wcześniej...
                              Jak czytam, Hardego spotkał poważny problem kompowy - klątwa to jakaś, czy co?!
                              Bo i u mnie niewesoło.
                              Naprawdę się martwię, co się dzieje.
                              • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:44
                                W ostatnich dniach mam problem z rozróżnianiem wink
                                Ale już wiem - Szaliczka to Szaliczka, a Karen to Karen...no i Agfa to Agfa.. Ja zaś to ja, Hardy big_grin Jak to dobrze, że rozróżnić tak łatwo smile
                                • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:48
                                  mamy z Karen zupełnie odmienny kolor włosów : D - wręcz sobie przeciwstawny : ))))
                                • 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:58
                                  Cześć, Hardy big_grin To dobrze, że jednak nas rozróżniasz. Brak rozróżniania mógłby spowodować niejakie problemy!!
                                  Żywię nadzieję, że komputerowiec co prędzej zrobi Ci porządek z kompem, bo nie wiadomo, co by było dalej, z tym rozróznianiem - lub nie ...suspicious
                                  (Już wspomniałem, że mój komp teżcienko przędzie sad , nawet bardzo cienko
                                  Diagnosta potrzebny na gwałt!! suspicious
                                  • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 22:04
                                    Agfo : )

Dziś widziałam kilkanaście skowronków! A jaskółki niemal mi się rozbijały o szyby samochodu : )))
                                    Byłam na takiej prawdziwej wsi! Jechałam polną dróżką! : )))

https://fundacjarazem.org.pl/ptasieradio/ptaki_foto/skowronek1.jpg
                                    • 1agfa Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 23:20
                                      Dziekuję Szaliczku za fotkę smile, ptaszek tak śmiesznie nastroszony, z piórkami nadającymi mu wyraz zdziwienia, ale i zadziorności wink Skowronki - szare kulki, skromnie na ziemi niczym jej bryłka siedzące, a jak rankiem jak pięknie dają głos...
                                      Jak mawia Pewna Osoba: ptaszek - skowronaszek suspicious
                                      Tej prawdziwej wsi i widoków i polnej dróżki zazdroszczę Ci, Szaliczku - coraz mniej takich miejsc.
                                      Ludzie sobie moszczą wygodne drogi, a ptaków też coraz mniej...
                                      Wiesz ile legend (dobrych legend) o jaskółkach krąży? To ptaki dobrej wróżby, towarzyszki ludzkich domostw, chyba żadna nie rozbiła sie o szybę Twego wozu...
                                      Pochwalę się: w mojej kamienicy zainstalowalismy kilka domków (specjalnych według okreslonego przez znawców typu!) dla kuzynów (chyba?) jaskółek - ginących jerzyków!! smile
                                      Może z wiosną zamieszkają? smile
                                      Serdecznie pozdrawiam, Szaliczku smile
                                      • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 21:33
                                        : )

Bardzo się co do ptactwa wszelakiego dogadujemy : ))))

Ptaszków-skowronaszków było dużo : ) Tak, wsi starej, drewnianej, zakrzewionej, zadrzewionej, to prawie już nie ma. Opowiadałam na Loży o tym, jak ładnie jest na ścianie wschodniej. Tam jeszcze czas jakby się zatrzymał. Ludzie, przyroda jaszcze na wymiar normalności : )
                                        Z drugiej strony - patrzę na to okiem turysty a nie mieszkańca, mieszkać i żyć w tamtych warunkach bym nie chciała. Trudno to pogodzić : )))
                                        • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 22:59
                                          ...to prawda. Każdy chce żyć "w ludzkich warunkach".
                                          Można jednak jedno z drugim próbować godzić smile Np. gospodarstwa agroturystyczne, jeżeli są z głową zrobione smile
                                          • sza.aliczek Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 23:00
                                            Nie znam takich gospodarstw, to znaczy, nigdy nie korzystałam z ich usług.
                                            Ale dla dobra sprawy! : ))) - trzeba korzystać z czego się da, by połączyć wygodę z urodą : )
                                            • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 00:05
                                              ...znam wieś w Borach Tucholskich, gdzie takie gospodarstwo widziałem...i okolicę piękną smile
                                    • kkkkosmita Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 23:53
                                      Jaki ładny ptaszek ten skowronek.
                                      doskonałe zdjęcie...
                                      zawsze mi się z takim szarym ptaszkiem kojarzył, a to naprawdę eleganckie i modne kolory ziemi...

• hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 00:34
                                        ...a ja przysnąłem...a przeciez muszę wstać rano jak skowronek big_grin
                                • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 22:05
                                  Karen, Szaliczko - pokażcie głowy! Znaczy włosy...wtedy sam tę różnicę stwierdzę i potwierdzę...i już się nie pomylę...suspicious

Agfo , jakby pandemia wśród kompów zaczęła panować...echhh...uncertain Powoli już jednak zaczynam się chwytać za kieszeń...
                      • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 20:50
                        Ojej big_grin nie wąż big_grin, powinno być - nie waż się

Wcale nie chcę od Ciebie odpoczywać, kategorycznie nie!
                        Nie należysz do męczących osób smile
                        • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 15.05.12, 21:45
                          Oooo...to bardzo miła wiadomość, nie być męczącym dla innych. Niektórzy mogą mnie zazdrościć smile
                        • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 00:35
                          Przysnąłem, obudziłem się i...czas iść spać smile Dobranoc, Moi Mili smile
                          • kkkkosmita Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 10:38
                            Wstawać!
                            wstawać!
                            Wszystkie śpiochiii
                            na nic aaachy
                            na nic ooochy
                            śpisz za dużo
                            boli głowa!
                            A to przecież dnia połowa!tongue_out

Już przebiegłem
                            kilometry
                            chciały uciec
                            ... nie uciekły!
                            teraz zerkam
                            a tu cicho!
                            no więc pytam:
                            a kie licho?

Trawa rośnie
                            ptak zawodzi
                            czasem to kompowi szkodzi
                            no i wisi...
                            ....na balkonie????
                            hmmm...
                            jeśli wisi
                            nie utonie!

• krzys.ltd Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 11:30
                              Bardzo zgrabny wierszyk, Kosmito.

O, tak, śpiewano mu, znowu
                              o szczebel bliżej nieba.
                              Zbiesiły się, pątniku, pod tobą
                              drewniane nóżki,
                              gorącym prochem podsypane.

Ja jestem, musiałem jedynie troszkę " podochodzić do siebie ". Inna rzecz, że przemiennością złości, smutku, rozgoryczenia nie chciałem i tutaj eksplodować.
                              Od czasu gdy udało się mnie zwielokrotnić ilość czasu na własne potrzeby - zainteresowani wiedzą o czym piszę - wykorzystywałem go też ( prawie, że społecznie ) dla mojej ulubionej dyscypliny i Klubu, któremu od dziecka kibicuję. Okazało się, że i tutaj mogę być użyteczny,
                              że zdarza się mi miewać fajne pomysły, " naskrobać " coś fajnego.
                              Stąd dość blisko, nie tylko z pozycji kibica, ostatnimi laty zbliżyłem się do tego wszystkiego,
                              co w niedzielę mnie zdruzgotało.
                              Najpierw Lee. W tym często smutnym świecie, z mijającymi cię smutnymi twarzami, z zacięciem złości i - bywa - bezpowodnej wrogości na obliczach, właśnie ta wiecznie roześmiana twarz Anglika była mi tak bliska.
                              Lee przegrał na torze swój ostatni wyścig... ale - o ironio! - i w nim o całą długość prostej
                              wyprzedził tych wszystkich małych, głupich, niedojrzałych lub zwyczajnie podłych ludzi,
                              którzy w chwili Jego śmierci rozpętali jakiś niepojęty sabat czarownic na stadionie w Gorzowie, gdzie właśnie rozpoczął się kolejny mecz tego dnia.
                              Wzajemne wyzwiska, wulgaryzmy lecące na prawo i lewo z parkingu, cynizm
                              i kalkulacje, przerzucanie się " mądrościami " zwaliło mnie z nóg.
                              Co gorsze, albo i najgorsze w tym wszystkim, trwa to do dzisiaj. Obie strony wydają oświadczenia, oskarżają się wzajemnie, ba - przypominają, jako " argumenty " dla swoich racji, nawet incydenty sprzed 20 lat ( sic! ). Żadnej refleksji, żadnej - nawet najmniejszej -
                              winy i przyczyny u siebie, wszystko - oni!
                              Ci mityczni " oni ", tak głęboko w człowieku zakorzenieni, niczym gąbka i ściereczka dla własnego sumienia, odpuszczenie win dla całej własnej głupoty, niepowodzeń, podłości,
                              dla własnych błędów....
                              • k.karen Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 13:25
                                Krzyś napisał:
                                Ci mityczni " oni ", tak głęboko w człowieku zakorzenieni, niczym gąbka i ściereczka dla własnego sumienia, odpuszczenie win dla całej własnej głupoty, niepowodzeń, podłości,
                                dla własnych błędów....

Tak Krzysiu, to jest smutne i żałosne ale pocieszające jest to, że chamstwa, niegodziwości, kłamstwa nie da się zatopić. Wypłynie wcześniej czy później a samo życie zmusi do zapłacenia rachunków nawet wtedy, kiedy nie będziemy starali się dochodzić prawdy, czy sprawiedliwości.
                                Nie wierzę w zdolność do chwili refleksji u takich ludzi, można zmienić poglądy ale nie zmieni się charakteru a hasło, choć wypowiedziane w innej sytuacji - "nie damy sobie wmówić, że białe jest białe" - najlepiej obrazuje styl postępowania, myślenia i "mornalości" tych, którzy tylko belki w oczach innych widzą.
                              • hardy1 Re: 15 maja 2012 - CWP :) 16.05.12, 17:48
                                Dzień dobry popołudniowo-wieczornie już.
                                Długi dzień miałem dzisiaj...ale wreszcie usiadłem smile
                                Karen, Krzysiu...cóż dodać. Zmilczę potwierdzająco.
    • hardy1 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 08:17
      Wczoraj kosmiczne pienia
      słyszałem na Podwórku z rańca ,
      a to nasz zielonooki
      rozpoczynał dzień od tańca.
      Dzisiaj więc ja porywam Was w tan,
      oj dana dana...
      i Was witam, czy to Pani czy Pan smile

Miłego dnia, słońce od zachodu nadchodzi. Na weekend w sam raz big_grin
      • krzys.ltd Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 11:30
        motto: że my w razie czego ewentualnie - razem niejako - bo poniekąd
        wszakże - zważywszy iż, iż aczkolwiek...

Nie wiem jak u Was, w świecie szerokim ( .... którego okiem nawet sok.. ), ale u mnie zimno
        bardzo. Zresztą podobnie było i wczoraj, tylko wrodzone i legendarne wręcz bohaterstwo
        ( odwaga, śmiałość, bitność, heroizm, waleczność, męstwo, ect.) spowodowało, że zdołałem
        podlać ogród cały, do roślinki ostatniej.
        Dziś chyba nadam sobie odpoczynek, tylko ryby dokarmię, tu i ówdzie zerknę, na sąsiadkę
        ( z obowiązku ) okiem łypnę.

Z cyklu - " Rozmowy ( gdzieś tam ) niedokończone " :

www.youtube.com/watch?v=QI0bB4Pe7sU
      • ulisses-achaj Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 11:30
        Cześć smile Melduję sie po przejściach. Nowy laptop sie sprawdza (na razie). Czytam zaległości.. smile Miłego Dnia .. smile
        • kkkkosmita Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 11:58
          Witaj witaj
          cny laptopie
          masz nie wisieć
          to ci powiem
          masz być grzeczny
          dobrze służyć...
          booo...
          utopię cię w kałuży!big_grin

Cześć wszyscy.
          Ulissesie szybko sobie dałeś radę z nieposłuszny sprzętem...
          Fajnie!
          • 1agfa Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 12:23
            Dzień dobry Wszystkim (KN i WKZ wink - do rozwiazania skróty dla chętnych (skróty znane, a jakże big_grin)
            Przebiegam tylko, nie czytając nic jeszcze, bo nie zdążę, jako że mam określoną (i dawno wyznaczoną!) porę i godzinę na "być koniecznie, aby...", totez witam się tylko serdecznie, miłe Podwórko i okolice.
            Ziąb, ziąb i raz jeszcze ziąb i mokro. Wczoraj zmoklismy ponad przeciętną sad, a trzeba było iść w deszczu...
            I to, że po opadłych płatkach kasztanowców, jak po dywanie kwiatowym pokrywającym asfaltowane dróżki napuchłe żyłami podziemnych korzeni starych drzew - nic nie zmieniło; smutna to była droga, choć naturalna to kolej rzeczy; i droga taka i deszcz.
            Tyle tylko przeczytałem, że Krzyś ogrody podlewał...wink - mnie chmury ciężkie i czarne wyręczyły (w moich stronach).
            Ot, jednak szczęściarz ze mnie (chwilowy-deszczowy) suspicious
            Do napisania później, o ile bogowie zazdrośni nie przeszkodzą, i komp złośliwy smile
            • k.karen Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 15:07
              Dzień dobry, moi Drodzy smile
              U mnie też ziąb ale obiecują, że w sobotę ma być już ciepło i to jest optymistyczny akcent smile

Za to zupełnie nieoptymistyczny akcent a nawet wręcz obrzydliwy jest w tym artykule. Otworzyłam go myśląc, że przeczytam w nim o ludziach biednych, zmuszonych z głodu do takich rzeczy ale to co przeczytałam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Ci ludzie nazywają się freeganie a ja nazywam ich feeganie...brrrrr. Rozumiem różne, nawet najbardziej dziwaczne mody związane z ubiorem ale takie obrzydliwe dziwactwo związane z dietą, żywieniem, nie mieści mi się w głowie. Żałuję, że przeczytałam ten artykuł, jednak jestem zszokowana do tego stopnia, że chcę się tym z Wami podzielić.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11731309,Jedza_tylko_to__co_wyrzuca_inni___freeganie__nowy.html
              • hardy1 Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 15:28
                Hej popołudniowo smile

Karen - to zbieranie resztek jedzenia w śmietnikach, ale nie z biedy, to jak zwykle - odchyłki. Różne dziwaczności oipanowują ludzi. Dopóki innym nie szkodzą, to ich sprawa. Tylko nazywanie tego "wspaniałym" przez dziennikarza, od razu o nim świadczy - to nie dziennikarz. To agitator.

Uli wreszcie po kłopocie, masz nowego laptopa? To przynajmniej gwarancja jest smile Ale i tak lepiej, aby się nie denerwować awariami.

Kosmita podśpiewuje i rymuje. Krzyś prawie intonuje:
                "Już mój ogród wykoszony,
                i obficie jest podlany.
                Jednak ciąglem jest wnerwiony
                przez sąsiadki dzikie łany...",

a Agfa...takie są koleje los, Agfo. Życie się kiedyś zaczyna, ale i kiedyś kończy.
                • k.karen Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 17:39
                  Wiesz Hardy, można to jakoś próbować tłumaczyć jeśli ktoś to robi z biedy albo żyje jak "kanalarze" ale z tego artykułu wynika, że Ci ludzie nie są biedni, pracują, uczą się więc jak można w ten sposób...brrr....feeeeganie...ble!

No nic, obrzydliwy temat tongue_out
                  • k.karen Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 21:40
                    Hoooop, hooop...gdzie jesteście? smile
                    Co tu na CWP tak cicho?
                    • sza.aliczek Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 21:47
                      Papierzyska, Karen, papiery, stosy tego paskudztwa: (

: )
                      • k.karen Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 22:02
                        Na Ciebie Kochana Szaliczku to zawsze można liczyć smile
                        Papiery a jak zawołam to jesteś kiss

Czy Ty kiedyś odpoczniesz od tych papierów? uncertain
                        • sza.aliczek Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 22:03
                          Taaa; ))) - odpocznę, na emeryturze, o ile doczekam 67 roku życia! : D
                          • krzys.ltd Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 22:20
                            Zielsko, Karen, zielsko, stosy tego paskudztwa: (

napisał ów Krzyś

co-by i na Niego ( - czyli mnie! - a duża litera nie z przypadku zwanego, bo na szacunek wielki człek ów - czyli ja! - zasługuje przecie ) zawżdy liczyć można!

Po czym roześmiał się serdecznie, że dziewczynom figla zrobił.

Dobrej nocy każdym.

www.youtube.com/watch?v=nEAWlUKRHHk
                            • k.karen Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 23:57
                              Dobrej nocy Krzysiu, dobranoc Wszystkim smile

Ja też idę lulu po dniu dobrym i z doskonałym humorem smile
                              • hardy1 Re: 17 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 00:08
                                ...nie bedę "gorszy"...też już powiem - dobranoc smile
                                • sza.aliczek Re: 17 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 01:10
                                  Macie dobrze : (
                          • hardy1 Re: 17 maja 2012 - CWP :) 17.05.12, 22:22
                            ...mus wyjścia, Karen, mus wyjścia...ale jużem wrócił big_grin

Szaliczko, nie będę się licytował z papierzyskami...chociaż natura mi świadkiem, że staram się papierzyska robić w pracy... Do domu biorę wtedy, kiedy muszę wink

PS.Musisz czekać? Nie możesz przejawić trochę aktywności i starać się szybciej dobiec do 67-miu? wink big_grin
    • hardy1 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 07:30
      Hej kto Polak, się podnosi!

Wtawać, wstawać! Piątek nam nam już pięknie panuje smile Naprawdę pięknie...a jutro jeszcze piękniej sobota będzie panowała...a więc - z pieśnią na ustach wyskakujmy z pieleszy big_grin
      • k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 10:37

Podniosłam się, Hardy i dzień zaiste piękny tyle, że nie "bagnet" w dłoń muszę
        a zestaw szmat różnych i do mycia okien zdatnych. Wszystkim tedy miłego dnia życząc
        oddalić się muszę od kompa na czas jakiś.
        Ale w przerwach a i dla odpoczynku od tej bardzo ważnej czynności, zaglądać będę smile
        • krzys.ltd Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 11:48
          motto: Całe życie kroczył prostym szlakiem.
          I nie zbaczał.
          Nie odchylał się.
          Nie wychylał się.
          Kiedy dźwigał wysoko sztandar wśród zawieruchy dziejów, odjęło mu mowę.
          Ale wyszedł z wysoko podniesionym....

Czołem!
          I niską rentą...

Cześć ludkowie mili.
          Karen, widzę że i Tobie udzielił się styl!
          ( sam pamiętam gdy, w trakcie czytania książek Sienkiewicza lub Kossak, łapałem się na tym, że w trakcie rozmów używam mnóstwo zwrotów, wyrazów właśnie z nich ).
          Ech, lubię gdy ktoś używa takiego języka w pisaniu, aż mordka cała mnie się uciesza wtedy.
          Zwłaszcza kiedy ówczesne wyrażenia opisują teraźniejsze zdarzenia.
          Ciekawym jak wyglądałoby np. komentowanie meczu piłkarskiego językiem Zagłoby.
          Pewnie ubaw byłby nieziemski.

Troszkę laby ( od-ogrodnej ) sobie w dwa dni ostatnie umyślnie zrobiłem ( ot, najwyżej
          okiem łypałem za płot, coś tam dogladalem, coś dokarmiałem ) i teraz raczej solidnie muszę się do robót zabrać.
          * news w czasie - właśnie córka śpiewająco angielski zaliczyła!
          ( drżyj Uli! - jeszcze trochę ino rzeczona postudiuję i wszystko, co napiszesz w miga, dzięki tłumaczowi przybocznemu, będę rozumiał! ).
          • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:00
            motto: Kto ma tłumacza w rodzie, tego bieda nie ubodzie.

I tym sposobem rosną nam szeregi poliglotów, którzy w kaszę dmuchać w Ojropie naszej nagle o granicach poszerzonych, dać sobie nie dadzą.Aa i rodzicielom swoim w potrzebie pomogą...wink
            • kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:35
              Kto ma tłumacza w rodzie, tego bieda nie ubodzie

No cóż... hmm...
              jako, że... podobno...
              Ubóstwo jest matką rewolucji i przestępczości.....
              inwestujmy w naukę języków!tongue_out

• hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:03
            Karen, nie chcę być niedyskretny, ale ja o podniesieniu SIĘ Polaków napomknąłem, a nie...suspicious
          • kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:11
            Ale wyszedł z wysoko podniesionym....

Czołem!
            I niską rentą...

Rzeczywistość skrzeczy
            i boli.
            Boli powoli
            bez pośpiechu
            w ciszy...
            nikt nie słyszy.

Tylko czasem
            ktoś sobie pozwoli
            na ciszy słuchanie
            lecz boli!

Ból nie swój
            cudzy
            daleko
            a czas ucieka
            życie ucieka
            życie dobrego człowieka

http://i39.tinypic.com/2m4ah79.gif
      • kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 11:53
        z pieśnią na ustach wyskakujmy z pieleszy
        Spieewam piosenki
        brzmią piękne dźwięki
        a kotyy uciekaają
        sam nie wiem czemu
        moich piosenek
        wcale nie dooceeniaaaają!big_grin

Ja tu się staram
        dźwięczy gitara
        bez strun zapaakowaana
        protesty słyszę
        lub głuchą ciszę
        a przecież taaak się staaaraam!big_grinbig_grin

Cześć... mam przynajmniej nadzieję, że mój piękny śpiew przynajmniej z Podwórka nikogo nie wypłoszy??? big_grin

• kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 12:01
          Wściekły się booi
          i majla bronii
          nocą go ściskaaa czuuuleee
          a moja skrzynka
          kłopot w odcinkach
          ... oddam ją za ceeebuuulę!tongue_out

• kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 12:07
            Cześć Karen! Cześć Krzysiu i Hardy...I wszyscy...
            ha ha ha... którzy się nie przestraszą mojego pięknego śpiewu!tongue_out

Bo cóż innego mogę zrobić....,
            nooo....muszę cokolwiek zrobić, żeby odstraszyć od siebie jak najwięcej spraw.
            ALE NIE WAS!
            Mój śpiew w charakterze repelenta...
            Zazwyczaj nie zawodzi....tongue_outbig_grin

• kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 12:12
              A ten będzie śpiewał stale!
              HA!
              Krzysiu... nie mogie za bardzo podpadać.
              Wczoraj u sąsiadów, młodych, rozśpiewanych... zjawił się dzielnicowy, żeby im śpiewu zabronić.
              Mnie tam oni nie przeszkadzali...

no a teraz biorę się za rozbrajanie mojej skrzynki mailowej...
              spodziewam się np. bomby!!!
              Lepiej trzymać za mnie kciuki...
              Mam nadzieję..., że jakoś się wyłgam!
              • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:07
                Kosmita znikł...
                Wybuchło czy nie wybuchło?
                Oto jest pytanie,
                najważniejsze w tym stanie.
                Czy skrzynka pułapką Mu była,
                czy też mile zaskoczyła,
                bo wiadomość nie była niemiła? wink
                • kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:27
                  Czy skrzynka pułapką Mu była,
                  czy też mile zaskoczyła,
                  bo wiadomość nie była niemiła

Muszę rozbroić gadzinę...
                  Ale trochę żem przestraszony
                  No więc wchodzę sobie na Podwórka strony
                  żeby się zdystansować
                  i nabrać ochoty
                  do roboty...

a czas ucieka
                  niechcica mną trzęsie
                  łoooj...
                  co to będzie?
                  co to będzie....

• krzys.ltd Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 12:04
          motto ( drugie ) : można by krzewić samą ideę krzewienia?

i ukochać
          z honorem i dumą ukochać!
          ukochać co słuszne
          powiedzieć sobie: to jest słuszne
          a tamto niesłuszne
          więc kiedy tamto jest niesłuszne, a to jest słuszne
          wybrać słuszne

ukochać i krzewić!

Przygotujmy gar bigosu
          Dla człowieka wprost z Kosmosu
          I ugośćmy go wspaniale
          A ten będzie śpiewał stale!
          • wscieklyuklad Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 12:19
            Właśniem po lazaretowych wybojach stąpał, kiedy to ciura obozowy -sapiąc straszno - ku mnie z naprzeciwka zmierzał, a kartą białą wymachując juże z dala zakrzyknął : stój waszmości, stój mówię ! Tedym - wryty niczym - przystanął, sprzeczność w działaniu owym jednako dostrzegłszy, jako, że im szybciej stanąć danym mi było, tym ciura ku mnie później dotrzeć musiał ni chybi, zatem bardziej spodziewać się "Szybciej waszmość !" się należało, "Stój !" niźli.
            Kiedy wreszcie -sam zasapany - a to przez wzgląd na stanie moje wymuszone krzykiem jegoż - ku mnie dotarł kartę mi -z Poczty Meylowej Nieskradzionej potąd (dzięki przenikliwości mojej, uporowi takoż w obronie Jejże wręcza ) a z boku w dyskrecji sytuacji onej wręcza, odpowiedzi czekajac cierpliwie. Tedy ja - Notę oną czytam a gęba mi się śmieje - toż to Druh Ukochny, Krzyś Drogi, ku mnie Gońca owego skierował a to z Tęsknoty za kładką, co to Przepaści Milczenia naszego kres położyła !

Tedy ja z wieścią się oną zapoznawszy, wąsa kręcę, a gołą tyliznę Liściem Łopianu przysłoniwszy Cienkusz za Zdrowie Krzysia rzeczonego wznoszę, a relacyję z w Kopaną Barażu ( w Zbarażu ) zdać obiecuję, skoro tylko - wieczorem późnym ( choć nie senny !) z lazaretów powrócę, a kilka okruchów chleba naszego powszedniego dziabnę na ząb zmurszały ( bo mnie na balwierza - sztuczną szczękę tudzież - nie stać !)
            Szczęśliwie, słowo pisane seplenienia nie zdradza, wymowy wad takoż.
            Zatem do wieczora Krzysiu mój Roztomiły !
            • kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 12:39
              Moja powagooo
              tyżeś łamagą
              wścibską i chichotliiiiiwą big_grinbig_grinbig_grin
              Są dobre skrzynki
              tylko ta moja
              spoglądaaa
              na mnie krzyywo!

Siedzi w niej licho
              odrutowane
              czerwonym śleepiem błyyyska
              chyba saperem w końcu zostanę
              a to jest drooga śliiiska!

• k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:06
                Witam Waszmościów, wielce uradowana widokiem Tychże.
                Jakem obiecała takoż i czynię a przysiadłwszy na moment by członkom
                swem dać odpocząć, sugestię czynię by Acani zajrzeć zechcieli
                pod kamień, gdzie od wczoraj przygotowana niespodzianka czeka.
                Gwarancję daję, że nie tylko oczy Waszmościów uraduje ale serca pokrzepi krotochwila w niespodziance zawarta.

big_grin big_grin big_grin
                • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:15
                  Już oczy me ciekawością zabłysły,
                  juz w umie mym gwiazdki zabłysły.
                  Pewnikiem coś krotochwilnego
                  a wielce zabawnego zoczę...
                  ale nie teraz. Już dla mnie nie pora.
                  Już mnie nawrót wołają...
                  Czyż beze mnie w pracy
                  żyć rady nie dają?!
                  Nie ma ludzi
                  których zastąpić nie można...
                  ta myśl po umie mym
                  kręci się przemożna.
                  Teraz jednak zbierać się muszę...
                  ale powrócę. Wtedy pobruszę big_grin
                  • sorel.lina Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 13:30
                    Hardy napisał:
                    > motto: Kto ma tłumacza w rodzie, tego bieda nie ubodzie.

Bogdajby, Hardy! Bogdajby to! big_grinbig_grinbig_grin

Dzień dobry, Podwórko! smile

• k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 14:11
                      Dzień dobry Sorellino smile

A zechciej Aśćka w skrzynkę swą zerknąć a posłańca z cud wiadomościami przyjąć big_grin
                      • krzys.ltd Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 14:28
                        motto ( trzecie ) : jak zwykle połowę z twego mówienia zapomną,
                        cóż
                        grunt, że przynajmniej drugą połowę zapamiętają
                        i to z jakimi rezultatem!

Ech, Wy tu wszyscy w dobrych humorach, a Świat w niebezpieczeństwie!
                        I Europa, i Afryka, i Azja ( Tuchajbejowicz )
                        I wsie, i miasta...
                        I mali, i duzi...
                        I na przyjęciu, w teatrze, na ulicy, w internecie!

www.youtube.com/watch?v=HHIqGvZOn5E
                        • ulisses-achaj Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 15:47
                          Witajcie Wszyscy smile Nowy laptop pod Windows 7 chodzi jak burza. Zobaczymy jak długo.. smile
                          Jako że jest śmiesznie, uśmiecham się... smile I nasunęła mi się banalna refleksja, że ile by zer nie sumować, wynik jest zawsze ten sam, co aliści chociaż osobliwie mało odkrywczym wydawać się zdaje, ma jednak daleko idące implikacje od najdrobniejszych po metafizyczne. Jak to rzekł klasyk, ograniczonym sie jest dlatego, że własnych ograniczeń nie dostrzegamy, ale w wierze we własną zasadność utwierdzają nas obserwacje ograniczeń rozmaitych bliźnich naszych. Znowu oczywistość, ale co z tego, jeśli to tak wlaśnie funkcjonuje. Pociecha w tym, że śmiać się z niektórych mimo owej konkluzji można, a nawet bywa że trzeba.. smile smile smile
                          Szczytna tą myśl zapisawszy idę się wyśmiać - i żeby nie było, z siebie też sie pośmieję.. smile
                          • sza.aliczek Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 18:39
                            Dzień dobry : )
                            A ja się nie śmieję, mnie ogarnia powaga gdy widzę kuriozum!
                            Za to lubię się uśmiechnąć do Was : )
                            • 1agfa Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 20:31
                              Dobry wieczór smile Wszystkim pogodne: dobry wieczór.
                              Zaległości muszę poczytać, jak widzę - przeliczne.
                              Szaliczku, jak miło, jak ja lubię takie uśmiechy! Zmrok zapadł, a uśmiech rozjaśnił ten wieczór.
                              Śmiech - to jeszcze inna sprawa, całkiem inna.
                              Czasem nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać (co nie uchodzi, wiadomo że chłopaki nie...)
                              Pozdrawiam smile
                              • k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 20:44
                                Dobry wieczór smile
                                Ja się śmieję bo jakże się nie śmiać, kiedy żadną poważną miarą
                                nie da się tego mierzyć. smile

Miłego wieczoru nam wszystkim smile
                                • kkkkosmita Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 21:12
                                  Powiem tak.
                                  nie potrafię się śmiać w spoób cywilizowany.
                                  nie dla mnie delikatne uśmiechy...
                                  lekkie podniesienie kącików warg...
                                  sympatyczny stonowany pełen dystynkcji... uśmiech tyż nie dla mnie!
                                  .....
                                  NO CO JA MAM ZROBIĆ JAK BRZUSZYSKO MI SIĘ TRZĘSIE I CIĄGLE SIĘ MYLĘ!
                                  bo:
                                  RAZ wYCHODZI ZE MNIE o cós takiego: HI HI HI
                                  NASTĘPNĄ RAZĄ ......HA HA HA
                                  RÓWNIEŻ UUUCHAACHAAACHAAA
                                  A NAWET IIIIHIIIHIIIIIII IIIIIHIIIIHIIIIIIIIII...
                                  uuuuuhaaa haaaaa też się zdaża!

no!?

Przecież sami widzicie, że nielekko!
                                  Jest problem!
                                  CO MAM ZROBIĆ?big_grin

zasadniczo to wiem co mam robić...
                                  mógłbym np. postów Wściekłego nie czytaaaaać...
                                  i innych postów mógłbym nie czyyyytać...
                                  No... ale to nie jest dobry pomysł!
                                  Potrzebuję lepszego!

• k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 22:40
                                    Kosmito mój Drogi, Ty idź na całość!

Ale w zestawie jest jeszcze BUHAHAHAHAHAHAHA

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                                    • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 10:16
                                      ...piękny zestaw kosmicznych śmichów-chichów, ihahań i uchachań big_grin Brakowało do kompletu tylko jednego elementu...ale Karen uzupełniłaś big_grin
                                      • krzys.ltd Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 11:04
                                        motto: żyję lekko niby ptaszyna
                                        od pożywienia do pożywienia
                                        i świergocę
                                        świergocę co sił
                                        na chwałę!

A było to tak ( wczoraj to było, to tak ):

- Szczęście jest wielką pracą, stopniowym wygaszaniem pragnień, znajdowaniem ukojenia
                                        - powiedział mój sąsiad
                                        - Tak - odpowiedziałem - Któż jest silniejszy, organy to grają. Nie, to topole, niby organowe dudy. Czarne. Podniebne. A niebo bez dna. A szosa bez końca...
                                        - Zrozumieć, zrozumieć tę jedną chwilę: gdy nic nie pasuje z dumnego ja, którego dotąd kierowało światem. Gdy nawet prochu nie zostanie w myślach.
                                        Tak siedzieliśmy razem, na jednej ławeczce. Zaduma. Wyczekiwanie.
                                        - Któż nawołuje na niebieskich porcelanowych minaretach? -
                                        westchnął sąsiad.... i wstał.
                                        Ja wstałem również.

I, z materiałów które zostały po rozebraniu ogrodowej szopki, w jeden dzień zrobiliśmy kapitalną skrzynię na narzędzia! Z zawiasami, zamkiem. Mówię Wam, cacko, i pięknotka
                                        ! Z trzech ludzi by tam zmieścić można ( jeśliby był wśród nich Hardy ) lub nawet pięciu ( bez Hardego ).
                                        Tylko jeszcze dzisiaj muszę w kolory ją umalować!
                                        • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 11:16
                                          ...a ja zostając rozdartym, jako ta wierzba judymowa, pomiędzy ukontentowaniem (tylko trzech) a nieukontentoiwaniem (dlaczego tylko trzech? Jestem trochę wyższy ale nie grubszy...chyba że skrzynia krótka i nogi podkurczone przestrzeń innym przynależną by zajęły), niecierpliwość cierpliwie powstrzymując, oczekuję na fotkę tejże skrzyni, w odpowiedniej proporcji i wymiarach pokazaną. Ot, z miarką stolarską ili kciukiem męskim pokazaną...wink
                              • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 21:11
                                Hej smile Wreszcie mogę usiąść z Wami smile
                                ...i mnie odpoczynek należy się! W końcu piątek wieczorem jest? Jest. To odpocznę sobie smile
                                • k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 22:52
                                  Hardy, kiedy przeczytałam Twoje "wreszcie mogę usiąść z Wami"
                                  to od razu pomyślałam: Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj

Tedy pobruszam jakby w temacie ale niezupełnie smile
                                  Znalazłam fajny felieton z ub. roku, autorstwa Huberta Klimko-Dobrzańskiego w "Kawiarni Literackiej".

"Kogo kochamy, kogo lubimy"

(...)Kochamy Czechów, lecz jest to miłość bez wzajemności. Z Amerykanami sprawa wygląda prościej. Na pierwszy rzut oka jest to miłość odwzajemniona, choć płytka, bo oni LOVE wszystko i wszystkich. Amerykanie love: komputer, samochód, dom, pracę, dolary, żonę lub męża love czasami też, a czemu nie. Oni love: demokrację, Jezusa Chrystusa, pączki, filmy i Polaka love too. Ale Amerykanie nie love znieść nam visa, więc jest, jak jest.(...)

Więcej pod adresem www.polityka.pl/spoleczenstwo/felietony/1514338,1,kawiarnia-literacka.read#ixzz1vFxNMWrl
                                  • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 23:09
                                    Taaa...Amerykanie wszystko "love", Karen big_grin

PS.Komp albo internet, chodzą od wieczora jak mucha w smole. Strony otwierają się całą wieczność (w minutach liczoną), otworzyć okienko do pisania, a potem wysłać, jeszcze dłużej. Mam nadzieję, że to tylko spowolnienie internetu u mojego operatopra...uncertain
                                    • 1agfa Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 00:06
                                      Cześć, Hardy smile To nie tylko u Ciebie ("Cię pocieszę" wink) , bo u mnie to samo sie dzieje (nie wiem, czy ten sam operator). Nawet do zwykłego czytania strony otwierają się niechętnie i sennie, jakby wyłącznie dla siebie chciały zostawić litery, na nich napisane. Machina, a złośliwa niczym człowiek.

Może są słowa, których nawet komp nie chce dźwigać, pokazać? wink

Et, sennośc mnie opanowuje przez to ślimaczenie...niecierpliwi ociężałość machiny, wszystko jakby na filmie w zwolnionym tempie.
                                      W dodatku deszcz chyba zaczął pokapywać z cichym szelestem...

Dobrej nocy, spokojnej Wszystkim smile
                                      -
                                      https://i43.tinypic.com/2ahbjuw.jpg
                                      • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 10:08
                                        Agfo!
                                        Wielkieś mi pocieszenie uczynił,
                                        tym wyznaniem swoim.
                                        Nie komp to mój, nie komp.
                                        To netowe diaboli swawoli...
                                        Znaczy myśli spowalnia,
                                        pisać chibko nie pozwala.
                                        Ale dziś jest dziś!
                                        I netowe diaboli
                                        już...o chwała ci
                                        Pani Naturo!
                                        nie spowalnia kompa,
                                        z rańca nie swawoli
                                        smile
                                        • 1agfa Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 16:01
                                          Cześć, Hardy smile to może z rana "netowe diaboli...nie swawoli". Bo teraz!! Teraz to można popaść w ciężką złość, tak u mnie chodzi net. On nie chodzi, on pełznie ślimakowym stylem (i to z tych najwolniejszych ślimaków sad
                                          Nie mówiąc już o tym, że na dobrą godzinę zawiesił się (choć nie zbójca, co za poślednie ziobro wieszany bywał...wink) może stąd nazwa "zawiesił się " pochodzi?
                                          Jeśli u Ciebie śmiga - to niech śmiga na zdrowie i ku poztkowi, gratuluję smile, ale widzę, że ja naprawdę i rzeczywiście, pilnie już, potrzebuję nowego!! sad
                                          Oj, dolo...suspicious
                                          • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 22:00
                                            Tym razem ja Ciebie pocieszę, Agfo - witaj w Klubie Netu Ślimaka. Nadszedł wieczór i od nowa ślimaczy się...uncertain
                                            Nie aż tak wolno, jak wczoraj, ale widocznie, z trzy -cztery razy wolniej niż normalnie.
                                            Echhh...
                                            • 1agfa Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 22:10
                                              To powiadasz Hardy, że w kupie raźniej ? big_grin big_grin
                                              ("Klub Net-Ślimaka" wink podoba mi sie nazwa. Ciekawe, czy to tylko klientela GW, czy gdzie indziej też mamy Klubowiczów - towarzyszy niedoli suspicious )
                                              • k.karen Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 22:36
                                                Od "kupy" to ja proszę, Kochani, z daleka tongue_out
                                                W grupie, w grupie raźniej! smile
                                                U mnie też są takie problemy, pisać się odechciewa ale trochę to pocieszające,
                                                że i Wy macie takie problemy...znaczy że to nie wina sprzętu...
                                                Co otworzę stronę to się zawiesza...wrrrsuspicious
                                                • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 23:48
                                                  ...a ja mecz finałowy LM oglądałem jednym okiem, drugim spałem, trzecim...ups, tym otwartym też pisałem smile To i Ślimaka niezbyt widziałem. Ale Karen masz rację - w grupie raźniej. W kupie...nie big_grin
                                                  Popływałem dzisiaj dobrze, ponad godzinę z kawałkiem, to i przydrzemuję smile
                                                • 1agfa Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 23:57
                                                  big_grin , w grupie, dooobra - w grupie, Karen big_grin
                                                  Trudno jest pisać, ba! nawet czytać...Ślimaki rzadzą suspicious
                                                  Niespożytą by trzeba mieć cierpliwość i samozaparcie.
                                                  Jutro mam uroczyste obchody...rodzinne big_grin tak sie złożyło, że na niedzielę przełożone smile
                                                  Będą tańce, hulanki i swawole, skrojone na miarę (niedużą) wink
                                                  Mam nadzieję na fotki. A teraz:

Dobrej nocy Wszystkim, spokojnej i ciepłej, poranka jasnego i pogodnego smile
                                                  • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 20.05.12, 00:01
                                                    Dobranoc Agfo smile Wyśpij się przed...swawolami rodzinnymi smile
                                                    Mnie też już powolutku pora się zdrzemnąć...znaczy już od dłuższego czasu i tak przydrzemuję smile
                              • sza.aliczek Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 09:22
                                Agfo: ) Jak ładnie mi napisałeś: ) - dzięki! : )

Lubię uśmiechniętych ludzi, pogodnych, spokojnych i dobrych. Z takimi chce się po prostu żyć!
                                I trzeba się do ludzi dostosowywać, po to choćby, by nie utrudniać innym życia. A uśmiech dopomaga zawsze! Naprawdę zawsze!

Mężczyzna ma prawo do łez. Głupia bzdura, ze chłopaki... i tak dalej.
                                Trzeba być idiotką, by obruszać się na rozpacz czy żałość u mężczyzny.
                                • 1agfa Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 16:13
                                  Szaliczku, Szaliczku smile smile tyle życie niesie niemiłych i niechcianych niespodzianek; czymże innym można je rozbroić i zneutralizować (poza pilnym załatwieniem sprawy), jeśli nie uśmiechem - oznaką człowieczeństwa.
                                  Pozdrowienia sobotnie, udanego dnia.
                                  • sza.aliczek Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 17:20
                                    Tak, masz rację. Życie bywa nieprzewidywalne, czasem niesie dnie naprawdę ciężki i smutne. I dlatego nie warto zajmować się głupotami, tylko czerpać radość z czego się da : )))
                        • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 18.05.12, 21:22
                          krzys.ltd napisał:
                          >
                          > Ech, Wy tu wszyscy w dobrych humorach, a Świat w niebezpieczeństwie!
                          > I Europa, i Afryka, i Azja ( Tuchajbejowicz )

Krzyś, zachowaj nutkę optymizmu - ten od ryb siwą farbą wykłutych nie zdążył Azji zawojować...jedynie zwanije zagarnął.
                          Chociaż...jeżeli Azję kiedyś na pal nawleczono, to i inne mogą próbować. Ot i naprawdę niebezpieczeństwo! Szaszłyk z kontynentów naszych ktoś chce zrobić?! shock
                          • sza.aliczek Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 09:38
                            Pangea : )

https://www.ldeo.columbia.edu/~polsen/nbcp/pangeanew.jpg
                            • hardy1 Re: 18 maja 2012 - CWP :) 19.05.12, 09:47
                              Pangea! Szaszłyk-Pangea! Tak tak, przyzwyczajajmy się do staro-nowego wyglądu. Znów za ćwierć miliarda lat nas to spotka...na niej panta rhei a dzieje Matki naszej Gai kołem się toczą...wink
    • hardy1 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 09:40
      Dzień dobry w sobotę
      Cześć Szaliczko smile Jużeś jest? Dospać w weekend nie możesz?! shock O tempora, o mores...panta rhei...
      Ale ale...radzę korzystać dzisiaj z pogody...w każdym razie ja będę smile

Ponieważ dzisiaj wolne, więc...:
      -Jasiu, Maciek napisał "fczoraj byłem w szkole". Czy napisał dobrze?
      -Źle.
      -Brawo! Dlaczego źle?
      -Bo wczoraj była niedziela.
      • sza.aliczek Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 09:45
        : )))
        W sobotę trzeba wstać (o ile tylko się da) wcześnie, by dobrze ten dzień rozplanować: ) To cenny dzień! - kolejny dopiero za tydzień : )))) Nie można więc sobie pozwolić na niedociągnięcia planownicze : D

Dzień dobry : )
        • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 10:02
          Tak, masz rację. W wolny słoneczno-ciepły dzień nie można sobie pozwolić na niedociągnięcia plażownicze...wink
          • sza.aliczek Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 10:55
            Plażowanie? Nie : ) za chłodno. Mam 17 stopni, ale jest słońce. Chyba już zośkowe chłody odeszły?
            • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 11:08
              Będzie gorąco, a potem upalnie.
              Właściwie na dłuższe dystanse lepiej się pływa przy chłodniejszej pogodzie i zachmurzeniu. Ale to już mój problem i przwyczajonym jest.
              Chyba że...czyżbyś chciała się nauczyć pływać, Szaliczko? Wreszcie! Brawo!!! big_grin
              • sza.aliczek Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 11:09
                hłe hłe hłe.... kiepski dowcip : ))))))))))))))))))))))))
                A bo to kabina prysznicowa zła? : D
                • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 11:17
                  ...a duża ta kabina? A szczelna? A dość głęboka, co byś paliczkami stóp o dno przy nauce pływania nie zawadzała? suspicious
                  • krzys.ltd Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 13:35
                    ( Przerwa obiednia... obiadnia? obia... no, na obiad! ).

Z żywota ludzi poczciwych, c.d

- Ech, - jęknął sąsiad - zawrotny, powrotny wietrze wczesnej pory, który nam niesiesz zapach kwitnącej wierzby...
                    - Tak - odrzekłem - w obłoki tylko uwierzyć, a wyda się może, iż one są naszymi braćmi, aniołami...
                    - W rzeczy samej - odparł - jak żałosne bywa ocknienie się na ziemi z podniebnych lotów,
                    ten pojmie tylko , kto z najgłębszej rozmowy zostanie otrzeźwiony,
                    Trzeba nam było skrzynię 1.90 długości tworzyć, ot więcej raptem centymetrów 15,
                    a nie teraz, po niewczasie, Hardemu o zgięciu kolan wypisywać, prawa do przestrzeni życiowej odmawiać, wzór na ludzkość i miary na nią stosować!... Biada nam, biada!
                    - Ach - jęknąłem ja, tym razem - właściwie wszakże tylko o to chodzi, aby się umieć wyzwolić od szczęścia, o ile piersi nie ściska obręcz kaszlu... zapalmy po jednym i przedłużmy to-to!
                    • 1agfa Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 16:51
                      Zaiste z żywota ludzi poczciwych, Krzysiu ef opowiadanie Twoje o ogrodnictwie i o budowaniu.
                      Skrzynia imponująca, i wskazanie pożyteczne dla mnie: też by mi sie skrzynia taka przydała!
                      Tylko sąsiad poptrzebny, do budowania. Bo u Ciebie...
                      Sąsiad to pomocny i rozumny, czy też sąsiadka suspicious owa ruda-chwastowa, ku której łypałeś wymownie i karcąco? wink
                      Et, żarty smile
                      Ja dzisiaj nie w ogrodzie, nie w roślinach i nie w gałęziach zaplątany; papierowe domowe sprawy porządkuję.
                      Gdzie równać je z ogrodem rozkwitłym, paskudztwa...
                      • 1agfa Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 17:11
                        W domu jestem, bo przez czas pewien (nieobecności i ogólnie) uzbierało się pism, piśmideł, ofert i katalogów istna góra, odłożonych przy skrzynce pocztowej, do której sie juz nie mieściły.
                        Jako tzw VIP (czyli sporo kupujący klient po prostu) w pewnych firmach wydawniczych, mogę za pół darmo polecieć na Cypr. Do innych krajów i miast. Mogę jesienią całkiem za darmo polecieć do Turcji (reszta kosztów do poniesienia osobiście, rzecz jasna). big_grin
                        Mogę przyzwyczaić się do myśli, że więcej zapłacę za gaz i wodę w moim mieście. (Takie pisma też zastałem) ...!! wrrr
                        A w katalogach...wszystko! od książek (to dział ciekawy choc tylko sygnalizujący) po zabawki, od biżuterii po koszmarne ogrodowe cudeńka: fontanny, krasnale o gębach ukraszonych czerwonymi policzkami (tak lubiane gdzieniegdzie), sprzęt ogrodniczy nawet!!
                        Śliczności te są takie...że ptaków moich nie chcąc straszyć, zrezygnuję z zakupu suspicious
                        I do pojemnika, gdzie szkło, plastik, makulatura papierzyska te wrzucę.

Jakos dawniej nie bywało tyle papierzysków, ulotek, reklam - oto rynek.
                        A ja nic nie kupię.
                        • llmirka Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 18:08
                          Agfo, dzięki papierzyskom skrzynkowym, wielu ludzi ma pracę. Jedni ulotki reklamowe roznoszą, inni śmieci wywożą, jeszcze inni sortują, przetwarzają i na powrót drukują i roznoszą…. I kiedy kolejne dostaję ulotki, o tych wszystkich ludziskach pomyślę i nie przeglądając, z uśmiechem do kosza niosę smile
                          • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 18:56
                            Cześć Wszystkim... smile Dzisiaj Noc Muzeów, ktoś się wybiera?? smile
                            Ulisses
                            • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 19:00
                              PS. Jest takie miasteczko w Brandenburgii, nazywa się Prenzlau... smile
                              • kkkkosmita Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:05
                                Cześć.
                                Byłem na działce.
                                Wróciłem z robotą.
                                Tyle rzeczy do zrobienia.
                                Do czego się dotknąć... to trzeba pomyśleć...
                                Mnóstwo świąt jest dzisiaj w Warszawie. big_grin
                                • z.pasternakiem Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:10
                                  Hej, hej :0
                                  Święto Saskiej Kępy na przykład...
                                  • z.pasternakiem Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:13
                                    Ja się wybierałam na koncert w Muzeum Literatury, ale towarzystwo mi w ostatniej chwili nie dopisało.
                                    Może jeszcze coś wykombinuję,
                                    • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:20
                                      To świetny pomysł, importowany z Zachodu; w Paryżu żeby dostać sie np. do Muzeum Sztuki Średniowiecznej trzeba było odstać w gigantycznej kolejce złożonej głownie wcale nie z turystów, ale tubylców.. smile Może przejdę się i sprawdzę jak to wygląda w moim mieście.. smile
                                      • z.pasternakiem Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:27
                                        Rok temu łudziłam się, że dostanę się do Centrum Nauki Kopernika... Nie udało sięwink
                                        Powinni być czynni do rana, wtedy miałabym szansę jako człek noc lubiący.
                                        • 1agfa Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:54
                                          Dobry wieczór, Figo smile dawnośmy się nie spotkali. Zyczę powodzenia z "Kopernikiem", choć tam naprawdę ciężko, chyba najciężej ze wszystkich atrakcyjnych miejsc. Niezwykle udany obiekt. Jednak warto spróbować! smile
                                      • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:31
                                        Jakby to powiedzieć, Uli...nie zawsze "małe jest piękne". W korelacji miasta i muzeum wielkość odpowiada małości. Jest u nas oddział w muzeum z jedyną "tematyczną" w Polsce wystawą...ale ileż razy mogę to samo oglądać.
                                        • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:35
                                          To fakt, Hardy. Zawsze "coś za coś", ale mniejsze miasta mają urok; zupełnie inny niz duże, albo metropolie. Zawsze je lubiłem. ...
                                          • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:47
                                            To też fakt, Uli. Moje miasto, a zwłaszcza Starówka, ma swój urok. No i okolice...okolice są piękne big_grin
                                            • 1agfa Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 22:27
                                              Znam Kogoś takiego, który (która) wink koniecznie chce się przenieść do małego miasta.
                                              Że to w naszym mieście bezustanne awantury, najazdy i zajazdy takich róznych i rozmaitych, huczne i wrzaskliwe (a także dymiące), że ulice przez to zamykane, że co miesiąc regularnie odbywa się zadyma...Że tłok, ścisk i w ogóle niedobrze. A jest "stąd" od wielu pokoleń, ziemia tu przez jej przodków od dawna schodzona, zasiedlona, oswojona...Miasto niezwykle pięknieje, a dla Niej robi się obce.
                                              Mam nadzieję, że to tylko przejściowe wink Ale nie wiadomo, czy w Twoje strony, Hardy, nie przeniesiemy się, gdyby cóś wink, mnie też się podoba Twoje miasto i okolica.
                                              Bo "do góry nogami" nie chcę, choć mógłbym w każdej chwili.
                                              • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 23:44
                                                Będę miał "somsiada", jakby cóś big_grin

A do góry nogami nie warto się przenosić, Agfo. Podobno tam ludziska od Matki naszej Gai odpadają i w niebyt Kosmosu wpadają...suspicious
                                          • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:49
                                            A w moim mieście np. zniknęły wszystkie placówki z szyldem "Magiel". Co i dziwić nie powinno, bo kultura w narodzie rośnie, pralki "Frania" stoją na strychach albo w muzeum. Brak zapotrzebowania, brak zainteresowania. Maglarki zapewne w ramach projektów unijnych przekwalifikowały się na inne zawody i teraz dzielnie przyczyniają się do wzrostu PKB. A może działają w podziemiu ?? smile W miejscach, gdzie jak pamiętam, były wspomniane placówki, dziś albo hula wiatr, albo jest jakaś kafejka ... smile
                                            • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:56
                                              Kilka lat temu widziałem gdzieś pięknie zachowany drewniany magiel...jako eksponat w prywatnym domiszczu, ale zawsze...
                                              U mnie parterowy budynek z maglem został sprzedany i przebudowany na "dom boży" jednego z wyznań chrześcijańskich.
                                              • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:01
                                                Płynie stąd wniosek, że niezbadane są drogi magla ... smile smile
                                                • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:13
                                                  Temat na esej : "Magiel jako postać niebytu" ... smile smile smile

Chyba jednak zbiorę się w sobie i dołączę do Nocy Muzeów.. smile
                                                  • hardy1 Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 22:02
                                                    ..."magiel jako upostaciowienie Ducha" wink
                                                    --
                                                    hardy.bloog.pl/
                                                    Hardy
                                                • krzys.ltd Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:20
                                                  Albo Herbertem :

Magiel

Inkwizytorzy są wśród nas. Żyją w suterenach wielkich kamienic
                                                  i tylko napis MAGIEL TUTAJ zdradza ich obecność.
                                                  Stoły o napiętych brązowych mięśniach, potężne walce, miażdżące
                                                  wolno, ale dokładnie, koło napędowe, które nie zna litości - czekają
                                                  na nas.
                                                  Prześcieradła, które wynoszą z magla, są jak puste ciała czarownic
                                                  i heretyków.

I dalej Herbertem ( " i jakże piękna jest chwila, gdy pada na kolana..." )

www.youtube.com/watch?v=wYNxd5EazqI
                                                  • ulisses-achaj Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:23
                                                    Otóż, a nawet zaprawdę.. smile

10/10
                                                  • sza.aliczek Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:26
                                                    Jedno przyznajcie: czasy się zmieniają, technika się zmienia, świat się zmienia! - a idea magla nie zmienia się ani na jotę...
                                                  • wscieklyuklad Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:51
                                                    Maglownica

"Jam jest wałek, co się kręci,
                                                    poszwy gładzę, krochmal mielę,
                                                    ochotę miewam na kości,
                                                    te sprasuję, jak pościele.
                                                    Para wciąż spode mnie bucha,
                                                    pot wyciskam, kanty trzymam,
                                                    płynność widać w moich ruchach,
                                                    gdy soki z trzewi wyżymam.
                                                    Plotka moim ideałem,
                                                    zamęt planem, potwarz celem,
                                                    jęzorem młócę z zapałem,
                                                    nie cofnę sie przed fortelem.
                                                    Obok - półek rzędy stoją,
                                                    na nich - pracy mojej efekt,
                                                    walców mych się wszyscy boją,
                                                    nie złamie mnie żaden defekt."
                                                    Tak myślała - w siłę ufna.
                                                    Złym jednak doradcą pycha.
                                                    Wredny los wbił w wałki hufnal.
                                                    Już nie miele- wreszcie cicha.
                                                  • wscieklyuklad Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 21:24
                                                    Mam odpis oryginału tego wiersza, Krzysiu. Tam zamiast "czarownic" jest "szamanek".
                                                    Do napisaniu tutaj za chwilę !
                            • k.karen Re: 19 maja 2012 - CWP 19.05.12, 20:13