1zorro-bis
28.12.20, 09:16
Dobry komentarz:
Mikolaj Kunicki 27.12.2020, 20:16
Nie rozumiem tego schadenfreude. Tzw "brytole", którym ma być gorzej to 48% obywateli UK, którzy głosowali za pozostaniem, w tym Szkoci i ludzie z Irlandii Pólnocnej gdzie większość była za pozostaniem. To wreszcie my, obywatele UE bez podwójnych paszportów, którzy głosować nie mogli. Mieszkam tutaj od 2013 a przeniosłem się nie z Polski tylko z USA gdzie zrobiłem doktorat i pracowałem na uniwersytecie przez 7 lat. Migranci to nie tylko zmywak, sprzątaczki i budowlańcy, ale proszę nie obrażać ludzi, którzy pracują na zmywaku, budują i remontują "brytolom" domy. W Londynie jest mój dom i rodzina, i uważam Brexit za tragedię, idiotyczny projekt bez żadnego uzasadnienia, kompromitację miejscowych elit. Trochę szacunku i mniej typowo polskiej radości z problemów innych. Oby to co dzieje się tutaj miało ozdrowieńczy wpływ na Polskę. Gdybym myślał tak jak niektórzy tutaj, to pompowałbym się jak balon po zeszłorocznej wygranej PiS i tegorocznych wyborach prezydenckich. Naprawdę, "polaczkowie wybrali AD"? Głupio by Wam było i poczulibyście obrażeni.