wscieklyuklad 24.01.23, 15:39 No dobra - to Sosnowiec Otwarta opcja niemiecka a nie Ślunsk! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wscieklyuklad Re: Ślunskie Szklane Dumy 24.01.23, 15:42 No ale tu już Katovitz klasyczna zakamuflowana opcja niemiecka! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Ślunskie Szklane Dumy 24.01.23, 19:16 Zakamuflowana opcja niemiecka musi siegnąć do 2 podstaw' Po pierwsze primo: Łazienka to dla części Polaków luksus. Milion mieszkań jej po prostu nie ma (wielu również na Ślunsku!) Wiosną, latem, jesienią i zimą po wodę trzeba iść do studni. Pralka? Można wstawić tylko model z czasów PRL-u. To dla Polski powinien być wstydliwy problem. Blisko milion mieszkań nie ma łazienki, a pół miliona - dostępu do wody. z neciszcza Po drugie primo: poprosić o korepetycje z matmy' 3000 tys to bidulo TRZY MILIONY. Tylu lokali w Uci po prostu NIE MA! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Ślunskie Szklane Dumy 24.01.23, 19:17 Miejscowość Poręba w województwie śląskim. Pani Irena wraz z córkami uciekła od męża. Powody niemal oczywiste. To agresja mężczyzny. Ucieczka nie jest najłatwiejsza, gdy nie ma się gdzie zamieszkać. Cała rodzina trafiła do starego, malutkiego domu. Trzy kobiety, kilkadziesiąt metrów kwadratowych, pokój podzielony na pół za pomocą regału. Żadnej łazienki i toalety. z neciszcza (niech jadą się wysrać do zakamuflowanej!) Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Ślunskie Szklane Dumy 24.01.23, 19:17 Jak wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego, w Polsce jest blisko milion mieszkań (domów i lokali) bez łazienki. Ubikacja? Nie ma jej w niemal 900 tys. mieszkań. Tam, gdzie nie ma łazienki, nie ma gdzie wstawić toalety. Pozostaje wychodek. Dostępu do wody z kolei nie ma około 500 tys. rodzin. tamże Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Ślunskie Szklane Dumy 24.01.23, 19:20 Ja mieszkam w centrum miasta w Szczecin i nie mam łazienki. Wiele lat temu, mam i brat umarli, a ojciec został jeszcze wcześniej kaleką i nie było na taki luksus stać. Na domiar złego ojciec z tak niską renta, ledwo wiązał koniec z końcem i zadłużył mieszkanie komunalne na dziesiątki tysięcy, wtedy mieszkanie komunalne przemianowali na socjalne. Od momentu możliwości pracy, spłacam dług, ale przy mojej nie wiele większej niż minimalną krajową i częścią renty ojca, bo resztę komornik zabiera, to ciężko się utrzymać. Ojciec nie daje rady samemu w misce się kąpać, a toaleta na klatce, a nie założą łazienki, bo długi, nie istotne, że spłacam regularnie od wielu, wielu lat i zostało jakieś 17 tys. Piękny miałem start w życiu. Odechciało mi się już żyć, żeby kuźwa być w takiej sytuacji, bo spotkało nas wiele nieszczęśliwych przypadków. komentariolus z neciszcza dla analfabetki matematycznej Odpowiedz Link