psychomaszyna 23.08.09, 13:29 Czy ktoś wie dlaczego droga 61 jest zamknięta pomiędzy Michałowem Reginowem a Zegrzem i jest objazd przez Wieliszew? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imkebe Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 23.08.09, 14:18 Wedle serwisu Gdaki to Inne zdzarzenie (nie wypadek) Odpowiedz Link Zgłoś
lmolinski Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 23.08.09, 17:16 a ja słyszałem, że podnoszą wiadukt kolejowy. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 23.08.09, 20:03 i pewnie tak jest, bo zakaz wjazdu nie dotyczyl pojazdow budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 23.08.09, 20:38 Bardzo możliwe, bo przejazd zamknięto już wczoraj rano i faktycznie coś sie działo pod wiaduktem. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 24.08.09, 06:10 lmolinski napisał: > a ja słyszałem, że podnoszą wiadukt kolejowy. znowu???? przecież dopiero co go podnosili. Odpowiedz Link Zgłoś
lmolinski Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 24.08.09, 14:23 może to drugi etap ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
plunio7 Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 26.08.09, 14:02 Nie dawno, może w lipcu, od ronda w Zegrzu był korek. Może nie korek, ale samochodzy jechały wolniutko w sznureczku. Przy tym wiadukcie stała samochów "Młodej pary" i taki londyński, piętrowy autobus, który nie mógł się zmieścić pod tymże wiaduktem, wskutek czego zrobił się małe zwężenie drogi. Może to nie był jedyny przypadek i dlatego go podnoszą? Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 26.08.09, 15:44 plunio7 napisał: > Nie dawno, może w lipcu, od ronda w Zegrzu był korek. Może nie korek, ale samoc > hodzy jechały wolniutko w sznureczku. Przy tym wiadukcie stała samochów "Młodej > pary" i taki londyński, piętrowy autobus, który nie mógł się zmieścić pod tymż > e wiaduktem, wskutek czego zrobił się małe zwężenie drogi. Może to nie był jedy > ny przypadek i dlatego go podnoszą? Wypadków tam było mnóstwo. Ile to już sprzętu z lawet pospadało w tym miejscu. Kiedyś utknąłem w korku bo się okazało, że z lawety została strącona koparko-ładowarka i droga była całkowicie zablokowana. Ostatnio było kolejne zdarzenie. Laweta zgubiła walec drogowy. Kiedyś jadąc rowerem zatrzymał się koło mnie ukraiński kierowca tira pokazując mi czy się zmieści pod wiaduktem. Kiwnąłem mu, że tak. Ten podziękował mi i poinformował przez CB swoich kolegów, którzy już bez zwalniania śmignęli pod tym wiaduktem. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 29.08.09, 13:07 w założeniach trasa przez Legionowo jest drogą krajową, więc skoro tyle kasy pakują w modernizację, przebudowę wiaduktu i poszerzenia trasu to naturalną koleją rzeczy jest podwyższenie wiaduktu bo aktualnie jest tam ograniczenie do 3,7m wysokości, rzeczywiście można przejechać tirem nawet o wysokości 4,0m ale tylko środkiem i bardzo powoli, więc wszystkie wyższe pojazdy będą musiały nadal objeżdżać bokami tzn przez Wieliszew lub drogą na Marki Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Zamknięta droga 61 pomiędzy Michałowem a Zegr 29.08.09, 16:28 Ten wiadukt powinien byc od razu rozebrany i postawioy nowy , tak aby mieściły się pod nim po dwa pasy ruchu w obie strony. Bo wkrótce (mam nadzieję) że dojdzie "dwópasmówka" do wiaduktu . Więc takie podwyższanie przejazdu to prowizorka. Odpowiedz Link Zgłoś