blind_as_a_bat 29.10.09, 01:33 chcial pisac tylko do rymu, a ze nie latwa to sztuka, kogucik wciaz szuka i szuka, rymu od dymu do Krymu. Witajcie, czy to forum przygarnie wedrowca z dworu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Witaj 29.10.09, 08:12 witaj w progach domu, gdzie się wszędy ściele rym Kogucik też powita. On gospodarz.Wiedzie prym. Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Witaj 29.10.09, 08:53 Ten Kogucik - zacny czlek ! Nie pisz proza , bo da w lep Madre slowo, dobra rada -tak u niego to wypada Usmiech mily ma dla mas Rymowania nadszedl czas ! --- Specialy for you: Echolokacja to sytuacja, ktorej zazdrosci niejeden z "gosci" Witaj i tworz ! Tu- bukiet roz : Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Witaj 29.10.09, 09:22 W łeb-powiadasz? Moja głowa. toż ciała mego połowa. Ona tez ciała sterem!! Bez niej ja jestem zerem. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Witaj 30.10.09, 01:12 Mimbla z Londynu bukietem wita! Co za zaszczyt i nagroda sowita! Włóczykij ze mnie i trzpiot, ale pojmuję wszystko w lot => to dla Ciebie, Mimblo miła, obyś tylko nie zgubiła => Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Witaj 03.11.09, 03:10 Sie zaszczycenie czuje szalenie, Klejnot mi znany - dostaja damy Wiec bez krepacji, bez dania racji : jam wielbicielka echolokacji ! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: Pewien kogucik z Rzymu 29.10.09, 09:26 Witaj drogi kolego, Ten dom otwarty dla każdego ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pewien kogucik z Rzymu 29.10.09, 11:14 "Ten dom otwarty dla każdego", więc dla mnie się tu znajdzie kąt, bo "rymnąć" czasem to nie błąd, przeciwnie > niesie wiele dobrego! :p Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: Pewien kogucik z Rzymu 29.10.09, 11:35 "Brama na wciąż otwarta, przechodniom ogłasza, że gościnna i wszystkich w gościnę zaprasza" A. Mickiewicz Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pewien kogucik z Rzymu 29.10.09, 12:05 Pan "Tadeusz" imię nosi? Uczuć mnóstwo ma dla Zosi? :p Odpowiedz Link
vel_rym Re: Pewien kogucik z Rzymu 30.10.09, 14:06 I cóż zrobić mam, niebożę?? Zapomniałam o autorze!!! Pośpiech winien, drań nad dranie i spóźnione dość śniadanie ... Ale wieszać się nie będę!! Co najwyżej sprzątnę grzędę, By Kogucik Złotopióry Nadal mógł uwodzić kury! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: Pewien kogucik z Rzymu 30.10.09, 14:17 Siedź tu, siedź i już nie stękaj, każdy może zrobić błąd. się nie wieszaj i nie pękaj, nie waż mi się ruszać stąd ! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: Pewien kogucik z Rzymu 29.10.09, 12:53 A dla Ciebie nietoperzu, zbudujemy piękną wieżę. Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Pewien kogucik z Rzymu 29.10.09, 21:56 Co ja widzę... blina as a bad Z Rzymu tu na chwilę wpadł! Czy on jest z Wiecznego Miasta? E...tam!... z karczmy "Rzym"...i basta! Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Pewien kogucik z Rzymu 31.10.09, 15:56 Miła Zosiu! Jam nie z "Rzymu", ani też, tym bradziej, z Krymu! Oceanu fale mnie co dzień kołyszą, znoszę je wspaniale, bo tęsknię za ciszą. Odpowiedz Link
vel_rym Re: Pewien kogucik z Rzymu 31.10.09, 18:22 A masz może płaszcz królewski w lilie złote i niebieski jak ta woda, co kołysze, gdy wsłuchany jesteś w ciszę? Pytam, bo odległym kraju w poronińskim chłodnym gaju fruwał lekko nad niziną pan w kapeluszu ..... Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Pewien kogucik z Rzymu 01.11.09, 01:40 Latam sobie bez płaszcza, lądując w wodnych chaszczach, szumią nade mną trawy morskie i chronią od wrzawy. Szybuję jak morski sokół, przeto cisza jest wokół. Odpowiedz Link