hardy1 09.12.09, 09:53 Gdybym miał już ze sto lat byłbym chyba za pan brat, z prezydentem i premierem, profesorem, miliarderem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogucik.2972 Re: Gdybym miał już ze sto lat... 09.12.09, 10:06 To Cię Hardy naszło z rana czyżby głowa niedospana ? Odpowiedz Link
hardy1 Re: Gdybym miał już ze sto lat... 09.12.09, 16:35 W tym sęk że dospana dlatego naszły ją myśli o spisaniu poemy nowej narodowej... z samiutkiego rana Odpowiedz Link
hardy1 2. Gdybym miał już ze sto lat... 09.12.09, 16:38 Gdyż prezydent jak i premier bardzo lubią blask swych karier. Myślą jakby je przedłużyć, znaczy...niby ludziom służyć Odpowiedz Link
hardy1 3. Gdybym miał już ze sto lat... 10.12.09, 07:42 "Więc stulatek..." (niby ja) myślą - splendoru mi doda. Jakiś torcik jemu wręczę, dziennikarze błysną fleszem... Odpowiedz Link
hardy1 4. Gdybym miał już ze sto lat... 10.12.09, 23:08 Być na fotce to reklama. Przy nas jakaś piękna dama. Gdy wyborca dojrzy damę to i mnie też (ja nie kłamię)... Odpowiedz Link
hardy1 5. Gdybym miał już ze sto lat... 11.12.09, 21:09 ...bo reklama dźwignią władzy... każdy kiep to dzisiaj wie. Więc stulatek, ja i dama to darmowa jest reklama". Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 11.12.09, 22:52 może - Hardy - coś poradzę skoro parcie masz na władzę - tu jest sprawa bardzo prosta - Kurnik ma królestwa postać i monarchia absolutna tu panuje. abdykować - ani myślę, do Wąchocka zaraz wyślę tego, co mi przewrót tu planuje Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 11.12.09, 23:01 Coś Ty Kogut... - to nie ja. Czytaj a zrozumiesz że to nie moje słowa "o władzy" są przecież Odpowiedz Link
kitani Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 11.12.09, 23:24 Zaczęło się tak niewinnie od rozmyślań nad stu laty potem do reklamy i panienek doszło nagle co ja słyszę w kurniku będą walczyć o władzy wiosło. Zbuntował się kogucik dwuwładzy: czas na porządki świąteczne nastał, w kurniku też porządek ma być i basta! Chowajcie się gdzie kto może by nas kogucik w zimie nie wymiótł za morze. Może jednak z wolą bożą hardy z kogucikiem się się ugodzą... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 11.12.09, 23:33 No i następna...osoba nie moje słowa w me usta chowa Czytać, czytać ze zrozumieniem! Inaczej...nazwę Was leniem Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 12.12.09, 10:39 Dobrze, dobrze, już się poprawiam, dpiszę przecie, ucha nadstawiam Czytam ze zrozumieniem I choć nie jestem leniem Lecz bywa, że nie widzę wcale I wtedy bywa wspaniale Bo wychodzi wtedy tak Że odpowiedzi bywa brak Lecz gdy jest w pobliżu Hardy I nadstawi za mnie gardy Wtedy wszystko jest jak trzeba Wytłumaczy, przychyli nieba A Kogucik bawi się z nam Znaczy z kurkami i kogutkami Czym tu więcej nas rymuje Wtedy humor dopisuje I już święta się zbliżają Na kolędę zapraszają Tak więc myślę, że Kogucik Też zaprasza na kolędę I zasiądzie dziś na grzędę Jeśli się mylę, niech więc odpowie Niech nie zostawia mnie tak w bezsłowie Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 12.12.09, 11:19 Och, kochana milky_way zatem słowa przyjąć chciej : dziś pracuję, więc zajęty jestem, chociaż uśmiechnięty bo wszak o mnie pamiętają, zaczepiają, przymilają... słodkie rymy widzę wszędzie, i radosny gwar na grzędzie tego właśnie chciałem, kiedy forum zakładałem Hardy - ja rozumiem to wybornie, choć zaczepiam Cię przekornie Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. Gdybym miał już ze sto lat... 12.12.09, 16:19 "Cię przekor..." słyszysz milky_way?! Ot...Kogucik a przechera pewnie w lisa się przebiera! Myśli - skóra mnie obroni ruda przed Indorkiem. Bo to brutal! A jam przecież miłe dziecię. Co się dziwisz? Przecież mamę mam na świecie O...już zmierzch. A więc czas jest. Głowa moja nie jest pusta więc poemy zwrotka szósta Odpowiedz Link
hardy1 6. Gdybym miał już ze sto lat... 12.12.09, 16:28 Tak prezydent jak i premier myślą właśnie. Dla swych karier wiele zniosą. Na fotce do stulatka zęby szczerzą. Bo to dla nich gratka. Odpowiedz Link
hardy1 7.Gdybym miał już ze sto lat... 13.12.09, 12:14 A mnie wtedy aż korci aby im rzec - ten torcik, ta dama i ja na dokładkę nic wam nie da. Zaliczycie wpadkę. Odpowiedz Link
hardy1 8. Gdybym miał już ze sto lat... 14.12.09, 11:44 Dwadzieścia lat ludzi wiele nauczyło, populistów czy fanatyków oczywiście nie wykluczyło. Ale większośc słowo z czynem porównuje i według tego potem głosuje. Odpowiedz Link
hardy1 9.Gdybym miał już ze sto lat... 15.12.09, 23:16 Nie wymieniłem tutaj nikogo imiennie ale krew się burzy we mnie, jak widzę że myśli jeden z drugim iż zastąpi czyn "reklamowcem długim". Odpowiedz Link
hardy1 10. Gdybym miał już ze sto lat... 16.12.09, 23:13 Wolę więc kolegować się z profesorem albo jakimś habilitowanym doktorem. Zawsze pokłady ich wiedzy zasobnej mogą uzupełnić mej pokłady. Tak skromnej Odpowiedz Link
hardy1 11. Gdybym miał już ze sto lat... 18.12.09, 18:30 Czy natomiast z miliarderem kolegować się? Tego nie wiem. Wszystko zależałoby od tego Czy byłby on zwykłym kolegą. Odpowiedz Link
hardy1 12.Gdybym miał już ze sto lat... 19.12.09, 11:02 Czy widziałby we mnie znajomego a nie stulatka do pijaru przydatnego. Nababa przy mnie i innych nie udawał. Wtedy - to kolega - bym go przedstawiał. Odpowiedz Link
hardy1 13. Gdybym miał już ze sto lat... 20.12.09, 00:53 Po co mi oni? Wolę aby wtedy jeszcze żyli, w zdrowiu i siłach jak najdłużej byli, Panie i Panowie których w necie poznałem i...przyjaźnie serdeczne pozawierałem. Odpowiedz Link
lapolonia Re: Gdybym miał już ze sto lat... 20.12.09, 04:29 Nie masz i długo nie będziesz mieć, indyk indorowi nie równy kapustę z grzybami, postną , będę jeść Odpowiedz Link
hardy1 Re: Gdybym miał już ze sto lat... 20.12.09, 11:47 "lapolonio"- siedzę, myślę, po głowie się drapię i nie kapuję. Do mnie te trele czy też nie? Aż sapię. Chcesz żebym został minstrelem? Możesz wyjaśnić jaśniej bo myślenie mi nie pomaga i w głowie mam coraz ciaśniej. O co chodzi? O zjedzenie mnie? Z kapustą i grzybami? O nie! I jeszcze "NIE BĘDĘ MIEĆ"... Dlaczego? Ma coś nawet cieć. A ja indor, chociaż hardy to nie wezmę halabardy. Bo i po co? Toż już święta. Lecz Twa mowa jest tak kręta że już nie wiem. Rzeknij kolego- Do mnie to czy człeka leśnego? PS.Chyba żeś pełci przeciwpołożnej... ooo...z koleżanką postąpię ostrożniej... Odpowiedz Link
lapolonia Re: Gdybym miał już ze sto lat... 21.12.09, 04:29 Lapolonia brzmi chyba "żeńsko", czy mam wątpić drogi Hardy, w Twoją płeć, "męską" Kapustę wigilijną, jem tylko z grzybami postną, bigos na Nowy Rok ze świątecznymi mięsnymi "resztkami". Smaczności życzę zdrowotności i radości. Odpowiedz Link
hardy1 Re: Gdybym miał już ze sto lat... 21.12.09, 11:35 W mą płeć? Męską? O Matko Naturo! Musisz uwierzyć, na me słowo. Ono suwerenem jest. Wyjdźmy z tego honorowo. "lapolonia" brzmi jak "Viva la Polonia!", a więc "Wy i My". Basta. Lecz "Polonia" to i niewiasta; przyjmijmy że "Viva" to "My". Więc "la" plus "polonia" to "Wy" a więc...znaczit` kobieta PS.Tylko z grzybami? Uff, zelżało... uchronię swe ciało Odpowiedz Link
hardy1 Re: 13. Gdybym miał już ze sto lat... 20.12.09, 13:55 I tego się trzymaj, człowieku leśny w wieku stu lat miej w duszy maj i wnukom pokazuj świat leśny (oby ten las jeszcze był... oby smog go nie przykrył...) Odpowiedz Link
hardy1 14. Gdybym miał już ze sto lat... 20.12.09, 20:06 Życzę sobie i Wam, Przyjaciele moi długich lat życia, bo nam się kroi w przyjaźni wytrwać, wzajemnie się wspierać. Choróbska zaś i pesymizm - niech weźmie jasna...! Odpowiedz Link
hardy1 15. Gdybym miał już ze sto lat... 21.12.09, 17:09 Nadchodzą święta, odwiedziny gości. To czas nadziei i radości. Ziemia się budzi i dzień się wydłuża, oby nie była groźna żadna burza. Odpowiedz Link
hardy1 16. Gdybym miał już ze sto lat... 22.12.09, 17:36 Gdybym miał już ze sto lat, może miałbym u stóp świat. I cóż mi ze świata? Przyjaciół mam. "I to by było na tyle". Rzekłem com chciał Odpowiedz Link
lapolonia Re: 16. Gdybym miał już ze sto lat... 22.12.09, 23:49 Nie powiem więcej życzę świątecznie, najgoręcej ))) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16. Gdybym miał już ze sto lat... 23.12.09, 01:00 I wzajemnie, lapolonio Niech Ci święta miną miło, i co chcesz - to się spełniło Odpowiedz Link