aga-kosa 06.06.12, 12:46 Noce miały być upalne i słowiki nam spać nie dawać Ledwie w łóżku się zagrzeję jest już rano - pora wstawać Święty Antoni, święty Antoni tyle komarów nad wodą Dopomóż proszę, święty Antoni i powiedz jak znowu być młodą. aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hardy1 Re: Noce miały być upalne 22.06.12, 15:04 To proste, Ago-koso, wstawaj lewą nogą boso. Prawą trzymaj ciągle w górze i doskocz do łazienki... wykonując skoki kangurze. Potem już na dwóch odnóżach, pław się w słońcu w lecie... zapomnisz o majowych burzach Odpowiedz Link
hardy1 Re: Noce miały być upalne 08.07.12, 10:07 Sto raz wolę upały, niż aby zamarzały mi w zimie gały... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Noce miały być upalne 09.07.12, 21:46 Jeszcze zatęsknimy za latem cieszmy się ciepłem zatem. Przyjdzie listopadowy chłód wtedy deszczu będzie w bród Powiedz, Hardy, jak urlopik? mamy w Polsce mały tropik można hasać na jeziorze pływać, łowić, urlopować i się pracą nie przejmować ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: Noce miały być upalne 11.07.12, 12:12 Urlopik czasem przeywany pracą. Ale taka praca. Jeżeli nawet nie płacą Pływam sobie daleko, całymi godzinami. Hen, daleko poza plażą i spoconymi ciałami. Żadna to przyjemność, kiedy czujesz zapaszki potu i perfumów... zmieszane w jedność. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Noce miały być upalne 11.07.12, 17:08 Łódka, słońce, woda i wzywa letnia przygoda może spotkasz Syrenkę piękną, mokrą panienkę gdy usłyszysz Syreni śpiew nie schodz na ląd..poleje się krew ) Pięknymi pieśniami wabiły żeglarza opuszczali statek nie wiedząc co im zagraża.. Nie daj się zauroczyć, bo to może sie żle skończyć ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: Noce miały być upalne 11.07.12, 19:46 Ja pływam "w", a nie "na" wodzie. Polecam dzierlatkom i damom. Można powiedzieć - pa pa, nadmiarowym kilogramom Odpowiedz Link
rudka-a Re: Noce miały być upalne 11.07.12, 21:00 Pasowałby dystans długi żeby kilogramy zgubić.. zanurkować w świat podwodny, to jest sposób niezawodny To płyniemy tam, gdzie boja a wygrana..moja, Twoja? biała flaga - hop, do wody rozruszamy ręce, nogi.. a gdy skurcz poczujesz w nodze położ ciało swe na wodzie ` Odpowiedz Link
hardy1 Re: Noce miały być upalne 21.07.12, 17:41 W firmie "agro" poczywałem, nic o świecie nie wiedziałem. Godzinami popływałem, ale słońca nie widziałem. Prawie słońca nie widziałem, chłodu za to zażywałem. W wodzie było trochę cieplej, w niej mi było dużo lepiej. Nawet trąba mnie nie zmogła. Nie, nie słonia ani wodna. To powietrzna była trąba. Wycinki w lesie ten wir wyrąbał. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Noce miały być upalne 22.07.12, 10:21 Trochę więcej szczęścia miałam gdy kajakiem Gwdą pływałam Od Gwdy wielkiej wypłynęli tacy co odwagę mieli. Nurt jej bystry, woda czysta drzewa pięknie powalone Niebo czasami błękitne i wokoło świat zielony. Trzy dni takiej frajdy miałam słońce, wiatry, drobne deszcze Gdy do domu powracałam to modliłam się o jeszcze Widać względy mam "na Górze" gdy do domu przyjechałam to listonosz szedł ulicą List mi przyniósł: Będzie jeszcze spływ Pilicą Odpowiedz Link
hardy1 Re: Noce miały być upalne 08.08.12, 10:53 masz dobrze! Ty masz szczęście. Lato latoś jak nieszczęście. Nad Bałtykiem pobywałem, z sinicami pogrywałem. Znaczy pływać się nie dało. Cóż...troszkę się pozwiedzało. Na Jarmarku pobywało. Drogie żarcie. Inne nie. I to tyle. To niewiele. Znaczy lato jest paskudne. Bez trąb...trochę ciepła, słońca... czy to dla natury aż tak trudne? Odpowiedz Link