mlody-inwestor 27.11.06, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz.s.gajda Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:26 Dla pewnej Holenderki porzuciłem pierwszą żonę i dwójkę dzieci. i to go dyskredytuje Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Boga nie ma? Ależ ja jestem! 27.11.06, 18:57 Jestem, żyję, kocham was. Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. Czajkowska nie umie przekładać? 27.11.06, 23:07 "dworzanie powiązani z Hagą i House of Orange." To nie jest po niderlandzu i trzeba przełożyć na polski. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu ..... z tym chlaniem gorzaly to on przesadza 27.11.06, 23:48 z tym chlaniem gorzaly w Polsce to on przesadza, kiedys to chlano ostro ale teraz te mlodsze pokolenie to juz nie to ! Odpowiedz Link Zgłoś
bantus nie dyskredytuje 27.11.06, 20:11 czemu miałoby dyskredytować? nie przysięgał przed Bogiem że będzie aż do śmierci przecież. wg niego nie ma Boga. dlaczego miałoby być to coś złego? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Dyskredytuje jak cholera! 27.11.06, 20:17 Bo porzucenie rodziny (zwłaszcza dzieci!) jest czymś złym, nieodpowiedzialnym i szczeniackim. Bóg lub jego brak nie ma z tym nic wspólnego. Gdyby powiedział "rzuciłem żonę" to byłoby ok. Wiadomo, że można się odkochać. Ale dzieci? Nie można ich tak po prostu zostawić. Kto tego nie rozumie, jest żałosnym prymitywem. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Dyskredytuje jak cholera! 27.11.06, 21:30 a co ty prymitywie wiesz jak tam bylo naprawde ??? Lepiej sie rozwiezc z zona i placic alimenty dzieciom niz ich wszystkich oszukiwac !!! Mozna byc dobrym ojcem po rozwodzie,ty prymitywie.... Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Co, zabolało? Łatwiej zmajstrować dzieciaka niż 27.11.06, 21:53 założyć i utrzymać szczęśliwą rodzinę. Tylko że później tatusiowie (choć sam jestem facetem) dobudowują do tego swoją ideologię i ubierają swoją nieodpowiedzialność w piękne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Co, zabolało? Łatwiej zmajstrować dzieciaka n 27.11.06, 22:21 Nie mam zony,a takze dzieci! Ludzie maja prawo do rozwodu i koniec! Nikt nie ma prawa sie tobie z tego tlumaczyc! zajmij sie swoim zyciem ! Ludzkie historie bywaja bardziej skomplikowane niz nam sie wydaje. Nie ma jednego paradygmatu jak zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Bywają skomplikowane, fakt, ale statystycznie 27.11.06, 22:28 rozwody biorą się ze zwyczajnego szczeniactwa i braku kręgosłupa. Wolę żeby razem z tym jak nakładać gumę, uczono w szkole również że rodzina to odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron A moze to zona go zostawila? 27.11.06, 22:31 Moze zona na tym skorzystala? Skad wiecie? Moze byl kiepskim mezem i zonie tylko na dobrze to wyszlo, ze sie rozeszli. Moze to zreszta ona go zostawila tylko on teraz gada. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Bywają skomplikowane, fakt, ale statystycznie 27.11.06, 22:38 smokpz napisał: > rozwody biorą się ze zwyczajnego szczeniactwa i braku kręgosłupa. Nie! Z braku milosci i checi budowania wspolnego zycia. A takze z dojrzalosci... Wolę żeby > razem z tym jak nakładać gumę, uczono w szkole również że rodzina to > odpowiedzialność. ok. ale ludzie maja prawo wyboru,a panstwo powinno tworzyc im do tego mozliwosci. Takze panstwo powinno wyciagnac pomocna dlon do samotnej matki i do samotnego ojca! Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz No czyli jednak jesteś typowym lewakiem. Państwo 27.11.06, 22:43 nie jest od tego by finansować dzieci jakiegoś nieodpowiedzialnego gnoja który poszedł w świat. Zmajstrował dzieci - niech na nie pracuje, ja nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: No czyli jednak jesteś typowym lewakiem. Pańs 27.11.06, 22:50 smokpz napisał: > nie jest od tego by finansować dzieci jakiegoś nieodpowiedzialnego gnoja który > poszedł w świat. Zmajstrował dzieci - niech na nie pracuje, ja nie chcę. slyszales cos o alimentach??? wiesz czym sie roznia poglady lewackie od lewicowych??? Czy moze twoj maly mozdzek nie potrafi tego wszystkiego objac ??? Panstwo powinno tworzyc np. warunki dla telepracy,ktora mozna byloby prowadzic w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
chuliganieta Re: No czyli jednak jesteś typowym lewakiem. Pańs 29.11.06, 16:55 typowy pokaz tradycyjnej, polsko-katolickiej miłości bliźniego: "gnój", "gnojem", "szczeniak" itepe itede. i jakaż łatwość oceniania innych. a mówione ponoć było, że kamieniem może rzucac tylko ten co jest bez winy. taki z ciebie cnotliwiec bez skazy? no żenada po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: Dyskredytuje jak cholera! 27.11.06, 22:15 dem-leftist napisał: > a co ty prymitywie wiesz jak tam bylo naprawde ??? > Lepiej sie rozwiezc z zona i placic alimenty dzieciom niz ich wszystkich > oszukiwac !!! > Mozna byc dobrym ojcem po rozwodzie,ty prymitywie.... Prymityw przedkłada popęd nad szcczęście swoich dzieci... Odpowiedzialni ludzie nie porzucają rodziny dla pierwszej lepszej dupy pozostawiając traumę w psychice Bogu ducha winnych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Dyskredytuje jak cholera! 27.11.06, 22:26 moher75 napisał: > dem-leftist napisał: > > > a co ty prymitywie wiesz jak tam bylo naprawde ??? > > Lepiej sie rozwiezc z zona i placic alimenty dzieciom niz ich wszystkich > > oszukiwac !!! > > Mozna byc dobrym ojcem po rozwodzie,ty prymitywie.... > > > Prymityw przedkłada popęd nad szcczęście swoich dzieci... Odpowiedzialni ludzie > > nie porzucają rodziny dla pierwszej lepszej dupy pozostawiając traumę w > psychice Bogu ducha winnych dzieci... Szczescie dzieci??? Czyli lepiej ich wszystkich oszukiwac,tak? Klocic sie z zona ??? Tracic radosc zycia ??? Czasami dla wszystkich lepiej jest gdy dojdzie do rozwodu,ktory przeciez moze byc doprowadzony w cywilizowany sposob! Rozwod nie czyni cie gorszym ojcem,czy gorsza matka!!! Kto tego nie rozumie,jest zwyczajnym KOLTUNEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Ale po co się kłócić? Przecież ludzie pobierają 27.11.06, 22:30 się z miłości. Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Ale po co się kłócić? Przecież ludzie pobiera 27.11.06, 22:43 powinni... ale zycie jest skomplikowane,tak samo jak skomplikowana jest ludzka natura. Odpowiedz Link Zgłoś
humbug96 Re: Dyskredytuje jak cholera! 27.11.06, 22:55 dlaczego rzucsz inwektywy i nie znając języka polskiego wypowiadasz sie w nim? Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Dyskredytuje jak cholera! 27.11.06, 23:00 humbug96 napisał: > dlaczego rzucsz inwektywy i nie znając języka polskiego wypowiadasz sie w nim? 1- uzycie slowa "prymityw" bylo nawiazaniem do wypowiedzi mojego przedmowcy 2- przeczytaj spokojnie to,co sam napisales :) 3- 7 lat mieszkalem zagranica,wiec robie bledy... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Śmieszysz mnie! 27.11.06, 23:13 > 3- 7 lat mieszkalem zagranica,wiec robie bledy I to jest niby wytłumaczenie? Buhahaha! Jeśli zapomniałes polskiego, to wypowiadaj się na forach zagranicznych. Ale tam pewnie robisz jeszcze większe błędy, mimo 7-letniego obcowania z językiem. Zgadłem, mądralo z budowy? > 1- uzycie slowa "prymityw" bylo nawiazaniem do wypowiedzi mojego przedmowcy Nie było skierowane personalnie do ciebie, ale skoro poczułeś się urażony, to znaczy, że celnie uderzyłem w stół... Hehe! Racja jest po mojej stronie, a ty nie dorośniesz mi do pięt nawet za 100 lat. Zresztą HOMO sapiens nie żyją tak długo. No, ale ty raczej nie jesteś sapiens... Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Śmieszysz mnie! 27.11.06, 23:35 spieprzaj dziadu :) studia,praca i brak kontaktow(z wlasnego wyboru)z Polakami w Szwecji= 7 lat W Polsce jestem na polrocznym kontrakcie. Zostaly mi jeszcze 2 miesiace i wracam do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Fajnie cię w tej Szwecji nauczyli dyskutować. 27.11.06, 23:44 To już wiem, gdzie nie należy dzieci na studia wysyłać. > W Polsce jestem na polrocznym kontrakcie Za karę? Takie odniosłem wrażenie. > Zostaly mi jeszcze 2 miesiace i wracam do domu Wąskiej drogi i betonowych drzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Fajnie cię w tej Szwecji nauczyli dyskutować. 27.11.06, 23:51 ppo napisał: > > > Za karę? Takie odniosłem wrażenie. tak. to byla kara za moja naiwnosc(zglosilem sie na ochotnika) Juz mam dosc... > > > Zostaly mi jeszcze 2 miesiace i wracam do domu > > Wąskiej drogi i betonowych drzew :) W Szwecji wszystkie drzewa przy drodze zostaly wyciete... To tak zebys wiedzial. So long sucker !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Fajnie cię w tej Szwecji nauczyli dyskutować. 28.11.06, 00:05 Farväl, kuksugare! To tak, żebyś wiedział :) Odpowiedz Link Zgłoś
straubingj Re: Dyskredytuje jak cholera! 28.11.06, 00:26 Nieprawda!tam rodzice moga wiecej niz gdzie indziej.Np:Rechtlicher Status: In Dänemark können Eltern frei entscheiden, ob die Bildung ihrer Kinder in der Schule oder zu Hause stattfinden soll. Grundlage §76 dänisches Schulgesetz:Alle Kinder im schulpflichtigen Alter haben Anspruch auf unentgeltlichen Unterricht in der Volksschule. Eltern oder Vormündern, die selbst dafür sorgen, dass die Kinder einen Unterricht erhalten, der den im allgemeinen an den Volksschulunterricht gestellten Anforderungen entspricht, sind nicht verpflichtet, die Kinder in der Volksschule unterrichten zu lassen Odpowiedz Link Zgłoś
straubingj Re: Dyskredytuje jak cholera! 28.11.06, 00:27 ups cos sie pomieszalo po zalozeniu konta z artykulami Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Dyskredytuje jak cholera! 30.11.06, 03:59 A co ma Dania do Holandii????? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Nie różnisz się od moherowych radykałów. 27.11.06, 23:03 Odpowiem, dzieciaku, żeby trochę cię powku..ać. > a co ty prymitywie wiesz jak tam bylo naprawde ??? Powiedział "porzuciłem żonę I DZIECI". Jeżeli nadal nie rozumiesz, to szkoda dla ciebie powietrza do oddychania. > Lepiej sie rozwiezc z zona i placic alimenty dzieciom niz ich wszystkich > oszukiwac !!! Oczywiście, ale wtedy nie mówi się "porzuciłem żonę i dzieci" > Mozna byc dobrym ojcem po rozwodzie Pewnie, ale akurat on nim nie jest! P.S. Dlaczego każdy lewak musi być krzykliwym, prymitywnym, szczeniackim idiotą? Płaci wam ktoś za to, czy tak z nudów, bo i tak rodzice jeść dadzą? Jesteś rownie wąski i zaściankowy jak wyznawcy radia z ryjkiem. Swoim poziomem zaciekłości i wulgaryzmu nie różnisz się niczym od moherowych radykałów. Dorośnij albo ulegnij selekcji naturalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Nie różnisz się od moherowych radykałów. 27.11.06, 23:14 jestes typowym koltunem, ktory swoj obraz swiata opiera na ploteczkach czy niedopowiedzeniach. Tlumaczenie pewnie jest nieprecyzyjne,a ty pospolity glupku juz budujesz caly swiatopoglad.Nic nie wiesz,pewnie nigdzie nie byles,ale tu na forum przez chwile mozesz poczuc jak ktos zupelnie wyjatkowy. Jesli chodzi o mnie,pryszczaty gnojku,to ja wszystko co mam to sam zarobilem. Zascianek to nie komentowanie ploteczek buraczku. Wracaj do lektury tyg. Wprost i tych swoich zerojedynkowych sadow. Zycie jest troche bardziej skomplikowane. Zaczniesz zyc swoim samodzielnym zyciem,to moze zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Miałem rację. Hehe! 27.11.06, 23:37 Ani jedno zdanie nie odpowiada prawdzie. Począwszy od stanu mojej wiedzy, poprzez znajomość świata, a skończywszy na wyglądzie mojej cery. Wiesz dlaczego? Bo wypowiadasz się na temat kogoś, kogo nie znasz, czyli najwyraźniej "jestes typowym koltunem, ktory swoj obraz swiata opiera na ploteczkach czy niedopowiedzeniach". Ale może faktycznie "życie jest troche bardziej skomplikowane", niż mógłby to pojąć twój prymitywny rozumek? Masz dość, czy jeszcze ci dołożyć, maluczki? No śmiało! Udowodnij, że lewacy potrafią coś więcej, niż obrzucanie adwersarza inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Miałem rację. Hehe! 27.11.06, 23:44 Koncze dyskusje,gdyz jak mawial moj dziadek,"nie dotykaj go.na bo zacznie smierdziec" no a chyba na ciebie nadepnalem... spieprzaj dziadu,pryszczaty czytelnku tygodnika Wprost :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Czyli jednak nie potrafią. 27.11.06, 23:46 Smutne. Ale chociaż dobrze, że się nie mnożą, bo zapomnieli, jak to się robi od przodu. Hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Dem-leftist i ppo... 30.11.06, 03:00 Z zapartym tchem sledze dyskusje Panow, ktora - nie da sie zaprzeczyc - nabiera coraz to goretszych rumiencow. Jeden aspekt, jednakze, nie daje mi spokoju, glownie z braku mozliwosci jego zrozumienia. Mianowicie, co z tymi pryszczami? Dem, skad wiesz, ze ppo jest pryszczaty? Przeciez wyraznie zapewnil nas slowem pisanym, iz cere ma zdrowa i nieskazona? Ppo, czy moglbys i Ty z kolei ponowic zapewnienie? Czy jestes absolutnie, stuprocentowo i calkowicie pewny, ze nie masz pryszczy? Czy to Twoja ostateczna odpowiedz? A jesli tak, to czy dem moglby jakos skomentowac blad swych zalozen z zakresu dermatologii? :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua O porzucaniu rodziny 27.11.06, 20:19 bantus napisał: > czemu miałoby dyskredytować? nie przysięgał przed Bogiem że będzie aż do śmierc > i > przecież. wg niego nie ma Boga. dlaczego miałoby być to coś złego? Synu, kiedy żonę i dzieci porzuci bezbożnik lub heretyk, wtedy trzeba się głośno oburzać. Kiedy zrobi to ktoś z moich wiernych, wtedy trzeba go za to pochwalić, bo wypełnia on moją wolę. Rzekłem bowiem: „I każdy, kto dla mego imienia opuści dom, braci lub siostry, ojca lub matkę, dzieci lub pole, stokroć tyle otrzyma i życie wieczne odziedziczy” (Mt 19:29). Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek daj juz sobie spokoj jeshua 28.11.06, 00:37 znasz najwyrazniej Pismo Swiete i Twoje swiete prawo robic sobie z niego jaja, ale tutaj przesadzasz. Obaj dobrze wiemy, ze ten cytat odnosi sie do ludzi ktorzy poczuja powolanie, aby glosic Dobra Nowine narodom swiata, a nie do ogolu wiernych. Jest to akurat bardzo piekny (i smutny) fragment Ewangelii - zasluguje na lepsze traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Błądzisz, synu 28.11.06, 01:33 darthmaciek napisał: > znasz najwyrazniej Pismo Swiete i Twoje swiete prawo robic sobie z niego jaja, > ale tutaj przesadzasz. Obaj dobrze wiemy, ze ten cytat odnosi sie do ludzi > ktorzy poczuja powolanie, aby glosic Dobra Nowine narodom swiata, a nie do > ogolu wiernych. Jest to akurat bardzo piekny (i smutny) fragment Ewangelii - > zasluguje na lepsze traktowanie. Pobłądziłeś, synu. Każdy chrześcijanin ma obowiązek głosić Dobrą Nowinę, wszyscy są do tego powołani. Mówiłem o tym nie raz - np. Mt 28, 19-20 - powtarzają to też moi kapłani. Mój najwyższy kapłan, wasz Wielki Rodak, w orędziu na Światowy Dzień Misyjny 1996 r. oświadczył, co następuje: "Każdy chrześcijanin, włączony przez chrzest do wspólnoty Kościoła, jest powołany, by być misjonarzem i świadkiem. Taki jest wyraźny nakaz Chrystusa. Duch Święty posyła zaś każdego ochrzczonego, aby głosił Chrystusa i dawał o Nim świadectwo wobec wszystkich narodów: jest to zatem obowiązek i zarazem przywilej, ponieważ oznacza zaproszenie do współpracy z Bogiem w zbawieniu każdego człowieka i całej ludzkości. Została nam bowiem „dana ta łaska: głosić poganom jako Dobrą Nowinę niezgłębione bogactwo Chrystusa” (Ef 3,8)". Nie wiem, synu, dlaczego wypaczasz sen moich nauk. Może ktoś zraził Cię do prawdziwego sensu chrześcijaństwa? Może skrzywdził Cię jakiś kapłan? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jestes lepszy w znajomosci cytatow papieza niz ja 28.11.06, 01:47 ale uzywasz ich tylko zeby szydzic. Kazdy wierzacy ma obowiazek glosic nauke Chrystusa, ale nie kazdy jest powolany do bycia apostolem i porzucania rodziny. Czego chcesz tak na prawde dowiesc? Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Nie wypaczaj mojego nauczania 28.11.06, 02:03 darthmaciek napisał: > ale uzywasz ich tylko zeby szydzic. Kazdy wierzacy ma obowiazek glosic nauke > Chrystusa, ale nie kazdy jest powolany do bycia apostolem i porzucania rodziny. > > Czego chcesz tak na prawde dowiesc? Synu, chciałbym tylko, żebyś nie wypaczał mojego nauczania. Mówiłem te słowa do moich uczniów. Miałem ich niewielu, dwunastu. Ale teraz wy wszyscy jesteście moimi uczniami i apostołami, bo wszyscy jesteście powołanie do głoszenia Dobrej Nowiny. Słusznie zauważyli to moi kapłani w Katechizmie: KKK 2013 "Wszyscy chrześcijanie jakiegokolwiek stanu i zawodu powołani są do pełni życia chrześcijańskiego i do doskonałości miłości" (Sobór Watykański II, konst. Lumen gentium, 40). Wszyscy są powołani do świętości: "Bądźcie... doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski" (Mt 5, 48). Dlatego kiedy mówię "I każdy, kto dla mego imienia opuści dom, braci lub siostry, ojca lub matkę, dzieci lub pole, stokroć tyle otrzyma i życie wieczne odziedziczy", to mówię to do wszystkich, również do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jestes bardzo oczytanym szyderca 28.11.06, 07:34 ale tylko szyderca. Glosic nauke Chrystysa mozna swoim zwyklym zyciem, dajac przyklad sasiadom, znajomym, przyjaciolom, rodzinie. Rodzina jest glowna komorka spoleczna, o ktora Kosciol zawsze dbal i ktora rowniez dzis stara sie uchronic przed excesami "nowoczesnosci". Mozesz cytowac i cytowac, ale nikomu nie wmowisz, ze Jezus chcial, aby ludzie odchodzili od swoich towarzyszek zycia, gdy tylko sie zestarzeja... "Diabla nie przegadasz, ale nie musisz z nim gadac" Leszek Kolakowski, "Klucz niebieski" Odpowiedz Link Zgłoś
obi-wan-kenobi Re: nie dyskredytuje 27.11.06, 21:18 Jak sie ma dzieci to sie o nie dba!!! Mnie moj ociec tez zostawil, doprawdy, nic smiesznego... Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Mnie też ojciec surowo doświadczył 27.11.06, 21:53 obi-wan-kenobi napisała: > Jak sie ma dzieci to sie o nie dba!!! Mnie moj ociec tez zostawil, doprawdy, > nic smiesznego... A mnie ojciec posłał na śmierć i nikt nie czyni mu z tego powodu zarzutów. Bo ocena jest kwestią okoliczności, nie samego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek trafic do swiatyni Jedi w wieku 6 lat to tragedia 28.11.06, 00:22 moze chcesz przejsc na mroczna strone Mocy? Imperator werbuje, wiem cos o tym..... Odpowiedz Link Zgłoś
annetje Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 20:57 Great interview:). Thanx for "Pillow book", "Drowining by numbers", "Cook, thief...", "8,5 women" and all the others!!! Thank you for your openess to the cultures thanks to which I discovered as a child (yessss, I saw your movies as a little girl:) Dutch, Italian and Japaneese points of view and I' ve fallen in love in modern art. en, (ook) gefeliciteerd voor uw leven in Amsterdam. U bent altijd in Polen welkom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rsmtd Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 21:00 Ja chyba wolałbym aby Go nie było. Niestety jest. Dał mi to odczuć. Boleśnie. Maiłem to szczęście lub pecha. Sam nie wiem. W każdym razie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Jest to tez odpowiedz na pytanie po co katolicyzm 27.11.06, 21:55 Posrednia ale jednak - moze po to, zeby widziec sens w nie zostawianiu zony i dzieci dla zachcianki z Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosu_ostateczne_tajemnice Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:28 "Boga nie ma, jesteśmy wolni" - jest to jakieś wyjście, aczkolwiek ryzykowne i trudne. Ale brawo za odwagę Odpowiedz Link Zgłoś
_real_ Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:32 kosmosu_ostateczne_tajemnice napisał: > "Boga nie ma, jesteśmy wolni" - jest to jakieś wyjście, aczkolwiek ryzykowne i > trudne. Ale brawo za odwagę "Katolicyzm jest, nie wiemy czy jest Bóg, ale w to wierzymy" - jest to jakies wyjście, aczkolwiek ryzykowne i trudne. Ale brawo za odwagę Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosu_ostateczne_tajemnice Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:05 Katolikiem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.s.gajda Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:38 Boga nie ma, jesteśmy wolni" - jest to jakieś wyjście, aczkolwiek ryzykowne i trudne. Ale brawo za odwagę lol, w jego przypadku to straszna odwaga, zostawic zone z dwojka dzieci i dorabiac do tego ideologie. palant Odpowiedz Link Zgłoś
thenosmokingorchestra Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:51 problem w tym, ze to wlasnie jest wyzwolenie sie z ideologii. oczywiscie zawsze mozna powiedziec, ze czlowieka mozna zniewolic (tudziez sam sie moze zniewolic) ideologia "wolnosci" ;] (zeby nie napisac "liberalizmu") pzdr ;] mariusz.s.gajda napisał: > Boga nie ma, jesteśmy wolni" - jest to jakieś wyjście, aczkolwiek ryzykowne i > trudne. Ale brawo za odwagę > > lol, w jego przypadku to straszna odwaga, zostawic zone z dwojka dzieci i dorab > iac do tego ideologie. palant Odpowiedz Link Zgłoś
marlenx Gosc ma racje. 27.11.06, 19:02 Ja tez jestem ateistka, i zgadzam sie z autorem wypowiedzi. W pale sie nie miesci, ze wyksztalcony czlowiek moze wierzyc w boga. A co do zdrady, to co? Wierzacy niby nie zdradzaja? jakie to plytkie i zalosne, tak samo jak ta katolicka i jakakolwiek inna tolerancja-"powinien gnic w wiezieniu". Zalosne.. Mamy jedno zycie, i starajmy sie byc dobrzy, jakas spowiedz ma uciszyc sumienie, jesli sie grzeszy? Szkoda slow na hipokryzje. Odpowiedz Link Zgłoś
tea-sci ale powiernicy bozi cie nie rozumieja 27.11.06, 19:06 wiecej, chetnie spala w imie tolerancji swego bozia Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Ja jestem wierzący i również od Ciebie oczekuję 27.11.06, 19:33 tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ja jestem wierzący i również od Ciebie oczeku 30.11.06, 04:09 Przecież cię tolerujemy. Możesz sobie wierzyć w co chcesz. Jeśli chodzi o mnie to możesz sobie nawet wierzyć w Godzillę, tylko nie każ mi wierzyć w to co ty i nie nie mów mi, że skoro Godzilla mówi, że szpinak jest "be", to nie wolno mi jeść szpinaku. Rozumiesz analogię, czy za trudna? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 zgadzam sie z Toba;-) 27.11.06, 19:07 jaka szkoda, ze tak trudno spotkac fajną pannę, ktora jest ateistką nawet te, ktore w sumie nie wierzą... mają parcie na ołtarz, chrzczenie dzieci itp powód? BO CO LUDZIE POWIEDZĄ... taka jest wlasnie polska wiara dramat Polak-ateista a przy okazji ta wieara nie przeszkadza wierzacym zyczyc innym wiezienia, "pedałow" wysyłac do gazu itp... żałosni jestescie, głupie katole Odpowiedz Link Zgłoś
ppo A ja się za ciebie wstydzę. 27.11.06, 23:22 Jaka szkoda, że tak trudno spotkać ateistę, który nie jest agresywnym, wulgarnym, zalęknionym prymitywkiem. Czasami wydaje mi się, że jestem jedynym ateistą, dla którego nazwanie kogoś "głupim katolem" jest poniżej godności. Takie sformułowania obrażają ciebie, a nie katolików, którzy przez takich jak ty śmieją się z ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek mam dwa fakultety i jestem wierzacy 27.11.06, 23:03 i w pale mi sie nie miesci, ze istota myslaca moze NIE wierzyc w Boga Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: mam dwa fakultety i jestem wierzacy 27.11.06, 23:56 darthmaciek napisał: > i w pale mi sie nie miesci, ze istota myslaca moze NIE wierzyc w Boga Szkoda, że nie piszesz w jakiego Boga wierzysz? Jeśli w JAKIEGOŚ (o którym nic nie wiemy, poza tym że jest i że jest nie do pojęcia), to by mi "się w pale mieściło", że po dwóch fakultetach można w takiego wierzyć. Ale jeśli wierzysz w tego co syna na śmierć na krzyżu wysłał to MI SIĘ W PALE NIE MIEŚCI jak udało Ci się owe dwa fakultety skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek wierze w tego co Syna swego na swiat poslal 28.11.06, 00:23 aby glosil Dobra Nowine. A jak skonczylem dwa fakultety? No, wyglada na to ze cudem... Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:40 > lol, w jego przypadku to straszna odwaga, zostawic zone z dwojka dzieci i dorab > iac do tego ideologie. palant A ilu katolików zostawia żony i dzieci, co nie przeszkadza im dalej być gorliwymi katolikami? A ilu morduje i dalej chodzi do kościoła? Wiara czy jej brak nie ma bezpośredniego przełożenia na moralne czy niemoralne zachowanie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Jestescie niewolnikami kosciola, a nie Boga 27.11.06, 20:38 To nie ma znaczenia, czy Bog jest, czy go nie ma. Ludzie stali sie niewolnikami kosciola, nakazow i zakazow wymyslonych przez ludzi, a nie przez Boga. Bog ma to w gruncie rzeczy gdzies, czy chodzicie do kosciola i ile dajecie na tace. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek skoro Bog jest wszedzie nie jest pewne gdzie jest 27.11.06, 23:47 jego gdzies i czy nawet w ogole ma jakies "gdzies". Byc moze powinienes napisac "Bog ma to w gruncie rzeczy wszedzie...", byloby to moze blizsze prawdy. Najwyrazniej jestes z Panem Bogiem w zazylej komitywie skoro tyle wiesz o tym co gdzie ma a czego nie ma i za co. Moglbys umowic mnie z nim na powazna rozmowe? No, prosze, zrob to dla mnie, nie badz prosie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes_br Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:29 Facet z jajami! Podziwiam odwage i zgadzam sie z nim ze Holendrzy sa sto lat na przedzie. Kiedy my doczlapiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
giwia ci wolni Holendrzy w pewnej szkole 27.11.06, 20:02 zyczyli sobie by ich wolne holenderskie dzieci nie stykały się z mniej wolnymi dziećmu muzuł,ańskich imigrantów. Zyczyli sobie nawet odzdzielnych drzwi do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 bardzo slusznie 27.11.06, 20:41 ja tez ne zyczylem sobie, zeby moje dzieci chodzily do szkoly z muzulmanami i wyslalem je do szkoly dla katolikow, momo ze sam nie jestem ktolikiem dzieki temu uniknely napadow, bijatyk, narkotykow i kreadziezy Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Na tym polega wolnosc baranie! 27.11.06, 21:50 Robie to co nie przeszkadza innym - wedlug swego uznania. Wolnosc nie polega na slepym akceptowaniu wszystkiego. Wolnosc jest krytycznym mysleniem i prawem do dzialan. Skoro muzulmanie sa zagrozeniem dla twojej wolnosci to zwyczajnie omijasz ich. Twoja uwaga jest zreszta taka jak: jestes Polakiem i nie chlejesz wodki? To chyba nie jestes Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:33 der Gott ist tot (Nietsche) - ponad 100 lat temu , to przeciez nic nowego a ludzie dalej daja sie golic przez pasterzy jak barany - i oczywiscie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem nie młody inwestor, tylko pie...ny inkwizytor 27.11.06, 18:38 mlody-inwestor napisał: > "Boga nie ma, jesteśmy wolni" - mysle ze ten cham powinien gnic w wiezieniu za > tego typu wypowiedzi. Eee, co tak łagodnie! Powinien spłonąć na stosie! Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:41 mlody-inwestor napisał: > "Boga nie ma, jesteśmy wolni" - mysle ze ten cham powinien gnic w wiezieniu za > tego typu wypowiedzi. Dlaczego cham i dlaczego powinien gnić w więzieniu? Nie rozumiem Twojej postawy, choć domyślam się, że wynika z Twej religii. Czy wobec tego uważasz za słuszne, że w Iranie za porzucenie islamu i przejście np. na katolicyzm karze się więzieniem, a nawet śmiercią? Czy uważasz za słuszne prześladowanie religii przez komunizm? Przecież, idąc tokiem Twego rozumowania, ktoś, kto nie pżodporządkowuje się jakiejś większości (w Polsce akurat katolickiej), powinien być gnębiony. Ach, wy chrześcijanie od siedmiu boldeści... Odpowiedz Link Zgłoś
lonnol House of Orange!?Może Agent Orange? Co za tłumacz! 27.11.06, 18:47 Panie tłumacz, naucz się Pan, że House of Orange, to Dom Orański...taki ród..dynastia...dźizas...dobrze, że nie przetłumaczyliście jako "Dom Pomarańczy"... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkiy Re: House of Orange!?Może Agent Orange? Co za tłu 28.11.06, 11:40 lonnol napisała: > Panie tłumacz, naucz się Pan, że House of Orange, to Dom Orański...taki > ród..dynastia...dźizas...dobrze, że nie przetłumaczyliście jako "Dom > Pomarańczy"... Panie tłumacz dwa: oranje to po holendersku pomarancz(kolor i moze owoc nie wiem nie znam holenderskiego) a on jest z domu(dynastii) oranje tlumaczac na polski z domu pomaranczy albo z dynastii jak wolisz dzizas ale tlumacz nie wiedszial zapewne ze pisze o dynastii:) wiec troche racji, ale dom pomaranczy(pomaranczowy) to nie az taki błąd pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:48 mark.parker napisał: > mlody-inwestor napisał: > > > "Boga nie ma, jesteśmy wolni" - mysle ze ten cham powinien gnic w wiezien > iu za > > tego typu wypowiedzi. > > Dlaczego cham i dlaczego powinien gnić w więzieniu? Nie rozumiem Twojej postawy > , > choć domyślam się, że wynika z Twej religii. Nie, to wynika z bezsilnosci wobec faktu ze mozliwe jest inne pojmowanie swiata niz wlasne, braku wyobrazni, brakow w wyksztalceniu i najprawdopodobniej kolosalnej glupoty choc co do pierszego z tych powodow mozna miec ewentualnie jakies watpliwosci. Przecież, idąc tokiem Twego rozumowania, ktoś, kto nie > pżodporządkowuje się jakiejś większości (w Polsce akurat katolickiej), powinien > być gnębiony. Aby moc isc tokiem jakiegokolwiek rozumowania konieczny jest po pierwsze tok a po drugie rozumowanie. Wypowiedz Twego przedmowcy nie zdradza sladu ani jednego ani drugiego. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:08 rmstemero napisał: > mark.parker napisał: > > > mlody-inwestor napisał: > > > > > "Boga nie ma, jesteśmy wolni" - mysle ze ten cham powinien gnic w w > iezien > > iu za > > > tego typu wypowiedzi. > > > > Dlaczego cham i dlaczego powinien gnić w więzieniu? Nie rozumiem Twojej p > ostawy > > , > > choć domyślam się, że wynika z Twej religii. > > Nie, to wynika z bezsilnosci wobec faktu ze mozliwe jest inne pojmowanie swiata > niz wlasne, braku wyobrazni, brakow w wyksztalceniu i najprawdopodobniej > kolosalnej glupoty choc co do pierszego z tych powodow mozna miec ewentualnie > jakies watpliwosci. > > Przecież, idąc tokiem Twego rozumowania, ktoś, kto nie > > pżodporządkowuje się jakiejś większości (w Polsce akurat katolickiej), po > winien > > być gnębiony. > > Aby moc isc tokiem jakiegokolwiek rozumowania konieczny jest po pierwsze tok a > po drugie rozumowanie. Wypowiedz Twego przedmowcy nie zdradza sladu ani jednego > ani drugiego. > > pzdr Hmmm... Zapomniałem dodać, że piszę to z pozycji człowieka wierzącego, ale nie po katolicku i że moja wiara uważana jest w Polsce za przejaw braku "genetycznego patriotyzmu".Smutne to, co tam widzę. Kiedy w Polsce rodził się gomułko-moczaryzm, byłem dzieckiem, ale pamiętam te opętane nienawiścią twarze "aktywu robotniczego" wyrzucającego Polaków z Polski. Smutne, że dożyłem powtórki tej "polityki historycznej" - na szczęście nie w Polsce, lecz w Ameryce. I wstyd mi. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:42 > Hmmm... Zapomniałem dodać, że piszę to z pozycji człowieka wierzącego, ale nie > po katolicku i że moja wiara uważana jest w Polsce za przejaw braku > "genetycznego patriotyzmu".Smutne to, co tam widzę. Kiedy w Polsce rodził się > gomułko-moczaryzm, byłem dzieckiem, ale pamiętam te opętane nienawiścią twarze > "aktywu robotniczego" wyrzucającego Polaków z Polski. Smutne, że dożyłem > powtórki tej "polityki historycznej" - na szczęście nie w Polsce, lecz w > Ameryce. I wstyd mi. Czego? Historia sie powtarza, istotnie. Raz wklada na glowe czapke budionnowke, innym razem czapke ustaszy a kiedy indziej czapke z elegancka czaszka ze skrzyzowanymi piszczelami.Rozwoj tego co nazywamy moralnoscia, empatia lub po prostu czlowieczenstwem nie nadaza od dawna za rozwojem technologii. Gdyby swieta inkwizycja dysponowala cyklonem B epoka polowan na innowiercow wygladalaby na pewno inaczej. Gdyby aktyw robotniczo-chlopski dysponowal w 68 roku internetem wypowiedz jego bylaby na pewno bardziej wyrazista. Gdyby kanibale mieli restauracje i bary szybkiej obslugi to tez pewnie byloby inaczej. Wypowiedz Twego przedmowcy dowodzi jedynie tego ze znow technologia wyprzedzila tryglodyte. Spotykalo mnie to juz wielokrotnie, czasem nawet w USA. Wstydzic sie nie powinienes, niech sie wstydza Ci ktorzy nie umieja inaczej. I nie zalamywalbym sie. Jakis postep od czasu do czasu w koncu jest. Nawet w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:14 >Ach, wy chrześcijanie od siedmiu boldeści... Zastanawiam sie,czy katolicyzm jest religią chrzescijanską, poniewaz z nauczaniem rabbe Jezusa wiele wspolnego juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikarz12 Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 18:44 Absolutnie fantastyczna wypowiedz!!!!Jestem zreszta podobnego zdania odnosnie zalosnych religii!!!dodalbym wiecej religie sa rownoznaczne z prymitywizmem najwyzszej klasy i dziwi mnie to iz ludzie wysylaja swoje dzieci do kosciolow na religie i aby uczono ich taaaakich pie..!!ludzie to sredniowiecze!!!!mamy XXI wiek a sie cofacie do czasow inkwizycji-kazda religia to harry potter czy alicja w krainie czarow-fantazja tamtych czasow!!!a co teraz??? opsli debile kosza kase w imie wyimaginowanych bogow!!stare pryki bawia sie w swietych papierzy i podobnych oszolomow!!!to jest normalne???chrzescijanie tak samo jak i islam i cala reszta rligii to obledni opetani przez wlasna glupote i wiare w poierdoly paranoicy!!!ludzie walnijcie sie w lby!!!! i zacznijcie zyc nowoczesnie!!kazdy kosciol to rezim kazda religia to sekta cwaniakow!!!mysle ze w przyszlosci szlag trafi ten biznes i skonczy sie ludzka glupota w imie chorych fantazji-a czlowiek ktory sie wypowiedzial iz Mr. Peter powinien isc do kryminalu-to mysle ze on chyba pisal z psychiatrycznego szpitala albo jest niespelnionym ksiedzem gejem albo mu chlopiec na noc nie pszyszedl do rabanka!!! leczyc sie powinien na glowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 tylko u nas wiara w katomitologię w to zaleta... 27.11.06, 18:45 To ludzie wymyślili bogów, a nie odwrotnie... 100% zgody Nie rozumiem, jak inteligentny człowiek może wierzyć w te przesądy. 100% zgody No i to poczucie winy, które wmawia swoim wiernym Kościół katolicki. 100% zgody podobne zdania zdarzało mi się czasem wygłaszać ... i musze powiedzie, że reakcja niektorych podobno wierzących katolików była mocno niekatolicka :-) Polak-ateista ps. nigdy nie zrozumiem, dlaczego wiara w boga czy bogów jest warta wiecej niż wiara w UFO ani boga ani UFO nikt nie widzial... chociaż Ci, ktorzy widziali UFO lądują w wariatkowie... a ci, ktorzy twierdzą, ze widzieli lub gadali z bogiem są blogosławieni niezły ubaw;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: tylko u nas wiara w katomitologię w to zaleta 27.11.06, 20:26 monster1972 napisał: > Nie rozumiem, jak inteligentny człowiek może wierzyć w te przesądy widocznie nie masz zbyt wielu inteligentnych znajomych. zresztą nawet gdyby, to co możesz wiedzieć o procesach myślowych człowieka inteligentnego? tyle co ślepy o kolorach.. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jesli swiadomie prowokujesz wierzacych 28.11.06, 00:42 nie dziw sie, ze wielu daje sie sprowokowac. Grzech jest latwy i szybki, nawet dla wierzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicf Re: tylko u nas wiara w katomitologię w to zaleta 04.12.06, 11:42 "To ludzie wymyślili bogów, a nie odwrotnie..." - a kto wymyślił ludzi, skąd oni się wzięli? "Nie rozumiem, jak inteligentny człowiek może wierzyć w te przesądy" - jeżeli Karol Wojtyła wierzył w takie "przesądy", to tym bardziej ja powinienem wierzyć, bo mu do pięt nie dorastam. "ani boga ani UFO nikt nie widzial..." - na podstawie czego wyciągasz takie wnioski? Wiatru też nikt nie widział... Do poczytania sm.fki.pl/nowosci/nowosci.php?nr=a14 Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikarz12 [...] 27.11.06, 18:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Milcz glupcze 27.11.06, 18:51 to tacy jak ty sa zmora tej cywilizacji - glupi zawistni ludzie, ktorzy pragna jedynie pozabijac albo uwiezic tych ktorzy mysla inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawy.polak Filmowcy? 27.11.06, 19:25 krawiec6661 napisał: > to tacy jak ty sa zmora tej cywilizacji - glupi zawistni ludzie, ktorzy pragna > jedynie pozabijac albo uwiezic tych ktorzy mysla inaczej. A to kiedy filmowcy urządzili sobie inkwizycję, czy masowo prześladowali nie- filmowców? Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Bez przesady.... 27.11.06, 18:53 ...głupota jest ponoć darem bożym, a więzienia nie pomieściłyby nawet samych filmowców, gdyby zamykać każdego głupka... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jesteśmy śmiertelni, to i nasz ewentualny stwórca 27.11.06, 18:56 musi być śmiertelny. I pewnie umarł już dawno przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 ciekawe skąd się urwałeś 27.11.06, 19:12 skoro nie wiesz, że zdaniem większości Twoich bliźnich jesteśmy nieśmiertelni ('dusza ludzka jest nieśmiertelna'), mamy jedynie ograniczony czas występowania w formie materialnej... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a od kiedy racja zalezy od wiekszosci? 27.11.06, 19:16 moze i jestesmy niesmiertelni.. moze jest bog... ale ani jedno, ani drugie kompletnie nie zalezy od tego, ile ludzikow w to wierzy no chyba, ze przekonasz mnie, ze wiara ma moc sprawczą po przekroczeniu powiedzmy 90% populacji... czyli jak 89% to jeszcze jestesmy smiertelni, ale jak wierzy juz 90.5% to nagle mamy całą wiecznosc do dyspozycji co za pierdoły ludzie wygadują! Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 bądź uprzejmy zwrócić uwagę na kontekst 27.11.06, 19:35 Nie wspomniałem ani słowem o sposobach ustalania racji... piwi77 wyspecjalizował się w produkcji postów atakujących religijność ze szczególnym uwzględnieniem katolicyzmu; między innymi usiłuje wskazywać wewnętrzne sprzeczności religii. mój tekst miał zwrócić uwagę, że poza zwykłymi błędami w rozumowaniu tym razem pomylił się również w założeniach - wierzący których nielogiczność miał (jak mniemam) wykazać nie przyjmują założeń które im przypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: bądź uprzejmy zwrócić uwagę na kontekst 27.11.06, 20:00 Przyznaję, że zadaję więcej pytań niż znajduję na nie odpowiedzi. Ale w żadnym wypadku celem moim nie jest wyprowadzanie wspomnianej większości z błogostanu wiedzenia wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Drogi piwi77 27.11.06, 23:23 my, wierzacy, nie pozostajemy w blogostanie dlatego ze wiemy, ale dlatego ze wierzymy, mimo iz NIE wiemy i na tym swiecie (poza nielicznymi wybranymi, ktorzy jak Sw. Pawel dostapili objawienia) sie NIE dowiemy. Do innych forumowiczow - nie atakujcie tak zawziecie piwi77. To bardzo uprzejmy i umiarkowany rozmowca (zjawisko wcale nieczeste w naszej forumowej wspolnocie) i w jednej z dysput toczonych ze mna prawie mi przyznal jeden procent racji. Dlatego nie badzcie dla niego nieuprzejmi, bo na to nie zasluguje, a poza tym psujecie mi robote.... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Zostaw ich, niech atakują, jestem przyzwyczajony, 28.11.06, 08:36 Typowe zachowanie wierzących, wobec zasadniczych pytań Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek nie, to nie jest typowe 28.11.06, 09:48 ja cie nie atakuje i jest jeszcze mila forumowiczka "kabja", dziewczyna po teologii - jest wrazliwsza niz ja (ja mam skore twarda i trzy palce tluszczu, jak mors) i czesciej przerywa dyskusje gdy zbyt mocno szydza z jej wiary, ale jej posty sa daleko bardziej zaawansowane intelektualnie niz moje. W wolnej chwili radze wlaczyc wyszukiwarke i rzucic okiem. Jest na co. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: a od kiedy racja zalezy od wiekszosci? 27.06.08, 13:05 Od kiedy racja zależy od większości? Od wprowadzenia demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: ciekawe skąd się urwałeś 27.11.06, 19:55 greg0.75 napisał: > skoro nie wiesz, że zdaniem większości Twoich bliźnich jesteśmy nieśmiertelni ( > 'dusza ludzka jest nieśmiertelna'), mamy jedynie ograniczony czas występowania > w formie materialnej... Aha! To po co ta cała uciążliwość związana z ową formą materialną? Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Mlody-inwestor: zainwestuj w swoje wyksztalcenie. 27.11.06, 19:02 Chamem jest ten, kto wymysla innym majacym rozne od chama poglady. Zatem cham, to ty. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Mlody-inwestor: zainwestuj w swoje wyksztalce 27.11.06, 19:44 Mlody-inwestor inwestuje w wiezienia dla niewierzacych. Madrze robi. Tylko w takiej skorumpowanej watykanskiej kolonii jak polska moze istniec prawo ochraniajace "uczucia religijne". Przewiduje, ze bedzie miec duze zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Nie czytałem czegoś równie głupiego. To istota 27.11.06, 19:02 tej zlewaczałej części Europy, z którą walczę. Holandia jest cywilizowana bo się tam toleruje narkotyki - o rany jakie bzdury. Ciekawe co wniesie zlewaczała Europa do świata? Nowe zasiłki? Totalną legalizację eutanazji i nową eugenikę? Nowe pornosy i burdele? Zamiast leku na raka, lek na powiększenie fiuta? Tymczasem gospodarka europejska ma nie więcej jak ze 3% wzrostu, europejski program badań kosmicznych leży, A380 okazał się porażką, muzułmanie palą przedmieścia Paryża i wysadzają bomby w Londynie, w British Airways można nosić turbany i czarczafy ale nie można krzyżyka. Czuję, że nie jestem u siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Re: Nie czytałem czegoś równie głupiego. To istot 27.11.06, 19:15 smokpz napisał: > tej zlewaczałej części Europy, z którą walczę. Holandia jest cywilizowana bo > się tam toleruje narkotyki - o rany jakie bzdury. Ciekawe co wniesie zlewaczała > > Europa do świata? Nowe zasiłki? Totalną legalizację eutanazji i nową eugenikę? > Nowe pornosy i burdele? Zamiast leku na raka, lek na powiększenie fiuta? > Tymczasem gospodarka europejska ma nie więcej jak ze 3% wzrostu, europejski > program badań kosmicznych leży, A380 okazał się porażką, muzułmanie palą > przedmieścia Paryża i wysadzają bomby w Londynie, w British Airways można nosić > > turbany i czarczafy ale nie można krzyżyka. Czuję, że nie jestem u siebie!!!! A to ci argument, ten o 3-procentowym wzroscie gospodarczym Europy. Twoja, zapewne idealizowana Ameryka, nagle zobaczyla, ze jej przyrost dochodu narodowego bedzie w tym roku nie wyzszy niz 2.1%. Dlaczego zatem nie walczysz z tym wlasnie krajem, ktory dodatkowo morduje tysiacami ludzi w imie wprowadzania u nich demokracji? Czy jest to postawa czysto chrzescijanska? Jestes jeszcze jednym przykladem zaslepionego chrzescijanskiego glupka, jakich miliony zyja na tym swiecie! Ich istnienie i poglady dobitnie udawadniaja, ze religie sa jednym z najwiekszych zrodel zla na tym swiecie. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Kotku, akurat gdyby nie US to zapewne nie pisałbyś 27.11.06, 19:20 teraz po polsku. Wszyscy lubią wycierać sobie buzie w Stany tylko ja coś się dzieje to Europa umywa ręce; Francja jak zwykle 'jest w szoku', Holandia i Belgia się nie liczą. Pozostaje US i UK i nikt więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Poza tym jak ci tak źle w US to wracaj, w Polsce 27.11.06, 19:21 też jest sporo garów do umycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 smpkpz, jak wiekszosc Polakow na tym forum... 27.11.06, 21:35 radzi mi wrocic do Polski. Aby go uspokoic, to powiem iz garkow w USA nie myje gdyz mam w domu zmywarke. A fakt, ze powodzi mi sie lepiej niz dziesieciu smokpz razem wzietych nie powoduje zaslepienie Ameryka i przymykania oka na ujemne strony tego kraju. Jednym zas z podstawowych powodow braku mej checi do powrotu do Polski jest zas niemila mi perspektywa mieszkania miedzy takimi ograniczonymi ciolkami, jak smokpz. Pozdrawiam jednak normalnych rodakow, Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz US dało ci zarobić parę dołków i to wszystko, ale 27.11.06, 22:02 za bardzo się tam nie rozwinąłeś. A skoro to 'US' tak Cię mierzi, to przecież Holandia powita Cię z otwartymi ramionami. Mam nadzieję że masz już obywatelstwo amerykańskie (chyba że go nie przjmujesz ze względu na 'ujemne strony', hahaha), więc o pracę w NL się nie martw. Co do mojego stanu posiadania to jakby Ci powiedzieć, zmywarkę mogę jutro rano kupić, ale nie zrobi mi się przez to lepiej, dziwne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hakenkreuz Re: Nie czytałem czegoś równie głupiego. To istot 27.11.06, 20:00 Święta prawda!!! Ale dla wiekszości jak widoć żeczy ważne uchodzą uwadze to nic że nie ma pracy i jest syf, i nic się nie zmieni dopóty problemy nieistotne takie jak równouprawnienie sodomitów i inne pierdoły będą przedkładane nad rzeczy naprawde istotne. MANIPULACJA, MANIPULACJA, MANIPULACJA Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Te 3% to głównie dzięki nowym krajom. 28.11.06, 23:45 I katolickiej Irlandii. Tzw. "cywilizowane" kraje (Holandia, Niemcy, Francja) nie dodają do średniej więcej niż 1-2%. P.S. Jestem ateistą. Katolików toleruję, pedalstwa i lewactwa nie. Odpowiedz Link Zgłoś
evina69 Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:04 Polacy wierzą w cuda i w inne zwidy.Jak tak chcą niech się modlą ,ale niech nie korzystają z dóbr krajów protestanckich.Bóg za nich i tak wszystko załatwi.Jestem Polką ale nie tak naiwną.Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:08 Jesteś najlepszą ilustracją faktu, że w słowach Greenawaya (bałamutnych i błędnych) jest ziarnko prawdy. Zamykać ludzi za poglądy o Bogu... dobre sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
marlenx Stereotypy. 27.11.06, 19:11 Nie dalej jak 2 dni temu,w pracy (w Las Vegas w kasynie,jako krupier), podchodze do stolu a jedna babka, o ona jest katoliczka, na pewno,jest katoliczka, jestes katoliczka??Popatrzylam sie na nia dziwnie, i mowie, ze nie. Ona w glebokim szoku. Ludzie, za co? To z tego Polska slynie, oprocz polish jokes? Sweet..:/ Szkoda, ze losy Polski nie potoczyly sie podobnie do losow Czech..Piekny ateistyczny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Wolność? 27.11.06, 19:47 Jeśli Boga nie ma to wszystko wolno. Dostojewski. 1. Religia pana Greenewaya jest dla mnie tak samo prawdopodobna jak katolicyzm - on wierzy, że Boga nie ma, ja że jest i czuwa nade mną, nad moją rodziną i krajem - obydwaj jednak nie mamy racjonalnych dowodów na istnienie/nieistnienie Boga, więc pozostaje nam wiara we własne przekonania. Różni nas to, że ja go nie obrażam. 2. Bez Boga nie ma wolności. Jeśli nie ma Boga nic nas nie krępuje, bo na czym oprze prawa moralne, od których wywodzą się wszelkie inne prawa? Jeśli nie ma zaś prawa, jest anarchia, a ta zawsze prowadzi do tyrani. 3. Lubię filmy Greenewaya. Za ich platyczność, oryginalność i wieloznaczność. Cenię Petera Greenewaya jako artystę, ale czy to oznacza, że z racji posiadanego talentu filmowego ma również wiedzę do głoszenia prawd wiary? Nie sądzę. Pozdrawiam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis na czym oprzeć prawa moralne? 27.11.06, 20:05 > 2. Bez Boga nie ma wolności. Jeśli nie ma Boga nic nas nie krępuje, bo na czym > oprze prawa moralne, od których wywodzą się wszelkie inne prawa? Jeśli nie ma > zaś prawa, jest anarchia, a ta zawsze prowadzi do tyrani. Bez Boga nie ma wolności? Bzdura! Na czym oprzeć prawa moralne? Postępować moralnie - znaczy tak, aby nie czynić krzywdy innym ludziom i nie dopuszczać do wyrządzania innym krzywdy (dlatego uwięzienie przestępcy, choć z jego punktu widzenia jest jego osobistą krzywdą, jest moralne). Proste i logiczne. Nie trzeba tu żadnego Boga i aksjomatów zapisanych w księgach przez nie wiadomo kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
aka55 Re: Wolność? 27.11.06, 23:11 A może jest coś takiego jak przyzwoitośc i przeświadczenie, że moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka? Ja staram się postępować dobrze - nie dlatego, że boję się kary za grzechy, lecz ze zwykłej przyzwoitości, i dlatego że mam sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Wolność? 27.06.08, 13:09 Ja też, tyle że katolicy nie są w stanie pojąć że dobro i zło nie są jednoznaczne i moje zasady się różnią od ich zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Wolność? 27.06.08, 13:08 Różne wersje moralności nie pochodzą od Boga, a od różnych wspólnot religijnych. Poza tym, wielu ateistów ma swoje zasady etyczne. Ja też. To, że nie są takie jak te lansowane przez religie monoteistyczne to nieznaczy, że nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenx Re: a w ktorym kasynie ogrywasz klientów?;-) 27.11.06, 21:11 w Rio. na szczescie spotkalam kilku ateistow w pracy:) jedna laska, zagorzala katoliczka cytujaca biblie, o malo nie stracila pracy, przez to ze widzac mnie uzywala zwrotu, cytuje: Sssssssssssss...satan! od tej pory znajomi ateisci wolaja na mnie ssssssss:)))) monster1972 napisał: > :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:26 hurra - czego jeszcze nie ma ? to wspaniala wiadomosc :) - zony i dzieci tez nie ma tak z dnia na dzien - psytryk i nie ma - jakiez to proste .. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Jak ci śmierć u dupy stanie to wtedy uwierzysz 27.11.06, 19:28 Uwierzysz jak umrzesz. Bo wtedy Go zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Dziękuję, kochani 27.11.06, 20:07 mordzinas napisał: > Uwierzysz jak umrzesz. Bo wtedy Go zobaczysz. Dziękuję wam, moje owieczki, że tak pięknie mnie bronicie. Wiadomo, Bóg nie potrafi się sam obronić, dlatego wasza pomoc jest bezcenna. Cóż ja bym bez was począł? Jeszcze raz serdeczne dzięki, przygotuję dla was skarb w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek nie chce byc niewdzieczny, ale z taka pomoca 27.11.06, 23:26 w przekonywaniu niewierzacych to sie wstrzymaj. Przeczytaj swoj post jeszcze raz i pomysl, czy on w ogole ma cos wspolnego z duchem chrzescijanstwa? Poza tym - watpie, zeby smierc stawala kolo d.... Jako zjawisko potezne i znaczace na pewno moze dostac bilet na lepsze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Duch chrześcijaństwa 27.11.06, 23:38 darthmaciek napisał: > w przekonywaniu niewierzacych to sie wstrzymaj. Przeczytaj swoj post jeszcze > raz i pomysl, czy on w ogole ma cos wspolnego z duchem chrzescijanstwa? > Poza tym - watpie, zeby smierc stawala kolo d.... Jako zjawisko potezne i > znaczace na pewno moze dostac bilet na lepsze miejsce. Oczywiście, że ta zachęta jest zgodna z duchem chrześcijaństwa. Historia dostarcza dowodów, że ci, którzy we mnie wierzą, najskuteczniej przekonywali pogan do mojej osoby za pomocą strachu, gróźb i przemocy. A co do śmierci - masz rację, synu, nie staje ona w żadnym niegodnym miejscu, lecz u wezgłowia konającej osoby. Ubrana jest w szatę z kapturem i trzyma kosę w kościstej dłoni. To tak samo pewne, jak moje zmartwychwstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jeshua - teraz trujesz 28.11.06, 00:48 az do Karola Wielkiego chrzescijanstwo rozszerzalo sie bez podobojow i bardzo dobrze mu szlo. Po podboju Sasow przez Karola Wielkiego dalszy rozwoj chrzescijanstwa tez byl pokojowy - bez przymusu ze strony obcych najezdzcow nawrocili sie Czesi, Wegrzy, Polacy, Rusini, Dunczycy, Szwedzi i Norwegowie, troche potem Bulgarzy. Co ciekawe - nawracali sie czesto ci, ktorzy byli zdobywcami - Dunczycy w Anglii najpierw spalili wszystkie koscioly i klasztory, a sto lat pozniej jak sie juz nawrocili to je odbudowywali. Cos jednak to chrzescijanstwo musialo w sobie miec.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Brawo, synu! 28.11.06, 01:06 darthmaciek napisał: > az do Karola Wielkiego chrzescijanstwo rozszerzalo sie bez podobojow i bardzo > dobrze mu szlo. Po podboju Sasow przez Karola Wielkiego dalszy rozwoj > chrzescijanstwa tez byl pokojowy - bez przymusu ze strony obcych najezdzcow > nawrocili sie Czesi, Wegrzy, Polacy, Rusini, Dunczycy, Szwedzi i Norwegowie, > troche potem Bulgarzy. Co ciekawe - nawracali sie czesto ci, ktorzy byli > zdobywcami - Dunczycy w Anglii najpierw spalili wszystkie koscioly i klasztory, > > a sto lat pozniej jak sie juz nawrocili to je odbudowywali. Cos jednak to > chrzescijanstwo musialo w sobie miec.... Chrześcijaństwo ma w sobie nieodparty urok - dzięki mnie. Gratuluję Ci, synu, zdałeś egzamin. Użyłem podstępu, aby Cię sprawdzić, ale Ty nie dałeś się zwieść. Oczywiście, że chrześcijaństwo nie ma i nigdy nie miało niczego wspólnego z jakąkolwiek przemocą czy przymusem. To wszystko wymysły propagandy żydokomunomasońskiej. Spotykam u was wielu ludzi takich jak Ty i jestem tym naprawdę zbudowany. Obiecuję, będziesz miał skarb w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: Brawo, synu! 28.11.06, 01:13 Chrzescijanstwo mialo takze i swoje czarne strony - ale wiekszosc swojej ekspansji zawdziecza prawdziwym nawroceniom. Ludzie, ktorzy zostaja zmuszeni do przyjecia obcej religii sila korzystaja najczesciej z pierwszej okazji, aby ja odrzucic, a na swych przesladowcach sie zemscic. Jesli to nie jest mozliwe, z reguly probuja emigrowac. Tymczasem jedyne miejsca, gdzie chrzescijanstwo sie musialo cofnac (Bliski Wschod z Egiptem, Maghreb, Sudan (Nubia), Japonia) to tam, gdzie napotkalo tak brutalne i okrutne przesladowania, ze wierni albo wygineli (Japonia w XVII wieku), albo w koncu przeszli na inna wiare na skutek wiekow obcej dominacji, przesladowan i oslabienia emigracja (Bliski Wschod). Jak najdalszy jestem od negowania zbrodni ktorych w przeszlosci Kosciol sie dopuscil - ale szydzenie z chrzescijanstwa i nie dostrzeganie jego osiagniec to takze bladzenie intelektualne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
g123456 Wkrótce zobaczysz twarzą w twarz Boga i ..... 27.11.06, 19:35 Skończy się twoje bluźnierstwo i zdasz rachunek przed Tym, Którego wg ciebie nie ma. i co wtedy Jemu powiesz?, jaką zapłatę otrzymasz? póki jeszcze czas zmień swoje postępowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Dzięki za wsparcie 27.11.06, 20:04 g123456 napisał: > Skończy się twoje bluźnierstwo i zdasz rachunek przed Tym, Którego wg ciebie > nie ma. i co wtedy Jemu powiesz?, jaką zapłatę otrzymasz? póki jeszcze czas > zmień swoje postępowanie... Masz rację synu, bardzo nie lubię, gdy ktoś podaje w wątpliwość moje istnienie i potrafię srogo się zemścić. Odpowiedz Link Zgłoś
hakenkreuz Re: Wkrótce zobaczysz twarzą w twarz Boga i ..... 27.11.06, 20:10 Ciekawe kiedy ateisci znów zaczną palić świątynie i mordować wierzących? Już wszyscy widzieli jak funkcjonowało wielkie ateistyczne mocarstwo, kórego istnienie pochłonło miliony. Chyba potrzeba wam powtórki z historii czerwoni towarzysze! Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Re: Wkrótce zobaczysz twarzą w twarz Boga i ..... 27.11.06, 20:27 hakenkreuz napisał: > Ciekawe kiedy ateisci znów zaczną palić świątynie i mordować wierzących? > Już wszyscy widzieli jak funkcjonowało wielkie ateistyczne mocarstwo, kórego > istnienie pochłonło miliony. Chyba potrzeba wam powtórki z historii czerwoni > towarzysze! Dzięki, hakenkreuz. To pięknie, że kontynuujesz tradycje tych, którzy na klamrach pasów mieli wypisane "Gott mit uns" - Bóg z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Wkrótce zobaczysz twarzą w twarz Boga i ..... 27.06.08, 13:10 Jest wielu ateistów którzy nie są komunistami, nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek O Matko Boska, jeszcze jeden Savonarola? 27.11.06, 23:41 Dobry czlowieku, takimi postami tylko potwierdzasz uprzedzenia sceptykow wobec nas wierzacych. Uspokoj sie, walnij lufe, zmow trzy zdrowaski i sprobuj jeszcze raz majac na uwadze glowne przykazanie Jezusa (na wypadek gdyby ktos niczego innego nie mogl zapamietac) "Kochaj Pana Boga swego ze wszystkich sil, a blizniego swego jak siebie samego". To ostatnie dotyczy takze ateistow. Jesli ateisci tak Cie wkurzaja, ze nie masz sily z nimi spokojnie dyskutowac, to powtorz sobie kilka razy te wielka prawde "Pan Bog stworzyl ateistow dla jaj, jako dowod swego poczucia humoru". Od razu lzej na to wszystko spojrzysz. Z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
bbbbbbbbbbrazy10 Re: Wkrótce zobaczysz twarzą w twarz Boga i ..... 23.06.08, 13:21 '> Skończy się twoje bluźnierstwo i zdasz rachunek przed Tym, Którego wg ciebie > nie ma. i co wtedy Jemu powiesz?' Chyba nic, bo będę się rozkładać, a wtedy procesy fizjologiczne już nie funkcjonują ... jak powinny :-) Może powinnam zażalenie napisać, ale jakby tu ten sam problem się pojawia. Czym? Reką? :-) 'jaką zapłatę otrzymasz?' - A bo ja wiem? To chyba 'tajemnica'? No nie? Lepiej by było gdyby wpływ na konto był dziś, póki żyję, ale, cóż... podobno nie można mieć wszystkiego! :-) 'póki jeszcze czas > zmień swoje postępowanie...' A na jakie? Jeśli można się tego dowiedzieć? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mw1969 Młody inwestorze z prowincji... umysłowej! 27.11.06, 19:38 Młody - a takie wsteczne i ordynarnie kruchtowo-islamistyczne poglądy! Przerażające Inwestor... - Musi magistra robił w płatnej szkółce, niby wykształcony, ale głupi po prostu - przerażające do kwadratu!!! Właśnie, człeczyno - jeśli bóg jestk, to niech się objawi - nie w krzaku gorejącym ani w misteriach odprawianych przez facetów w czarnych kieckach - niechże sie objawi i zrobi orządek z tym bajzlem na Ziemi, którzy czynią WIERZĄCY, ale niemyślący... Człowiek wierzący zawsze będzie infantylny i ograniczony - jego protezą umysłowa bedzie spasiony dobrodziej (zwykle pedofil) gadający pierdoły o życiu i takie tam... A Greenaway, któremu nie jesteś godny czyścić butów, krawaciarzu z Pierdółkowa, miał odwage powiedzieć PRAWDĘ! Boga nie ma, i już. Bógów stworzył strach - tak brzmi jedna z filozoficznych sentencji, jakże trafnych. Człowiek wierzący zawsze będzie się BAŁ - przede wszystkim tego swojego "boga". Natomiast człowiek WIEDZĄCY bedzie wolny od niepotrzebnego balastu leków, jakim nas obarczaja różnej maści szamani spod znaku krzyża, półksiężyca czy czego tam jeszcze... Trzeba WIEDZIEĆ zamiast wierzyć (i myśleć, myśleć, myśleć - chociaż łeb boli!) Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Młody inwestorze z prowincji... umysłowej! 27.11.06, 20:28 To ja bym bardzo poprosił o podzielenie się WIEDZĄ. Ponieważ z natury jestem sceptykiem i wolnomyślicielem, na słowo nie uwierzę, że WIESZ. Proszę o niezbite wykazanie, że owa WIEDZA jest WIEDZĄ, a nie przesądami. Jeśli niezbitego wykazania zabraknie będziesz jak kogucik puszący się WIEDZĄ o swoim kurniczku i sądzący, że reszta świata jest podobna. DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
leszek19541 Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:42 Dopuki Polska będzie krajem katolickim zawsze będzie to tylko zadupie.Fanatyzm,nietolerancja,ksenofobia to wypisz wymaluj obraz maszego bagna zwanego POLSKĄ.Dopuki ludzie nie posiądą wiedzy,a będą operowali tylko sloganami i jedynie słusznymi hasłami będziemy tylko IV światem.Przerażający jest ten brak toleracji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hakenkreuz Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 20:14 Ta wasza tolerancja już miała swoje miejsce w Sodomie i Gomorze, he he liberalne śmiecie! Tolerancja, narzekacie na pedofilów, skoro jestescie tacy tolerancyjni to powinniscie zrozumić potrzeby mniejszości seksualnych - HIPOKRYCI! Boga nie ma - ale nowość Odpowiedz Link Zgłoś
szalinka Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 23:33 A mnie przeraza brak znajomosci polskiej ortografii... > Dopuki > Dopuki ludzie nie posiądą wiedzy Wiedza... to brzmi dumnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hakenkreuz Re: Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:42 I kim ten patafian jest że jego poglądy warte były publikacji? Swoje chore przemyślenia mógł zachować dla siebie, ten wierny uczeń Marxa i Engelsa - Red scum!! Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Boga nie ma, jesteśmy wolni 27.11.06, 19:47 zgadza siBoga ne ma i dobrze, że jestesmy wolni!! Ale tylko nieliczni wiedzą że są wolni :-))) Ci niewierzący:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sklis ...i gdzie twoje miłosierdzie, chrześcijaninie? 27.11.06, 19:49 Spróbuj zrozumieć, że dla niewierzącego fakt, że człowiek inteligentny i wykształcony podporządkuje swoje życie irracjonalnym wierzeniom, naprawdę może być co najmniej dziwny. Ale cóż - widocznie taka jest natura człowieka, że niektórym wiara jest po prostu potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś