Dodaj do ulubionych

swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ?

26.11.09, 16:44
witam,

jak Waszym zdaniem jest?

czy Swistak.pl ma szansę dorównać niedługo Allegro?

myślę, że ma swoje duże plusy, obsługa miła i na temat, a co najważniejsze
sprzedaż za darmo, a jest tam coraz więcej kupujących i sprzedających,

korzystał ktoś z tego portalu i sprzedawał?

Obserwuj wątek
    • 2man2man Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 27.11.09, 09:38
      nie wiem jak jest na świstaku, ale skoro serwis darmowy, to pewnie zawalony
      reklamami :) ceny w związku z tym muszą być niższe. Jak tam jest z rejestracją?
      Wymagana jest jakaś uciążliwa autoryzacja? Warto się tam rejestrować? No bo na
      przykład na aukcjach typu dobij.to nie trzeba wielu formalności, wystarczy
      założyć login, kupić dobicia i po problemie. No i ceny niższe
      • awanturka Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 27.11.09, 10:40
        ŚWISTAk jest darmowy, ale każdy kij ma dwa końce. Ponieważ to nic nie kosztuje ludzie wystawiają tam przedmioty, ktore same w sobie nie mają szans, że zostaną kupione (np. uzywane, uszkodzone oprawki do okularów, serio!), albo przedmioty po cenie za którą raczej nie mają szans zostać kupione (np. telefon "mało używany" w cenie 200zł wyzszej niż nowy w pierwszym lepszym sklepie z telefonami).

Takie rzeczy na allegro, w właśnie dlatego, że za wystawienie trzeba płacić się nie zdarzają

A już zupełnym kuriosum jest sprzedająca, która w dziale podręczniki wystawia książki do których opis brzmi "podręcznik z polskiego", "testy z matematyki", aukcje są bez zdjęcia i bez jakiekolwiek informacji o książkach - z ciekawości zapytałam o testy z matematyki - dostałam odpowiedź, "zgadnij", nie odpuszczałam (żeby przekonać się co będzie dalej) - to dostałam odpowiedź - "kupujesz czy nie? jak nie to nie zawracaj dupy".

Książki te pojawiają są obecne na Świstaku od ponad trzech lat - gdyby kobitka miała za to płacić przypuszczalnie nie byłoby takiej sytuacji.

No i jeszcze jedna sprawa - allegro ma nieporównywalnie lepszą wyszukiwarkę (np. odzież mozna wyszukiwać według rozmiaró, kolorów i innych takich, buty nawet według rodzaju obcasa, na świstaku trzeba przeglądnąć wszystko) i to w moim odczuciu dyskwalifikuje świstaka.

Aha! I jeszcze jedno - uważam, ze Allegro jest też dużo, dużo lepsze od angielskiego ebaya!!!

No i uważam, że powinno się pomyśleć o wersji "międzynarodowej" !!!
        • cold-case-love Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 29.11.09, 23:21
          Ja tam myślę, że allegro mimo wszystko zostanie takim hmm liderem na naszym
          polskim rynku serwisów aukcyjnych. Mimo wszystko ma najwięcej użytkowników
          korzystających z takich usług no i wyrobioną hmm nazwijmy to "markę".
          • konwalia313 Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 08.12.09, 18:56
            Nie polecam Świstaka. Z pierwszego postu wynika, że bardzo miły
            kontakt, ale jeszcze w ubiegłym roku kontakt opierał się na monologu
            z mojej strony (dla mnie trudno to nazwać miłym kontaktem, czy
            jakąkolwiek obsługą, na allegro chociaż z automatu, ale jakiś
            kontakt jednak jest). Według mnie totalna porażka- a wyrejestrowanie
            się z cudem graniczy !!!
    • lhasa niestety allegro nadal liderem 26.02.10, 17:47
      zarejestrowalam sie na swistaku, nawet bardzo chcialam cos kupic, no ale...tego
      czym bylam zainteresowana po prostu na swistaku nie znalazlam:( bardzo uboga
      oferte maja, a szkoda bo na allegro ceny za wystawianie aukcji i prowizje
      osiagaja powoli absurdalne ceny! gdyby tylko wiecej osob ze swoimi ofertami
      przenioslo sie na swistak byloby swietnie:)
      a tak to nadal pozostaje mi allegro, gdzie do tej pory znajdywalam wszystko
      czego szukalam, wlaczajac w to unikatowe wydania ksiazek, niszowe perfumy i
      setki innych niedostepnych w zwyklych sklepach rzeczy.
    • nicol-e Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 06.03.10, 19:22
      Witaj

Moim zdaniem nie ma szans, mam tam konto od 2 lat i NIGDY nie
      zdarzyło mi się znaleźć w wyszukiwarce przedmiotu, którym bylam
      zainteresowana podczas, gdy na allegro w wynikach miałam kilka
      stron. Aukcje owszem, są i to coraz więcej, ale co z tego, skoro
      kupujacych nie ma. No ale zobaczymy.

pozdrawiam
      • jalia71 Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 08.03.10, 11:12
        świstak to kompletna beznadzieja.miesiąc temu dwie osoby kupiły u mnie towar, do
        dzis nie zapłacone, na bieżąco sprawdzam historię konta.Jakby tego było mało
        jedna z nich napisała do administratora że ,,pomimo zapłaty nie otrzymała
        towaru" !!! dzwoniłam kilkakrotnie i prosiłam o wyjaśnienie i przysłanie mi
        dowodu wpłaty,,,, dowód nie może dojść od dwóch tygodni.Napisałam rzecz jasna do
        administratora, cisza odpowiedzi żadnej.
    • ejdika Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 21.04.10, 10:35
      myślę, że świstak nie ma szans z allegro

Gameo
    • aaarekk swistak konkurencja allegro JEST Też Inna Oopcja 02.05.10, 07:52
      Jest nowa stronka aukcyjna.
      Niezaprzeczalnie najlepsza.
      Polecam, tu jest link: skocz.pl/dbvsz
      Prosta rejestracja i bardzo ciekawy program partnerski.
    • inka650 Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 07.01.11, 11:51
      Konkurencją na pewno jest pogrosiku, gdzie można wygrać przedmioty za niską kwotę, chociażby dlatego, że mało osób o tym wie np. wygrana za 5 zł - pajacyk.pl
    • susa-66 Re: swistak.pl konkurencja dla allegro.pl ? 29.08.11, 21:17
      Nic z tego. Ekspozycja na świstaku jest fatalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka