Dodaj do ulubionych

Słyszałam w mediach że Allegro upada

31.05.12, 11:03
Czy to prawda że allego upada,
coraz mniej ma klientów na rzecz
złykłych serwisów ogłoszeniowych np. Gumtree?
Słyszałem w mediach że notują spadek
tranzakcji o 40 % a to wszystko przez
blokowanie kont i wysokie opłaty
Jedna ze stacji twierdzi
że działając w ten sposób
za kilka lat 70 % polaków
nie bedzie miało dostępu do allegro
a co za tym idzie allegro upadnie ???
Obserwuj wątek
    • anaisanais96 Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 31.05.12, 13:43
      Weź nie gadaj głupot, allegro nie jest w stanie wygryźć żaden inny tego typu portal.
      • soulshunter Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 31.05.12, 14:07
        za wyjatkiem amazon i ebay.
      • kapitolsc Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 11.03.13, 16:06
        Wręcz przeciwnie. Nie ma sensu walczyć na Allegro o parę groszy kiedy jest niska prowizja dla sprzedającego i duże ryzyko oszustwa na kupującego. Alegro zarabia niestety na wystawieniu aukcji i na prowizji od sprzedawcy. Jest to nic innego jak zwykła firma ze zwykłym sklepem internetowym. Postawić takie drugi albo trzeci jak Swistak.pl ale bez prowizji i bez opłat a jedynie za reklamę, a upadnie szybciutko. Za te wszystkie braki odpowiedzi w trudnych sprawach zasługują na konkurencję tak jak Telekompromitacja Polska.
        • binart Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 11.03.13, 16:24
          kapitolsc napisał(a):

> Wręcz przeciwnie. Nie ma sensu walczyć na Allegro o parę groszy kiedy jest nisk
          > a prowizja dla sprzedającego i duże ryzyko oszustwa na kupującego. Alegro zarab
          > ia niestety na wystawieniu aukcji i na prowizji od sprzedawcy. Jest to nic inne
          > go jak zwykła firma ze zwykłym sklepem internetowym. Postawić takie drugi albo
          > trzeci jak Swistak.pl ale bez prowizji i bez opłat a jedynie za reklamę, a upad
          > nie szybciutko. Za te wszystkie braki odpowiedzi w trudnych sprawach zasługują
          > na konkurencję tak jak Telekompromitacja Polska.

Jest już taki darmowy serwis taneo.pl, zero prowizji, zero opłat
          a ludzi ciężko przekonać, wolą płacić monopoliście dużą prowizję niż spróbować czegoś nowego za darmo....
    • stokrotka_a Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 31.05.12, 13:50
      A ja słyszałam w mediach, że Allegro już upadło, a ich strona internetowa to tylko atrapa...
    • candy_cat Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 31.05.12, 15:04
      Moim zdaniem juz dzis 70% Polakow nie ma konta na Allegro ;) A przynajmniej polowa nigdy o tym portalu nie slyszala, podobnie jak nie rozumie slowa "portal" .
    • trusia29 Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 31.05.12, 16:05
      Czy to reklama innych portali czy co???
      Ja mieszkam pod miastem, kupuje duuuużo na allegro i nie sądzę, zeby to była prawda
      • krakowskim_targiem Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 29.06.12, 10:12
        bzdura... mnóstwo ludzi korzysta z allegro, sama zamierzam swój mini biznes otworzyć i handlować chińszczyzna z wólki kosowskiej. allegro to miejsce pracy całej masy ludzi, nie sądzę by coś się miało z nimi podziać niedobrego.
        • olc.iaa Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 29.11.12, 18:49
          też mysleę że to bzdura, sama wystawiam przedmioty i to nowe łatwo zdobyte tu: [url=http://za10groszy.pl/start/494734086/index.html]Tekst linka[/url]
    • meduzaa1 Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 01.12.12, 18:51
      Haha, to byłoby niezłe. Może w końcu zaczęliby myśleć, bo jeszcze trochę i jakakolwiek sprzedaż nie będzie się tam opłacała dzięki ich prowizjom złodziejskim.
    • 42andzia Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 08.12.12, 16:00
      Nie słyszałam o tym ale pewnie i racja, kiedyś wiele osób sprzedawało na alegro a teraz już prawie nikt, bardzo drogie opłaty.
    • zarabianie.internet Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 12.12.12, 15:01
      :) nie zanosi się na taką sytuację jaka opisujesz w poście.Choć fakt powstaje dużo podobnych serwisów np taki jak za 10 groszy ,gdzie można upolować niezłą okazję.
    • ewelinahudson25 Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 02.03.13, 16:16
      Byłoby wspaniale gdyby ten twór upadł. Jednak nie sądze. Zbyt dobrze wciąz się to kręci.
      www.itsybitsy.pl
    • mmarku Re: Słyszałam w mediach że Allegro upada 02.03.13, 22:22
      Hmm, jak będę mógł pomóc to wrócę do tego wątku.Hmm, jak będę mógł pomóc to wrócę do tego wątku.
    • binart Przecież allegro już nie ma 05.03.13, 17:31
      pamiętam ten serwis ...
      to był taki serwis aukcyjny ...
      ale niestety już go nie ma ...
      teraz pod adresem allegro pl jest coś dziwnego, jakiś prywatny sklep ...

teraz jest taneo.pl

• agnieszka291180 Re: Przecież allegro już nie ma 10.03.13, 13:23
        Codziennie odwiedzam interesujące mnie stronki allegro. Często kupuje, jak również czasami sprzedaję rzeczy po moich dzieciach i jakoś nie sądzę aby miało upaść :)
        • musthavefashion_pl Re: Przecież allegro już nie ma 10.03.13, 23:22
          wątpię, żeby miało upaść, jakoś nie widzę, żeby coś im się złego działo, no ale może dobrze marketingowo się "bronią " ; p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka