Dodaj do ulubionych

Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak"

04.08.16, 15:25
Ostrzegam wszystkich przed robieniem zakupów internetowych i jakichkolwiek kontaktów handlowych w Kieleckiej firmie-hurtowni "GODART" mieszczącej się przy ul.Krakowskiej 293. NIP:959-026-67-31, Regon: 290984394.Do tej pory ta firma nie oddała mi wpłaconych w pażdzierniku 2015 roku kwoty 1247zł za zamówioną i nie odebraną ze względu na ciągłe przesuwanie terminu dostawy (zgodnie z ich regulaminem) kabinę prysznicową. Posiadam pełną dokumentację korespondencji mailowej, kopie przelewu. Do firmy nie można się dodzwonić. Faktem jest, że kiedy mi się udało rozmowa została przerywana tłumaczeniem braku czasu. Sprawa jest w rękach policji w mieście w którym mieszkam. Raz jeszcze ostrzegam wszystkich potencjalnych klientów !!!
Obserwuj wątek
    • dedoo [...] 09.08.16, 12:56
      Treść postu jest niedostępna.
      • kabinaaaaa [...] 10.08.16, 20:35
        • dedoo [...] 11.08.16, 12:51
    • nniedzielski Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 16.08.16, 16:39
      Dziękujemy za ostrzeżenie!
      • dedoo Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 19.08.16, 13:18
        Witam,
        no nie myślałem że wolność wypowiedzi w naszym kraju jest zakazana i że Admin wykasuje w/w wypowiedz która jest/była prawdziwa-DZIWNE, a może straszne, że nawet z nowe wpisy z "gospodarki" wykasuje (to tylko jeden portal-wpisy pokazują się na innych portalach aby ludzie mieli dostęp do wiedzy, która ich uchroni przed stratą kasy).
        OSTRZEGAM wszystkich potencjalnych klientów przed zakupem w firmie:
        GODAN
        GODART
        GODAR
        MARKET BUDOWLANY SANIT
        ostatnia ich strona internetowa:
        marketbudowlanysanit.pl/
        NIP: 959-026-67-31, Regon: 290984394
        jest to jedna i ta sama firm która wyciąga pieniądze i GRA NA ZWŁOKĘ z dostawą do klienta lub wysyła z wielkim opóźnieniem towar nie odpowiadający opisowi!!!!!
        Następny "wybieg" to jest ich regulamin-polecam przeczytać w celu uśmiania się;-).

Pozdrawiam
        608 691 863
    • pati9999 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 25.08.16, 10:16
      Witam,
      również ostrzegam wszystkich przed zakupem czegokolwiek w firmie GODAN. Pan jest bardzo arogancki,przerywa rozmowę wyłączając telefony. Ja zakupiłam kabinę prysznicową w maju 2016 roku, po dziś dzień nie mam ani kabiny ani pieniędzy. Napisałam odwołanie i składam doniesienie na policję.Ne dajcie się oszukać a ludzie którzy są w takiej samej sytuacji- powinniśmy złożyć pozew zbiorowy na tą firmę.
      • zmem Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 29.08.16, 17:21
        Witam
        Z pozwem jest taki problem, że firma fizycznie nie istnieje pod żadnym z dwóch kieleckich adresów.
        Sprawdziłem osobiście.
        Jeśli ktoś posiada adres gdzie można dostarczyć pozew proszę o kontakt.
        tel. 502 274 390
      • misiorna Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 18.10.16, 12:43
        Następny oszukany 29 luty 2016 na kwotę 1697zł Byłem na policji - złożyłem obszerne oświadczenie i otrzymałem info że pan został przesłuchany i nie udowodniono mu oszustwa i odmówiono wszczęcie dochodzenia. z art 286&1 kk wobec stwierdzenia że czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego tj na zasadzie art. 17&1 pkt 2 kpk . Paweł Tchórz - pracownik przyszedł na policje i złożył oświadczenie że firma istnieje i potwierdził że posiada nr tel. 530-141-809, 884-673-869 nr i nr rachunku bankowego i adres email godarhurtownia@gmail.com i sprzedaje sprzęt przez internet i wszystko jest ok ., a tak wogóle to sprawdzi czy wogóle wpłaciłem pieniązki . Na policji w dniu złożenia zamówienia udostępniłem wszystkie przelew i dow zakupu f-ra proforma i można było to zweryfikować od razu Proszę o kontakt zainteresowanych to udziele bliższych info 790 25 50 75 Pozdrawiam Darek
    • fredrik111 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 30.08.16, 10:58
      Witam,
      również zostałem potraktowany jak romper59 i pati9999 towaru nie otrzymałem osoba która odbiera telefon jest bardzo arogancka i niekompetentna jestem za zlozeniem pozwu zbiorowego.
      • eskssk Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 30.08.16, 20:51
        Ostrzegam wszystkich przed oszustem firmą Godan. Zamówiłam wannę z hydromasażem w listopadzie 2015 roku. 25 listopada przesłałam pieniądze i do tej pory nie otrzymałam towaru. Pan rzeczywiście jest arogancki i mimo iż obiecuje zwrot kasy, a raczej podstawiona przez niego kobieta udająca księgową, to i tak nie dotrzymuje słowa. Mam dość obietnic złożyłam doniesienie na policję. Zamierzam złożyć pozew do sądu. Warto złożyć go zbiorowo. Nie dajcie się szukać i nie zamawiajcie w tej firmie, jeżeli nie chcecie doświadczyć straty.
        tel. 788617523
    • safom Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 01.09.16, 09:44
      Dokładnie tak jak piszeszecie. Czekam na kabinę od czterech miesięcy (GODAN.) Raz nawet jakąś przysłali. Tylko dziwne akurat nie tą. Byłem wyrozumiały, bo w życiu bywa różnie a na telefony oddzwaniali. Ale uważam, że chyba nadszedł czas by pójść z tym do prokuratury. Bo wychodzi, że jest to ich sposób "na działalność". Czy ktoś jeszcze ktoś może coś dodać ?
      • pati9999 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 02.09.16, 13:26
        na stronie KRS są dane właściciela firmy GODAN. Firma na dzień dzisiejszy nie jest zadłużona i nadal funkcjonuje. P.Darek Coś-właściciel firmy. Mając jego dane możemy składać pozew zbiorowy do prokuratury, ponieważ obawiam się że policja nic z tym nie zrobi, ponieważ śledztwo trwa a cisza na ten temat, gdzie łatwo można gościa złapać...
      • adas74j Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 06.09.16, 09:30
        Witam, też jestem ofiarą tego oszusta. Sprawa jest na policji i podczas ostatniej rozmowy z oficerem prowadzącym poprosił on o wyszukanie podobnych spraw prowadzonych przez inne komisariaty i zgłoszeń aby móc skontaktować się z innymi policjantami i wymienić się informacjami. Może to znacznie przyspieszyć dorwanie tego łobuza. Jeśli mógłbym prosić o kontakt to mój telefon 602 774 964, mail adas74@vp.pl. Pozdrawiam.
        Adam Dudziński, Warszawa.
      • zmem Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 07.09.16, 16:54
        Witam
        Sytuacja podobna, chciałem iść do sądu ale jest problem.
        W pozwie trzeba podać nazwisko i adres.
        Sprawdziłem kieleckie adresy nie na tam takiej firmy.
        Przy złożeniu pozwu trzeba do dostarczyć a w tej sytuacji nie ma gdzie.
    • adas74j Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 06.09.16, 09:28
      Witam, też jestem ofiarą tego oszusta. Sprawa jest na policji i podczas ostatniej rozmowy z oficerem prowadzącym poprosił on o wyszukanie podobnych spraw prowadzonych przez inne komisariaty i zgłoszeń aby móc skontaktować się z innymi policjantami i wymienić się informacjami. Może to znacznie przyspieszyć dorwanie tego łobuza. Jeśli mógłbym prosić o kontakt to mój telefon 602 774 964, mail adas74@vp.pl. Pozdrawiam.
      Adam Dudziński, Warszawa.
      • grazyna10031 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 07.09.16, 00:01
        Jestem kolejną oszukaną osobą,kabina zakupiona 18 marca,do tej pory brak dostawy i zwrotu pieniędzy- w lipcu odstąpiłam od umowy-odstąpienie przyjęte przez firmę.
        Mój telefon 694509945,adres e mail grawoj@autograf.pl
        • dyniu61 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 18.09.16, 11:26
          Mój kontakt z firmą p Dariusza Coś rozpoczął się tak:
          Zamówiłem kabinę prysznicową z hydromasażem 18.11.2015. oczywiście zapłaciłem przelewem całą kwotę….. i jak to ładnie wyglądało….Firma napisała -

Witaj KRZYSZTOF D…k,

dziękujemy za rejestrację w sklepie www.kabinywannykielce.pl .

Jeżeli potrzebujesz naszej pomocy prosimy o kontakt: godarhurtownia@gmail.com.

Pozdrawiamy.

Uwaga również na drugą stronę : www.marketbudowlanysanit.pl i jeszcze kilka innych

A później już tylko „””coraz lepiej””” i dalej już tylko problem:

Dnia 21 stycznia 2016 13:16 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          W związku z Państwa zamówieniem kabiny prysznicowej informujemy Państwa ,iż
          dostawa kabiny prysznicowej będzie realizowana zgodnie z opisem ze
          strony, w załączniku PrtSc ze strony na której dokonano zakupu,
          dostawa od 2-5 tyg., max termin dostawy tak jak w opise do 68 dni
          roboczych patrz załącznik z naszej strony zrzut z ekranu poniżej w tej
          wiadomości proszę go otworzyć , wysyłka odbywa się naszym transportem,
          dostawa najwcześniej 30.I-10.II.2016 r.
          ponieważ dostawa odbywa się naszym transportem, jak tylko trasa w
          Państwa kierunku zostanie przygotowana o wysyłce poinformujemy
          mailowo lub tel, by byli Państwo przygotowani na odbiór zamówienia
          Na chwilę obecną zamówienie jeszcze jest w trakcie realizacji
          pozdrawiam
          Pracujemy :
          poniedziałek - piątek w godzinach 9.00-16.00, (w soboty i niedziele
          oraz dni świąteczne nie pracujemy)
          na maile odpowiadamy w ciągu około 1-3 dni roboczych
          godarhurtownia@gmail.com
          www.kabinywannykielce.pl
          Ja
          do
          Godar Hurtownia
          Witam, z moich obliczeń wynika, że termin oczekiwania na zamówiony towar(kabina prysznicowa) właśnie minął. Kabinę zamówiłem 18.11.2015 r. W regulaminie informujecie Państwo o maksymalnym okresie oczekiwania 68 dni(właśnie mija).W e-mailu z dnia 21 stycznia 2016 r. który otrzymałem obiecujecie Państwo, że dostawa będzie zrealizowana najwcześniej 30.01 - 10.02.2016. - dzisiaj jest 24.02.2016. Proszę o informację , co dalej w tym temacie. Pozdrawiam.

Po upływie regulaminowych 68 dni roboczych odstąpiłem od umowy w związku z niedotrzymaniem warunków regulaminu i braku dostawy kabiny w terminie, oraz zażądałem zwrotu wpłaconych środków. Dalszy kontakt z firmą Godar pana Dariusza C.ś wyglądał tak:

Dnia 10 marca 2016 11:04 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          zamówienie jest w realizacji, dostawa będzie na najbliższej trasie,
          kurier zadzwoni przed przyjazdem
          pozdrawiam

Dnia 3 marca 2016 13:51 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          zamówienie jest w realizacji, dostawa powinna być w przyszłym tyg. u Pana
          pozdrawiam
          Dnia 18 kwietnia 2016 15:05 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          przepraszamy za późna odpowiedź mailową , niestety Państwa maile
          trafiły na spam , stad brak odpowiedzi, zweryfikujemy przebieg
          transakcji , jeśli jest błąd z naszej strony to zwrot nastąpi w ciągu
          7-14 dni na wskazany rachunek bankowy
          Pozdrawiam
          Dnia 20 kwietnia 2016 12:31 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          zwrot do Państwa będzie zrealizowany
          pozdrawiam
          Dnia 2 maja 2016 10:39 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          sprawdzimy przelewy jeśli jest błąd będzie naprawiony
          pozdrawiam
          Dnia 19 maja 2016 11:28 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          sprawdzimy transakcję i na pewno wyjaśnimy sytuację
          pozdrawiam
          Dnia 20 maja 2016 11:14 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          płatność będzie do Państwa zrealizowana, przepraszamy za opóźnienie
          pozdrawiam
          Dnia 31 maja 2016 14:56 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          jest błąd z naszej strony ale będzie on naprawiony
          pozdrawiam
          Dnia 22 lipca 2016 14:34 Godar Hurtownia <godarhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Witam,
          zwrot do Pana będzie zrealizowany, najmocniej przepraszamy za opóźnienie
          pozdrawiam
          Dnia 2 września 2016 11:26 Godan Hurtownia <godanhurtownia@gmail.com> napisał(a):
          Szanowny Panie
          Zwrot jest u nas i nie bawem zostanie zrealizowany do Pana.....
          i tym podobne wiadomości.
          I tak trwa do dnia dzisiejszego. Wszyscy do których dotrze ten przekaz unikajcie jak ognia kontaktu z firmą Godar pana Dariusza C.ś. I uważajcie ponieważ firma zmienia nazwy i strony www. Jak rękawiczki. Polecam forum; forum.gazeta.pl/forum/magazyn partner kielce
      • marta8924 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak 19.09.16, 17:01
        Ja również należę do osób poszkodowanych. Szukam sposobu i pomysłu jak można odzyskać pieniądze. Z posiadanych informacji wiem, że działania prowadzone przez Policję nie dają żadnych rezultatów, a ci ludzie wciąż czują się bezkarni... W razie posiadania przez państwa inf. proszę o kontakt. W tej chwili staram się dotrzeć do mediów, które chciałyby zająć się tym tematem.
        mój adres e-mail: marta_suchodola@wp.pl
    • marconti67 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 19.09.16, 11:45
      Witam, chce się dołączyć do wszelkich czynności mogących zwrócić kasę za niezrealizowane zakupy w tej "pseudo" firmie ..mój tel 512 129 448 .. jeśli ktoś cos potrzebuje lub posiada konkretne informacje proszę o kontakt
      512 129 448
    • marta8924 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 19.09.16, 15:35
      Witam, ja dokonałam zakupu 12 lutego tego roku. Do tej pory nie otrzymałam ani kabiny ani zwrotu gotówki, której żądałam w odstapieniu od umowy. Pan jeśli już raczy odebrać telefon jest arogancki, chamski i absolutnie nieprofesjonalny i co najgorsze posuwa się do gróźb karalnych... Poszkodowanych są dziesiątki i to w wielu miastach Polski. Sprawa została zgłoszona na Policje, zaangażowane są również media. Siedziba firmy , która jest podana w internecie w rzeczywistości jest pusta, a tych ludzi nie udało się w dalszym ciągu namierzyć. Stanowczo przestrzegam. A jeśli ktoś z Państwa posiada jakieś informacje w tej sprawie, proszę o kontakt.
    • pokrzywdzona1000000 Re: Godan ? Godart ? Kielce - firma "krzak" 28.10.16, 16:42
      Tak należy wszystkich ostrzec przed tą firmą .Ja również dokonałam zakupu w tej firmie przez internet .Do tej pory , a minęło już ponad siedem miesięcy , nie mam ani kabiny , ani zwrotu pieniędzy .A co ciekawe , ta firma już nie istnieje , a strona internetowa na , której dokonałam zakupu istnieje . W moim przypadku był to "Godan" z Kielc . Mam nauczkę i nie wiem , czy w ramach ostrożności nie będę unikać wszelkich firm z Kielc .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka