Dodaj do ulubionych

xSale opinie: ktoś zna, korzysta?

12.08.20, 10:55
Witam serdecznie,

prowadzę sprzedaż na Shoperze, oraz przez Allegro i eBaya - poszukuję narzędzia, które pomoże mi to spiąć ze sobą (oraz dodatkowo z ERPem) i zautomatyzować. Jedno narzędzie już posiadam, ale rozglądam się za alternatywą. xSale wygląda sensownie, ale nie widzę w internecie zbyt wielu opinii na jego temat. Stąd pytanie, czy ktoś zna i korzysta :)
Obserwuj wątek
    • kamil70x0x Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 13.08.20, 10:34
      Korzystam od niedawna i póki co polecam. Optimę, Shopera i Allegro zintegrowałem błyskawicznie. Zamówień mam od groma, ale dane i tak aktualizują się bardzo szybko. Dodatkowo, integracje działają niezwykle stabilnie, a support jest mega sympatyczny i pomocny :) Przydałaby się tylko dedykowana apka na androida, ale to już tak swoją drogą.

• ambrozzzyyya Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 14.08.20, 16:21
      W 100% zgadzam się z przedmówcą. Ponadto - prosty i przyjemny dashboard. Mam xSale od miesiąca, a panel znam jakbym pracował na nim piąty rok. Ludzie obsługujący nas po drugiej stronie też na plus.
    • marcinchmin99 Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 20.08.20, 08:05
      Mam xSale i nie żałuję. Od siebie dodam, że na plus warto zaliczyć fakt, że xSale rozwijany jest wspólnie z użytkownikami. Np.. Zgłaszam, że przyda się funkcja A, później okazuje się, że więcej klientów by ją chciało. I po pewnym czasie się pojawia.
    • jolantex652 Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 03.09.20, 15:51
      Jak każde rozwiązanie, xsale ma cienie i blaski. Z dobrychstron: próbowałem wielu i to chyba jedyne, w którym trzymają rękę na pulsie z aktualnością API. Jak PrestaShop albo Allegro dłubią przy swoich api, to xsale zawsze jest na bieżąco, przez co nie zrywa integracji.

Do zastanowienia: nie jest to najtańsze rozwiązanie na rynku, ale jak podliczam cena-jakość, to wychodzi, że (przynajmniej dla mnie) się opłaca.
    • muraxonson2 Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 17.09.20, 10:44
      Z perspektywy czasu, mnie podoba się skalowalność xSale. Miałem 1 kanał sprzedaży, skorzystałem z tańszej wersji xSale z mniejszą ilością opcji (aczkolwiek ze wszystkimi, których potrzebowałem). Teraz biznes się rozrósł, dodałem kolejne kanały i mierzę dodatkowe KPI - zamiast szukać innego integratora, wykonałem telefon i zmieniono mi paket w xsale na większy, z potężniejszą wersją opcji.

PS.
      jolantex652 z tą ceną, to bym tak nie szalał. Weź podlicz sobie koszt dodatków, które trzeba dokupić przy innych integratorach, a wyjdzie Ci, że xsale to jedna z korzystniejszych opcji.
    • aleksanderwww Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 16.10.20, 10:46
      ciekawa rzecz ten xsale. chodzi, wysyła, automatyzuje. polecam
    • manius96 Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 24.11.20, 14:40
      Wiele zostało już powiedziane, dużo nie wniosę. Na tle baselinkera i ERPboxa, xSale prezentuje się najlepiej w kontekście tempa synchronizacji danych. Poza tym ma najwięcej opcji automatyzacji podstawowych procesów
      sprzedażowych. Pracowałem na tym i na tamtym, więc wiem co mówię ;)
    • katarzyna-mrs Re: xSale opinie: ktoś zna, korzysta? 07.01.21, 11:46
      Witam. Trafiłam tutaj w czasie poszukiwań nowych narzędzi do automatyzacji sprzedaży. Miałam przyjemność testować xSale w poprzedniej organizacji. Ciężko było się do czegoś doczepić: wdrożenie było szybkie i bezbolesne (uczestniczyłam w procesie), błyskawiczna synchronizacja danych między integrowanymi systemami zaskoczyła nas najbardziej, a pomocny helpdesk zawsze wspierał w czasie, gdy czegoś nie wiedzieliśmy. Po moim odejściu testy się skończyły, a xSale pozostał do dzisiaj. Teraz, w ramach poszerzenia znajomości branży, rozglądam się na innymi narzędziami. Ale jak już trafiłam na ten wątek, to pochwalę xSale z łezką nostalgii - a co :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka