coronella 12.09.07, 18:08 może wystawić komentarz? Gdy Allegro przyzna juz zwrot prowizji, czyli brak kontaktu jest zgłoszony, czy kupujący traci prawo wystawienia opini? czy nie? Nie chciałabym dostac odwetowego negatywa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonabw Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 18:16 Nie wiem jak to jest, ale nie przejmuj się jednym negatywem. Zawsze możesz to sprostować w odpowiedzi i wyjasnić innym sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 18:24 Może wystawić komentarz i zapewne będzie to odwetowy negatyw :( Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 18:26 Nie wiem czy może, bo mi nie wystawił żadnego. Ja wystawiłam negatyw i wystąpiłam o zwrot prowizji do allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 20:07 Technicznie ma taką możliwość, nawet po wielu miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 18:38 może ale Ty możesz dodać do tego sprostowanie. Moja znajoma dostała negatywa odwetowego po 7 miesiącach od zakończenia transakcji i zwrotu prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
housewife1 Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 20:05 może a ty możesz dopisac odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 12.09.07, 21:27 Może wystawić komentarz, chyba, że wcześniej zablokują mu konto - wtedy nie wystawi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julkast6 a ile czekacie na wplate po zakonczonej aukcji? 12.09.07, 21:36 Ile dni po zakonczeniu aukcji czekacie z wystapieniem do allegro o zwrot prowizji ( i jak to sie robi), jesli nastepnego dnia byl kontakt ze ktos przeleje kase a potem cisza ani kasy ani odpowiedzi na maile Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: a ile czekacie na wplate po zakonczonej aukcj 12.09.07, 21:42 Ja miałam niedawno dwie takie sytuacje. W sumie przypomnienie o braku zapłaty (przez Allegro) wysłałam po jakichś 2 tygodniach od zakończenia aukcji, a formularz o zwrot prowizji po kolejnym tygodniu czy 10 dniach. Ja tam sie nie cykam i po mailu od allegro, że zwrócono mi prowizję, wystawiam negatywa. aga Odpowiedz Link Zgłoś
julkast6 Re: a ile czekacie na wplate po zakonczonej aukcj 12.09.07, 21:49 ok, dzieki w takim razie jeszcze musze troche poczekac i tez nie bede sie szczypac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: a ile czekacie na wplate po zakonczonej aukcj 12.09.07, 22:44 Ja wysyłam przypomnienie po 7 dniach, po kolejnych 4 dniach występuję o zwrot prowizji. Tak zresztą zezwala Allegro, wejdź na zakładkę rachunki - zwroty i tam ci się wyświetli co w danym momencie możesz zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: a ile czekacie na wplate po zakonczonej aukcj 12.09.07, 21:53 Ja nie czekałam długo, chyba po tygodniu bez kasy i wysłałam przypomnienie. Napisałam w nim, że na kasę czekam do końca tygodnia. Gdy nie było ani odpowiedzi ani kasy zadzwoniłam i dostałam informację, że już nie chcą kupić tej rzeczy. Po tej informacji wystawiłam negatywa i wystąpiłam o zwrot prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
housewife1 Re: a ile czekacie na wplate po zakonczonej aukcj 13.09.07, 17:39 pamiętajcie, że w opisie aukcji powinien być termin do kiedy czekacie na wpłaty (np ' na wpłaty czekam do 7 dni roboczych" ) bo inaczej kupujący jest zobowiązany się z tobą skontaktować w ciągu 7 dni, ale nie musi w tym terminie wpłacać i może się powołać (np procesując się z Tobą i allegro) na brak konkretnego terminu, a więc dowolnośc i może ci napisać,( kontaktując się z tobą w ciągu tych 7 dni) że wpłaci ci za 3 miesiące... teoretycznie jest to możliwe, regulamin allegro nie obejmuje terminów płatności, to ustalaja między sobą strony umowy kupna sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sniezek Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 25.09.07, 20:56 coronella napisała: > może wystawić komentarz? > Gdy Allegro przyzna juz zwrot prowizji, czyli brak kontaktu jest zgłoszony, czy > kupujący traci prawo wystawienia opini? czy nie? > Nie chciałabym dostac odwetowego negatywa. > Witam, Tak, każdy uczestnik transakcji może ją skomentować (oczywiście jeśli jego konto nie jest zablokowane). Zachęcam też do zapoznania się z moją wypowiedzią w tej sprawie z innego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=934&w=69133411&a=69563890 Maciek Śnieżek Zespół Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
raban1 Re: Allegro- czy kupujący, który nie zapłacił, 25.09.07, 21:04 Niestety allegro nie zablokuje możliwości wystawienia komentarza do aukcji przez drugą stronę. Mimo wszystko warto wystawiać mimo, że to negatyw. Otatecznie, od nega się nie umiera. Wystarczy odpowiednio to opisać. Gdzieś już to było napisane na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś