Dodaj do ulubionych

Co w każdej kuchni powinno być

12.01.10, 16:13
Już wiele razy wydawało mi się,ze mam w kuchni wszystko co potrzebuję ale
prędzej czy później zawsze okazywało się,ze nie miałam racji:) Teraz kupuje
czajnik, myślę ze zdecyduje się na ten
www.torres.pl/produkt-amica-ki-2011-spektris-27181.html
Obserwuj wątek
    • reezok-pl Re: Co w każdej kuchni powinno być 20.01.10, 18:03
      Mam nadzieję, że dobrze się Pani zastanowiła nad zakupem tego produktu. Gdyż z
      własnego doświadczenia wiem, że czajnik elektryczny, a tym bardziej taki w
      granicy do 70 zł to nie jest dobry pomysł. Sam się na takim przejechałem. Poza
      tym rachunek za prąd też nie będzie mały. Poleciłbym bardziej czajnik klasyczny.
      A jeśli chce coś Pani znaleźć niedrogo to niżej odsyłam do sklepu gdzie można
      kupić czajniki i nie tylko w cenach powalających. Szczególnie odsyłam do działu
      promocje.
      Reezok.pl
      • fasola.fasola Re: Co w każdej kuchni powinno być 16.03.10, 12:21
        A dlaczego tanie czajniki nie są dobre? Ja już kilka lat mam tani (40zł) czajnik
        elektryczny i odpukać, nic się nie dzieje. A rachunki też wcale nie są wyższe. I
        do tego wcale nie markowy. To mam szczęście, czy jak?
        • belcia26 Re: Co w każdej kuchni powinno być 20.06.10, 20:42
          a co zrobic jak nie ma sie gazu w domu,wszystko jest elektryczne?
        • amazonka0001 Re: Co w każdej kuchni powinno być 08.07.10, 13:40
          po pierwsze, masz szczęście.
          po drugie: to, że coś jest markowe, to nic nie znaczy. :)
      • stalchem1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 30.10.11, 12:47
        Tanie garnki:
        www.stalchem.sklepna5.pl/pokaz_podkat.php?idkat=7
        Tanie noże:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/8/noze-zestawy.html
        Tanie patelnie:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/17/patelnie.html
        Tanie brytfanny:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/31/brytfanny.html
        Tanie chlebaki:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/28/chlebaki.html
        Tanie czajniki:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/19/czajniki.html
        Tanie czajniki wlektryczne:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/54/czajniki-elektryczne.html
        Tanie przybory, młynki, solniczki:
        www.stalchem.sklepna5.pl/kat/27/przybory-kuchenne.html
        to co niezbędne i tanie:)
        ----------------------------------------------------------------
        naczynia kuchenne berghoff
        www.kuchniavip.pl
    • grifi Re: Co w każdej kuchni powinno być 31.05.10, 18:47
      co powinno być hymmm na pewno piekarnik lodówka dobrze zaopatrzona :)
      sokowirówka, opiekacz, mikrofalówka, toster, frytkownica oraz koniecznie
      zmywarka nic mi więcej do głowy nie przychodzi, a i jeszcze obowiązkowo muszę
      mieć radio bo jak gotuję to lubię się poruszać do muzy:P
    • iberka Re: Co w każdej kuchni powinno być 22.06.10, 00:23
      lodówka, piekarnik, płyta do gotowania. Mikrofala czy zmywarka moga
      ale nie muszą być.
      Poza tym dobry robot kuchenny, noże, deski, miarki, sitka,
      sztućce :), talerze.
      Poza tym ja np lubię wszelakie sprzęty ułatwiające mi życie więc
      spinki do mięsa, timer gotowany z jajkiem, miarki na ml, waga
      elektroniczna ( nie wiem jak ważyłam cos kiedy jej nie miałam).
      Pewnie jeszcze milion różnych , innych rzeczy ale to zależy o co
      konkretnie pytasz:) ja z każdych zakupów coś niosę ;)

iza
      • amazonka0001 Re: Co w każdej kuchni powinno być 08.07.10, 13:45
        Moim zdaniem mikrofalówka jest podstawowa. :D
        Czasem mi się w ogóle nie chce gotować.
        • belcia26 Re: Co w każdej kuchni powinno być 08.07.10, 14:10
          a ja mysle że mikrofalówka nie jest taka ważna,można sie bez niej
          obejść,no i jest niezdrowa
          • kikin07 Re: Co w każdej kuchni powinno być 29.07.10, 16:25
            Moim zdaniem deska do krojenia - bardzo nie lubię jak kroi się na drewnianym
            blacie kuchennym, potem wszystko jest w zasadzie co wymiany, bo w te ślady po
            krojeniu wnikają jakieś nieczystości i zaczyna to brzydko wyglądać. Taka deska
            na pewno nie zaszkodzi myin.pl/deska-do-krojenia-edge,1618.html a może
            uratować nasze blaty, których wymiana będzie nas na pewno więcej kosztować, niż
            kupno deski.
            • iberka Re: Co w każdej kuchni powinno być 17.08.10, 17:20
              nawet by mi do głowy nie przyszło,że można nie mieć deski i kroić na
              blacie :))))

iza
              • martynikaczorowska Re: Co w każdej kuchni powinno być 27.06.11, 12:27
                mi też nigdy takie rzeczy nie przychodziły do głowy do czasu zmiany blatów w kuchni na granitowe ;-)
                www.msg-granit.pl/?page_id=743
                mój kolor to supreme gold (czy jakoś tak ;-))

• nowaczek1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 22.11.12, 13:08
                  Mając dobre noże, nikt nie będzie kroić na granitowym blacie.
          • oliwia_de Re: Co w każdej kuchni powinno być 14.11.11, 13:28
            Racja, mikrofalówka nie jest niezbędna, chociaż dobrze mieć coś w jej zastępstwie, jak np. pieczyk czy coś w ten deseń. Jeśli o mnie chodzi, to od kilku miesięcy oszalałam na punkcie patelni elektrycznej. Niby ma te wszystkie funkcje, co patelnia tradycyjna, ale mi np. jedzenie z elektrycznej o wiele bardziej smakuje niż z patelni zwykłej i trudniej jest coś przypalić.:) Mam w domu taką: cokupic.pl/produkt/Sapir-Patelnia-elektryczna-SP-1010-C
    • poli_82 Re: Co w każdej kuchni powinno być 08.09.10, 16:25
      Witam wszystkich,

Chciałam was spytać o to jaki gadżet chciałybyście dostać (kupić) z promocją kostek rosołowych?
      Co potrzebujecie w kuchni?
      Jakie gadżety według was mogą być atrakcujne na tyle żeby sprzedawać je z promowanymi kostkami rosołowymi?

Bardzo dziękuję wam za wasze odpowiedzi, zależy mi na waszych opiniach.

Pozdrawiam,
      P.
    • gorenje1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 19.05.11, 21:17
      A co ze zmywarką, sokowirówką i robotem kuchennym?
      • fenomenalnevaradero Re: Co w każdej kuchni powinno być 05.06.11, 23:37
        Smażenie, gotowanie, pieczenie niedługo stanie się jeszcze prostsze.
        Jeszcze tylko 8 dni, a jeszcze bardziej pokochasz gotowanie...
        • aqua48 Re: Co w każdej kuchni powinno być 25.06.11, 17:15
          Sprawna kucharka. Ostre noże, szczypce do mieszania i nakładania, wygodny i duży blat, stolnica, wałek dobrze wyważony, kuchenka z piekarnikiem, lodówka, mikser i blender oraz toster i elektryczna maszynka do mięsa. Zestaw łopatek, sitek, cedzaków, mątewek, chochelek i dwa szybkowary - mniejszy i większy. Komplet lub dwa, dobrych patelni i garnków z nienagrzewającymi się uchwytami i grubym dnem. Gęsiarka. Formy do ciasta. Silikonowa łopatka do wygarniania. Więcej mi nie trzeba. Jestem przeciwna zawalaniu kuchni zbędnymi gadżetami, których się używa raz na dwa lata, albo wcale.
          • martynikaczorowska Re: Co w każdej kuchni powinno być 27.06.11, 12:29
            ooo matko !!!
            ile mi jeszcze brakuje ;-)

a co to jest gęsiarka?
            • gorenje1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 08.07.11, 10:55
              Gęsiarka to brytfanna do pieczenia gęsi i nie tylko :) Dzięki niej możemy upiec duże kawałki mięsa w najbardziej optymalnym środowisku, czyli w rozgrzanym piekarniku. Ciepło dociera w głąb potrawy (inaczej niż podczas smażenia, gdy ciepło rozchodzi się od dna naczynia w górę, a później po całej kuchni). Wysoka temperatura sprawia, że na zewnątrz ścinają się soki i białko, więc powstaje aromatyczna skórka, za to wewnątrz mięso jest soczyste i bardzo pachnące.

Poza tym wszyscy zapominamy, że w każdej kuchni powinno być przede wszystkim czysto ;)
              • ppippiri Re: Co w każdej kuchni powinno być 25.07.11, 11:54
                haha, zgadzam sie, u mnie w kuchni musi byc czysto jak w laboratorium, bo inaczej brzydze sie dotknac jedzenia! I wszyscy koniecznie myja rece od razu na wejsciu! kupuje sciereczki mikrofibrowe z rolki (z Niemiec, bo w Polsce takich nie uswiadczysz) i sciereczki dezynfekujace - kazdy ma jakies zboczenia a moje zboczenie jest przynajmniej zdrowe :)
                Ze sprzetow dla mnie zmywarka do naczyn i ekspres do kawy to spelnienie marzen. Mikrofala z grillem i funkcja rozmrazania. dobre sztucce i zastawa. Ostatnio oszalalam na punkcie sklepow Tchibo - Niemcy sa bardzo pomyslowi i maja sporo swietnych patentow kuchennych. Co tydzien u nich jestem :)
                • gorenje1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 29.07.11, 15:56
                  Niemcy są pomysłowi i mają fajne patenty. Jednak i Polacy potrafią coś wymyślić ciekawego. W końcu mamy wzory w postaci Adama Słodowego i jego "Zrób to sam". Co więcej polski design zaczyna być uznawany w świecie. Nie mamy się czego wstydzić :) Jednak co fakt to fakt - niemieckie umiłowanie czystości dla Ciebie jest chyba idealne :)
                  • ketlinlive Re: Co w każdej kuchni powinno być 30.09.11, 11:57
                    U mnie akurat mikrofalówka nie sprawdziła się, po miesiącu przestałam z niej korzystać, za to bardzo dobrze u mnie sprawdza się piecyk Sapira. I wcale nie był taki drogi. Nie wyobrażam sobie też korzystania z kuchni bez deski do krojenia i zestawu noży, każdy do czegoś innego: do krojenia chleba, mięsa, warzyw, itp. No i podstawowe wyposażenie kuchni jak: kuchenka, czy piekarnik. Z takich dodatkowych urządzeń, które może nie są niezbędne, ale bardzo ułatwiają życie bym zaliczyła sokowirówkę.
    • barman-wesele Re: Co w każdej kuchni powinno być 12.11.11, 13:42
      na lato blender to podstawa: koktajle . soki, lody
      • yeschef.blog Re: Co w każdej kuchni powinno być 12.09.17, 12:59
        w pełni się zgadzam... zresztą nie tylko na lato :) mocny blender...
    • first.austria1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 14.12.11, 06:06
      Zdecydowanie ekspres do kawy (najlepiej ciśnieniowy) oraz dobry mikser.

Oba możesz wygrać. Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na „Kreatywny Przepis”. Do wygrania m.in. miksery z misą oraz ekspresy ciśnieniowe. Wszystko co należy zrobić, to zapisać się do newslettera na stronie i wysłać swój własny, kreatywny przepis.

Wszystkie informacje można znaleźć na stronie first-polska.com.pl w zakładce konkurs.
    • adiectus142 Re: Co w każdej kuchni powinno być 17.12.11, 19:58
      Moim zdaniem w kuchni przede wszystkim powinna być mikrofalówka - ułatwia życie :)
      • agusia3107 Re: Co w każdej kuchni powinno być 26.01.12, 15:27
        Przede wszystkim: porządne ostre noże, sztućce, drewniane łopatki, patelnie( duże, małe, do naleśników, wok, brakuje mi tylko grillowej). Garnki różnych rozmiarów, toster, mikrofalówka, miski i miseczki, deski do krojenia, blender (świetna sprawa), mikser, kuchenka z piekarnikiem, przyprawy w pojemniczkach z opisem, które zawsze są pod ręką,. Moim marzeniem jest duży blat...
        • herkson Re: Co w każdej kuchni powinno być 11.04.12, 14:38
          Mamy sobie przygotować projekt kuchni.
          Jakie cargo? Zobaczcie - www.akcesoria.meble.pl/akcesoria/kosze-cargo/
          Tak aby było funkcjonalnie? Czy jest sens wybierać te małe?
          • rabunia89 Re: Co w każdej kuchni powinno być 12.04.12, 18:46
            Małe kargo? Kompletnie nie ma sensu. Do kargo można wstawić mnóstwo rzeczy, a jesli będzie małe, to szkoda wydanej kasy - przemyśl to. U nas mamy największe jakie dało się umieścić w kuchni i naprawdę jest ok.
            • herkson Re: Co w każdej kuchni powinno być 13.04.12, 14:30
              Hmmm... tak? No ok, zatem chyba podejdziemy do tego podobnie.
              Wcześniej mieliśmy dosyć małe cargo, a i tak sporo się w nim zmieściło. Teraz chcemy postawić raczej na coś większego.
              • rabunia89 Re: Co w każdej kuchni powinno być 16.04.12, 17:12
                Wstawcie największe jakie wam się zmieści. Kargo jest funkcjonalnym rozwiązaniem - na pewno będzie wam odpowiadało, nawet tak duże. Dzięki niemu na szafkach nie ma tylu "śmieci".
                • herkson Re: Co w każdej kuchni powinno być 18.04.12, 14:28
                  Takiej właśnie odpowiedzi oczekiwałem. Weźmiemy duże. Mam dla niej wizję odpowiedniego miejsca i ją tam usadowię. Ciekaw jestem tylko tego, jak wygląda maksymalne obciążenie w takim wypadku.
    • clika2 Re: Co w każdej kuchni powinno być 08.10.12, 22:05
      Na pewno zmywarka, kuchenka i okap. Jeśli chodzi o drobny sprzęt AGD dla mnie najważniejszym urządzeniem jest kuchenka mikrofalowa www.megamarket.com.pl/kuchnie-mikrofalowe
      • edekmacedonski Re: Co w każdej kuchni powinno być 09.10.12, 12:52
        Przydatna może być uniwersalna rączka z końcówkami
        www.banzaj.pl/Click-n-Cook-jedna-raczka-do-wszystkiego-20134.html
        Nie ma szukania po szafkach stoi na wierzchu bo efektownie wygląda
        • nowaczek1 Re: Co w każdej kuchni powinno być 22.11.12, 13:25
          Mój dziadek mawiał, że jak coś jest do wszystkiego, to jest też do d.py.
          U siostry widziałem skutki używania Tefala, tego co ma jedną rączkę do iluś tam naczyń. Otóż rączka ta się po prostu wzięła i wypięła w trakcie niesienia patelni z sosem do stołu. Dywan, meble, zasłony - wszystko do czyszczenia. Nie doprało się.
          • odwczoraj2 Re: Co w każdej kuchni powinno być 27.11.12, 10:49
            Nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez [url=http://www.megamarket.com.pl/zmywarki-do-zabudowy]zmywarki do naczyń[/url], [url=http://www.megamarket.com.pl/lodowki]lodówki[/url] i [url=http://www.mixmedia.pl/ekspresy-cisnieniowe]ekspresu do kawy[/url]
          • odwczoraj2 Re: Co w każdej kuchni powinno być 27.11.12, 10:49
    • salomea0903 Re: Co w każdej kuchni powinno być 23.11.12, 14:48
      no w kazdej kuchni to powinien być prawdziwy noż najlepsze sa firmy global 80% !polskich kucharzy je używa

Np taki uniwersalny
      hiendkitchen.com/global-noz-uniwersalny-15cm.html
    • martina-0 Re: Co w każdej kuchni powinno być 26.11.12, 15:03
      Lubię kupować różne gadżety i sprzęty kuchenne, ale znalazłam przez przypadek sposób, żeby nie zbankrutować przy tym. W Niemczech są sklepy Sozialkaufhaus, które mają m.in. rzeczy do domu, są to przedmioty używane, ale "na chodzie" i nie wyglądające na zużyte. Są to rzeczy pochodzące jeszcze z czasów, gdzie niemieckie towary nie były Made in China, a więc solidne. Taki Sozialkaufhaus to taki lumpeks, ale z gosp. domowym, meblami, ubraniami, książkami, grami, zabawkami, itp. Ceny są śmiesznie niskie, bo np. blender Braun można kupić na ok. 5 Euro, ostre noże za max. 2 Euro i wiele wiele innych pożytecznych rzeczy, które są w 100 % sprawne i jak to kupisz to nikt ci nie powie, że używane! Polecam także pchle targi (Flohmarkt), wystawki oraz ebaykleinanzeigen. Warto wybrać się na parę dni do Niemiec, np. Berlina, a nocleg można sobie załatwić za darmo poprzez www.couchsurfing.org! Ja mam w domu sporo takich przydatnych kuchennych akcesoriów, wszystko kupione "za grosze" w Berlinie! Za normalną cenę w Polsce bym tego nie kupiła, a nie przeszkadza mi to, iż te przedmioty są z kategorii używane!
    • madziak_90 Re: Co w każdej kuchni powinno być 11.12.12, 14:21
      polecam nóż ceramiczny kyocery!!
    • 42andzia Re: Co w każdej kuchni powinno być 16.12.12, 17:37
      Noże, deska, stolnica, wałek, tucek, i dużo humoru, aby się lepiej gotowało. ;)
    • walas_mateusz Re: Co w każdej kuchni powinno być 24.01.13, 13:29
      Jeżeli remontujesz kuchnie lub masz ochotę wprowadzić kilka zmian proponuję zacząć od najważniejszych w kuchni akcesoriów kuchennych. W tym najważniejsze z nich czyli NOŻE! Na www.hiendkitchen.com znajdziesz najlepsze stalowe noże japońskie dostępne w Polsce oraz te coraz bardziej popularne noże ceramiczne!!
      Zapraszamy :D
    • krysia1979a Re: Co w każdej kuchni powinno być 10.11.17, 11:20
      Ja uważam, że kuchnia to serce domu. W mojej kuchni na pewno nie może zabraknąć miksera - uwielbiam piec ciasta i ciasteczka :-) Zastanawiam się nad zakupem jednego z produktów z tej strony: www.kuchniapremium.pl/vendor/kitchenaid/page/1 . Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z marką KitchenAid?
      • tutiki87 Re: Co w każdej kuchni powinno być 17.11.17, 14:59
        Kuchnia to serce domu, dlatego nie może w niej zabraknąć jedzenia:) A tak na poważnie, nie znam tej marki, więc nie umiem doradzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka