Dodaj do ulubionych

parowar i zdrowe jedzenie

13.09.10, 15:21
Parowar pozwoli nam przyrządzać nie tylko smaczne, ale i zdrowe posiłki, które wzbogacą naszą dietę i pomogą walczyć ze zgagą. Tutaj jest zabawny konkurs, w którym można wygrać parowar Philipsa. Trzeba jedynie przesłać obrazek, który kojarzy nam się ze zgagą. Szczegóły tutaj: www.polprazolacidcontrol.pl/konkurs/
Obserwuj wątek
    • maki-chan Re: parowar i zdrowe jedzenie 28.01.11, 21:38
      ja mam już parowar...a nawet dwa.ale popieram warzywa z parowaru są świetne!
      • katys5 Re: parowar i zdrowe jedzenie 08.10.12, 16:13
        Polecam wszystkim którzy cenią sobie zdrowe odżywianie bez soli, ja prawie codziennie korzystam z mojego parowaru www.megamarket.com.pl/tefal-urzadzenie-tefal-vc1350-minicompact-metal,id-124437
    • krychas2 Re: parowar i zdrowe jedzenie 09.02.11, 17:41
      Jeżeli parowar to tylko z "nierdzewki",bo te plastykowe produkowane w Chinach na pewno mają w składzie BSA ,składnik trujący.
      • gorenje1 Re: parowar i zdrowe jedzenie 19.05.11, 00:54
        Właśnie dlatego, że jedzenie z parowaru jest zdrowe, staje się on coraz popularniejszy. A jak ze smakiem takich potraw x parowaru - pasują Wam? ;)
        • media_hole Re: parowar i zdrowe jedzenie 06.06.11, 12:31
          Ja bardzo lubię warzywa z pary, nie mam jakichś specjalnych tęsknot za solą i innymi przyprawami, doceniam naturalny smak :) A tak w temacie zdrowego jedzenia - czy grillowane posiłki są równie zdrowe jak te z parowara? Chodzi mi dokładnie o takie przygotowywane na takich małych podręcznych grillach: magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=60&prod=256291 ?
          • fenomenalnevaradero Re: parowar i zdrowe jedzenie 07.06.11, 00:06
            Dodaj do swojej kuchni magii... Sprawdź 13 czerwca
    • anabel5454 Re: parowar i zdrowe jedzenie 26.07.11, 09:55
      parowar doskonale się sprawdza , jest bardzo wygodny szczególnie jak się chce przygotowac szybko jakieś danie ja bardzo lubię ziemniaki, świeżą marchewkę i do tego rybę z parowaru, bardzo pożywne i zdrowe jedzenie , ja ostatnio kupiłam magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=166&prod=88079 i bardzo się przydaje
    • zawadzaj Re: parowar i zdrowe jedzenie 24.08.11, 14:26
      Też korzystam i muszę przyznać, że warzywa, bób są bardzo dobre:) Razem z sąsiadami kupowaliśmy Berghoffa takiego: phohfax.notlong.com Jakie są wasze marki? i jak się sprawują wam garnki?
      • wojaczka-and-more Re: szybkowar i zdrowe jedzenie 30.09.11, 11:49
        Wiesz, moim zdaniem równie zdrowe jedzenie można przygotować w szybkowarze. Mi np. lepiej smakuje jedzenie z szybkowaru niż z parowaru. Może dlatego, że potrawy przygotowane w parowarze soli się, dopiero po wyjęciu. (Wiem, wiem, tak jest zdrowiej). No i przede wszystkim ta oszczędność czasu, gdy gotuje się w szybkowarze... Jak się już człowiek przyzwyczai, trudno mu się przestawić na gotowanie w innych garnkach. Ja używam szybkowaru Sapira o pojemności 7 l.
        • falba3 Re: szybkowar i zdrowe jedzenie 21.10.11, 11:46
          Ja też mam zestaw garnków Sapira i w tym zestawie też jest parowar. To prawda, że jedzonko z parowaru jest pyszne, zdrowe i szybko się je przygotowuje.
    • mnemonique Re: parowar i zdrowe jedzenie 20.10.11, 21:57
      ja parowar kocham i uwielbiam, robimy ostatnio z mężem w parowarze wszystko. a nawet część rzeczy zabieramy do pracy - a śniadania w pracy dokumentuję na www.bentopopolsku.blogspot.com

Monika
    • roszpunka3 Re: parowar i zdrowe jedzenie 28.10.11, 11:44
      Przerzucenie się na gotowanie na parze to świetny pomysł, sama mam taki zamiar. Naczytałam się sporo o róznicy w jedzeniu smażonym i gotowanym w wodzie a gotowanym na parze. Różnica jest ogrooomna. jedzenie jest zdrowsze i nie trafi podczas gotowania swoich składników odżywczych i witamin. Z co do Tefala, podobno ludzie polecają. Ja natknęłam się na fajny model w Magicznej Planecie firmy Tefal, podaję linka : magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=166&prod=106563 Zawiera też kubeczki smaku - 6 szklanych pojemników do przygotowywania deserów i musów. Myślę, że jest warty swojej ceny?
    • panibalbina Re: parowar i zdrowe jedzenie - opinie 30.10.11, 17:56
      Eeeee...
      Lepiej kupić garnek na parę:)
      Zobaczcie TU:
      www.stalchem.sklepna5.pl/kat/18/garnki-na-pare.html
      z bardzodobrych polecam BEGHOFF, ale z tańszych to może...KINGHOFF garnki na Parę
    • jolka.jolka.1 Re: parowar i zdrowe jedzenie 05.02.12, 21:47
      Parowar to świetna rzecz.
      Odkąd go sobie sprawiłam, częściej robię moją ukochaną sałatkę warzywną. Zamiast gotować warzywa na gazie, wrzucam je do parowaru. Zdrowsze i wygodniejsze ;-)

Ja mam parowar Zelmera (ten model www.mixmedia.pl/zelmer-urzadzenie-zelmer-37z010,id-16801 ) i szczerze polecam.
      • hanna_f Re: parowar i zdrowe jedzenie 06.02.12, 11:24
        A ja jakoś nie jestem przekonana. Może ktoś spróbuje sensownie mnie przekonać do tego zakupu?
        • bartekboss90-net Re: parowar i zdrowe jedzenie 01.03.12, 11:16
          Myślę że z namową nie będzie trudno, wystarczy obejżeć możliwości parowaru:
          www.youtube.com/watch?v=95Q9ojGtS0g
          Ja mam taki i kupiłem go na domogrodhobby.pl
          domogrodhobby.pl/index.php?site=product&id=1517&idc=8
    • vkleopard Re: parowar i zdrowe jedzenie 06.07.12, 15:43
      Ja z dziewczyną kupiliśmy parowar i jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni. Szybko, zdrowo i nawet smacznie. Wzieliśmy niestety taki bez możliwości wsypywania przypraw - warto taki wybrać, wtedy smak jest lepszy.
    • edekmacedonski Re: parowar i zdrowe jedzenie 09.10.12, 12:45
      Nie tylko parowa, są już takie specjalne folie w które wkłada się na przykład pierś z kurczaka, zamykamy do garnka z wodą i mamy jedzenie zdrowe i na parze :)
    • salomea0903 Re: parowar i zdrowe jedzenie 23.11.12, 15:31
      ja polecam ten parowar bardzo efektywny!! i ma niezły design. Jia ma fajne rzeczy bambusowo ceramiczne wiec wiadomo ze nie wchodza w reakcję z jedzeniem

hiendkitchen.pl/jia-zestaw-do-gotowania-na-parze-18cm.html
      • walas_mateusz Re: parowar i zdrowe jedzenie 04.12.12, 16:10
        no parowary to spoko sprawa te z Jia maja fanjy design i cena tez nie taka zła, fajny jest tez ten jego wkład
    • gabismutniak Re: parowar i zdrowe jedzenie 21.11.16, 14:17
      A czy ktoś z was może posiada parowar Hoffen z Biedronki?
      produktyzmarketu.pl/parowar-hoffen-everyday-biedronki-21-11/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka