Dodaj do ulubionych

Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;)

04.02.11, 22:25
Witam

naczytałam się opinii, porównań i dalej nie wiem, który wybrać. Ma być prosty w obsłudze- panel najlepiej obrazkowy ostatecznie naklejka w jęz. polskim, dołącozne akcesoria oraz przepisy. Ilość mieszadeł bez znaczenia, w miarę cichy (kuchnia otwarta, małe dziecko,a chlebek przygotowywany na rano) ale formy już tak;) Ma służyć do wypieku chlebka, ciast drożdżowych, ewentualnie wyrobu ciasta na makaron, pierogi itp. Myślałam o Moulinexie 5023 lub 2000,ale gabaryty odstraszają, bo nie będę miała gdzie go postawić.

Podobają mi się te:

- Severin 3992 (ten ma podajnk)
- Severin 3991(ten ma w sumie 3 foremki)
- Philips HD9020/40 (jedno mieszadło,dużo przepisów)
- Unold Extra 68511 (ma dwie różne foremki)
- Tefal OW4001 (ma dwie różne foremki)

poniżej link do porównywarki ceneo

www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=2627&productId=7367292&productId=7367311&productId=7397666&productId=1974462&productId=1743174

Może ktoś ma powyższe, użytkuje - podzielcie się opinią, doradźcie coś laikowi. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • media_hole Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 04.03.11, 14:56
      Moja mama używa wypiekacza, dokładnie Mulinexa, [url=http://www.medialux.pl/dzial/agd/kategoria/?id=165&prod=117288]ten model[/url], więc nie znam opinii na temat innych produktów. Nie wydaje mi się, żeby był szczególnie duży. Chleb wychodzi przepyszny, bardzo ładnie wypieczony :)
    • gorenje1 Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 17.05.11, 11:03
      Ważna jest też wielkość wypieku oraz czas pracy - co by Cię satysfakcjonowało? Jeśli wolisz urządzenie mniejsze gabarytowo, musisz liczyć się z tym, że chleb z niego też będzie przeważnie mniejszy. Na rynku jest teraz sporo automatów do chleba, które oferują naprawdę dużą gamę możliwych wyrobów końcowych ;)
    • anabilis90 Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 30.08.11, 19:04
      ja mam automat Unold 8695 www.kupujemy.pl/unold-8695-cena-sklep.html chleb wychodzi dobry, ładnie wypieczony. Jest jedno ale: albo mi sie wydaje albo ten automat zżera dużo prądu. Nie wiem czy to właściwość wszystkich sprzętów tego typu czy tylko mojego.
      • linn_linn Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 01.09.11, 16:51
        A skad taki wniosek? Automaty pobieraja niewiele pradu. Sa zreszta specjalne mierniki pobioru energii, jesli ktos nie ma zaufania.
        www.nowyelektronik.pl/searchsklep.php?mode=opis&nr=75187
    • asioreczka6 Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 12.03.12, 20:52
      Polecam SEVERIN 3991, używam i jestem bardzo zadowolona! :)

Kupiłam w sklepie www.tanieje.pl/automat-wypiekacz-chleba-severin-3991-p-2038.html po przystępnej cenie, polecam !! :)
    • iksigrekzet111 Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 19.04.12, 13:46
      Hankau - mam i używam wypiekaczy od dobrych kilku lat i przeczytałam tez sporo postów o maszynach do chleba. Powiem tylko ze najważniejsza i jedyna godna uwagi to DWA mieszadła. Jedno nie przemiesza dobrze ciasta. Na forum zachwalane są najróżniejsze maszyny - każdą dobrze działa więc poza ilością mieszadeł tym kieruj się tylko pasującą Ci ceną i podobaniem.
    • klautel_michal Re: Pomóżcie w wyborze automatu do chleba ;) 13.12.12, 14:00
      Ja z automatów do chleba Severina poleciłbym BM 3990, a na pewno nie 3992 stał sie bardzo popularny ale jest też bardzo awaryjny - przede wszystkim jest problem z główną częścią czyli mieszadłami. Sprzęt jest naprawdę nieźle wyposażony, ma wyjmowaną, pokryta powłoką nieprzywierającą formę, 12 programów do pieczenia różnego rodzaju chleba, pełnoziarnistego, ciasta drożdżowego, pieczywa, ciasta na bułki i pizzę itp., osobny przycisk wyboru 3 stopni przybrązowienia, automatyczne podtrzymanie temperatury upieczonego ciasta przez 1 godzinę po upieczeniu, 5 minutowa funkcja zapamiętywania w przypadku braku zasilania itp ... za tą cenę ok 200zł trudno znaleźć lepszy sprzęt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka