Dodaj do ulubionych

Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidować?

09.11.11, 07:58
Witajcie. Mam następujący problem: jakiś czas temu kupiłam sobie zestaw garnków. Niestety na większości z nich pojawiły się na dnie białe plamki. Pomocy! Nie wiem, jak to zlikwidować. Czy to efekt niedosuszenia garnków? Ale zawsze staram się utrzymywać czystość i nigdy nie wkładać wilgotnych do szafki. A może lepiej będzie po prostu kupić inny, jakiś niedrogi komplet garnków? ?? Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • wojaczka-and-more Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 09.11.11, 08:12
      Niestety, mam dla Ciebie złą wiadomość. Tych białych plamek nie da się zlikwidować, przynajmniej mi się nie udało. Wydaję mi się, że po prostu to taka specyfika garnków... Ja te stare wyrzuciłam, teraz od jakiegoś czasu używam kompletu garnków Sapira i nic złego mi się z nimi nie dzieje.:)
      • smutna009 Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 10.11.11, 01:04
        Czasami takie białe plamki na dnie garnka robią się, gdy się wrzuci sól na zimną wodę. Tak, czy owak radziłabym zainwestować w nowy komplet garnków. Niektóre nie są takie drogie, jak choćby wspomniany powyżej.
    • liliankago Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 08.03.12, 11:28
      niestety mam ten sam problem :/ badziewie jest nie do usunięcia
      • pawell_3 Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 09.03.12, 11:17
        Może były jakieś wyjątkowo tanie a plamki masz gratis.
        • liliankago Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 14.03.12, 10:13
          Pawell - typowe męskie podejście :P

a gary nie są ani tanie ani drogie ot przeciętne
          • pawell_3 Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 15.03.12, 11:53
            To porostu masz niefart, że tak się stało. Chyba da się z tym żyć i gotować w tym.
    • b.bis Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 17.03.12, 20:55
      U mnie przy zakupie garnkow byla instrukcja, aby nie wsypywac soli przed zagotowaniem sie wody poniewaz zrobia sie plamy na dnie garnka. W garnkach w ktorych nie dostosowalam sie do zalecen producenta mam takie plamy.
      • 69basiula Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 27.05.12, 12:06
        Masz racje to jest wina soli,mialam napisac to samo nim przeczytalam Twoj post Nalej do garnka wody,kieliszek octu i zostaw na noc,nastepnie myj garnek 'jak zwykle'mozesz przetrzec papierowym recznikiem skropionym kilkoma kroplami oleju
    • bromba11 Re: Białe plamki na dnie garnka? Jak to zlikwidow 28.03.12, 14:02
      Naprawdę wyrzucacie komplet garnków z powodu jakichś plamek na dnie??? Oj, chyba za dobrze niektórym w tym kraju...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka