Dodaj do ulubionych

garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dnie

16.03.14, 19:48
kupiłam stalowe garnki gerlach sendo 9 elementów. Po pierwszym ich użyciu na dnie garnków pojawiły się czarne kropki, których nie da się usunąć. Garnków używam na kuchence gazowej palnikowej i jest informacja, że są one przystosowanie do używania na takich kuchenkach. Ma ktoś takie garnki i podobne niemiłe doświadczenia? Czy takie coś objęte jest reklamacją?
Obserwuj wątek
    • figas86 Re: garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dn 17.04.14, 09:13
      Właśnie szukam garnków. Zastanawiam się nad zakupem wyżej wymienionych jakieś inne odczucia/opinie od osób używających ich?
      • kotek9001 Re: garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dn 22.09.16, 15:45
        Ostrzegam
        Może kiedyś byli doskonali. Obecnie jest to jakość chińska a obsługa radziecka. Mam komplet Harmony od roku - na indukcji grzeją dobrze tylko niektóre garnki z kompletu, inne rozgrzewają się nadzwyczaj długo.
        W garnku pękła rączka. Na wpis na ich stronie - żadnej odpowiedzi, żadnego potwierdzenia otrzymania. Zbigniew Śniegocki, 22-09-2016
    • hanna1968 Re: garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dn 09.11.14, 10:01
      Mam problem z garnami Gerlach - kupiłam 2 tygodnie temu. pojawiły się plamki, wyglądają jak rdza. Po ugotowaniu rosołu, ziemniaków nie można ich domyć. Zamierzam reklamować i prosić o zwrot pieniędzy. Nikomu nie polecam garnków tej Firmy
      • kypassis Re: garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dn 29.03.15, 10:06
        Plamki na dnie są wynikiem solenia zimnej wody. Wystarczy, że będziesz solić gotującą się wodę i problem zniknie, a tak na marginesie szybciej zagotuje Ci się woda nieposolona, a to oznacza oszczędność;p
    • hankali Re: garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dn 19.10.16, 12:38
      Ja mam garnki Gerlacha z zestawu superior - dostaliśmy z okazji ślubu- i nic im nie dolega, mogę je myć w zmywarce, działają na każdej kuchence w moim przypadku na płycie indukcyjnej. Wsadzałam je do piekarnika i też im nic było. Jestem z nim bardzo zadowolona, ale to inny model.
    • aganieszkagwiazdka Re: garnki Gerlach sendo - po użyciu plamki na dn 27.02.18, 08:27
      powodem takiej sytuacji może być kilka rzeczy, soliła Pani zimną wodę- nie powinno się, sól wrzucamy do gorącej wody. Druga sprawa to czy garnki po umyciu zostały starannie wytarte do sucha? To, że jest to stal nierdzewna 18/10 nie oznacza, że nie rdzewieją wcale, po każdym umyciu (w zmywarkach również) wycieramy garnki i sztućce do sucha. Jest jeszcze kilka innych zasad odnośnie korzystania z garnków ze stali nierdzewnej np. nie przechowujemy kwaśnych rzeczy tj. nie wkładamy w garnku do lodówki kwaśnej zupy np kapuśniak. kwas i sól może naruszyć stal.

Gerlach Sendo to wysokiej jakości garnki, myślę że firma gerlach mogłaby nawet rozpatrzeć reklamację.

www.adacor.pl/kuchnia/garnki-i-rondle/zestawy-garnkow.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka