Dodaj do ulubionych

w ó z e k

11.03.10, 13:41
Macie już coś wybrane, upatrzone?
Powiedzcie na co zwracać uwagę przy zakupie?
Wiem, że jest odpowiednie forum wózkowe, ale tam to już konkrety
lecą, a nie tak jak ja zupełna pustka w głowie.
Obserwuj wątek
    • naftalka5 Re: w ó z e k 11.03.10, 13:49
      W wątku założonym przez Gosię pt zakupy dla niemowlaczka pisałysmy
      dużo o wózkach.
      Dla mnie wózek musi się szybko składać, musi miec mozliwosc wpiecia
      fotelika, koła tylko pompowane, dość duzy kosz na zakupy no i
      tapicerke którą sie łatwo czyści;)
      Jestem zdecydowana na Mutsy 4rider
      • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 13:57
        A to jest 3 w 1 czy spacerówka czy sama gondola?
        • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 14:00
          Mnie się podoba Emma, ale widziałam w sklepie i to straszny czołg
          jest. Z wyglądu, bo waga u mnie nie jest sprawą pierwszorzędną. I
          brakuje mi też skrętnych kół. Po obejrzeniu takich wózków mam
          wrażenie, że chce tylko taki i żaden inny. No i Emma ma dużą gondolę
          podobno i dobrą amortyzację.
          • naftalka5 Re: w ó z e k 11.03.10, 14:06
            Kupujemy stelaż z gondolą i do tego fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix.
            Nad spacerwóką sie zastanowie pozniej bo strasznie mi sie podoba
            szczególnie dla chłopca Jeep limited... Co do amortyzacji to miałąm
            w swoich rękach Jedo Bartatinę, cudowna ;) A jaki mmodel Emmy Ci się
            podoba? Aa i Bebecar Stylo at o którym Ula pisała też mi się podoba
            ale raz ze cena, dwa to spacerówka jest wg mnie koszmarna ;)
            • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 14:17
              Któryś z duo combi.
              Na pewno chcę wózek z 4 kołami, bo jakoś 3 koła dla mnie dziwnie
              wyglądają (kosmicznie ;-)), a mąż mówi, że taki wózek niestabilny
              może być i się wywracać na boki.

Idę obejrzeć ten bebecar style, bo też wyczytałam coś dobrego o nim
              na forum wózkowym :-)
              • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 14:19
                A i zastanawiam się właśnie czy wybrać 3 w 1 czy może wszystko
                oddzielnie? Na początku myślałam o 3 w 1, ale im więcej czytam o
                wózkach, tym więcej opinii, że lepiej spacerówkę kupić później.
                • naftalka5 Re: w ó z e k 11.03.10, 14:26
                  Mondial Duo Cmbi i Edge duo combi sport są bardzo łądne.
                  Ja tez byłam nastawiona na 3w1 ale te spacerówki mi nie podchodzą:/
                  Więc raczej pewne jest ze spacerówkę bedziemy miec inną. Zresztą
                  poluje na Allegro na używany w rozsądnej cenie bo nie usmiecha mi
                  sie dac 2000zł skoro planuje go zmienic po 6,7 mcach.
                  • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 14:28
                    Ja mam propozycję odkupienia od znajomej Jane Nomad Air za ok. 1,5
                    tys. Ale czytałam takie sobie opinie o tym wózku.
                    • naftalka5 Re: w ó z e k 11.03.10, 14:31
                      W Nomadzie nie przemawiają do mnie małe kólka. Ja musze miec w miare
                      duze pompowane o czym juz pisałąm ;)
                      • ursgmo Re: w ó z e k 11.03.10, 15:49
                        bebecar podoba mi się dlatego że
                        ma 4 duże koła wszystkie równej wielkości , nie ciepię 3 kołowców i
                        tych gdzie przednie koła sa mniejsze niż tylnie :-/
                        klasyczny wygląd , piękną obszerna gondolę w której dziecko w
                        kombinezonie i śpiworze będzie miało luz , super mocną tapicerkę
                        jeździła nim moja przyjaciółka dostawszy go w spadku po kuzynie , po
                        niej nasza koleżanka i wózek nie wyglądał na tak używany , nic w nim
                        się nie popsuło
                        bardzo dobrze się prowadzi nawet w wersji bez skrętnych kół ( ale tu
                        się jeszcze zastanawiam czy by nie dopłacić do skrętnych )
                        jest ciężki i stabilny dla mnie to zaleta , nie musze go nigdzie
                        wnosić ,a spoko pokona zimowe przeszkody gdyby przyszła zima była
                        taka jak ta :-/

minus to spacerówka a niestety nie da się wózka rozkompletować ,
                        jest zbyt wysoka , jeszcze niechodzące dziecko wsadzić w nią to ok
                        ale starsze ?? zresztą spacerówka od Emmy jest równie koszmarna jak
                        dla mnie , kobylasta i nieforemna
                        acha i budka ponoć trzeszczy , ale w wielu wózkach terkocze tak
                        samo , nie trzeba przecież jej ruszać jak dziecko śpi , zresztą w
                        moim wózku przy Maćku też terkotało i nigdy go nie obudziło
                        • ursgmo Re: w ó z e k 11.03.10, 15:59
                          acha dla mnie nie jest istotne żeby do stelaża wózka pasował fotelik
                          który kupię , przy synku sporo go tak woziłam , stelaż + fotelik
                          a'la mała spacerówka ale teraz będzie głównie zima niestety i ten
                          zestaw mi się nie przyda
                          więc kupię zupełnie innej firmy ( ale za przyzwoitą kasę ) fotelik
                          z bazą żeby nie motać pasami za każdym razem od nowa - okropne to
                          jest !!
                        • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 16:54
                          Czyli gondola jest ok, tak? A jaką rozważasz - classic (80x27x18 cm)
                          czy tendence (75x34x17 cm)? Ja bym chciała dużą gondolę, tylko ta
                          classic jest węższa aż o 7 cm :-/

A o co chodzi z tą za wysoką spacerówką, bo nie do końca rozumiem? W
                          jakim sensie jest za wysoka?

I czy fotelik Bebecar Easy Maxi SPP jest jakiś nie tego? Mnie się
                          podoba, że nie potrzeba do niego żadnych adapterów. Raz, że to
                          uciążliwe, a dwa widziałam takie adaptery u innych i mi się to nie
                          podoba. Jakieś takie mega kostrukcje :-/
                          • ursgmo Re: w ó z e k 11.03.10, 17:17
                            gondolę tylko classic , ta druga mi się nie podoba , nawet jeśli
                            mniejsza i tak jest przestronna

spacerówka jest tak wysoka że będziesz musiała podnieś dziecko na
                            wysokość głowa do głowy żeby wsadzić je do wózka nieodpinając pałąka
                            ( a tego się nie chce robić , wierz mi ) , w niskich spacerówkach
                            nie ma tego problemu a jak dziecko chodzi to już samo sie ładuje do
                            środka

ten fotelik jest ok tylko z bazą jest drogi a ja nie będę go zbyt
                            dużo używać , ot raz w tygodniu
                            baza to jest coś co zostaje w samochodzie zamotane pasami na stałe ,
                            Ty wnosisz fotelik robisz klik i siedzi
                            inaczej musisz się kłaś na foteliku i dopiero go upinać pasami ze
                            wszystkich stron , dla mnie koszmar :-/
                            adaptery to są łaczniki wózka z fotelikiem , jedne firmy potrzebują
                            takowych inne nie
                            acha na plus gondola ma podnoszone oparcie , dla małej marudy która
                            jeszcze nie siedzi a chce wyglądać - przydaje się !
                            • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 17:29
                              Fotelik z bazą też chcę mieć. Ja mam 3-drzwiowy samochód i
                              potrzebuję szybko i sprawnie usadzić dziecko, a nie pierniczyć się z
                              pasami. W sumie to nie wiem jak często będę korzystać z fotelika,
                              ale wiem na pewno, że w gondoli dziecka nie chce przewozić w aucie,
                              bo to podobno bardzo niebezpieczne.
                              Z adapterem do fotelika z wózkiem też mi się nie będzie chciało
                              pierniczyć jak znam siebie.
                              Czyli pozostaje kwestia za wysokiej spacerówki. Czyli siedzisko jest
                              za wysko nad ziemią, tak? Ja ewentualnie rozważam możliwość zakupu
                              samej spcerówki w późniejszym czasie, gdyby z tą od kompletu coś
                              było nie tak.
                              Też mi się podoba, że gondola ma regulację kąta pochylenia zagłówka.
                              Chciałabym jak najdłużej jeździć w gondoli, bo przesiadka na
                              spacerówkę wypadnie nam w środku zimy i mi się to nie podoba.
                              Wolałabym bardziej osłoniętą gondolę.
                              Mam nadzieję, że dobrze kombinuję?

• ursgmo Re: w ó z e k 11.03.10, 17:35
                                dobrze kombinujesz :-D
                                myślę że w zestawie to tak max do roku będzie wygodnie , do marca w
                                gondoli potem można trochę w tą wysoką spacerówkę dziecko wsadzić ,
                                na lato jak mały zacznie chodzic przyda Ci sie coś lekkiego i
                                zwrotnego
                                ja zamierzam podobnie z tym że lekką spacerókę będę musiała mieć
                                przed wakacjami
                                • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 17:52
                                  Dobra, czyli na dzisiaj mam już wybrany wózek :-D
                                  Ale tych wózków to już miałam kilka upatrzonych i niestety zawsze
                                  coś było nie tak. Ten jest prawie idealny. Przyjrzałam się zdjęciom
                                  i już czaję o co chodzi z tą wysoką spacerówką. Ale chyba z każdym
                                  stelażem krzyżakowym będzie podobnie? A mnie się takie klasyczne
                                  podobają najbardziej.
                                  A jest gdzieś w necie jakaś tabela porównawcza wózków bebecar? Bo na
                                  stronie sklepu, gdzie je oglądam jest ich całe mnóstwo i ciężko mi
                                  ja porównać tylko po opisie.
                                  I czy wiesz może jakie jest zawieszenie w tym wózku? Bo piszą, że
                                  dobre, że miękkie, ale nie wiadomo czy na sprężynach czy na pasach
                                  czy może jeszcze coś innego.
                                  Wciągnęłam się w te wózki :-)
                                  • ursgmo Re: w ó z e k 12.03.10, 09:20
                                    Tak naprawdę nie ma wózka idealnego. Ten dla wiekszości ma te wadę
                                    że jest ciężki , ja mieszkam w domku więc mi nie przeszkadza , a Ty
                                    nie będziesz go nigdzie wnosić ?? .
                                    Tak te krzyżakowe wszystkie mają wysokie spacerówki. Niektóre też
                                    mają kubełkowe , ale ja miałam taką kubełkową i średnio mi było
                                    wygodnie , szybko zmieniłam na inną . Ogólnie wózki 3 w 1
                                    najczęściej mają spacerówki które już nie są wygodne , i to już
                                    niezależnie od fimy czy to bebecar czy emma czy inne. I tu się można
                                    zastanwić czy warto w wózek na kilka miesięcy dużo inwestować ?
                                    Co do zawieszenia zaraz popatrzę i dopiszę za chwilkę bo teraz musze
                                    do sklepu iśc :-/ aha i poszukam jakiś porównań, pewnie by coś było
                                    na stronie firmowej ale nie wiem czy tylko u mnie ale wogóle nie
                                    chce nic się tam pokazywać :-/
                                    zdradź który kolor Ci wpadł w oko ??
                                    • emily_valentine Re: w ó z e k 12.03.10, 11:33
                                      Teraz mieszkam na parterze i mam podjazd dla wózków. Ale chcemy się
                                      przeprowadzić jeszcze przed rozpakowaniem do nowego mieszkania, a
                                      tam drugie piętro ale z windą. Więc wózek nie musi być super lekki
                                      :-)
                                      hmmm... a jeśli nie ta gondola, to co innego wybrać? Ta jest prawie
                                      idealna, gdyby nie cena :-/
                                      Kolor zawsze chciałam granatowy. Takie wózki mi się najbardziej
                                      zawsze podobały. Kupiłabym taki niezależnie od płci dziecka :-D
                                      • ursgmo Re: w ó z e k 12.03.10, 12:25
                                        To samo nam się podoba , ja też barzo lubię granatowe wózki , ale
                                        niestety prawie wcale ich nie ma w żadnej ofercie , bebecar będzie
                                        miał niedługo nowe wzory , może coś się pojawi w granacie, tak to
                                        chyba tyko mutsy ma granat no i sillvercross . Na silvercrossa byłam
                                        niemal zdecydowana tylko zima mi dała do myślenia czy kóła na takim
                                        stelażu dadzą radę górom śniegu jakby co :-/ tu jest prezentacja
                                        video, w tym wózku plusem jest spacerówka która jest nisko dość
                                        usadowiona i wg mnie zgrabna
                                        www.silvercross.co.uk/our-range/pram-systems/linear-sleepover/
                                        • ursgmo Re: w ó z e k 12.03.10, 13:17
                                          Iza a jak Ci się optycznie ten podoba ?
                                          [img]https://1.1.1.3/bmi/www.sklep.urwis.com.pl/images/marita_519.jpg
                                          [/img]

[img]https://1.1.1.5/bmi/www.sklep.urwis.com.pl/images/marita_959.jpg
                                          [/img]
                                          • emily_valentine Re: w ó z e k 12.03.10, 15:06
                                            Nic nie widać :-/
                                        • emily_valentine Re: w ó z e k 12.03.10, 15:06
                                          Też zauważyłam, że gust mamy dość podobny :-)
                                          Na ulicy sporo granatowych wózków, chociaż teraz już może mniej. Ale
                                          kiedyś to były tylko granatowe i czerwone mam wrażenie. Gdzieś je
                                          muszą ludzie kupować ;-) Podobają mi się też białe i ecru (na
                                          zdjęciach), ale nie wiem czy w praktyce to się sprawdza. Ja mam
                                          bardzo praktyczne podejście do życia.
                                          Fajny ten silvercross, nawet ten stelaż wygląda ok. Bo niektóre
                                          wózki to tak jakby wisiały w powietrzu. Mnie to przeraża. Kółka
                                          faktycznie nie za duże, ale może dają radę. A jaką mają średnicę?
                                          Jedynie nie bardzo mi się podoba, że te kółka są podwójne. Nie wiem
                                          po co? Jeśli są dmuchane, to może to drugie jest awaryjne w razie
                                          przebicia?
                                          • ursgmo Re: w ó z e k 12.03.10, 15:29
                                            na podglądzie sa zdjęcia potem znikają , nie wiem ka cholera :-/
                                            nieważne , zobacz na tej stronie , w kolorystyce są piękne granaty i
                                            klasyczne też są niewątpliwie

www.roan.pl/index1.php?p=mar
                                            • emily_valentine Re: w ó z e k 12.03.10, 15:50
                                              Ciekawe te wózki. Duży plus za duże gondole :-)
                                              Ale stelaż też wysoki i skrętnych kół nie ma :-(
                                              • ursgmo Re: w ó z e k 12.03.10, 15:59
                                                spacerówka beznadzieja jak we wszystkich ale przy tej cenie
                                                patrzyłam tylko na fajny głęboki :-)

www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=2856
                                                skrętne jak dla mnie są tak średnio konieczne , ja miałam w bebe
                                                confort ciągle zapięte , chyba tylko w markecie to się przydawało ??
                                                -
                                                pozdrawiam Urszula
                                                mama Zuzi i Maćka
                                                • emily_valentine Re: w ó z e k 12.03.10, 16:19
                                                  Faktycznie, za tę cenę można przeboleć spacerówkę ;-)
                                                  Jakoś uparłam się na te skrętne koła. Ale może wystarczy żeby
                                                  spacerówka je miała, co? Większość radzi kupić tanią gondolę i potem
                                                  porządną spacerówkę.
                                                  • ursgmo Re: w ó z e k 13.03.10, 11:44
                                                    dokładnie za tą cenę można przeżyć
                                                    wiesz co w zimie i tak skrętne koła Ci będą na nic , a wiekszość
                                                    użytku gondoli wypadnie zimą, zresztą cała trudność polega na tym że
                                                    trzeba będzie nagiąć wózek i lekko podnieść z , niemowlęciem to nie
                                                    jest jakiś problem
                                                    dopiero spacerówkę można kupić wypasiona bo używa się ją długo , no
                                                    ma to sens ............

pozdrawiam Urszula
                                                    mama Zuzi i Maćka
                • emily_valentine Re: w ó z e k 11.03.10, 14:26
                  Znalazłam ten bebecar stylo at, fajny jest.
                  Ula napisz coś więcej o tym wózku, dlaczego tak Ci się podoba?
                  • ursgmo Re: w ó z e k 19.04.10, 10:44
                    czas się kurczy a wybory wózkowe w lesie :-(
                    Iza jak tam , coś drgnęło ??
                    • emily_valentine Re: w ó z e k 19.04.10, 12:13
                      Nie, skąd :-(
                      Ja już sama nie wiem co wybrać. Na razie patrzę tylko w necie, a
                      chyba pora będzie wybrać się do sklepu i pooglądać na żywo.
                      Tylko mój drogi mąż nigdy nie ma czasu :-/

• ursgmo Re: w ó z e k 19.04.10, 12:20
                        ech , no tak właśnie i ja myślę że czas na pomacanie i pooglądanie ,
                        na mieście łeb obkręcam za każdym wózkiem jaki przejedzie
                        widziałam na żywo tego roana marita , niestety widać ze to polska
                        produkcja , średnio wygląda
                        ten bebecar wygląda fajnie , nawet bardzo fajnie , podobno skrzypi
                        ale należy użyć zgodnie z instrukcją sprayu CX-80 i po problemie
                        koleżanka miała wózek chicco ten 3 w 1 na takich małych podwójnych
                        kółkach i z dwiema rączkami podobny do peg perego i zmieniła teraz
                        na inny mówiac że prowadził sie koszmarnie przez zimę i ma go dość
                        a ona skąpa i jak już tak mówi to ........
                        ogólnie doopa :-(
                        • emily_valentine Re: w ó z e k 26.05.10, 22:04
                          Wracam do tematu. W ostatnią sobotę oglądaliśmy z mężem wózki w
                          sklepie świat dziecka na Towarowej i sprzedawca polecał nam 2
                          modele - teutonię i jeszcze jakiś, ale nie pamiętam nazw. Spodobał
                          nam się jeszcze maxi cosi, ale żaden nas nie zachwycił na tyle żeby
                          je zapamiętać. Chociaz mój mąż za każdym razem był gotowy już coś
                          kupić i mieć to z głowy. Rety, ale on się napala. Nigdy taki nie
                          był ;-) I znowu musiałam być hamulcowym.
                          Zajrzałam na forum wózkowe i na dzień dzisiejszy jestem na etapie
                          Jedo Fyn 4DS. Ma dobre opinie, spełnia wszystkie wymagania, a na
                          dodatek wózek 2 w 1 kosztuje tylko ok. 1250 zł. Można wpiąc do niego
                          fotelik maxi cosi, o którym myślę, chociaż z adapterem, które uważam
                          za upierdliwe. Ale coś za coś.

gondola:

[img]https://bobomarket.triger.com.pl/Allegro/fyn.jpg[/img]

spacerówka:

[img]https://bobomarket.triger.com.pl/Allegro/FYN4DS%
                          20CLASSIC/spac.jpg[/img]

[img]https://www.jedo.pl/2009/fotki/gondole/clasic/6.jpg[/img]

A mnie się najbardziej podoba taka tapicerka:

[img]https://allegro.kajtus.pl/jedo2010/koloryclassic/124-130cl.jpg
                          [/img]
                          • emily_valentine Re: w ó z e k 26.05.10, 22:06
                            Źle coś powklejałam zdjęcia.
                            Chodziło mi o tapicerkę classic 130 - granatowo-beżowa z paskami
                            niebieskimi.
                            • ursgmo Re: w ó z e k 31.05.10, 11:47
                              Iza ja też już mnóstwo oglądąłam , im więcej oglądam tym głupsza jestem :-/
                              wyboru optymalnego chyba poprostu nie ma , rozsądek podpowiada duże kółka a oko
                              patrzy na małe , i bądź tu mądrym
                              ciągle myślę o tym bebe conforcie , bebecarze i trochę o tym roanie jak
                              rozsądnym wyborze na zimę
                              • emily_valentine Re: w ó z e k 31.05.10, 11:55
                                Ula, my już kupiliśmy ten wózek. Opiszę i dam zdjęcie w moim wątku
                                wyprawkowym :-D
                                • ursgmo Re: w ó z e k 31.05.10, 12:04
                                  no proszę
                                  jestem wybitnie nie na czasie :-(
                                  • emily_valentine Re: w ó z e k 31.05.10, 12:27
                                    Nie martw się, dopiero 2 dni temu go kupiliśmy i jeszcze nie
                                    zdążyłam się pochwalić na forum ;-)
                                    • ursgmo Re: w ó z e k 31.05.10, 12:39
                                      ja dałam sobie chwilkę czasu , skończy sie rok szkolny to pojeżdżę i popatrzę ,
                                      ostatecznie jak nic innego nie wymyślę to wezmę tego roana marita , sklep mam 5
                                      minut od domu wiec nawet prosto z porodówki zdążę po drodze kupić :P
                                      • emily_valentine Re: w ó z e k 31.05.10, 12:59
                                        Ja też stwierdziłam, że wózek może poczekać. Ważniejsze jest
                                        łóżeczko i fotelik, a wózek można kupić już po porodzie, bo i tak na
                                        początku się nie przyda. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo chyba z
                                        tydzień trzeba odczekać z pierwszym spacerem jak nie dłużej. Ale tak
                                        nam się spodobał, że kupiliśmy od razu. I może to i dobrze, bo teraz
                                        wózek stoi i się wietrzy, bo ma swój charakterystyczny zapaszek
                                        nowości ;-)
                                        • ursgmo Re: w ó z e k 31.05.10, 13:18
                                          no ja tak mieć dobrze nie będę bo od 1 września codzienna pielgrzymka do szkoły
                                          , więc od razu po powrocie do domu dzieć na taras na wystawkę , niech się
                                          przyzwyczaja ;-)
    • smallcloud Nasz wozek 02.06.10, 13:58
      Po wielu poszukiwaniach, testowaniach w sklepach, czytaniu o wozkach
      zdecydowanie wybralismy emmaljunge.
      Solidne zawieszenie, pompowane kolka, niezniszczalny wozek, najwieksza na rynku
      gondola (w przypadku wozenia dziecia na plasko zima zapakowanego jeszcze w
      spiworek bedzie jak znalazl).
      jedyne co zniecheca (w starszych modelach) to kolorystyka, w nowych to nawet
      ecri ze skory jest :)

Kupilismy uzywany bo o polowe tanszy, wypatrzylismy wozek w naprawde super stanie.
      Mamy nadzieje ze kluseczka wybaczy nam chlopiecy kolorek :)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/dd/bf/wbzf/vJQEIHjEDCh0CsCIAB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/dd/bf/wbzf/onZ5gdLkztBo8q3TUB.jpg[/img]
      • emily_valentine Re: Nasz wozek 02.06.10, 14:07
        Śliczny :-) A kolorek pasowałby mojemu młodemu ;-)
        A kupiliście samą gondolę czy spacerówkę też? I jaką jest długość
        gondoli w środku?

ps.
        Ładnie masz kuchnię wysprzątaną :-D
        • ursgmo Re: Nasz wozek 02.06.10, 14:17
          bardzo ładnie wysprzątana , u mnie dziś syf malaria :-/ i unoszący się odorek
          przypalonego go gołąbków ryżu , na szczęście tylko torebki nie samego ryżu ..
          a wózeczek bardzo ładny , no to masz zakup z głowy :-)
          • smallcloud Re: Nasz wozek 02.06.10, 14:35
            Wysprzatana bo zaprotestowalam że gotowac nie bede jak maz nie wysprzata :D
            ale nie przejmujcie sie - generalnei na tle tej trawy syf tez jest najczesciej :D
            • ursgmo Re: Nasz wozek 03.06.10, 11:02
              tu jest wózeczek który oglądamy w Świecie Dziecka już od jakiegoś czasu ,
              niestety nie chcą nam odliczyć i sprzedać bez spacerówki która jest nie do
              użytku :-/ wózek ma fajne pokrycie jasny jeans i śliczny środek w drobne
              kwiatuszki , nie widać na zdjęciu że jest bardzo zgrabny i zwrotny , podobny
              stelaż z tej firmy miałam kiedyś w spacerówce chodził bardzo dobrze , nawet po
              śniegu
              [img]https://www.90n.pl/upload/product-544-l-4.jpg[/img]
              • ursgmo możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 11:56
                niektóre z Was pewnie pamiętają że moje dziecko miało być wiosenne , no taki był "plan" ale życie swoje ;-)
                no cóż przynajmniej wtedy byłam raczej pewna który wózek chcę , peg perego culla na stelażu caravell z letnią tapicerką
                teraz oglądam bo już byśmy chcieli coś kupić bo potem wiadomo wakacje itd , niestety niewiele mi się podoba mąż jęczy żeby nie kupować polskiego bo będę żałować ,dodatkowo zdecydowanie wolałabym sam głęboki , więc znów spojrzałam na ten z dwiema tapicerkami i może jednak warto go kupić ?jak myślicie ? wrzesień pewnie jeszcze bym poużywała tę wersję letnią a potem już zimową
                no naprawdę nie wiem doradźcie bo mąż jak zawsze "kupimy co zechcesz bylebyś nie narzekała potem " :-/
                stelaż jest taki jak lubię , koła 20 cm z amortyzatorami sprężynowymi , kolor też mi pasuje bo granat , śliczny środek w drobną krateczkę z podnoszonym zagłówkiem i wentylacją ( widziałam na żywca) , cena dość zachęcająca 1500 zł za stelaż i gondolkę , myślę że łatwo będzie odsprzedać na allegro ze względu na tą letnią tapicerkę więc w marcu pozbędę się go spokojnie bo w sam raz będzie sezon na takie cóś
                [img]https://1.1.1.4/bmi/www.mamotato.pl/images/NavyStyle%20Culla%20sfoderabile.jpg[/img]
                • ursgmo Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 12:12
                  coś obrazek poszedł w las więc raz jeszcze :
                  1.1.1.4/bmi/www.mamotato.pl/images/NavyStyle%20Culla%20sfoderabile.jpg
                  a gdyby znów wsiąkł to link :
                  www.mamotato.pl/product_info.php?manufacturers_id=24&products_id=1105
                  • emily_valentine Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 12:59
                    Ula, a o co chodzi z tą podwójną tapicerką? Bo ja nie bardzo
                    rozumiem.
                    • ursgmo Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 14:17
                      chodzi konkretnie o podwójną budkę , wierzch jest ocieplany i cały granatowy , jak jest ciepło można go odpiąć a pod spodem jest lekka płócienna budka z moskitierą , o tak to wygląda jak budka jest nieodpięta :
                      [img]https://www.mamanazakupach.pl/images/stories/jreviews/tn/tn_268_culla1_1226866330.jpg[/img]
                      link gdyby zdjęcie wsiąkło :
                      www.mamanazakupach.pl/wozki/wozki-wielofunkcyjne-/Peg-Perego-CULLA-CARAVEL-22/
                      a tak budka po zdjęciu wierzchu :
                      [img]https://1.1.1.2/bmi/www.bobowozki.pl/images/culla_classe4_2007_1.jpg[/img]
                      link :
                      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=655&osCsid=af5
                      • emily_valentine Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 14:28
                        Fajny patent :-) Mnie się ten wózek podoba, no i granatowy jest, a
                        to duuuży plus :-) Cena też bardzo przyzwoita.
                        • ursgmo Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 15:04
                          no właśnie tak dumam poczytuje opinnie i coraz bardziej się przekonuję że może
                          tak będzie dobrze , nie zamierzałam używać spacerówki od np. roana więc
                          trzymanie takiego sporego klamoru - siedziska jest bez sensu a odsprzedanie
                          później zapewne wątpliwe
                          no i kocyk każdy będzie mi pasował ;-)
                          • emily_valentine Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 15:47
                            W takim razie nie ma wyjścia i trzeba kupić wersję 2 w 1. Może ta
                            spacerówka nie bdzie taka zła i jednak torchę pojeździsz? Ja swojej
                            dam szansę, a jak mnie wkurzy to go sprzedam i kupię parasolkę.
                          • ursgmo Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 15:58
                            eh źle się wyraziłam , kiedy myślałam o tym polskim w grochy nie zachwycało mnie
                            że musze kupić cały komplet mimo że spacerówka tylko poleży bo używać nie będę i
                            o to mi chodziło , ten peg perego na szczęście jest w opcji stelaż + gondola ,
                            bo jednak ile by się miejsca nie miało zawsze go za mało :p
                            • emily_valentine Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 17:48
                              Ula, nie narzekaj ;-) macie domek i jeszcze brakuje Wam miejsca?
                              Ja mieszkam w mieszkaniu bez piwnicy i co ja mam powiedzieć? ;-)
                              • ursgmo Re: możę jednak co pierwsze to najlepsze 03.06.10, 20:43
                                ja też nie mam piwnicy tylko strych , choć akurat tu gdzie mieszkamy brak
                                piwnicy to był dobry wybór bo sąsiedzi wypompowują dziś wodę od rana , tak ci z
                                jednej strony jak i z drugiej , a dla konstrukcji domu dobrze takie podmywanie
                                niestety nie robi

pozdrawiam Urszula
                                mama Zuzi i Maćka

[url=http://lilypie.com][img]https://lmtf.lilypie.com/CLVOp2.png[/img][/url]

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka