Dodaj do ulubionych

wyprawka dla młodego Kola-dki

08.06.10, 14:04
Dziewczyny, narazie zakupilam 3 rzeczy:

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/lMcgnbvPx0YztRadkB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/JVoa1VL9MzVVRvyCKB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/aIAtEBUc7KA5TE4qpB.jpg[/img]

a to moja Zuzia:
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/o9wphPfv5F8GLVSa4B.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • smallcloud Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:06
      Zuzia jest śliczna, nawet jak niedomaga :D

Widze spiworek cartersa :D :D
    • miska83 Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:07
      sliczna zuzia;)
    • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:07
      Dżizas dałam radę :) Marta , szkolenie z wklejania zdjec nie poszlo na marne.
      Kombinezon do wózka (ostatni) jest używany, ale wygląda w porządku.
      Mam kilka rzeczy dodanych do obserwacji, kilka licytuje, wkleje ich zdjecia jak
      zdecyduje czy stac mnie na nie, czy nie :)
      • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:12
        Śliczna córcia :-)

A dosłownie przed chwilą oglądałam ten śpiworek Cartersa :-D
        Ale zdaje się, że on jest używany, a ja się zraziłam ostatnio :-/
      • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:13
        Dziewczyny, szczególnie Iza- kupowalaś u Incogni, help!
        Pomóżcie, bo nie rozumiem co mam robic, jak kupie kilka rzeczy u tego kolesia.
        Zazwyczaj jest to jaśniej wytlumaczone. Bede placila przez Allegro. A sprzedawca
        ma takie info:

3. Koszt wysylki jak podany w danej aukcji. Koszt lacznej wysylki dodatkowych
        przedmiotow: plus 1 zl za kazdy dodatkowy przedmiot (doliczane do najwyzszej
        podanej kwoty). Laczna wysylke kilku przedmiotow gwaratujemy jedynie przy
        lacznej wplacie za nie.
        • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:25
          Ja kupiłam od Incogni na raz 4 aukcje, tak mi odpisał sprzedawca o
          kosztach wysyłki, bo też nie skumałam o co chodzi ;-)

"Koszt wysylki lacznej ... 13 zl (10 za jedna z aukcji + po 1 zl za kazda
          nastepna)."

A ja myślałam, że za każdą rzecz trzeba dołacić 1 zł :P

• smallcloud Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:29
      Kasia poszukaj tez ciuszkow u tych allegrowiczow (ja u nich kupowalam i polecam
      - George, Mothercare, careters, babaluno)

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12076101&gr_id=26469
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11174037&gr_id=26469
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13305714&gr_id=26469
      • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:40
        Marta, a ta firma Babaluno to dobra jest?
        • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 14:55
          a jak myslicie, gdzie to ma zatrzaski- bo nie widze zeby miedzy nogami...?

www.allegro.pl/item1059112022_nowe_spioszki_spiochy_nowy_pajacyk_czapka_56_cm.html
          • zaba_i_kijanka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 21:35
            Moim zdaniem na plecach jest zapięcie i dziecko wkłada się od góry
          • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 08.06.10, 22:23
            Faktycznie, ruska łamigłówka ;-) Nie mam pojęcia, jak to założyć
            dzieciowi, ale wiem na pewno, żeś się nieźle wciągła w to cholerne
            allegro ;-) Witaj w klubie :-D
            • ursgmo Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 07:49
              może mieć też klapkę na pupie i od tej klapki w górę rozpięcie a'la kaftan
              bezpieczeństwa ;-)
              • kfiatuszek80 Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 09:04
                Ale przecież jest tam napisane ze ma napki w kroku,może na tym dużym
                zdjęciu nie widać ale na tym mniejszym obok na którym jest ta łapka
                to tak.
                • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 09:09
                  Pokazuje nastepne 2 moje wygrane licytacje:

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/0aTiuEvQ3w3sc3Ba3B.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/bBRzRwbL5H7KmJ6v2X.jpg[/img]

pomału sie rozkręcam ;)
        • smallcloud Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 21:22
          Iza - niestety nie mam pojecia jak zachowuje sie babaluno po praniu i
          uzytkowaniu. mam narazie nowe ciuszki - bardzo przyjemna bawełna i super
          wykończenie. Na allegro widze ze te ubranka schodza wiec chyba są ok.
    • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 15:02
      dziewczyny, narazie pasuje z Allegro (jesli bede umiala). Wydałam 600 pln i bede
      o chlebie i wodzie do konca czerwca :/)
      Oto co mam dla Mlodego- powiedzcie co wedlug Was jeszcze musi byc z ubranek
      (wszystkie rozmiar 0-3msc, nie mam rozmiaru 68 i wzwyż):

- 15 szt. body z krótkim rękawem
      - 7 szt. body z dł. rękawem
      - 7 szt. pajacyków(cieńsze i grubsze)
      - 1 szt. śpiochów
      - 1 szt. dresików
      - 1 szt. rampersów
      - 1 szt. spodenek
      - 2 szt. śpiworków- jeden do wózka drugi (bez rękawów) do łóżeczka
      - 1 kocyk
      - 1 ręcznik
      - 1 butelka

A to częśc z tych rzeczy , dla wytrwalych ;)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/ACcMpE7hDTfBvz3QeB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/KN1jMkmMU86VytHYkB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/KTtsHza2kVbgdaHdmB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/JgR0aJXdMatVamACWX.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/QwuuVnknSSDbTF71CB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/LsSrgYbvwwsYYnhhsX.jpg[/img]
      • zaba_i_kijanka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 15:10
        Gdzie kupiłaś te spodenki w pasiaki?
        • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 15:13
          Żabka, ja wszystkie na Allegro kupilam:

allegro.pl/item1046001517_carter_s_carters_komplecik_malpka_nowy_metka_62.html
          • ursgmo Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 16:16
            Kasia brakuje Ci cienkiego kombinezonu na jakiejś lekkiej podszewce , rodzisz we
            wrześniu i różnie może być , ja mam taki grubości bluzy polarowej na pojedyńczej
            bawełnie
            acha tam piszesz na początku o tym niebieskim śpiworku że on ma być do wózka ?
            bo to jest śpiworek do spania zamiast śpiochów po prostu zakładany na body ,
            niby polarek ale cieniuchny bardzo nic u nas takiego nie robią nawet nie ma do
            czego porównać , on i ten śpiworek z pieskiem bez rękawów to identyczna grubość
            • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 19:21
              Ula, bo ten kombinezon tak jest opisany, ze jest do wózka :/
      • smallcloud Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 21:25
        Kasia - dokupilabym jeszcze dwie (dwupak) sztuk spodenek (moja ma 6 sztuk).
        Wedlug mnie idealnie sie komponuja z wszelakimi body. najlepiej dresowe albo z
        miekkiej bawelny bo wtedy malemu wygodniej przebierac nogami.
        Dokupilabym tez reczniczkow - ja mam 6 sztuk, bo jak jeden czy dwa zapaskudzi to
        musiałabym od razu zalaczyc pralke.
        To samo z kocykiem/otulaczkiem - ciagle słysze ze maluch lubi byc motany w kocyk
        a jak jeden zapaskudzi?

Ale ja pierwiastka jestem wiec niech Ula mnie skoryguje jesli cos zle pisze :))
        • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 09.06.10, 21:33
          Fajne rzeczy i widzę coś z cartersa :-D A na ten bezrękawkowy śpiworek to
          i ja miałam od dawna chrapkę, alę za dużo już wydałam ;-) Podobają mi się
          te pajace z tygryskiem :-) Co to za firma? A co do ilości to ja nie
          pomogę, bo sama nie wiem :-D
          • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 10.06.10, 10:31
            Wydaje mi się ze mam za duzo body z krotkim rękawem-jeszcze niechcąco wygralam
            licytację na 2 sztuki (bylam pewna ze mnie przebiją) :)
            Boje sie ze Mlody urosnie i nie zdaze wszystkich uzyc.
            Ten tygrysek to jakas angielska firma, 100% bawelna.
    • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 16.06.10, 14:04
      Laski, rzeczy do mnie spływają i mam jedną refleksję- wszelkie wyszywane ubranka ktore beda dotykały gołego ciała mogą obcierac skórę niemowlaka. Wlasnie dostalam rampersa:

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lb/oj/m3xp/JVoa1VL9MzVVRvyCKB.jpg[/img]

nie dosc ze rozpinany z tyłu :( to jeszcze w środku jest okropnie szorstki :( to kolejna rzecz która jest tak beznadziejna w dotyku :(
      • kfiatuszek80 Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 16.06.10, 22:30
        pod taki pajacyk zawsze zakladałam body:)
        • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 07:16
          Zawsze możesz odsprzedać jeszcze raz na allegro ;-)
          Ale rampersik śliczny :-)

A ja się właśnie ostatnio zaczęłam zastanawiać, czy dobrze robię, że
          kupuję rzeczy zapinane z przodu? Unikałam zapięć z tyłu, bo wiadomo,
          dziecko leży na plecach i mu niewygodnie. Ale tak samo niewygodnie
          będzie mu jak położę go na brzuchu w ubranku zapinanym z przodu :-/
          Czy istnieje jakieś idealne ubranko?
          • kfiatuszek80 Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 08:37
            Te zapiecia sa plaskie,kubus tez miał w ten sposób zapinene ubranka
            i wcale go nie gniotły.wiadomo ze pod pajacyk zakładamy
            bodziaka,body jest najczęsciej zapinane w kroczku ,i chroni plecki
            przed zapinkami pajacyka.zreszta tak jak napisałam te zapinki są
            płasciutkie,często zasłoniete materialem więc spoko.
          • smallcloud Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 08:38
            No wlasnie chcialam ci napisać tak jak Ania - że pod pajaca zakladaj body.

Iza - mysle że te rozpinane w kroku i barzuszku są ok - no i muszą być płaskie napy.
            • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 09:00
              Mam rozwiązanie, będę dziecko układała na boczku :-D
              Na szczęście nie kupiłam żadnego ciuszka z zapięciem z boku, a
              ubranek kopertowych jakoś nie lubię ;-)
              • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 12:02
                laseczki, ale to jest rampers, pod rampersa tez body mam zakladac?
                Jak Zuzi ubralam zima body plus pajac plus pampers to odparzylam jej dupke,a
                pani doktor powiedziala, ze za duzo warstw ma na sobie :/

Dzisiaj przyszlo full bodziaków Cartersa i Mothercare. I tam pod te wyszywki
                jest juz podlozona fizelinka :) ufff

Nie dotarl do mnie tylko najdrozszy zakup od sprzedawcy INCOGNI :(
                Juz wyslalam maila z uprzejmym zapytaniem gdzie do licha są moje zakupy ;)
                • kfiatuszek80 Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 12:48
                  Dla mnie rampers to jest takie body z krótkimi nogawkami i krótkim
                  rekawkiem badz ewentualnie na ramiączkach.
                  Natomisat takie cudo z długimi nogawkami i długim rękawem obojetnie
                  gdzie zapinane to już jest dla meni:) pajacyk.
                  • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 13:35
                    No wlasnie , wiec pod takie body (rampers) chyba nie trzeba nakladac body :/
                    przejde sie w przyszlym tyg. do pasmanterii spytam czy nie mają takiej fizeliny,
                    ktora da sie zaprasowac na wewnetrzną strone tych drapiacych wyszywanek. Mam
                    nadzieje, ze maja takie cuś :)
                    • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 17.06.10, 21:30
                      Chciałam zaproponować właśnie, żebyś podszyła czymś te aplikacje od
                      środka. Zawsze musi się znaleźć jakieś wyjście z sytuacji ;-)

A co do incogni, to z tego co kojarzę, to ten sprzedawca ma w opisie
                      aukcji, że dostawa trwa ok. 2 tygodni. Więc trzeba poczekać
                      cierpliwie ;-)
                      • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 18.06.10, 09:36
                        Iza, wlasnie mi odpisal ufff.... wczoraj wyslana przesylka :) Jestem cała happy :D
                        • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 24.06.10, 13:02
                          No i jak, przyszły rzeczy od Incogni?
                          • kola-dka Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 24.06.10, 13:14
                            Przyszly, we wtorek ;) ale za to są przepiękne :)
                            • emily_valentine Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 24.06.10, 13:26
                              Ja teraz robię pranie wyprawki i przejrzałam sobie jeszcze raz
                              wszystkie ciuszki. I faktycznie te z Cartersa są chyba
                              najładniejsze :-) Na dodatek dobrze zniosły pranie i suszenie w
                              suszarce, nic się nie pofarbowało, nawet czerwone rzeczy. Jestem
                              wierna fanka tej firmy ;-)
                              • ursgmo Re: wyprawka dla młodego Kola-dki 24.06.10, 15:18
                                Ja też jestem wierną fanka :) za wzornictwo nie mające sobie równych i z tego
                                samego powodu za materiały jakich używają , szczególnie za ten polarek od
                                śpiworków , nigdy nigdzie takiego nie spotkałam , kompleciki bluza i spodenki
                                maja taki sam , dla starszych dzieci są świetne pajace do bodajże 6 lat ze
                                stopami i abs'em , też zamierzam je kupować na piżamki
                                Kiedyś czytałam że statystycznie każde dziecko w USA ma choć 1 rzecz tej firmy
                                co ich stawia w czołówce odzieżowej , a u nas firma mało znana , ale jak ktos
                                zna szuka wszelakich sposobów na kupienie jak największej ilośći
                                w naszych sklepach trafiają się czasem podróbki , marnej jakości :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka