Dodaj do ulubionych

Ula urodziła córeczkę

29.08.10, 15:52
Malutka ma 2850 gr i mierzy 49 cm i jest zdrowa jak rydz :)
Obie czuja sie dobrze :)

serdeczne gratulacje dla rodzicow!
Witaj na swiecie malenka! :)
Obserwuj wątek
    • emily_valentine Re: Ula urodziła córeczkę 29.08.10, 22:20
      GRATULACJE!!! :*
      Czekamy na więcej wiadomości, relację i zdjęcia :-)
      Oraz imię dla Młodej :-D
      • rudnicka_a Re: Ula urodziła córeczkę 30.08.10, 14:13
        Gratulacje!!! Duzo zdrowka dla Maalutkiej i mamusi :)
        • 3_asia Re: Ula urodziła córeczkę 30.08.10, 18:09
          gratulacje wszystkiego najlepszego i szybkiego powrotu do domu. no i dziewczyny
          górą.
          • zaba_i_kijanka Re: Ula urodziła córeczkę 31.08.10, 13:17
            Gratulacje!!!
            Dobrze że wszystko poszło pomyślenie, niech maleńka rośnie zdrowo :)
            • ursgmo Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 08:46
              Dzięki dziewczyny :-D
              jesteśmy w domu od wtorku i przyzwyczajamy się do życia w piątkę ;-)
              dzieciaków nie można odgonić od małej , zresztą się im nie dziwię bo jest urocza
              i sama mam ochotę wpatrywać się w nią cały dzień ;-)

w sobotę wszystko poszło zgodnie z planem ,moja lekarka po pytaniu czy dziś
              rodzimy przebiła mi pęcherz na IP tak gdzieś po 22 ( jak przyjechałam miała cc i
              musiałam poczekać ), przeszliśmy na salę porodową i dano mi szansę na samoistne
              rozpoczęcie skurczy bez oxy ale położna (super dziewczynę wybrała mi lekarka)
              skapitulowała tak gdzieś koło 2 bo skurcze były ale marne , potem już się
              potoczyło choć dla mnie i tak ciągnęło się w nieskończoność , o 5.00 położna po
              badaniu powiedziała że jest 7 cm i jeszcze godzinka ...... nie zdążyła dokończyć
              jak poczułam parte , położna rzuciła okiem , błyskawicznie przywdziała fartuch i
              o 5.05 mała była na świecie :-D poryczałam się jak ją zobaczyłam bo jest cudna
              taka jak marzyłam , malutka czarnulka ;-) jestem super zadowolona ze szpitala ,
              przemiłego personelu a przede wszystkim mojej doktor która co mnie zaskoczyło
              nie wzięła od nas ani grosza zgadzając się tylko na "dziękuję" .................
              zdjęcia małej wrzucę wieczorkiem jeśli mąż dziś zdąży przerzucić je na płytę
              • zaba_i_kijanka Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 11:17
                Ula dobrze że wszystko pomyślnie poszło :) Z tego co liczę to nasze dzieći urodziły się 29 :)
                • emily_valentine Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 12:17
                  Ula, jeszcze raz gratulacje :-) Fajnie, że wszystko dobrze poszło :-)
                  Ale napisz wreszcie jakie imię daliście Młodej? :-D

• ursgmo Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 12:52
                    tak Aga mała też jest z 29 :-) a z imieniem wciąż mamy problem , już stanęło na
                    tym że będzie Sonia zresztą pasuje do niej ale wciaż mam wątpliwości , dziś
                    mieliśmy termin w usc ale przełożyliśmy i mamy czas do 15.09 , naprawdę trudno
                    wybrać :-/
                    • emily_valentine Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 13:03
                      Ojej, to jak do niej mówicie?
                      Ula, ja wiem, że Ty wybredna jesteś, wybór wózka to pokazał :-D
                      A właśnie, gdzie śpi Młoda? Kupiłaś kołyskę?
                      • ursgmo Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 13:15
                        Młoda śpi głównie na mnie ;-) a także przy stołówce wisi :-D czyli przy mnie ,
                        nie zdążyliśmy tej kołyski kupić mąż ma jechać w weekend po nią i od razu po
                        monitor oddechu pojedzie bo ciągle sprawdzam czy mała oddycha i spać nie mogę ,
                        nerwicy dostanę
                        a mówimy niunia , malutka , słoneczko , żabcia itp ;-)
                        • emily_valentine Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 13:29
                          No kochana, bo ją przyzwyczaisz do dobrego i co potem? ;-)
                          hehe ja też ciągle sprawdzam czy Młody oddycha jak jest zbyt długo cicho. Chociaż już teraz rzadziej.
                          • az-82 Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 15:11
                            Ula, a pamiętasz tych rodziców w "Misiu", którzy przez 4 lata nie umieli się zdecydować, czy ich córeczka ma mieć na imię Marysia czy Tradycja?
                            żebyście tak samo nie skończyli ;)
                          • kola-dka Re: Ula urodziła córeczkę 02.09.10, 23:12
                            Ula, gratulacje raz jeszcze! I dzięki ze mi o usc przypomniałas, zapomnielismy
                            zadzwonic. Jeszcze trochę a nasz synek nazywałby się ustawowo Jan a nie Wiktor :)
                            • smallcloud Zdjecie Soni :) 03.09.10, 16:07
                              Zgodnie z prosba Uli wklejam zdjecie :)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/dd/bf/wbzf/ZsaH3WCCyBzKbwxQJB.jpg[/img]

mała jest sliczna :)
                              • rudnicka_a Re: Zdjecie Soni :) 03.09.10, 20:46
                                Sliczna jest :)
                                • kfiatuszek80 Re: Zdjecie Soni :) 03.09.10, 22:00
                                  ula moje gratulacje,mała jest śliczna:)
                                  • emily_valentine Re: Zdjecie Soni :) 03.09.10, 22:19
                                    Jaka mała elegantka, wszystko dobrane pod kolorek. To chyba zasługa mamusi :-)
                                    I czy mi się wydaje, że Sonia ma zadarty nosek? Śliczna kruszynka :-)
                                    • ursgmo Re: Zdjecie Soni :) 04.09.10, 10:10
                                      dziękuję kochane :-D
                                      mała ma zadarty zgrabny nosek ( cała trójka ma ) ale nie tak jak na tym zdjęciu
                                      gdzie w miejscu nosa jest ( w każdym razie ja tak to widzę ) jakiś dziwny
                                      kulfonik , to zdjęcie jest niezbyt udane no ale coś jest , przerzucę swoje na
                                      płytę to wstawię ładniejsze
                                      • kola-dka Re: Zdjecie Soni :) 04.09.10, 13:03
                                        Ula, śliczna jest :) W ogóle te nasze forumowe dzieciaki sa udane :)

my dzisiaj na 100% zgramy zdjecia na kompa i też pokazę mojego ssaka :)
                                        • zaba_i_kijanka Re: Zdjecie Soni :) 05.09.10, 17:15
                                          Słodka malutka :)
                                          • miska83 Re: Zdjecie Soni :) 06.09.10, 09:50
                                            ula gratuluje!!
                                            Zabcia jest cudna! i jak juz ktos zauwazyl slicznie,gustownie ubrana:)! chyba wlasnie tych malinkich rozowych ciuchow bedzi emi troche brakowac jak sie tomek urodzi :) musze sie przyzwyczaic do "meskiech" ubranek:)
                                            • ursgmo Re: Zdjecie Soni :) 03.10.10, 10:49
                                              [url][img]https://1.1.1.2/bmi/images41.fotosik.pl/344/16f3767e9561d7a5med.jpg[/img][/url]
                                              • ursgmo i ich troje ;-) 03.10.10, 22:09
                                                [url][img]https://1.1.1.4/bmi/images49.fotosik.pl/348/f59cfe7f7151d01cmed.jpg[/img][/url]
                                                • zaba_i_kijanka Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 08:32
                                                  Coś nie tak z tym linkiem :/ albo coś u mnie nie tak bo niemogę zobaczyć
                                                  • ursgmo Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 08:54
                                                    Aga otwierają się same i akurat działają , trzeba tylko chwilkę zaczekać , we wcześniejszym poście jest zdjęcie samej Sońki
                                                  • miska83 Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 09:00
                                                    kurcze mi nie otwiera ani jednego ani drugiego zdjecia;/
                                                  • ursgmo Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 09:26
                                                    no to może tak:
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16f3767e9561d7a5.html
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f59cfe7f7151d01c.html
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/accfaf9467d9213a.html
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a807ebf440c2216b.html
                                                  • zaba_i_kijanka Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 09:52
                                                    Dzieciaczki słodziudkie, najmłodsze najbardziej ;)
                                                    zazroszcze zdjęcia z witamy na świecie, my chyba w złe dni bylismy w szpitalu i się nie załapaliśmy :(
                                                  • ursgmo Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 10:00
                                                    do nas przyszli dosłownie godzinę przed wyjściem , Zuza ani Maciek się nie załapali choć już wtedy robili te zdjęcia
                                                    dziewczyna z którą byłam w pokoju była z miasteczka 150 km od w-wy ale też się jej mała załapała :-D
                                                  • emily_valentine Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 11:02
                                                    Ula, śliczne masz dzieciaczki :-)
                                                    Też zazdraszczam zdjęcia w WNŚ. W Medi nikt nie robi. Na pocieszenie tata kupił GW i Rzeczypolkę z dnia urodzin Maksia. Będzie chociaż to miał na pamiatkę ;-)
                                                    Przejrzałam trochę Twoją galerię, nic się nie chwaliłaś kołyską?!
                                                    A co to za murowane szafki w kuchni? Ładne firaneczki masz nad zlewem :D
                                                  • ursgmo Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 11:31
                                                    bardzo dziękuję :-D
                                                    a nie chwaliłam się kołyską ale malutka ma , a ja uważam że to super zakup , wygodna mięciutka , duża , fajne wibracje (mała się rozkłada jak w spa ) melodyjki i lekkie światełko na noc , naprawdę warto było
                                                    szafki w kuchni to mój projekt , zamurowane są w środku normalne , no ładne to nie powiem :P i raczej nietypowe , wzory ściągnęłam z amerykańskich sitcomów z lat 80/90
                                                    a firaneczki są z ebay'u ( nadal takie są jakbyś chciała ) , mam różne kpl ale ten lubię najbardziej , poluję teraz na wzór gwiazdkowy ale to już drugi rok z kiepskim rezultatem bo są same handmade nic ze sklepów :-/
                                                  • emily_valentine Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 11:42
                                                    Ula, u mnie w domu nie zobaczysz ani jednej firanki. Tylko żaluzje ;-)
                                                    Jak wspomnę ten horror z myciem okien, ściąganiem firan, zakładaniem, że nie wspomnę o kupowaniu, wybieraniu, szyciu, to wolę swoje żaluzje :P Ale firaneczki masz b. ładne :-)
                                                    Szafeczki też. Bardzo mnie zaciekawiły.
                                                    Kołyska teś śliczna i w ogóle same zachwyty :-D
                                                  • emily_valentine Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 11:43
                                                    * też
                                                  • ursgmo Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 12:35
                                                    he he nad tymi szafkami płakało 3 glazurników a na obrzeża poszło bodajże 118 listeweczek i cygar ale mi się podoba choć jak czyszczę blaty to takie wyrazy lecą ..............
                                                  • miska83 Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 11:24
                                                    ula..slicznosci te twoje dzieci:) a sonia swietnie sie komponuje z rodzenstwem:)
                                                • smallcloud Re: i ich troje ;-) 04.10.10, 16:29
                                                  Ula - sliczne ,masz pociechy, w szczegolnosci to najmniejsze :)
                                                  • kola-dka Re: i ich troje ;-) 05.10.10, 08:50
                                                    poprzeglądałam zdjecia- ładne dzieciaczki. Sonia podobna do rodzeństwa :) Czy mi sie wydaje ze do Zuzi najbardziej? :)
                                                  • ursgmo świątecznie 02.01.11, 18:16
                                                    [url][img]https://1.1.1.5/bmi/images39.fotosik.pl/480/656c4b8a47f18afcgen.jpg[/img][/url]
                                                    [url][img]https://1.1.1.1/bmi/images40.fotosik.pl/468/09fdf1266219b086gen.jpg[/img][/url]
                                                  • naftalka5 Re: świątecznie 02.01.11, 18:54
                                                    Nie widac :/
                                                  • ursgmo Re: świątecznie 03.01.11, 18:51
                                                    no otwiera sie naprawdę trzeba tylko chwilkę zaczekać
                                                  • zaba_i_kijanka Re: świątecznie 04.01.11, 10:56
                                                    Mi te linki też się nie otwierają
                                                  • ursgmo Re: świątecznie 04.01.11, 11:28
                                                    wszystko przez ten gówniany fotosik
                                                    tu jest link do albumu
                                                    www.fotosik.pl/search.php?search=urszula1975&page=3
                                                  • naftalka5 Re: świątecznie 04.01.11, 18:25
                                                    Ula, jakie Ty masz śliczne dzieci! A Sońka przeurocza w tej sukience :)
                                                  • kfiatuszek80 Re: świątecznie 04.01.11, 20:13
                                                    Ula sliczna malutka,taka jak sobie wymarzyłaś,czarnulka z niebieskimi oczkami.a ten pajacyk reniferek suuuuuuuuuper:)
                                                  • smallcloud Re: świątecznie 05.01.11, 15:28
                                                    Powtorze za Natalka - Ula masz cudne dzieci :)
                                                  • zaba_i_kijanka Re: świątecznie 05.01.11, 19:56
                                                    Ładne dzieciaczki, coraz bardziej zazdroszczę trójeczki ;)

Zapytam co mała ma założone do sukienki na nogach? Bo jakieś luźne jak na rajstopki
                                                  • ursgmo nowe zdjęcia 13.01.11, 16:46
                                                    Aga rajstopki ma mała na nogach ale od kompletu od sukienki i okazały się za duże i właśnie takie cholery luźne :-/

trochę nowych zdjęć :
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0740dec194f1a88b.html
                                                  • kfiatuszek80 Re: nowe zdjęcia 13.01.11, 19:17
                                                    Ula śliczna ta Twoja SSońka,słodkości .Podobna chyba do Zuzi:)
                                                  • naftalka5 Re: nowe zdjęcia 13.01.11, 19:42
                                                    Cudowna, sliczna, a te ubranka... :)
                                                  • ursgmo Re: nowe zdjęcia 26.04.11, 16:33
                                                    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8b950b506826c5c.html
                                                  • zaba_i_kijanka Re: nowe zdjęcia 26.04.11, 19:22
                                                    Ula w pierwszej chwili bardzo sie zdziwiłam jak przeczytałam ze urodziłaś, ale to chyba nadmar słońca ;) Mała ma piękne oczka
                                                  • ursgmo Re: nowe zdjęcia 26.04.11, 21:47
                                                    [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a8b950b506826c5c][IMG]http://images39.fotosik.pl/819/a8b950b506826c5cm.jpg[/IMG][/URL]
                                                    Dzięki Aga , niestety nie mogę uchwycić ich prawdziwego koloru , jak porcelana ;-)
                                                  • emily_valentine Re: nowe zdjęcia 26.04.11, 22:00
                                                    hehe ja też się lekko zaskoczyłam, że urodziłaś a ja nic nie wiem :D
                                                    Ślicznia Niunia, a jaka elegantka :)
                                                    Maksio ma podobne oczka :)
                                                  • naftalka5 Re: nowe zdjęcia 27.04.11, 13:48
                                                    ŚLiczna, oczka piękne
                                                    a jakie fajne pampersy macie... ;)
                                                  • ursgmo Re: nowe zdjęcia 27.04.11, 22:14
                                                    nie nie kochane , nadal mam tylko trójkę , na więcej już mnie chyba nie stać ;-)
                                                  • ursgmo Gwiazdka 2011 27.12.11, 19:44
                                                    [img]https://images46.fotosik.pl/1240/a5b9e2f09b051b5bgen.jpg[/img]

[img]https://images50.fotosik.pl/1292/a67ac45599f78577gen.jpg[/img]
                                                  • naftalka5 Re: Gwiazdka 2011 27.12.11, 20:21
                                                    Kolejny raz napiszę:
                                                    Świetne masz dzieciaki!
                                                    A Ty, Ula, jesteś super mamą, która potrafi stworzyć super atmosferę, super Święta i tak bardzo bardzo się starasz. Dla nich. :)
                                                    A Maciek po kim ma taką czuprynę? ;)
                                                  • ursgmo Re: Gwiazdka 2011 27.12.11, 20:56
                                                    oj tam oj tam
                                                    jestem bardziej jak Clark Grisswold z " W Krzywym zwierciadle" który ma zbyt wielkie oczekiwania i za dużo planów , no i rzadko komu udaje sie temu sprostać :P

Maciek czuprynę ma po mojej mamie , kiedyś miała takie włosy , baaardzo gęste , ja mam sporo ale nie aż tyle
                                                    Zuzia niestety takich nie ma , ma cieniutkie i marne i nic nie pomaga żeby poprawić ich stan , takie włosy ma siostra mojej mamy , beznadziejny przypadek
                                                    a Sonia , hm ma tyle włosów obecnie co żadne z nich nie miało w jej obecnym wieku , nawet Maciek tylu nie miał więc po cichu mam nadzieję że będzie miała ładne i gęste i będzie komu pleść warkocze ;-)
                                                  • ursgmo Re: Gwiazdka 2011 27.12.11, 21:30

z ciekawości : jak Wasza choinka wyglądała w te święta ? moja ..ciekawie , w Wigilię jeszcze w miarę ale dziś to kompletne pobojowisko :-D dobrze że kupiłam same plastikowe bombki bo rozbrojone są całkowicie a Sonia ciągle jak dama w złote "boa" zawinięta chodzi :>
                                                    tu jeszcze jak "wyglądała" :P więc co było potem możecie sobie wyobrazić
                                                    [img]https://images37.fotosik.pl/1245/c23443104f8ae42agen.jpg[/img]
                                                    z ukochanym królikiem
                                                    [img]https://images45.fotosik.pl/1284/747dc006a178b838gen.jpg[/img]
                                                    [img]https://images38.fotosik.pl/1272/8355dcb86a8d5fecgen.jpg[/img]
                                                  • smallcloud Re: Gwiazdka 2011 29.12.11, 08:52
                                                    Ula - sliczne masz dzieciaki. A Sonia to perełka :)
                                                  • ursgmo Re: Gwiazdka 2011 29.12.11, 14:50
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/if/hc/rxvq/tIcJhZSvy1AhdBqt1B.jpg[/img]
                                                    [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/if/hc/rxvq/UuUr8q4ys3OtZAAJzB.jpg[/img]
                                                  • emily_valentine Re: Gwiazdka 2011 29.12.11, 16:55
                                                    Świetne zdjęcia, a to we trójke pod choiną jest super, koniecznie opraw i podziwiaj codziennie :) Świetne dzieciaki, szczęśliwe. I jaka góra prezentów!
                                                    Mam takie same lampki choinkowe a la świece :)
                                                    Tylko skąd ta Sonia taka blondyneczka hę? ;)
                                                  • ursgmo Re: Gwiazdka 2011 30.12.11, 21:57
                                                    Blondyna po tacie , mój mąż miał jasne włosy do 5-6 roku życia
                                                    ale każdy pyta skąd ona taka inna :P blond włosy , niebieskie oczy ............;-)
                                                  • az-82 Re: Gwiazdka 2011 02.01.12, 06:11
                                                    Ula, fajne foty :)
                                                    Świetnie się twoje dzieciaki prezentują razem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka