Dodaj do ulubionych

robótki ręczne

20.10.10, 21:16
Dziewczyny, macie zdolności manualne? Robicie jakieś hafty, dekupaże, biżuterię i takie tam?
Od lat marzy mi się taki śliczny obrazek krzyżykowy, teraz miałabym okazję taki mieć ;-) Ale jak pomyślę, że 10 cm kotka dla brata szyłam 3 lata, to mnie trochę zniechęca :-/

[img]https://needleart.pl/product_thumb.php?img=images/produkty/35039.jpg&w=250&h=121[/img]

Widziałam taki wyhaftowany, te misie wyglądają jak "żywe" :)

A tutaj inne obrazki dla dzieci:

needleart.pl//NEW/index.php?cPath=3_4_58&sort=3a&op=list&&view=all
Obserwuj wątek
    • naftalka5 Re: robótki ręczne 20.10.10, 21:28
      Ja jeszcze będąc w szkole na technice musiałam haftować :P Wyhaftowałam kwiatka i pani stwierdziła że jest łądny i go na wystawkę wzięła. No i pozostało mi wspomnienie :D
      A gdzie taki obrazek można kupić? Śliczny jest a i korci mnie żeby do tego wrócić.
      • emily_valentine Re: robótki ręczne 20.10.10, 22:16
        W linku jest :-)
        • emily_valentine Re: robótki ręczne 20.10.10, 23:56
          A takiego pawia haftuję ;-) od 5 lat albo i więcej i nawet połowy jeszcze nie mam:

[img]https://www.tkdchick.com/stitchingpics/pt.jpg[/img]
          • emily_valentine Re: robótki ręczne 21.10.10, 00:01
            Zobaczcie ile tu jest rodzajów haftów! Do emerytury bym tego nie uszyła ;-)

[img]https://www.twdesignworks.com/blogpics/crewelstitches.jpg[/img]
            • az-82 Re: robótki ręczne 21.10.10, 06:50
              Moja babcia uwielbiała takie rzeczy, wszystkie obrusy miała ślicznie w całości wyhaftowane, poszewki na pościel też.
              Ja się tych wszystkich haftów uczyłam w podstawówce na zptach ale zapomniałam większość :(
              W dzieciństwie sporo haftowałam u babci właśnie, a potem już nigdy nie było czasu. Może jak będę w ciąży i nie będzie mi wolno zbyt aktywnie spędzać czasu, to wrócę do tej zabawy. :)
              • naftalka5 Re: robótki ręczne 21.10.10, 08:14
                To ja pojęłam tylko krzyżykowy :P fakt, link jest, zbyt śpiąca byłam żeby go dostrzec ;)
                • az-82 Re: robótki ręczne 21.10.10, 10:00
                  Kurcze, tak mi narobiłaś ochoty na to wyszywanie, przeglądałam wzorki na tej stronie co podrzuciłaś, niektóre są bardzo ładne. Kiedy ja mam jeszcze mieć czas, żeby się w coś takiego bawić?
                  • emily_valentine Re: robótki ręczne 21.10.10, 10:48
                    hehe, dostaję newslettera z tej firmy i zawsze jak oglądam wzorki, to mam ochotę coś zamówić :) Tylko jak sobie przypomnę ile jest tego dziurgania, to szybko mi przechodzi :-P
                    • naftalka5 Re: robótki ręczne 21.10.10, 14:39
                      Zamówiłam ten:
                      [img]https://needleart.pl/product_thumb.php?img=images/produkty/TT100.jpg&w=250&h=250[/img]
                      Mam nadzieję że zdążę przed pierwszymi urodzinami Olka :P
                      • az-82 Re: robótki ręczne 21.10.10, 14:59
                        Kombinuje właśnie, jakby to zrobić, żeby tyle nie zapłacić :P
                        wynalazłam już jakąś stronkę, gdzie są wzory za darmo, ale niezbyt mi się podobają.
                        Znalazłam program, który robi wzory z obrazków, ale darmowa wersja robi tylko małe i proste wzory.
                        Coś mi się wydaje, że poeksperymentuję z programem do obróbki zdjęć i on mi powinien wytworzyć wzór. Wtedy zapłacę tylko za płótno i nici :D
                        • emily_valentine Re: robótki ręczne 21.10.10, 15:07
                          Nafta, śliczny misio :-) Pochwal się jak wyszyjesz.
                          Az, mojej mamie spodobał się kiedyś obrazek i zamówiła go u babki, która go przenicowała na haft krzyżykowy w specjalnym programie do tego celu. Powiem tylko, że mi się nie podoba :-/ Jakieś rozmyte to wyszło, brak cieniowań, szczegółów, a dużo roboty, bo duży obraz.
                          Na gazecie jest forum krzyżykowe, popytaj, moż ktoś ma wzór który Ci się podoba i Ci prześle. Mnie przesłali :-)
                          • emily_valentine Re: robótki ręczne 21.10.10, 15:10
                            Wyszperałam mojego pawia, wygląda tak:

[img]https://images50.fotosik.pl/356/5aa800dae636bd5dmed.jpg[/img]
                            • az-82 Re: robótki ręczne 21.10.10, 15:20
                              Póki co mam ochotę się pobawić sama ;)
                              Jak dojdę do wniosku, że mi się nie podoba nic, nie potrafię sama nic sensownego zrobić, to wtedy będę szukać dalej. Póki co nie bardzo mam czas na wyszywanie. Prędzej porobię wzory na kompie. Na to pewnie czas znajdę.

Pawik wygląda całkiem całkiem :)
                              • az-82 Re: robótki ręczne 22.10.10, 09:22
                                Zamówiłam sobie prosty wzorek:
                                [img]https://needleart.pl/product_thumb.php?img=images/produkty/16758.jpg&w=250&h=176[/img]
                                I ściągnęłam programik do robienia wzorków. Przetestuję go trochę. Na pierwszy rzut oka widzę, że muszę obrazek przygotować przed wrzuceniem w ten program. Bo to co robi nie do końca mi się podoba. Ale, mimo wszystko wygląda fajnie :)
                                • emily_valentine Re: robótki ręczne 22.10.10, 10:48
                                  Az, jak już opanujesz przerabianie obrazków, to będziemy u Ciebie zmawiać zdjęcia naszych dzieci ;-)
                                  • az-82 Re: robótki ręczne 22.10.10, 10:51
                                    Spoko :D
                                    Najpierw musze to opanować, jak rezultaty mają być satysfakcjonujące, to trochę to pewnie mi zajmie :)
                                    • az-82 Re: robótki ręczne 22.10.10, 14:13
                                      Dobra, to umiem już robić w miarę sensowne wzorki :D
                                      • naftalka5 Re: robótki ręczne 22.10.10, 16:48
                                        AZ ty się tak nie chwal bo będziesz miała duuużo roboty w te jesienne wieczory :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka