12.01.11, 10:32
Kochane jeśli wypróbowałyście już kaszki - coś co jest dostępne u nas i zjadliwe dajcie znać . Sońka uwielbia milupę co było do przewidzenia bo to lubią chyba wszystkie dzieci ale nie chcę żeby lubiła wyłącznie jeden gatunek szczególnie że trzeba zamawiać .
Kupowałam kaszkę bebilon'u i też jest bardzo dobra i polecam ale wybór marny po 4 mcu tylko dwa smaki i dwa po .
Mąż kupił nestle taka w torebce bananową bo się nie zrozumieliśmy ( chiałam gotową w kartonie) i powiem szczerze bez rewelacji ta kaszka :-/ a szkoda bo wybór smaków mają ogromny ale taka "chuda" mi się wydaje w porównaniu do innych kaszek . Kupowaliśmy też tę gotową w kartoniku też nestle jabłkowo-marchwiową i młodej bardzo smakowała. Maciek lubił też sinlac ( bardzo wartościowy) który kupię jutro.
Jest jeszcze polska humana , hipp , nestle z serii zdrowy brzuszek , nestle seria misiowy ogródek ( ta warzywna) może któraś z Was kupowała ?

[url=http://lilypie.com][img]https://lb1f.lilypie.com/T66qp2.png[/img][/url]
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]https://s2.pierwszezabki.pl/034/034127990.png?8861[/img] [/url]
Obserwuj wątek
    • naftalka5 Re: Kaszki 12.01.11, 15:52
      Olek uwielbia kaszkę malinową z sokiem Bobovity. Dużo lepsza w smaku niż ta zwykła, bez soku.
      Tak to będziemy dopiero próbować kaszki Bebilonu.
      Nie kupuję Hippa ani Humany bo po ich mleku strasznie go bolał brzuszek :/
      • ursgmo Re: Kaszki 12.01.11, 16:46
        wpisałam na listę tę malinową mam nadzieję że jutro będzie w tesco
        pamiętam pierwszą malinową którą kupiłam dla Macka ( nestle) zrobiłam w miseczce , moja mama pochyliła się nad tym i pyta "a co to za szara breja" paskudnie wyglądała a smak wiele z malinami nie miał wspólnego:>
        • naftalka5 Re: Kaszki 12.01.11, 17:43
          No to ta jest piękna, różowa. A zapach...powoduje, że sama mam na nią ochotę ;)
          Milupa to tylko na Allegro jest?
          • ursgmo Re: Kaszki 12.01.11, 18:37
            to dobrze , jak zostaje to dojadam bo lubię ;-)
            milupa no w zasadzie tylko na allegro, najlepiej od tych sprzedawców ze Słubic bo zawsze mają świeże , znalazłam u nas w sklepie z niemieckimi rzeczami ale jedno pudełko wymemłane i termin na 03.2011 to dziękuję, wolę dopłacić na allegro
            • zaba_i_kijanka Re: Kaszki 12.01.11, 19:20
              Ula wklej linki kaszek które konkretnie polecasz bo ja oczopląsu dostałam, chodzi o milupę
              • emily_valentine Re: Kaszki 12.01.11, 23:43
                łał, to ja znowu okazuje się wyrodna matka, bo kaszek Młodemu w ogóle nie daję.
                Po jedym opakowaniu kaszki ryżowej i uświadomieniu przez Natkę, daję tylko KLEIK ryżowy. Naturalny, bez żadnych smakowych dodatków. Dawałam też kleik kukurydziany, ale Młody jadł mniej chętnie.
                Dziewczyny, a sprawdzacie skład tych kaszek? Czy jest tam cukier, barwniki, itd? A czy owoce to są owoce czy tylko syrop owocowy? Ja tam nie ufam owocom w przetworach spożywczych.
                • zaba_i_kijanka Re: Kaszki 13.01.11, 09:57
                  www.nynek.pl/popup_image.php/pID/711/image/0?osCsid=745a09389156d3e1732fe9 ja narazie używam tej tylko ze względu na gluten, smak ma raczej taki mdły może z nutką słodyczy, taki jakiś obojętny jak mleko piersiowe
                  Bartkowi podawałam kleik ryżowy bez dodatków, potem mieszałam z owocami, dopiero pożniej te smakowe. Z tego co pamiętam jest też bez smakowa mleczno ryżowa, kaszki kukuryczianej dodawałam do zagęszczenia zup warzywnych. Ale nabrałam ochoty żeby spróbować te milupy, przy Bartku nie wypróbowałam. Ula czekam :)
                  • naftalka5 Re: Kaszki 13.01.11, 12:14
                    Ja już bzika zaczęłam dostawać i przestałam sprawdzać skład. Wychodzę z załóżenia żę jeśli coś jest dopuszczone do sprzedaży dla dzieci to znaczy że zostało to sprawdzone. :)
                    • ursgmo Re: Kaszki 13.01.11, 16:34
                      Aga wklejam kaszki , ta bananowa na początek:
                      allegro.pl/milupa-kaszka-bananowa-po-4m-bezglutenowa-niemcy-i1384752815.html
                      a te na później , biszkopt to rewelacja ! znam je jak kupowałam dla Maćka , Sonia dostanie je za miesiąc :
                      allegro.pl/milupa-kasz-mlecz-z-maslany-biszkoptem-od-6m-hit-i1406085256.html
                      kurcze ta druga to owocowa , pyszna , ale akurat nikt jej nie ma :-/ wkleję jak będzie

Iza kaszki np. milupy nie zawierają żadnych świństw , te co u nas są na pewno też nie bo jest to prawnie zabronione , moja znajoma pediatra powiedziała ( no musiałam do niej w końcu zadzwonić w sprawie tych kup zielonych ) że ich sposób produkcji jest podobny do mm i jeśli to można dawać dziecku od urodzenia to i kaszką się nie zatruje , oczywiście nie tak to ujęła ale w skrócie tak to można napisać i żebym dawała bez oporów,w każdym razie zawierają wiele składników potrzebnych do rozwoju a owoce są suszone , np w kaszce bobovity bananowej jest to 17 % , dobre są także zbożowe np sinlac który jest bardzo wartościowy
                      lecę dziewczyny na zebranie może nie rozszarpię córki po powrocie :>
                      • ursgmo Re: Kaszki 10.02.11, 14:40
                        nikt nic nie pisze czym dziecia pasie ;-)
                        Natka - dzięki za polecenie kaszki malinowej , młoda bardzo ją lubi
                        moja je wszystko co jej się nie da, do owoców aż się trzęsie, jak widzi słoik to otwiera buzię i się śmieje , zupki też zajada chętnie a pediatra był bardzo zadowolony z wielkości porcji

• 3_asia Re: Kaszki 11.02.11, 10:03
                          jak już Ula poruszyła ten temat to napiszcie jak wygląda wasz dzień "jadalny" wiem, że Natalia już kiedyś rozpisała dzień godzinowo co i ile daje ale może napiszcie jak jest teraz. tzn. o której co i ile jedzą wasze pociechy. wczoraj był mój debiut (sama ugotowałam zupkę i sama zrobiłam deserek) i Paula to doceniła bo wszystko zjadła hura
                          • rudnicka_a Re: Kaszki 11.02.11, 20:30
                            u nas tak:
                            6-7 - mleko 150ml
                            9 - kaszka 120ml
                            12 - obiadek 140ml
                            14-15 - pol sloiczka deserka z 90ml mojego mleka (taki shake owocowy :))
                            17 - nie zawsze mleko 120 ml
                            19 - mleko z kaszka 150 do 180ml
                            • emily_valentine Re: Kaszki 11.02.11, 23:05
                              Ula, pytałaś kiedyś o kaszki holle. Ja kupowałam w sieci, ale widziałam w galerii mok w sklepie z eko żywnością. Były też słoiczki.
                              • emily_valentine Re: Kaszki 11.02.11, 23:15
                                U nas jest tak:
                                7 - mleko 160 ml - bebilon pepti 2 + kleik ryż + kasza manna + espumisan
                                10 - mleko 160 - bp2 + kleik ryż + nutriton
                                13 - obiadek ze słoiczka 190 ml + owoce ze słoiczka pół lub cały
                                16 - mleko 160 - bp2 + kleik ryż + nutriton + espumisan
                                19 - mleko 160 - bp2 + kleik ryż
                                Generalnie zaczynamy ok. 7, jest 5 posiłków co 3 godziny. Czasem przerwy są dłuższe. Ostatnio zdarza się, że Młody nie chce jeść wieczorem. Czasem też nie dojada do końca. W nocy nic nie je. Dopajam tylko wodą.
                                • zaba_i_kijanka Re: Kaszki 14.02.11, 10:10
                                  Em jestem pod wrażeniem kleiku ryżowego :o

Mój po obudzeniu cyc chyba że jadł niedawno w nocy to wtedy nie (6-7 godz)
                                  około 8:30 kleik ryżowy zrobiony z 50ml wody i do tego od wczoraj 1/2 słoiczka owoców (do niedawna mniejsze ilości kleiku i 1/3 słoicza owoców)
                                  między czasie cyc
                                  około 12 1/2 słoika obiadu (od dziś mam zamiar spróbować dać jakieś 3/4)
                                  cyc
                                  około 19 kaszka zawierająca gluten
                                  przed spaniem cyc i w nocy oczywiście też
                                  • zaba_i_kijanka Re: Kaszki 14.02.11, 10:10
                                    a kaszka wieczorem zrobiona ze 100 ml wody
                                    • emily_valentine Re: Kaszki 14.02.11, 20:34
                                      No niestety zapycham Młodego tym kleikiem ryżowym, ale to jest jedna miarka na butlę. Daję ją dla smaku i dla zagęszczenia mleka, bo niestety Młody cały czas ulewa. A sam nutriton mu nie smakuje, więc musi być ten kleik. Próbowałam też kleik kukurydziany, ale nie podszedł tak dobrze jak ryżowy.
                                      • emily_valentine Re: Kaszki 14.02.11, 20:38
                                        aha, do ostatniego mleka wieczorem daję 4 miarki kleiku ryż i wtedy nie daję już nutritonu, bo mleko już jest wystarczająco gęste. Niestety Młody i tak ulewa i to nawet 2 godziny po jedzeniu. Chyba się z nim wybiorę do jakiegos specjalisty, bo nawet alergolog był ostatnio zdziwiony, że pomimo zagęszczania mleka, nadal tak ulewa.
                                        • zaba_i_kijanka Re: Kaszki 14.02.11, 21:05
                                          Em mój młody też dużo ulewa, my na początku grudnia robiliśmy badanie pod kątem refluksu, może też powinniście takie badanie wykonać

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka