Dodaj do ulubionych

Pierwsze urodziny :-)

29.04.11, 09:03
Pierwsze urodziny :-)
wklejajcie kochane pomysły na wszystko co Wam przyjdzie do głowy
i tak z ciekawości :
u Was będzie wielka feta czy raczej małe przyjątko ? tort same czy na zamówienie ?
ja wolę małe imprezki bo solenizant mniej zestresowany a i ja też , duże już robiłam i nie chcę więcej , a tort wolę sama zrobić , z masy marshmalow ( pianek) można cuda zrobić do ozdoby na wierzch
akcesoria do ozdoby chałupy :
balony

allegro.pl/balony-na-urodziny-mam-juz-roczek-dla-dzieci-mega-i1571918202.html
allegro.pl/balony-jedynki-14-roczek-5-szt-urodzinki-i1547378806.html
allegro.pl/balon-cyfra-1-rozowa-jedynka-71x48cm-roczek-i1575665062.html
allegro.pl/balon-cyfra-1-niebieska-jedynka-71x48cm-roczek-i1573947235.html
allegro.pl/na-roczek-urodziny-balon-urodzinowe-ciasteczko-i1560734884.html
allegro.pl/balon-foliowy-dzidzius-narodziny-urodziny-roczek-i1560734885.html
girlanda ? zawieszka ? :
allegro.pl/dekoracja-mam-roczek-5szt-urodziny-60cm2modele-b12-i1577644434.html
allegro.pl/girlanda-urodzinowa-366-cm-roczek-urodziny-hit-k5-i1579754486.html
allegro.pl/dekoracja-urodzinowa-5-szt-roczek-61cm-2-modele-k5-i1572924283.html
allegro.pl/dekoracja-swiderki-roczek-1st-girl-birthday-30szt-i1585691817.html
allegro.pl/dekoracja-swiderki-na-roczek-1stboy-birthday-30szt-i1585691852.html
zastanawia mnie kwestia napełnienia balonów, hel dość drogi jest niestety , jak zamocować balony żeby były w górę ? może na tych patyczkach ? :
allegro.pl/kolorowe-patyczki-do-balonow-urodziny-party-roczek-i1539701835.html
torty - inspiracje :
www.google.pl/search?um=1&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1018&bih=586&site=search&tbm=isch&btnG=Szukaj&aq=f&aqi=&oq=&q=first%20brithday%20cake
świeczki :
allegro.pl/swieczka-na-tort-1-urodziny-roczek-nowosc-i1581625144.html
allegro.pl/swieczka-na-tort-1-urodziny-roczek-nowosc-i1581624878.html
Obserwuj wątek
    • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 29.04.11, 20:18
      No Ula, nieźle przekopałaś to allegro :D
      Ja sama nie wiem jak zrobić z imprezą :/
      Jesteśmy zaproszeni za wesele 9 lipca i to w Krakowie. Maksio ma urodziny następnego dnia. Nie bardzo mi się uśmiecha spędzać pierwsze urodziny mojego jedynego dziecka w Kraku albo w drodze powrotnej z wesela. Z drugiej strony to są wakacje i nie wiadomo czy i tak wszycy zainteresowani będą na miejscu. Ale jeśli już, to w małym gronie tj. na chrzcinach. Wolałabym w lokalu, bo ja leniwa jestem :P Najlepiej w tym samym co chrzciny :)
      A ponieważ urodziny Maksia są w niedzielę, to może mszę w katedrze zamówimy?
      Poradźcie, jechać na to wesele i co wtedy z roczkiem?
      • naftalka5 Re: Pierwsze urodziny :-) 30.04.11, 10:07
        Goście Ci sami co na chrzcinach. Prawdopodobnie w domu jeśli dorobię się w końcu stołu na 12os ;) Tort na zamówienie. Nie lubię amerykańskich urodzin z milionem balonów, serpentyn i innych cudów ;)
        Jedxcie na wesele a roczek zrobicie tydzień później :)
        • naftalka5 Re: Pierwsze urodziny :-) 30.04.11, 10:07
          Em!!!!!!!!!!!
          Spotkamy się? ;>
          • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 01.05.11, 09:52
            hehe czemu nie! :D

U nas byłoby 12 osób łącznie z dziećmi, a stół mam na 8 gości ;-)
          • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 01.05.11, 10:32
            Iza jak masz wątpliwości to pewnie nie chce Ci się jechać ;-) gdyby Ci zależało nie miałabyś takiego problemu , roczek jakby co można tydzień wcześniej czy tydzień później dla Maksia różnicy nie będzie , a msze to jakieś na roczki specjalne są bo coś tam słyszałam , dzieci w odświętnych ubrankach itd
            Natka ja baloniki lubię bo kolorowo , serpentyny już mniej a confetti wcale ;-) ale dzieci przeważnie lubią a młode ma być zadowolone -choć takie małe to raczej zaciekawione a i fajnie jak jest odświętnie, a czego się dla dzieci nie zrobi ;-)
            jak moja córka była mała tak do roku czy półtora w sklepach dla dzieci były tylko rzeczy albo z puchatkiem albo z myszką Mickey , obrzydły mi ( aż do dziś ) , ale jak młoda na chyba 3 ? urodziny chciała wszystko z puchatkiem - choć były już i inne motywy - to kupiłam wsio z tym misiem nieszczęsnym :P
            a' propos prezentów to też mi jeździdełko chodzi po głowie bo moje każde na roczek dostawało choć akurat oboje lokomotywę z chicco , teraz wolę już coś innego
            dla chłopców są fajniejsze :-/ , myślicie że dla dziewczynki ten też się by nadał ? :
            allegro.pl/jezdzik-fisher-price-little-people-autobus-szkolny-i1590151607.html
            czy jednak taki ? na żywo ładny no ale ja wiem ?
            allegro.pl/fisher-price-jezdzik-pchacz-konik-gliwice-i1586588301.html
            zamówimy też na pewno coś z maskotek Russ , mój synek miał aktywnego strażaka to uwielbiał przy nim dłubać zapinać rozpinać , na tej stronie
            e-zabawka.pl/zabawki/sort/pricedown jest tego trochę
            my zamówimy to :
            e-zabawka.pl/zabawka/lalka-ogrodniczka-mary-jo-35-cm_23635
            e-zabawka.pl/zabawka/pluszowa-farma_34771
            i nie mogę się zdecydować co jeszcze z tych edukacyjnych jest fajne za dużo tego jest :

e-zabawka.pl/zabawka/farmer-billy-35cm_23636
            e-zabawka.pl/zabawka/babies-love-to-learn-edukacyjna-malpka-35-cm_33595
            e-zabawka.pl/zabawka/aktywna-krowka_34762
            e-zabawka.pl/zabawka/aktywna-zyrafka_34764
            o cudnych zimowych misiach nie wspomnę , pachnących cynamonem ............;-) żebym do gwiazdki nie zapomniała :P
            • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 01.05.11, 11:19
              Ula, mam wątpliwości, bo to ślub znajomej z forum ślubnego, czyli słynnej Zia. Jakoś nie chce mi się jechać :/ Tym bardziej, że kiedyś bardziej się kumplowałyśmy, a ostatnio już mniej.

Ja dekoracji w mieszkaniu robić nie będę. Może co najwyżej jeden balon okolicznościowy i może body z napisem, ale niekoniecznie. Nigdy nie stroję mieszkania czy na święta czy z innych ojkazji, więc teraz też pewnie nie będę.
              Co do prezentów, to nawet nie wiedziałam że są jakieś jeździki ;) Dla mnie to trochę skromny prezent, takie rzeczy kupuje się chyba dziecku na codzień bez okazji. Ale w sumie to sama nie wiem.
              • zaba_i_kijanka Re: Pierwsze urodziny :-) 01.05.11, 17:40
                Mi podoba się taki jeździk allegro.pl/prezent-jezdzik-misie-4-kolory-dzwiek-swiatla-t0-i1569287200.html
                Myzawsze Bartkowi dmuchaliśmy balony,bardzo się cieszył z tego, a zawłaszcza jakmiał 2 urodziny nadmuchaliśmy po kryjomu i jak wstał rano na podłodze było ich dużo miał prawdzwa frajdę,kupujemy jeszcze czapeczki i piszczałki, oraz fontanny swiecace na tort, a świeczkę polecam taką allegro.pl/swieczka-grajaca-i-wirujaca-zobacz-film-wys-24h-i1569241033.html
                • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 02.05.11, 08:44
                  aaaaa to taki ślub a to niekoniecznie bym jechała , wybrałabym chyba urodziny

ja wiem czy jeździdełko to skromny prezent ? wg mnie idealny , u nas jeden z wielu bo urodziny to ta okazja kiedy u moich dzieci jest zasyp prezentów, podobnie jak na gwiazdkę i dzień dziecka , dajemy dużo i dzieci o tym wiedzą , mają marzenia z którymi czasami musiały do tych specjalnych okazji poczekać , zabawek nie kupujemy na codzień, dzieci bez okazji mogą kupować sobie np. książki ,płyty ,kolorowanki , jakieś mazaki , ciastolinę , gazetki z gadżetami , przedmioty do kolekcji np figurki lego itp drobiazgi ale nie przy każdym wyjściu , wyjątki robimy raz czy dwa do roku
                  Aga u nas czapeczki też są , piszczałek dawno nie kupowałam , może w tym roku się skuszę ;-)
                  • naftalka5 Re: Pierwsze urodziny :-) 02.05.11, 13:18
                    Jeździk ten Little People jest super :)
                    Jak dla mnie też jest to idealny prezent. Zresztą porządny kosztuje ok 150zł.
                    Dokładnie tak jak Ty Ula mam zamiar robić z kupowaniem zabawek. Drobiazgi owszem ale większe na jakies konkretne święto.
                    • zaba_i_kijanka Re: Pierwsze urodziny :-) 02.05.11, 17:40
                      Em kiedyś czytałam że ta dziewczyna ten ślub i wesele przydotowuje od 2 czy 3 lat, każde ułożenie babeczki itd ustala szczegółowo, jeśli śledzxisz jej prxzydotowania to była bym ciekawa jak to wszystko wyszło. Tak naprwdę to ty musisz rozważyć za i przeciw. Swoją drogą miałam kiedyś koleżankę któr musiał mieć wszystko naj na swoim ślubie i wszystko inaczej niż inni i podobo bajkowo było, aleich małżeństwo płyneło widocznie mniej bajkowo bo szybko rozwód nastąpił

Ja ten jeździk co pokazywałam znam od strony zużycia przez 2 dzieci więc wiem że jest bardzo pożądny i wytrzymały ;)

My też z zabawkami robimy tak samo też są wyczekane, Bartka już skręca bo za 3 tygodnie kończy 7 lat, a przez ostatnie 2 lata robiłam mu sama tort taki jak sobie życzył już zastanawia się nad tego rocznym
                      • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 02.05.11, 18:33
                        hehe Zia jest znana nawet na naszym forum ;-) Zaczęła przygotowania do ślubu tuż po mnie czyli na początku 2009. A ja już po ślubie i w dniu jej imprezy Maksio skończy roczek :D
                        Niektórzy mają taki długi rozpęd ;)

hmmm chyba muszę zrewidować swoje zachowanie i zacząć robić tak jak Wy z zabawkami. Tylko tak ciężko mi się oprzeć kupowaniu :P Dzisiaj chciałam kupić Misia Uszatka, ale nie było :P
                        • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 03.05.11, 08:42
                          a ja nie znam tej zia , ale nikomu źle nie życząc- im dłużej się kombinuje tym prędzej potem się kończy , niestety
                          Natka myślisz że ten little people dla dziewczynki też się nada ? lepszy niż konik ?
                          ten autobus co pokazywałam nie zauważyłam że on nowy ale powystawowy i porysowany , ale bywa i straż pożarna i koparka , trzeba przeglądać
                          teraz znalazłam taki :
                          [img]https://1.1.1.3/bmi/cdn.dealsdirect.net/m/products/97/42097/2/product1_42097_600x600.jpg[/img]
                          allegro.pl/fisher-price-jezdzik-jezdziki-zabawki-pchacz-i1588071385.html
                          Iza ależ kupuj , przez pierwszy rok - półtora dziecko rozwija się szybko i potrzebuje co raz to czegoś nowego i my teraz młodej też kupujemy bo nie poczeka na zabawkę do okazji bo prędzej z niej wyrośnie , ale po zbudowaniu pewnej bazy zabawkowej i bliżej drugich urodzin trzeba dziecku zacząć wytyczać granice i zabawki większe kupować wyłącznie z jakiś okazji , inaczej dziecko nie będzie umiało się cieszyć z prezentów, trudno je będzie zadowolić bo będzie co wyjście z domu oczekiwać "czegoś" ( to te dzieci kładą się w markecie na podłogę ) więc co można aż tak wyjątkowego kupić z okazji święta ? w pewnym momencie też nie ma CO kupić , no i graciarnia w domu murowana , a w okolicy komunii krewni się będą nabijać że dziecku które wszystko ma tylko helikopter by się przydał ;-)
                          na później też jest rada - jak małe ma 2-3 lata i skusisz się i kupisz coś nowego to odpakuj i podrzuć dziecku do pokoju po cichu niech znajdzie po prostu i tak nie będzie pamiętać czy to miało czy nie , później już będzie znać swój dobytek i numer nie przejdzie
                          moja przyjaciółka ukręciła sobie sznur na szyję z prezentami , pluje sobie teraz strasznie w brodę , jak urodziła drugie dziecko to zaczęła dawać każdemu dziecku prezenty z okazji urodzin/ imienin /chrzcin/ komunii itd tego drugiego żeby mu nie było przykro , teraz ma dzieci czworo i ciągle musi obdarowywać i wymyślać prezenty i graciarnia w domu i braki pomysłowe i pomysłu brak jak się z tego wykaraskać :-/.....
                          • 3_asia Re: Pierwsze urodziny :-) 03.05.11, 09:36
                            Paulinka ma taki jeżdzik- pchacz allegro.pl/smoby-jezdzik-odpychacz-kubus-puchatek-gratis-hit-i1575737038.html i jestem super zadowolona ona zresztą też . bardzo lubi jak na razie jeżdzić w nim (ma ochronę na boki) a mnie jest lżej bo nie trzeba jej nosić po domu gdy np. ide do kuchni nastawić obiad czy coś zrobić. a co do urodzin to prawdopodobnie w czasie 1 roczku Pauli będziemy na wczasach wiec imprezka w domu będzie przeniesiona do naszego powrotu i tak jak u Was będą ci co na chrzcie.
                            • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 03.05.11, 09:47
                              No, Ula, dałaś mi do myślenia ;-)
                              A czy te jeździki, to się nadają na ulicę czy tylko po domu?
                              • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 03.05.11, 10:02
                                wszędzie się nadają :-)
                                Iza - moja mama w przedszkolu w maluszkach pracowała i czasami jej rady się sprawdzają
                                z tymi zabawkami miała rację choć mówi że ja np na gwiazdkę za dużo kupuję ale już to puszczam bokiem , sama kupuje za dużo ;-) a mi tak nie kupowała :-/
                                • naftalka5 Re: Pierwsze urodziny :-) 03.05.11, 14:19
                                  Ula fajne rady :)
                                  Ten różowy jeździk też jest śliczny ;)
                                  W zasadzie czemu Little Peole ma nie pasować dla dziewczynki? Zółty jest przecież :P
                                  • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 03.05.11, 15:00
                                    Natka mój mąż też jest za tym żółtym - konik wg niego jest ble , mi się podobają obydwa ale chyba jednak macie rację ten żółty lepszy
                                    fajnie byłoby mieć obydwa ale to już by było przegięcie :-/
                                    • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 11.05.11, 21:52
                                      A co sądzicie o takim jeździku? Spodobał nam się i fajnie by go było mieć na sesji foto :)

[img]https://www.radioflyer.pl/products/122.jpg[/img]
                                      • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 09:45
                                        śmieszny ;-) widziałam ten i inne podobne kiedyś na buyvip, no na sesję by był fajny
                                        ja jestem zwolennikiem plastikowych i z siedzonkiem otwieranym na wszelakie skarby , moje dzieciaki zawsze na wyjście wkładały tam zabawki do piasku i bardzo tego pilnowały, wkładały też go do piaskownicy i ładowały tam piasek , więc dobrze jak jeździk można umyć
                                        bardziej podobał by mi się ten poniżej na później jako rowerek , jest super ale to dopiero przyszły rok
                                        www.radioflyer.pl/product,22.html
                                        • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 10:05
                                          kurcze przypomniało mi się że Zuzia miała taki rowerek z pedałami na przednim kółku i ciężko jej się pedałowało , nie wiem czy tylko jej , czy pedały nie powinny być jak w dużym rowerze ? Maciek miał juz normalnie pod siodełkiem i nie jeździł z taką trudnością jak Zuzia
                                          • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 10:16
                                            Ula, ostatnio pytałam naszą rehabilitantkę o jeździki i powiedziała, że to nie dla Maksia. Bo ma WNM i już jest wystarczająco spięty, a jak będzie się odpychał nogami, to jeszcze bardziej się będzie napinał :/
                                            Natomiast rowerki zalecała takie, które mają właśnie pedały na dole, a nie przy przednim kółku.
                                            Mnie się te jeździki bardzo podobają i właściwie, to chyba bardziej JA chcę go mieć i chcę go na sesji na roczek. Chyba kupię najtajszy oldskulowy, po to żeby tylko był ;-) Mężowi podoba się taki:

[img]https://www.radioflyer.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/2/0/20_image_17.jpg[/img]
                                            • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 10:26
                                              A tak w ogóle to najbardziej podobają mi się te dwa modele:

radio flyer
                                              [img]https://www.radioflyer.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/8/_/8_image_16.jpg[/img]

vilac
                                              [img]https://www.vilac.com/fileadmin/templates/vilac/produits/voitures/N/1049_N.jpg[/img]
                                              • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 10:29
                                                A na razie zamówiłam taki samochodzik, ma całe 20cm długości ;-)

[img]https://www.roszek.pl/image_func.php?img=gfx/270649588fb2bc1d0e73edf8737beef6.jpg&maxwidth=360[/img]
                                              • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 10:33
                                                Iza każdy rodzic kupuje zabawki też dla siebie ;-) szczególnie nasze pokolenie z pamięcią lat 70 i 80 i braku wszystkiego :-/
                                                jak Twój mąż zacznie zbierać modele super pociągów na 100 % będzie że dla Maksia , ale potem będzie " Maksiu zostaw nie popsuj tatusiowi :-)
                                                • zaba_i_kijanka Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 12:10
                                                  Ubawiłam się tymi zabawkami niby dla małego, ale naprwdę każdy dorosły facet "chłopczyka" ma w środku ;)
                                                  Em zaskoczyłaś mnie pisząc że jeździk pchacz nie dla tych z WNM muszę podpytać naszą rehabilitankę co ona na to, dobrze że napisałaś
                                                  Bardzo ładne te jeździki tylko ciekawa jestem jak z trwałaścią,
                                                  piękne klocki literkowe pokazałaś na jakimś wonku, porostu cudne szkoda że taką cene mają, wogóle w tym sklepie fajne rzeczy mają, krecik pchacz mnie rozsypał, szkoda że takiego nie znalazłam jak szukałąm czegoś takiego dla Bartka
                                                  • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 12.05.11, 14:32
                                                    Żaba, to zapytaj się, bo jestem ciekawa, czy się potwierdzi z tym jeździkiem. Ale z tego co czytałam na forum u Zawitkowskiego, to chyba tak jest.
                                                    Co do zabawek, to już mam dosyć plastikowego fiszer-szajsu i zaczynam się rozglądać za innymi możliwościami. A klocki literkowe można zobaczyć na sesji Maksia, link jest w sygnaturce :)
                                                  • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 13.05.11, 13:53
                                                    całkiem lubię fisher - szajsa ;-)
                                                    mają i zabawki całkiem beznadziejne i polecane przez innych które mi się kompletnie nie podobają ( np. ślimak z klockami którego miał Maciek a na którego podstawę nadepnęłam w nocy x razy uruchamiając znienawidzoną muzyczkę :> i z którego sam odwłok wiecznie spadał - na forum zakupy często polecana dla mnie nic specjalnego ) czy garnuszek na klocuszek który oglądałam kilka razy i no nie rozumiem szału na niego :P czy laptop dla maluchów też nie rozumiem :-/
                                                    ale mają i super zabawki które nawet jako używki są poszukiwane jak np. seria z little people i dzieci się nimi bawią przez lata

nie przepadam za drewnianymi takimi co są na specjalnych stoiskach w marketach , nic nie widzę w nich fajnego , "edukacyjne" w stosunku do każdej byle jakiej drewnianej zabawki jest już tak nadużyte że aż mdli równie mocno jak od nadmiernie udźwięczonego wszechobecnego plastiku
                                                    jeśli Iza szukasz czegoś "innego" spójrz na zabawki np firmy Haba
                                                    szczególnie sklep z akcesoriami są boskie
                                                    hbsklep.pl/Zabawa_w_sklep_i_gotowanie-k3-0--default.htmli
                                                    moja mała dostanie myślę na drugie urodziny niedługo pewnie zaczniemy zbierać po trochu ( mamusia chętnie sie pobawi :) )

aha inspirację tortową chciałam wkleić , bossskie nie ? :
                                                    thecakegirl.carbonmade.com/projects/2040080#99
                                                  • naftalka5 Re: Pierwsze urodziny :-) 13.05.11, 16:32
                                                    Iza, te Twoje jeździki koszmarnie drogie są.
                                                    Ula, strona z tortami jest zajebista :)
                                                  • emily_valentine Re: Pierwsze urodziny :-) 13.05.11, 17:24
                                                    Jak drogie? 300-400 zł na urodziny można się szarpnąć ;-)
                                                    Ula, my też mamy FP, ale już mi się trochę opatrzyły i chciałm coś nowego ;-)
                                                  • ursgmo Re: Pierwsze urodziny :-) 13.05.11, 22:30
                                                    będzie zaraz coś nowego , jest całe mnóstwo fajnych rzeczy dla dzieci
                                                    zaraz wejdą rowerki , hulajnogi , samochody na akumulator , jak sobie przypomnę jaką Maciek miał "stajnię " ;-) i jak przy odkurzaniu trzeba to było przestawiać to mi się słabo robi
                                                    a jaki majątek przez lata na to wszystko idzie :-/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka